Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Umírání kytiček - Klikni zde pro originální téma
Shaman U.I.
Zdravím všechny growery!

Stala se mi smutná věc, tak hledám radu. Všech pět semínek co jsem zasadil mi vzešlo, tak 5 dní vesele rostlo a pak během jednoho dne chcíplo. Nevím čím to je, snažil jsem se řídit radami zde na groweru.
Prvotní příznaky jsou takové, že se na stonku udělá jakoby zůžené místo, jakoby v tom místě kytka uschla, to místo se rozšíří a po dvou dnech je po kytce. Kytky nejsou ani přelité, ani vysušené. Substrát jsem použil 30 / 60 perlit s lignocelem, kelímky mám rašelinové. Kytky mám za oknem. Odrůda je to Holland Hoop.
Na obrázku je první stádium umírající kytky. Uprostřed je vidět ono zůžené místo.

http://mov.wz.cz/grow.jpg

Děsně mě to štve, byly to semínka od kamaráda, přímo z Holandska a takhle kvalitní už asi letos neseženu. Rád bych se tomuto neštěstí pro příště vyhnul, takže uvítám jakoukoliv radu.

Předem dík!
omik
ja bych rekl ze mas uhnilej nebo poskozenej koren a to jsou stejne na ho..o kyti protoze ja mam kyti 10 dni a rostou 3patra (pozdeji hodim foto) ale maj stonek tak 2-4cm a rekl bych ze to bde jedna tak na80%indika a druha na40-60% sativa
mas uhnilej koren nebo to prelivas
Kapka1
to omik: To je picovina!
kdyz je mas za oknem, tak je jeste tedka malo svetla a moc seti za nim tahnou, pak maj slabej stonek, kterej uhyne! Nebo treba na ne vnoci fouka, nebo je jim zima! Priklonil bych se spis ktomu, ze se moc tahnou,to ja dobre znam z vlastnich zkusenosti. Ale zase je pravda, ze nekdo jede prescelou zimu za oknem, a nic se mu nedeje, ale kytky mu rostou pomalu.Jo a jestli je to original Hollands hope, tak ten je 80 indika a 20 sativa!
Ale jak koukam na fotku,mas dlouhej stonek, podle me je to tim svetlem...
Shaman U.I.
Njn, stonek je sice dlouhej tak 7 - 8 cm, ale dal jsem k tomu špejli a přivázal lehce nití. Právě proto, aby se to nezlomilo...
ja si tiez myslim, ze to bude tym svetlom. Predsa len stonka zoslabne, aj ked je priviazana a uz to potom robi take veci.
Ja som mal tiez pred dvoma rokmi podobny problem, lebo som chcel pestovat na jednej povale so stresnym oknom 40*60cm a kytky boli strasne dlhe.
Vybral som teda jednu taku, dal som ju von a pekne sa zotavila, bola samicka a stihla aj dozriet(zasadil som ich 23.7.)
ak sa podari, tak pridam aj fotky
ospravedlnujem sa
to hlavne co som chcel sa tam nedostalo.
Shaman U.I.
No, přesně takhle to vypadá u mě v posledním stadiu. Tobě to nějaká kytka rozchodila? Zkusím je dát zítra ven...
Jay-jay
zkus je dosypat a dát jim dostatek slunka,snad to pomůže
Neson
Přesně jak píše Jay-jay, rozhodně dosypávat zeminou a pokud možno co nejvíc slunce. A co zemina, jakou používáš? co pH? Hnojíš?

jano_cfc - zdá se mi to, nebo vidím petriho misku??????
omik
kapka1 ja mam stonek tak2-3cm dlouhej to je normalni a mozna jeste lepsi u obou.jsou to noname ale meli hafo pryskyřice a goood stavy jo a kdyz fouka tak stonek SILI to NEWITE???????
Shaman U.I.
citace:
Původní příspěvek od Neson
Přesně jak píše Jay-jay, rozhodně dosypávat zeminou a pokud možno co nejvíc slunce. A co zemina, jakou používáš? co pH? Hnojíš?

jano_cfc - zdá se mi to, nebo vidím petriho misku??????


Zkusím dosypat. Mam to zasazený jenom v tom lignocelu s perlitem. Doporučil mi to zkušenější pěstitel. Jaký to má pH nevim. Nehnojim to zatím ničím. Jdu je zkusit přesadit, ale moc nadějí do toho nevkládám :-(
bubik
...chlape - delej cokoliv jinyho, jenom to nepresazuj...to je rovnou vyhod...
Shaman U.I.- ja somich mal strasne vela takych(hladnych za slnkom), ale z nich som vybral iba jednu, aby som vyskusal, ci to rozchodi. Ked som ju presadil do toho pohara, tak yvzerala takto. Stonka bola dost vysoka(priblizne 10cm) a v spodnej casti sa uz zuzovala ako tebe.
Vybral som este jednu taku v norme. Obidve sa mi podarilo vypestovat az do dozretia(trvalo to vyse dvoch mesiacov). To som bol dost prekvapeny, lebo som ich zasadil koncom jula, iba tak z haluze.
Sak na tych fotkach su oni.
Daj ich urcite von, alebo na okno, kde je dostatok svetla
Neson- To je ten pohar na strednej fotke. Dal som ich do takeho frtana, aby nenarastli velmi velke(koli bezpecnosti)
bubik- ja som ju vpohode presadil a bola vpohodke. Ale zase nemala az taku tenku stonku ze by som velmi riskoval, iba bola uz dost dlha
mal som ich takych strasne vela a vybral som si dve, ktore su aj na fotke. siska je tiez jednej z kytiek.
Myslim si ze jedina moznost je im dat viac svetla. Ak nemas doma svetlejsie miesto, tak ich daj niekam von. Ale davaj pozor na pocasie. Este by som mu neveril. Ja som mal uz sadenicky v utorok v noci vonku na okne a prezili(rano boli 4 stupne).
drzim palce
Neson- petriho myska to neni. Je to zavaraninovy pohar, ktory je na fotke hore
nazdarek shamane,
a ako im to ide teraz?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma