Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Síň Slávy

 
Kosmik 2.6. fó.pá. AERO/DWC, Kali Mist/AK-48, METROP/GH ver.AH - Klikni zde pro originální téma
xmalcolm
Zdar a sílu všem příznivcům pěstování zvláště pak těm kteří praktikují tenhle fantastický koníček pro potěch sama sebe či svých přátel tak říkajíc z ryzího nadšeného amatérizmu a považují growing především za srdeční záležitost,oproštěnou o ekonomický aspekt
:love:
Opět po nějaké době se vás pokusím obtěžkat „praktickými“ postřehy z nové cesty kamsi při níž jsem se snažil posunout zas o kousek dál při mém pěstitelském snažení.
Samotný setup kosmiku zůstává nezměněn i když drobně jsem inovoval :)
Po strastiplných a dlouhých úvahách zda-li NFT , Ebb&Flow nebo snad AERO zvítězila posledně jmenovaná varianta neboť jen malý kosmonaut má malých cílů.:D :eek:
Pěstební plocha : 120x110 (1,32m2)
Systém : AERO,DWC/bubbler 2x25L (23L)
Světlo : rozjezd 4xOSRAM L 18W/77 fluora.
růst a dojezd :) 400W(423W) PHILIPS SON-T AGRO
Reflektor: s odděleným okruhem vzduchotechniky Cool tube, potrubí Ml 127 zvukově izolační poslíze nahrazeno
AJUST-a-WINGS
Pachový filtr s náplní 4.25Kg
vzduchování: 3 x ATMAN A 9500 2x270L/H 1xAERO, 2xDWC
ultrazvukový zvlhčovač vzduchu SPS-808
ventilace: (RVK 125E2-L1/ 350m2/h) za dohledu a pomoci jeho věrného druha MTY 1 AU průběžného tiristorového regulátoru otáček + 4x ventilátor na klipse (16-18W) +1x cirkulační ventilátor(50W)
Klony 16 x Kali Mist (Serious Seeds) –Sativa
8 x AK 48 (Nirvana) - Indica/Sativa
Hnojiva: AERO – METROP
DWC1- Advanced Hydroponics - Dutch formula+ Final
solution
DWC2- General Hydroponics Flora series + Ripen

Díky novým hnojivům AH a METROP které jsem dostal na vyzkoušení :D začátkem tohoto roku mně opental smělý plán „ujistit se“ že používám to (GH)správné hnojivo, rozjet
3x 25L DWC v identických počtech, podmínkách a doporučeném dávkování.
Jak už to tak bývá u smělých plánů nevyšel neb kosmik bohužel není nafukovací a primárním cílem téhle mise je Kali Mist a aero, kbelíky jsou jako bonus.
Takže nakonec srovnání dvou tří složkových hydroponických hnojiv + od každého něco na konec květu.
Použitá genetika AK-48 od Nirváních plagiátorů se jevila jako správná volba s možných, odolná vitální rostlina která nedělá potíže :).
Hřímá mnou podezření že se jedná o jednu s mála vyjímek které potvrzují pravidlo jinak vcelku podprůměrné „semenářské společnosti“A vsadil bych botky že pravým důvodem je nešlapaná a nedostižná předloha s které to panáčci spíchly :D.
xmalcolm
Stejně jako minule se střežím rostliny obtěžkat jakoukoliv formou postřiku a ani hojivé balzámy potažmo různé podpůrné energidrinky nepraktikuji. . Po čtyřech klonech zasazených v 2cm mirelonu začalo svou pouť o týden dřív než aero osádka. Půlměsíce osvědčený nástroj tvarování pomohl rychle zaplnit vymezený prostor něco kolem 2/5 pěstební plochy.
Ve zbývajících 3/5 prostoru trůnil on mého srdce šampión přezdívaný Amazon. :D
Nejdostupnější se mně jevil aeroponický systém Amazonve 32 místném provedení (páč jsem hamoun a chtěl jsem co nejvíc hydroponických květináčku, které se ve velikosti 50mm shánějí poměrně obtížně), když prázdné otvory vazmóžno zaslepit.
Další výhoda více místného hybridu tkví v možnosti většího výběru finalistů pro samotný hlavní mač. Mým snem je mýt 30cm šišky a to v přesném geometrickém zákrytu což je ten pravý důvod proč jsem do toho šel.:)
Na základě dosavadních praktických zkušeností bych už necpal do jednoho systému víc genetik , určitá výjimka zajisté existuj ale o tom až někdy příště.
V Amazonu jsem na šest dnů nechal vegetovat původně 32 po závěrečném rozpočítání 16 nejodolnějších klonů Kali Mist . Průvodce pro celou životní dráhu jim bude dělat základní řada koncentrované hnojiva METROP(MR1,MR2,CAL GREEN).
V pozdější fázi květu je dobré použít třeba JOJO čí opěrnou síť pokud nedáváte přednost klasickému přivazování páč takový jedinec v mokrém stavu už něco váží a v květník o průměru 50mm není ta nejstabilnější věc i přes fixaci k celému kořenovému systému všech rostlin. Věci nepřidá ani fakt že to zase povyrostlo o trochu víc než je v kraji zvykem 95-105cm, nicméně tentokrát je genetická dispozice polehčující okolnost
xmalcolm
Tělo Amazon je výlisek vyroben s materiálu na bázi sklolaminátu a skládá se ze tří základních částí.
Vana na 50L živného roztoku (mám změřeno při maximálním nasazení 55L), na ní je umístěna druhá odkapová vana kde jsou trysky a rozprašuji živý roztok na kořeny, ten se pak samospádem vrací do spodního rezervoáru a konečně vrchní kryt z otvory pro rostlinky.
V rezervoáru dlí čerpadlo maxi-jet 1000 které nepřetržitě tlačí roztok přes pvc potrubí ke čtyřem mikrozavlažovacím tryskám, jež se tlakem vody otáčejí a nepřetržitě ostřikují kořeny.
Jak sami vidíte nejde o žádný atomový reaktor ale poměrně jednoduché zařízení které se dá navíc rychle instalovat a čistit.
Současné prvenství aera v rychlosti růstu tkví jak uvádí literatura a není důvodu o tom polemizovat :eek: v téměř 99% hladině rozpuštěného atmosférického kyslíku u samotných kořenů, hydroponie nepřekračuje 80% a u klasiky se pohybuje někde kolem 50% v tom lepším případě když si mičurinec dá tu práci okolo substrátu.
Koncentrace hnojiva u aera by se mněla pohybovat někde mezi 700-900ppm což pro velkomajitele zařízení značky Hanna případně Milwaukee znamená EC 1,4-1,8.
Pro úplnost Truncheon EC 1.0-1.3 případně Eutech EC 1.1-1.4.
Teplota roztoku je někde mezi 18°C-22°C ,v pěstebním prostoru 18-26°C
Při seznamovací misi jsem použil pouze Amazon ale pro prostor 1,32m2 to chtělo ještě doplnil o dva bublající kbelíky protože je lepší být zdravý a bohatý než chudý a nemocný.
Růst v aero systému je opravdu sprinterský což posuzuji právě při srovnání s DWC 2x25L, i když každý samostatně vzduchuje jeden Atman o výkonu 2x270L/H na radu přátel žehu a jiných konspirací ;)
xmalcolm
V dočasném pomatení smyslů :rolleyes:
ohýbám, tvaruji, sem tam do toho přijde nějaká ta neplánovaná zlomenina. Fraktura naštěstí během dvou dnů zbytní a sroste, pokaždé žasnu jak to mamá příroda zařídila.
Po třech týdnech nucený prořez větviček které by neměly šanci na uspokojivý výsledek, neb je to zde na husto a životadární fotóni kteří sem do podpalubí dolétnou jsou již mocně znaveni a žádnou extra iluminaci by stejně nepředvedly. :frog:
V 20 dni květu jsem provedl několik drobných úprav bo manipulace bude čím dál horší a svěřenkyně čekají ještě minimálně dva měsíce květu. Kdo je připraven není překvapen, proto proběhla instalace 20 oček pro JOJA až půjde do tuhého (tentokrát jsem vybaven jak doufám dostatečným množstvím ):D
Díky tomu že bylo třeba zvednout reflektor na maximum, odpojuji CT od přímého odtahu a RVK je napojena na férovku přímo na filtr, čímž se pravděpodobně zvýší teplota v pěstebním prostoru nicméně statický tlak klesne díky snížení délky a profilu vzduchovodu takže je docela možné že to s tou zvýšenou teplotou nebude tak žhavé. :sun:
V této fázi ovšem CT jako reflektor z oddělenou vzduchotechnikou tak nějak postrádá smysl (neb jeho primární vlastnost byla zprzněna) :wink:
a jako rána z nebes přichází dar přítele Winga :eek: :D
za snesitelných 1690kulí jako protiváha série která byla postižena výrobní vadou, neb australan který ten den pracoval na svém děrovacím stroji nebyl zcela ve formě a provedl perforaci levého dílu v horní části místo dolní. :slizoun:
Chlapci od bobří řeky pořád nesmyslně blábola „udělej uzlík“ a bude to OK, jakožto purista na uzlíky nevěřím a proto robíci provedly za cca.69 pikosekund tři otvory do kterých přidal jejich kosmický„taťka“ jehlovým pilníčkem 2mm drážku.
Po této triviální úpravě reflektor nainstalován i s difuserem. Zhruba po čtyřech dnech mně ovšem došlo že difuser bude záhodno demontovat neb jeho síla tkví v instalaci při růstové a počáteční květové fázi.Pozdě ale přece :)
Bla bla bla lá didá poslíze. :eek::D
xmalcolm
Díky všem za projevenou :D
nyní trocha časové teleportace:eek:
Kytičky v aeru jsem přepínal na květ při velikosti 23cm a už tenkrát jsem tušil že je to tak nějak zapužno. Naprosto chladnokrevně v rámci snahy omezit nebezpečí opětovného přerostení přes hlavu jsem nasadil hned po přepnutí složku MR2 která se dle fartplánu nasazuje od čtvrtého týdně květu. Připouštím že takto radikální zásah do doporučeného dávkování v kontextu nulových zkušeností je drzost, nicméně dvakrát jsem aero prubnul a dvakrát přerostlo. nemluvě o genetické dispozici téhle královny.
Snížení zdroje světla s pomocí nižší vlhkosti v prvních týdnech květu mělo zabránit typickým Haze čahounům. Po šesti dnech od změny fotoperiody rostliny povyrostli na nějakých 43cm což mně drobně rozhodilo a začal jsem se pomalu utápět v nihilistických vizích temně přerostlé budoucnosti. :rolleyes:
Nicméně brod ještě daleko není třeba stahovat kaťata, světlo je nějakých 20cm nad vrcholky, zatím nezvedám a to i za cenu zhoršeného osvitu kosmika.(jsem si řek :))
O pouhé dva dny později jsem byl nucen tuhle hlášku přehodnotit a zavěsil jsem světelný zdroj do poslední pozice. Poté následoval středně silný záchvatu trudomyslnosti :( :eek: :( :eek: :confused:
:crazy:
páč předtucha se začíná naplňovat a to i přes opravdové nasazení, vlhkost snížena na 35-45%, teplota 18-24°C ,kytičky bombardují fotony se vzdálenosti která je víc než malá. :rocket:

V této fázi jsem posunul světelný zdroj přímo nad Kali Mist na úkor osvitu AK 48. :eek:
Co s toho vyplívá? Jak asi někteří tuší Ježíše, ventilaci a genetiku nikdo nevojebe a když Simon doporučuje vegetaci klonu Kali Mist na 1-5 dnů, platí zvláště pro aero držet se prvního numera.
Mateční rostlina která dostala možnost projevit své schopnosti a možnosti patřila k nejmenším zástupcům téhle dominantní Sativy v selekci.
xmalcolm
Pro druhý pokusu z bubblerem přišla trocha tuningu. Především jsem potřeboval stabilizovat kolísání pH které kalilo vodu :)
úvodní kosmikovy myse. Při úpravě vody jsem "kalibroval" na doporučených (AH) 5,8 a poslíze udržoval v toleranci 5,4-5,8
Zdroj vody byl pro oba,vlastně všechny tři stejný, co bylo ovšem podstatné jedná se o vodu měkkou
Pokud jsem chtěl zachovat obsah nádoby a zvětšit celkové množství roztoku na maximální únosnou hranici z původních16L na konečných 23L ve 25L nádobě bylo nutné odstranit keramzit který se nedá považovat za materiál se zrovna extra pufrační schopností. Klony byly fixovány pomocí mirelonu který jsem již několikrát prubnul při svých pokusech, jak v malých květináčcích 50mm tak větších 120mm.
Mirelon neovlivňuje pH, krom toho velmi šetrně fixuje samotnou rostlinku. Všem stejně posedlým fandům laboratorního provedení mohu směle doporučit
Pokud jest snad sémě pochybnosti stran již zmiňované stability rostliny v pozdějším stádiu květu kořeny zaplnily květník a něco mě říká že jsou na tom minimálně stejně jako v keramzitu, ovšem oproštěny o negativní výdobytky jeho působení. :eek: :D
Při samotném srovnání měli AH daleko lepší nástup než GH.
Ve 42dnu nasazen Ripen u GH a Final Solution u AH
příště konečné zůčování AK-48 :)
xmalcolm
zdar a sílu :D
v 51 dnu jsem začal závěrečně pročišťovat osazenstvo obu bubblerů a to vodou upravenou na již zmiňované pH 5,4-5,8.
Ve dvou kolech výměna vždy po třech dnech, konečné EC odpadní vody 0,53 (GH) a 0,58(AH). Pokud mohu a já mohu páč jsem poctivě měřil a zaznamenával srovnat stabilitu pH jak GH tak AH pak z tohoto parametru vychází jako stabilnější GH.
Bohužel zde jeho převaha končí neb AH i přes tento ne zrovna nepodstatný neduh dokázalo vytřískat víc božské many a ta se přece počítá :eek: :D
Co se týče koncentrace hnoji nic se nemění na přesvědčení (oprava faktu) že méně znamená více.
:punk:
Maximální dosažené EC u GH bylo 1,5 a 1,8 u AH, osobně dávám přednost rostlinkám které ve finální části večera nevypadají jako by prošly napalmovým peklem.
:flamer:
Roztok jsem měnil jednou za 14 dnů, přičemž vždy po 5-6 dnech bylo nutné dopilovat pH, v průběhu cyklu dolévaná jak čistá voda tak hopsinková šťáva v odpovídajícím poměru k dané životní situaci svěřenkyň.
Posledních 8 slunečných hodin rostliny strávily již s nulovým pitným režimem . :sun:
poté umístěni do válců s lepenky kde budou hlavou dolů rozvážně ševelit až do úplného finále zajisté pod občasným dohledem šéfpilota. ;)
xmalcolm
Od 57 dne měli hvězdy myse(Kali Mist) :)kosmika sami pro sebe a byl by hřích této skutečnosti nevyužít byť pouze na zbývající čtyři týdny květu.
Amazon jsem kromě obligátního vycentrování do středu boxu pootočil o 90° doleva, neb rozměrově to bylo přínosnější a krasavy v rámci možností roztáhnul co to jen šlo. :wink:
Stejně jako ve všech předcházejících pokusech i tentokrát se snažím vyňahňat maximum z daných prostorových možností, limitován pouze svojí neschopností. :eek: :D
V této fázi bylo možno konečně zapojit do dění cirkulační 50W ventilátor, který doposud pracoval pouze staticky páč místo na nějakou otočku či veletoč prostě nebylo.
Vlhkost se pohybuje kol 35%-50% teplota díky panujícím klimatickým podmínkám drobet vzrostla nicméně ještě v přijatelných intencích 20-27°C.
EC nepřekročilo za celou dobu 1,3mS, pH 5,4-5,8 stejně jako u bubblatorů nicméně z jedním poměrně podstatným rozdílem žádné kolísání pH tak nějak neprobíhá.
:flick:
Roztok měním jednou za 12-14 dní podle časových možností a po úvodním srovnání pH pouze dolévám čistou vodu případně hopsinkovou šťávu pokud klesne EC pod 1mS. :eek: :eek: :eek:

Díky všem za projevenou a příště drobet podrobněji METROP
:D
xmalcolm
Zdar a sílu díky všem za projevenou :)
Po neplánované pauzičce předposlední zápis z lodního deníku:D
Od 70dne pouze voda a FS ve dvou kolech výměna po týdnu. Bylo zajímavé pozorovat kterak temně zelená rostlina (tentokrát jsem byl někde na hranici :eek:) začíná se pozvolna zbavovat uložených zásob.
EC odpadní vody po tomto očistci činilo příjemných 0,42mS.
Od 84dne vypnuto jak čerpadlo tak světlo, piluji ten správný okamžik :p:
V této fázi vazmožno drobně přiblížit METROP nejen pro morfeea.

Základní řada se skládá ze tří složek MR1(růst), MR2(květ) a Calgreen který se přidává bez přeryvu po celý životní cyklus ovšem v pohádkové koncentraci 1 : 10.000 - 5.000
MR1 v poměru 1 : 3.333,33333333333 perióda perióda :eek:
- 1 : 2000
MR2 1 : 2.500 - 2.000.
Uvádím zaklínací formuli pro hydro kde výrazně METROP válcuje jak AH tak GH.
Náklady na 100L hopsinkové šťávy
AH 150,-Kč
GH 142,-Kč
METROP 63,-Kč

Poměrně vyčerpávající info na jejich stránkách a nemá valného smyslu to tady propírat, páč kdo bude chtít půjde přímo ke zdroji
Považuji ovšem za growerskou povinnost všem doporučit přečíst zapsat vytetovat ba přímo vytesat jejích elaborátek s názvem grow info podaný takříkajíc vědeckopopulární formou a jež pragmaticky popíše o co šlaka tady jde.
Nepovažuji se za naivu a ani velmi příjemná první zkušenost s METROPEM nemá valnou informační hodnotu,tu přinesou až další myse, nicméně pH drželo jak sviňa.
Kauza AK-48
Rozdíl mezi GH a AH nakonec činil 17% v prospěch AH stejně jako v předcházejícím případě není možno generalizovat.
Co se týče zmizivšího dotazu na použití destilované vody v hydroponii, nepochybně by to bylo zas o něco jednodušší osobně už nějaký čas odolávám reverzní osmóze ale netuším jek dlouho to ještě vydržím :sun:
dávám tomu jeden maximálně dva roky :eek: :D
PEACE AND POWER


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma