Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
dilema se skrini, pls help - Klikni zde pro originální téma
GrowLAMA
Zdravim growers,
mam takovy jedmo malinkaty dilema, a to sice:

Vlastnim skrin o rozmerech 55x105x170cm, ktera je rozdelena prepazkou na dvakrat, takze v ni jsou jakoby dve skrine o pudorysu 55x52cm. Dale mam k dispozici jeste ventilator Elicent AXC 100TP (200m3/h).

Chtel bych se zeptat nekoho zkusenejsiho jakou by do toho dal sestavu s tim aby to uchladil ten ventik. Snad jen dodam, ze momentalne nemam dost money na to abych zaridil obe casti takze potrebuju nejakej kompromis.

Moje predstava je asi takovato: Do prvni casti nejprve sodik 150 nebo 250w a ten ventilator s tim ze pozdeji bych chtel rozsirit i do druhe casti ten samej sistemek (asi vypreparuju tu prepazku) a moje hlavni otazka je: 150W ebo 250W ??
THC-Instruktor
Ahoj, podobnu skrinu mam aj ja, samozrejme bez tej prepazky. Co ti radim, je hned ju dat prec, 50x50 je relativne male miesto. Ak to spravis, tak tam mozes dat kludne 400W, pripadne 250W.
Ak nemas moznost prepazku zrusit, tak daj do jednej polovice 250W, 150W je malo. No a dufam, ze sa neskor pochvalis, ako ti to ide..
Dev1l
Souhlasim s Instruktorem,dal bych na celej box 400W a pokud by bylo moc horko tak cooltube a odtah pryč a ručim ti za to,že se kytky budou klepat zimou:)
Moje
prepazku pryc a lupni tam 4kilo + cooltubu a je to cajk
Pytlos
s indoorem teprve zacinam,chtel sem se zeptat-jaky veci sou bezpodminene nutny pro skrin? svetlo-bud sodik,nebo kdyz budou penize tak metalhalid. co sem vyčetl tak sodík prej hodně hřeje,takže ješte k tomu musi bejt cooltube s takovou tou alu trubkou (flexa zeo?) ktera bude zakončená asi nejspíš pachovym filtrem. tady začíná moje první otázka,jak tenhle systém funguje..? na cooltube napojim tu flexu pomoci nejakyho prechodu ze? a ted jak do toho dam ten pacháč a větrák-odtah..? ten ventilator dam nejak napevno do stěny skříně a na nej nejak napojim ten uhlikovej filtr a na to cely pak pripojim tu aluflexu?
dalsi nezbytnou veci je vnitrni ventilator aby rozhanel teplo od svetla a celkove aby to bylo pro zdravi kytek-ten by asi mel bezet uplne furt ne..?
posledni otazkou je nejaka ta dráteničina...jak to mam vlastne vsechno uvest do chodu??
na takovy fajnšmekrovský vychytávky jako je zvlhčovač nebo regulace ventilatoru nemam penize,tim se zabejvat zatim nebudu

jestli sem neco vynechal nebo jestli o tom mam nejaky milny predstavy,budu jen rad kdyz me nekdo opravi ;-)
sou to hrozne zacatecnicky otazky a verim ze bych na ne nekde odpoved nasel pomoci HLEDÁNÍ, ale uprimne budu mnohem radeji kdyz mi nekdo poradi....a sorry za off topic ;)
Sinuhet
Mam skrin s pudorysem 55x115. Mam v ni 250W sodik v cool tube a neni to tak jednoduche uchladit to aby to prilis nehlucelo. To uvadim jen jako korekci suverenich rad o tom jak je 400W v klidu uchladitelne. Ano je, ale skrin docela huci, coz muze byt pro ty, kdo potrebuji utajeni, problem.
GrowLAMA
No ja myslim ze bych tim ventilatorem uchladil i tu 4stovku. Jinak ten ventilator je celkem tichej, bordel dela spis aerodinamickej hluk, kterej vzniká v miste kde se nasava vzduch.
Sinuhet
400W v takove skrini uchladit lze. Asi i 600W. V tom problem neni. Otazkou je hluk. Zalezi na kazdem nakolik mu to vadi. Ja mam ve skrini ted vlastne 250W sodik + 200W nurturelite zarivku. Sodik v tube a nurturku jen tak volne. Cooltube ma asi tak max 50 stupnu a ta zarivka cca 100. A uchladit se to da. I kdyz v srpnu uz to bude asi dost problem. Ale spat bych vedle toho nechtel ani v zime. :-)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma