Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
ako zapojit ventilator TD? - Klikni zde pro originální téma
rixo
Zdravim vas seňors, kupil som novy ventilator TD 160m3/hod, priemer:100mm
Na letaku je zapojenie aj s regulatorom, neviete niekto ci ho budem aj ja potrebovat, prekukal som FAQ ale tazko povedat....ide o skusenosti ...
Pokial by som ho zapajal klasicky, poradte mi plz aky starter je navhodnejsi pre tento typ ventilatora.
Dalej potrebujem poradit, ako by som mal najvhodnejsie umiestnit ventilator...Mam 250w v CoolTube, miestnost je vsak dost velka objemom (vysoky strop), taxe teplo sa hromadi...Xladenie CT zabezpecuje Sunon velky na 220V, odtahom flexom 125mm do priestoru pred dalsi ventilator ktory odtahuje miestnot teraz jeto: Mezaxial 21w; 0,05m3/sec.
nakolko pocitam s pachovym filtrom, neviem ci mam TD dat na odtah z CT a flexom ho natiahnut na odtah z roomu...alebo mam TD dat priamo pred odtah z roomu a filter...a flexom napojit na CT xhladenu Sunonom?
Poradite mi please ktora varianta je naj....?!
Prikaldam foto vyustenia flexa z CT (nalavo je odtah z roomu)
+ foto odtahu z roomu + foto TD
THC-Instruktor
Jaj kamo asi som nepochopil ako to chces napojit :)
Ja mam na moju "cooltubu" spraveny aj pritah aj odtah (skusenostami som prisiel na to, ze ak su ventilatory rovnake tak pritah mi vzdy viac chladil!) a nepotrebujem to ani filtrovat. Dalsi ventilator ovieva rastlinky. Vsetko su to 100mm, 100m3/h. A potom mam EURO 3, co je 150mm a 280m3/h na odtah cez filter. To su moje ventilatory v mojej skrini (odkaz je v podpise).
Skus si spravit tu cooltubu ako nezavisly okruh, nasavat zvonku z mimo skrine (urcite chladnejsi vzduch ako v skrini) a vytahovat ho von mimo skrine, netreba to filtrovat a tym padom nemas take straty.
rixo
no ano, len ide o to, ze nasavanie vzduchu do roomu je len jednym otvorom, nakolko sa to neda inak vyriesit...zatial....preto nemozem ani davat Ct na samostatny obeh ako vravis, aj ked by to bolo najlepsie riesenie....preto musim odsavat, a odsavat co najviac tepla von...
coprus
Můžeš ho zapojit rovnou na šňůru.Vše potřebný pro chod má už v sobě,a pokud se nepletu,tak uvnitř svorkovnice by jsi měl mít schema jak.Na http://www.elektrodesign.cz/index.p...O&LNG=cz&P=cat2 si rozklikni návod a tam by jsi měl najít vše co potřebuješ.Jinak elektrodesign má i technickou podporu kdyby ti nebylo něco jasný.Zatim cus,zdravi Coprus
rixo
no napisal som do elektrodesignu, a poslali mi takuto odpoved :
Dobrý deň,

ventilátor TD je dvojotáčkový, zápája sa na nízke alebo vysoké otáčky. Je
možné zapojenie cez prepínač otáčiek alebo regulátor REB 1.
Posielam návod na obsluhu.Motory ventilátorov TD sú dvojrýchlostné a je treba
venovať zvýšenú opatrnosť pri zapájaní. Vývody označené LA a LB nesmú byť nikdy medzi sebou prepojené, ani
medzi ne nesmie byť pripojené napájacie napätie. Pre prepínanie rýchlosti odporúčame použiť nami dodávané
prepínače COM 2 a REGUL 2.

lenze aj tak mi nie je jasne, ako pisal COPRUS, ze ci ho teda mozem zapojit rovno na 220V snuru...s tym ze dle toho ako to zapnem poje rychlo....alebo mam tak ci tak kupovat ten regulator, ci prepinac COM2?
Hanyz
no jestli je ten přepínač skutečně jen přepínač, tak by to mělo být tak, jak říkáš- při zapojení natvrdo na jeden vývod to pojede jen na jedny otáčky.
rixo
jeden vyvod - myslis dle nakresu priamo na snuru do 220V??alebo je potreba nejaky rozbehovy starter? toto mi neni jasnee...xhapem ze na regulovanie otacok sania budem potom davat regulator...ale teraz aj tak potrebujem aby sal ako turbina! tak ho mozem zapnut na priamo??
Sinuhet
Ano, primo do zasuvky. Jeden vyvod je spolecny a druhe dva vyvody jsou dve ruzne rychlosti otacek, podle toho ktery z nich zapojis.
coprus
Sin,Hanyz:Naprosto spravně,asi jsem to nevysvetlil dost jasne:D:D:DJeden vývod na tvrdo,a druhej podle požadovanejch otáček-buď nízký,nebo vysoky.Myslel jsem že z toho návodu je to jasný.
Zdraví Coprus
rixo
ano len na nakrese je vyvod LB, LA podla toho aku ryxlost xcem zapojit, jasnee, ale kazdy z tych vyvodov je v nakerse zapojeni este cez nejaky C-switch...dodam nakres....asap
rixo
tu je nakres, ktory je na yadnej strane ventilatora....taxe posledny krat pytam: moyem el. dratom zapnut ventos do zasuvky bud na pomalsiu abo rychlejsiu rychlost? Ked casom kupim regulator otacok, zapnem ho na miesto toho C-switch?
Hanyz
rixo- ano, přesně tak
rixo
yoo kluucii, jede tooo....sice trapenie...ale uz taha...dakujem vsetkym za spolupracu...
Protiva
Jeee. Co to je za anketu :D
Můžu ti na ni odpověd. Myslim že bys to neměl dávat do cesty horkýmu vzduchu. Jinak se TDčku budou zapalovat lejtka :wink:

Jinak dík za návod. Mám ten samej a hend se du kouknot na jaký otáčky to mám nastavený :D
rixo
Protiva....ostavam pri rieseni ze CT bude xladit Sunon, teplo pojde 1m flexom od CT prec...tam dam TDcko a to bude tahat vzduch cez filter von.Zda sa mito ako naj riesenie...Inak TD je origos stavany na 40C tje vykonejsie su az do 60C....na vyvode z flexa som nameral max. 35C taxe by to malo byt v pohode.Thx
Protiva
Vsak jo, jsem ti to tam odhlasoval:wink:
Krakohor
Neni nad Mixvent TD že? Škoda jenom že když jede přes ten regulátor REB 1 tak trošičku vrní.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma