Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
megabubbler - Klikni zde pro originální téma
rastajohn




Tak tohle je nas megabubbler® .Ještě shanim vetraci roury a izolaci.
1.to je podvodni topitko ja mam 100W, staci mi.Regulace teploty 16-32 C°.Klidne muzete pouzit i vetsi ale to je zbytecna utrata penez.
2. vzduchovaci kaminky staci, bohate ty nejmensi.Jejich cena je asi 12 kc za kus.Kaminky jsou naskladany vedle sebe na 8 • 3 tzn. Za kazdym kaminkem co vidite na obrazku jsou ještě dva.
3.to jsou hadicky.Stoji kolem 16 kc za 2 metry.K dostani v kazde normalni akvaristice.
4.roztrojky je zajimava draha věc.Prodava se v nekterych akvaristikach, ja sem ji koupil v obi. 1 stoji asi 150 kc takze to není zadna levna věc.Ale da se sestrojit i podomacku, ma to jediny hacek a to ten aby v kazdem vyfuku vzduchu byl stejny tlak.Kupovane to mají nejak vychytane, nemuzu ten princip ale zjistit protoze jsou nerozebiratelne.Ja jich mam nakoupenych tolik kolik je na obrazku.
5.2 vzduchovadylka se 4mi vyfuky vzduchu lepsi jsou regulovatelne, protože mají vetsinou vetsi vykon.
6.Cerpadlo s filtrem ,ten zajistuje stále vireni vody-to je prospesne k rychlejsimu okyslicovani vody a k rovnomernemu zateplovani vody.Filtr- kdyby nahodou se tam zalibilo rasam a podobnym shitum.
7.Bublinky----no comment----.A voda no tam stále.Ja mam vodu s normalnim hydroponickym roztokem(chystam se na general hydrophonics) a pridavam draslikovy extrakt, který mi dela kamos(kyticky ho mají moc rady) a proto je dobré ho pridavat porad.
8.chillies
9.obycejny keramzit ale takove ty mensi kaminky.
10.saci trubka.Tu nemuzu sehnat levnej nez za 500 za 2m.Poradte pls kde se daji sehnat nejake levnejsi.Mozna si vyrobim svoje.Vetraceky jsou oba dva s vysavace.Hodil by se mi regulator otacek ale ten stoji 2 litry.
11.vzduchovaci roura – ta vhani cerstvy vzduch.Optimalni je aby vzduchoval vzduch bezne pokojove teploty coz je takovych 21 22 23.
12. Vlhkomer +2 teplomery.Vlhkost tak 50% ale myslim ze o 15% vic nebo min by se nic nestalo.1 teplomer na vzduch a jeden na teplotu roztoku(aby vas nesidilo topitko.
13.Senzor do teplomeru, v roztoku.
14. thermostat na ovladani odtahu.Nastaveny na 26°C.Koupeny v obi za 500 kc.
15.Hygrostat ještě nemam ale planuju ho.Spousteny když je vlhkost 40%.
16.Pokojovy ventilator.Nejlepsi je otocny.Nemel by byt namireny primo na chillies.
17.Zvlhcovac BIONARE rizeny hygrostatem.Prodava se nevim kde protože jsem si ho vzal z domu.

Bedna je stloukla s prkynek(cistych).A izolovana je igelitem.Prikryta drevotriskou v ktere je 24 dir na kvetinace.

Kdyby někdo znal nejake plany podomacku udelanych hygrostatu, termostatu,vzduchovadylek atd. ……..necht se pochlubi.

Totfseodemne


rastajohn
a tohle je pohled zvrchu

grEEnHeAD
..a co takle naka foto..?
rastajohn
jojo chysta se
sativa
a co napsat nejake rozmery skrine, model kytek a watáž výbojky?
máš tam napsaný vše až na to důležité
rastajohn
sodik 400W,sensi skunk,skunk X,WW,neni to skrin ale mistnost rozmery sem presne nemeril ale na izolaci sem potreboval 16m ctverecniho polystyrenu.

breeder
to rastajohn:

- sací trubku seženeš nejlépe v nějaký specializovaný prodejně nebo firmě na vzduchotechniku,
jmenuje se ALUFLEX a stojí cca do 75,- Kč/m DN100
(vem si zlatý stránky a rubrice vzduchotechnika si najdi nejbližší firmu),
za ty prachy co je kupuješ, bych jim s tim vyvložkoval kakaový oko

- roztrojky na hadičky kupuju v supermarketech v sekci domácí zvířata a akvaristika, stojí cca 25,- Kč,
ty co prodávají u těch hadiček jsou fakt předražený

- jinak bych řekl, že na tak malej prostor máš až moc kytek, jestli nepoužíváš SoG,
já bych jim tam dal tak 8-10, ale je dobrý začít s větším množstvím a před přepnutím je probrat
a ty nejošklivější vyhodit nebo někomu darovat
bukowski
mrkni se ke me, mel jsem uplne stejny napad jako ty: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=1549
rastajohn
to bukowski-jo hezky bubblak.Zajimalo by me cim jsi udelal ty diry na kvetinace

to breeder-25 KC!!!!!!!!!! coze ,kufa tj. teda pekny bordel v obi jsou pekni ojezdi.Kte mistnosti tam by se veslo kytek jeste vic.ona neni tak mala jak se muze zdat.Ktem vzduchovym trubkam kamos co vali se mnou vymyslel roury podomacku za 10m tak 50kc a je to jedno a to same fakt.Ale tak kdo uz je ma a ma i dost penez tak tomu je to jedno, ale pro zacatecniky vychytana vec.Staci jenom tenky drat, igelit a izolepa .Funguje to na stejnem principu jako ty kupovane.k tomu jaky prumer chces.:smoker:
bukowski
Abych se priznal tak ja jsem si celou tu spodni vanu a viko s otvorama nechaval delat u klempire na miru presne podle rozmeru skrine
rastajohn
a kolik te to stalo?
bukowski
ja uz si to moc nepamatuju :-( ale vim ze to nebylo vic jak 1000 Kc (plech+ prace)
Nazdar kámo, jak to pokračuje?

měl bys možná ještě přehodnotit koncepci... Pro tvojí místnost se čtyřista watty pro sea of green není bubbler zrovna ideální. Jsou tu problémy s roztokem, které díky sdílení odnesou všechny kytky... pozdější manipulace s květináči naprosto nemožná díky propletení kořenů, a to v SOGu docela zamrzí...

K otázce jak silnou pumpu bych tipnul kompresor aspoň za tři a půl litru. Ale celý rezervoár na 150 nebokolik litrů se mi zdá celkem crazy :bandit:. Jako 24 palcových vzduchovacích kamenů, to je dobrý :D

S tim bubblerem si zbytečně přiděláváš práci. Zvládly by to čtyři kýble. Každopádně nemá smysl dělat sea of green v bubbleru. Moc nepraktický, díky fixované šířce mezi květináči. Jednoduchej by byl asi bush-style.

Odsávání od lampy dobrý, ventilaci možná namířit přímo na stonky nad zemí - takže na kytky, ne na lampu.

Good luck!
BaHnO
Nazdarek

Prubuju SoG pod zarifkama(az bude foto zalozim thread a poreferuju, o svetle, o problemech atd..), no a resil sem otazku jak... No a je tam nekolik bubbleru(teda zatim dva, ale dimenzovano na 6, az povyroste mati...), konstrukce je takova, ze je to truhlik(vobyc plastovej), napric vlepena trubka(3/4" PVC) a na ni nalepeny tri kvetinace(takovy vychytany). Cele zadeklovano alobalem(hlavne je neprosajnitelnej) Vejde se do toho asi 5 litru, vzhledem k technice je to podle me dostatecny (jedu rizek v inkubatoru, trosicku povyrust, a do pestirny s bubblerem rovnou 12/12). Myslim ze na sog to chce vic bubbleru na min kyti, ale nezavrhoval bych to. Mozna by ale nebyl spatnej drip, vodopumpy nejsou vo moc drazsi...

BaHnO
netopeyr
???
No s Xixaem mám rozestavěney megabubbler, na 80l a 12kiti...kiti tam budou yenom kvést.....(rustebna ye vedle)....a zezačátku budem hnoyit Kristalonem pro hydro: 2/3 žlutýho a 1/3 hnědýho viz: http://w5.inshop.cz/hydroponieplus/...obne.asp?kat=87 ....časem investuyem do General Hydroponics....ale zatim bude teda ten kristalon.

No a de mi voto aby sme to nemuseli každey teyden vypouštět a zas napouštět.....moh by tam yeden a ten samey živney roztok vydržet na celou yednu sklizeň?......že by se tam dali už vyrostlí kiti a nechali kvést.....to co by ubylo by se tam doplnilo (normálně namíchanym)....a akorád 5 dní před sklizní by se vypustilo a dala se tam čistá voda? EC metr zatim nemáme. Yinak ve vodě bude normálně čerpadýlko s filtrem.......tagže by se ani nemuselo čistit?

netopeyr
Yinak nákresy megabubbleru, inkubátoru a řízkomatkovny naydete na http://mujweb.cz/www/87768 ....ták zatim.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma