Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Par problemu s listy a zalivanim - Klikni zde pro originální téma
nide
Ahoj spolupestitele, potreboval bych od Vas radu.

Pred casem se mi objevil problem s listy.
Pestuju pod 150W sodikem, zalivam kazdy den cca. 3dcl zalivky pro kazdy kvetinac (alga grow, 12ml na 1L vody), vlhkost v noci 80%, 40 dni ve fazi rustu, teplota pres den 26°C, v noci 21°C, substrat 2x kokos, 2x hlina, model 4x Big Bud, ofuk uvnitr skrine zajisten.

Obr.1: Tato kytka mi ze zacatky jela nejrychleji, potom se ale listy zacaly kroutit, drevnenatet a osychat. Pricitam to korenove plisni jelikoz jsem zalival hodne a vlhkost byla taky vysoka. Podle Jackerspackleho resice problemu (polozka 7) je v rostline mnoho dusiku, ale to se mi nezda protoze Alga Grow ma v sobe 4% dusiku, coz neni nejak moc. Vcera jsem aplikoval Previcur, tak uvidim. Taky jsem dostal radu postrikat listy vyluhem z cigaret, postrikano, zadna extra zmena.

Obr.2: Listy se mi zacinaji zesvetlovavat od stredu, podle Jackerspackleho resice problemu (polozka 11 nebo 12) problem s nedostakem manganu nebo zinku. Muze to byt pravda, jelikoz na hnojivu Alga Grow jsem nikde nevycetl pritomnost techto prvku. Zacnu hnojit Wuxalem, ktery tyto prvky obsahuje a uvidim.

Obr.3: Jak moc a jak casto mam zalivat ? Kazdy ma jiny nazor, jeden rika zalivej casto po malych davkach, v FAQ je receno zalivej az substrat kompletne proschne.


Budu vdecny za kazde rady a poznamky od lidi, kteri meli stejny problem a problem zdarne vyresili.
toos
čoveče na první obrázku je jasně vidět přehnojení...
vidím dobře ty usychající zkroucené konečky?
to samé se mi stalo když sem přehnojil...:(
(několikrát bych to prolil odstátou vodou ať se zbytky hnojek dostanou pryč...)

na tom druhém, to už nevím, nic takového moje kyti nepotkalo...
ale možná, že to budesouviset s tím přehnojením...

co se týká zalejvání, je to čistě na tobě:)
odstátou vodou zalívám např. 3x - 4x denně a dáfka se liší podle velikosti květináče a rostlinky... a 1x týdně zaleju hnojkou!

já osobně používám láhev z propíchlým víčkem a slušně pokropím celý květináč...
musíš zkoušet kolik se ti tam hodí... časem dostaneš grif a bude to pro tebe hračka...:D

jinač s tím hnojením... zdá se mi to moc nebo jenom blbě vidím?
moje hnojka:
1ml hnojky na 1l vody:eek: v porovnání z tvojí:
12ml hnojky na 1l vody...:eek:

sice nevím jaké je tam dáfkování, ale zapamatuj si jednu věc!
-když začínáš hnojit, tak začni s malýma dáfkama a chvíli počkej jak bude kyti reagovat! jestli dobře tak pomalu množství hnojky zvyšuj,ale neustále pozoruj kyti, jak reagujou!

PS: většinou se všechno točí okolo:
přelívání-plíseň a další svinstvo
přehnojení-změna vzhledu rostlinky-hlavně konečky listů
špatného pH-taktéž změna vzhledu
a pak ještě teplota vody respektive zálivky! měla by mít takových těch 20stupňů.

kdyžtak mi napiš do PMka:wink:
jinak hodně štěstí!:beer::bong:
Mr. Figaro
Nee je to přehnojený. Plagron Alga Grow má dávkování 2-4ml / 1l, těch dvanáct je opravdu ale opravdu moc.
Problém číslo 2 - Tohle mi kytky taky dělali, nevim co to bylo ale přeatalo to samo od sebe, můj ti je že to je přelitý(zalejvat každej den....?). Já zalejvám kytky jednou za tři dny tak ,že je pořádně proleju, asi litrem odstátý vody z hnojkou a sou zdravý.
Jinak ten objem máš špatně - Ten květináč je vlastně komolý jehlan.
V = 1/3v*(S1+S2+odmocnina z S1-S2)
počítám s tim že dýlka dolní hrany květináče je asi 16cm
po dosazení vyjde Objem - V = 5,66*(400+256+12) což je 3,78088litru
S1horní podstava S2 dolní podstava v je výška
nide
to toos: ty zkroucene konecky jsou proto, ze jsem kytku spalil peroxidem vodiku. Nejdriv se mi zacaly kroutit listy, tak jsem si rekl ze to bude plisen na korenech a prolil jsem to zredenym peroxidem, ale asi jsem to prehnal a kyti se spalila.

to Jahudka: pH zalivky je OK, to merim. Smutnice mi tam litaly, tak jsem tam supnul lepove desky a vetsina se jich chytla, ale taky jsem si vsiml ze mi vylezaji zpod kvetinace, takze mozna budou v pude larvy, nevim.

to Mr.Figaro: snizim davkovani hnojky a uvidim, taky vyzkosim Wuxal, jestli jim nahodou nechybi nejake stopove prvky. Dik za ten vzorec, nemohl jsem si vzpomenout, tak jsem si to hodne zjednodusil.

Diky vsem za prispevky, vyzkousim Vase rady a uvidim. Dam vedet jak to dopadlo.
Dev1l
Jj,jak říká Figaro.... Alga grow má dávkování 4ml/1l
Při 12ml/1l se nedivim že se jim to nelíbí.Sou krutě přehnojený.....
1x-2x týdně po 4ml/1l je akorát.....Gl ať to napravíš...
Bratři
U kytí většinou neplatí,čím víc tím líp.. A ty jsi na nich moc nešetřil.. Bohužel stane se.. Nehledej v tom žádnou vědu.. Je to přepapaný.. Teďka na ně čistou vodou,a přesazení do nepřepapaného prostředí by jejich návrat k normálu zpomalit neměl.Kolikrát jsi je zalil takovou dávkou živin?Hlavně je teď nehnoj.. Snížení dávky hnojiva v přehnojeném květináči nic nevyřeší ;)
::mIOk::
kukni toto amigo http://grower.cz/pestovani/navody/z...a-vyziva/7.html
nide
ty spalene holky jsem prolil vodou, na obr 1. aplikuji znova Previcur pro jistotu (jde videt zlepseni) a na obr. 2 zkusim supnout Wuxal, ktery obsahuje stopove prvky, mam pocit ze jim neco chybi, nejake vitaminy. presazovat uz nebudu, za par dni prepinam na kvet a uz nemuzu cekat. je to muj prvni indoor, tak at si to vyzeru se vsim vsudy, priste budu chytrejsi ;)
jinak nonstop vetram a je to lepsi.
nide
na obr.1 jsem aplikoval podruhe Previcur (1,6ml na 1L vody) a kytky se viditelne zlepsily, sice maji porad takove drevnate listy ale lepsi vitalita je znat. Jinak prehnojene kytky jsem prolil a davaji se dohromady.

na obr.2 jsem aplikoval hnojivo Wuxal Super se stopovym mnozstvim zinku a molybdenu a zda se mi ze se jim vraci zelena barva. Dam vedet jak to dopadlo.
nide
Pred mesicem jsem prepnul a kytky se mezitim uplne uzdravily. cca. 14 dni jsem prolival spalene kytky vodou, potom jsem zacal pomalu prihnojovat. Tedka 2 dny zalivam cca. 0.25l vody a jeden den hnojim stejnym mnozstvim a kytkam se dari. U dvou jsem pouzil SuperBud a palice jsou viditelne vetsi nez ty druhe.
Previcur jsem pouzil jeste jednou, pro jistotu a taky jsem aplikoval trichodermu.
Wincoo
to nide ,,respect ! jedes muj oblubeny model tak GL ,,mohol by si aj nejake fotozii ..cus wnc
Co?
btw1. můžu se zeptat kolik jsi (a jakého %) peroxidu nalil?
btw2. ještě k těm smutnicím, mají dvě stádia kdy škoděj...1=mušky,2=larvičky-červíčci v půdě... viz.
citace:

Jejich 5 – 7 mm dlouhé larvy a jsou schopny poškozovat nejmladší kořínky zakořeňujících řízků a mladých rostlin. Bývají tak jednou z příčin odumírání řízků a mladých rostlin množených ve sklenících. Účinnou biologickou ochranou je použití parazitických hlístic. Parazitické hlístice napadají larvy různých druhů hmyzu žijící v půdě.

....a čím mají vlhčeji tím se jím lépe žije...
nide
add.1 - 9%peroxid a nalil jsem 6 kapek do 1L vody. Moc zmen jsem nezpozoroval, spise mi pomohl Previcur jako zalivka, po tom jsem zaznamenal zlepseni.
add 2 - musky jsem mel, vyresil jsem to lepovymi deskami. Az se mi zdalo ze tam nejsou, lepove desky jsem oddelal. Nedavno kdyz uz jsem flushoval a hladina vody pri zalivce vysoupala az k okraji, jsem si vsiml, ze ve vode plavou male larvicky. Zkusil jsem jeste jednou Previcur, ale ten moc nepomohl. Zda se mi ze larvy v koncove fazi uz moc neskodi, zadne zmeny na kytce jsem nezaznamenal. Cim dele flushuji, tim larev ubyva.
Priste jednoznacne prevence: Trichoderma, Polyversum, obcas Previcur + vystrikani skrine postrikem proti breberkam pred zacatkem pesteni.
Jinak pro zacatecniky doporucuji hlinu (vyborny je pry Royalty Mix, ktery se ani moc nemusi hnojit, hnojici kalendar je na www.plagron.nl). Ja jsem zkusil i kokos, ale na ten je potreba drip nebo nejaky jiny zavlazovaci system. Pro kokos doporucuji thread od clena inf3cti.
nide
Jeste k tem malym larvickam, jsou to chvostoskoci, tady je jejich popis:
Běžně neškodí, urychlujou rozpad substrátu, žerou odumřelé zbytky, ale pokud se přemnoží, mohou začít ožírat malé rostlinky a kořínky. Z květináče se nejlíp dostanou tak, že se květináč přelije, až voda začne téct vrchem pryč a s ní i chvostoskoci


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma