langos |
cuS all....
Tak jdem na to..
Jelikoz mam pauzu s hulenim atd.. rozhodl jsem se zkusit neco noveho... prome jeste neprobadaneho... Je to extrakt ze shalveje.
Vzdy sem kouril jen listiky a ty mi nic nedelali a kdyz uz tak to za moc nestalo...Takze rozhodnuti padlo na extrakt..
Pomucky :
1/ nakou tu salvejku :D
2/ plech na vareni nebo neco na cem muzete rozmelnit tu rostlinku
3/ vecicky na rozmelneni , uklizeni atd... to uz je jen na vas..
4/ lih nebo nejakej vice procentni alkac..
5/ sklenici na zavarovani
6/ trpelivost.............................................
Zkracenej postup :
1/ promejt zlehka salvej
2/ roztrihat a rozmelnit na malickou kasicku
4/ hodit to do zavarovacky
5/ prolit lihem (nebo jinym alkoholem)
6/ nechat neco pres tejden macerovat ... a obcas promichat..
7/ potom prefiltruju (zbavim se lihu)
8/ necham to uschnout na vetranym miste
9/ pote seskrabu
Doufam ze vam to trosku pomohl atd.... postnu sem fotky veskereho postupu....
Proty co totez delaji jinym zpusobe bych chtel pozadat aby tento postup neodsuzovali (pockali na to co z toho vznikne) a pridali sem svuj postup... dik cuS |
|
|
ZajdaXXW |
Ahoj Langosi,
zkousel jsem velice podobny postup:
1)rozdrdil jsem
2)vyluhoval jsem v isopropanolu (podobny ethanolu, ale s lepsimi rozpustecimi ucinky)
3)nechal odparit na 1/20 puvodniho objemu
4)zbytek napustil do oregana
5)nechal poradne doschnout
Vysledek:
Vznikl velice slaby extrakt nevalne chuti o sile (subjektivni mereni) max. 4x (puvodne mel byt 20x). Mam pocit, ze touto metodou dochazi k velkym ztratam na salvinorinu A, pac jeho molekuly jsou asi strhavany odparujicimi se molekulami alkoholu...
Nepisu to sem proto, abych zhazoval tvuj prispevek, jen chci, aby ostatni vedeli, ze to nemusi vzdy vyjit tak, jak si to planovali a ze ne kazdy na prvni pohled dobry postup bude fungovat. Mir |
|
|
langos |
jj fpohode dik moc.... joo a popis to s tim oreganem pls... |
|
|
|