Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
funkce spínače - Klikni zde pro originální téma
pekařůf císař
Kdesi jsem viděl příspěvky, kde lidi upozorňovali na nízké ceny těch MECHANICKÝCH spínačů (220V). Koukal jsem na ně v supermarketu, ale připadly mi, jako že to jsou spíš vypínače, u kterých si nastavím kolečkem prodlevu .. tz., že zapnout to budu muset opět manuálně. Takže cyklus 16/8 by vypadal tak, že ráno bych musel každé ráno chodit nakroutit kolečko na 18h, že? V tom případě bych musel jít do digitálních, protože potřebuju spínat jak světla tak i ventilátory (samozřejmě, že v jiných režimech). no a pochybuju, že bych chodil co půlhodiny k ventilátoru, abych mu natočil kolečko na 5 min.

Takže je to tak? nebo se pletu a tím kolečkem nastavuju jakési režimy (např. 12/12)?
Jahudka!
pekařůf císař - Dobu zapnuti/vypnuti si nastavis sam podle potreby.Neni to tak,ze musis neco zapinat zase rucne.I ty nejjednodussi spinacky za cca 100kc tohle umeji.Jednema spinackama nemuzes spinat nekolik spotrebicu v ruznou dobu naraz.Takze jich potrebujes obvykle nekolik a jedny hodiny nestaci.Vetsinou potrebujes minimalne dvoje.Jedny na spinani odtahu a jedny na spinani lampy.
pekařůf císař
Chápu, že když chci mít 2 různé spotřebiče, tz. cykly, že musím použít 2 spínače. Digitální znám, není problém, ale je drahý. Jde mi o onu funkci toho levnějšího - chceš tedy říct, že na tom analogovém (manuálním) spínači jsem schopen si nastavit toto?: cyklus pro světlo (např. 16/8, tz. že se bude každých 24 hodin sám bez zapínat na 16 hodin? Jako když jsem je jen tak okukoval v obchodě, tak mi připadly tak, že tím kolečkem přece nejsem schopen nastavit nějaký cyklus, spíše mi to připomnělo kolečko na mikrovlne, kterým si nastavíš jakýsi "odpočet". Jde o to, že pak chci ještě spínač na ventilaci a ta by se měla co půl hodiny spínat na pět minut. Existují vůbec takové krátké intervaly? dokonce si pamatuju, že jsme jednou měli nějaký (digitální), když se nám podělala lednička a nejkratší intervaly tam byly snad 15minut. Tak prosím poraďte. Pochybuju totiž, že by měl každý zapojenou ventilaci nonstop.
Jahudka!
pekařůf císař - Je to sice jako kolecko od mikrovlnky,ale to tak fakt jenom vypada.Z toho kolecka se vyklopej takovy zoubky a ty ti prave regulujou dobu sepnuti.Minimalni cyklus na tehle mechanickejch (1zoubek) je tech 15 minut.Hodiny (mechanicky)existujou denni/tydenni.Tebe zajimaji ty denni.Tam se otoci to kolecko od mikrovlnky 1x za den dokola a tema zoubkama si nastavis spinani podle potreby.Digitalni umeji i kratsi casy.Kazdopadne kdyz uz digitalni tak takovy aby jsi mel uvnitr zalozni baterku ktera ti zalohuje nastaveni a hodiny v pripade vypadku elektriky.
pekařůf císař
tak jo, díky moc.. ušetřils mi nějakých 500Kč :)
teď jsem někde v Tescu viděl 2ks těch analogových za nějaký pakatel (asi 100Kč) kdežto digitaly se pohybujou 300/kus. ok:))


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma