Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
usporadani mistnosti - Klikni zde pro originální téma
rastajohn
USPORADANI MISTNOSTI PRO PESTENI
Izolace
Při zarizovani mistnosti je potreba davat pozor na praskliny nebo diry ve zdech.Vyplnte je abyste zamezily vniknuti skudcu.Nasledne je potreba izolovat steny strop a podlahu.Izolace ma nekolikery ucel v zavislosti na to m kde mistnost lezi.Napr. v podkrovi muze byt v lete velmi horko.Bylo by nemozne tam cokoli pestovat ze by teplo bylo primerene regulovano.Sklepy jsou na druhé strane prilis vlhke.Diky konstantni teplote je mozne cannabis pestovat po cely rok za podminky, ze je fse peclive izolovano tzn. nejen strop, steny, podlahu ale i trubka s odtokovou vodou.Jinak by byla vlhkost prilis vysoka.

TECHNICKE PARAMETRY
Vlhkost:optimalni mezi 50% a 70%
maximum 90%
minimum 20%
teplota : optimalni mezi 23°C a 25°C
cannabis neroste a nekvete při méně nez 10 st. A vice nez 38 st.
Skudci se rozmnozuji při teplote nad 25st.

DOMACI ZVIRATA
Rozhodne je nepoustejte dovnitr (vcetne bratru a seger).Napr kocky by vyhratou mistnost ocenily a rady by ji pouzily jako toaletu.Fsechna zvirata mají mladou travu rada.Vevnitr se samozrejme nesmi huliti , tato vazna forma znecisteni by mohla poslat rostlinky do invalidniho duchodu.

USPORADANI
Samozrejme ze kreativita a fantazie jsou velmi dulezite vlastnosti pro tuto zalibu.Nejprve je potreba znat vysku mistnosti.Pokud chcete umistit trafo pod uroven korenu, musite desku stolu umistit asi 30 cm nad podlahu.Rostliny by měli vyrust asi metr az metr apul.Vzdycky je potreba mezi lampami a rostlinami asi 50 cm aby ste zabranily pozaru.Mistnost nebo skrin by mela mit alespon 2,5m na vysku.(30cm stolu, 150cm kyti, 50 volno, 20 cm pro lampy.Pokud je vase mistnost(skr)nizsi umistete rostlinky na zem (vysvetlovani jak pro polise).Vyhrivani pudy je perfektni reseni, minimalne musite ale izolovat podlahu protože KORENYCHLADNONESNASEJI.

ODRAZ SVETLA
Tim, ze zdi natrete na bilo, pripadne pokryjete lesklym plastem nebo volebalem.Ale nejvhodnejsi je cerno-bila-cerna tim ziskate dokonaly rozptyl svetla.UV paprsky(nezadouci) nepropousti umela hmota nevim jestli neodrazi ale asi neodrazi.Uspesne sklizne dosahnete tim ze vase mistnost bude zatemnitelna tzn. když budete chtit tmu musí to byt uplna tma.

VENTILACE A CIRKULACE
Je velmi dulezite aby do mistnosti pronika cerstvy vzduch a naopak tezky vzduch mohl unikat ven.To napomaha samozrejme rustu rostlin a chrani před houbami a skudci.Vetraky u kytek jsou silne tzn ze rostlina bude silna.Odsavace budou odsavat hnusny vzduch.

CERSTVY VZDUCH
Velky otvor, pokud možno s vetrakem(sani) nebo aspon ohnutou trubkou, zajistuje prinos cerstveho vzduhu.Zatimco prisun cerstveho vzduchu ma ustit spise nize u podlahy, odvadeni stareho vzduchu ma byt naopak vysoko.Tim vytvorite cirkulaci vzduchu v mistnosti.Stary vzduch je teply takze stoupa ke stropu.Vetraky u kytek zpusobuji horizontalni vitr jenz zpusobuje cirkulaci vzduchu po mistnosti.Pomoci teplomeru a hygrometru muzete merit oba ty parametry.

UMELE SVETLO
Vysokotlakove sodikove lampy
Tyto lampy o vykonu 400,600 a 1000W jsou asi nejoblibenejsim typem.Skladaji se z reflektoru, privodu plynu a konektoru(VSA),VSA se sklada z transformatoru, kondenzatoru a starteru.Zejména transformatoru muzete vyuzit při vyhrevu pudy a to tak ze je ho jednoduse umistite pod desku stolu(jestli ho mate).Reflektor by mel byt umisten tak aby jeho polohu bylo možno prizpusobit rostoucim rostlinam.Třeba zabudujte poutka která se daji sehnat v zelezarstvi a poveste na ne reflektor retezi.Oka retezu budou slouzit k regulovani svetla nad kytim…kyti to je tak hezke slovo autor by zaslouzil pusu ..samozrejme ne od mne.

NASTAVENI SYSTEMU
Lampy by měli byt ovladany casovacem.jak viz. priste.Vetraky u stolu by měli bezet téměř nepretrzite.Nenamirte jej ale primo na rostlinky.Odsavani vzduchu by mělo byt kontrolovano pomoci termostatu.Pokud mate i tzv.kapajici systém muze byt automaticke zavlazovani pomoci hygrostatu.Nejdulezitejsi je dat rostlinkam dostatek lasky(nezachazet az do moc velke lasky J) a pozornosti.

pzn.za kazdym slovem mistnost ve fsech padech je jakokdyby(skrin)
zdroj:SINSEMILLA under artificial light
vse je opsano rucne protoze je to nemozne pouzit na skener
La Grand
jo je to ok karma uz fciiiiiiii
Ant
Mam jeden dotas co je to hygrometr ??
Muf
to ant: Hygrometr je vlhkoměr.
rastajohn
Presne tak
Cpt. Pierre
Mám odvětrávání zavedený v 1. patře starýho komančovskýho paneláku zavedený do digestoře. Myslíte že to bude nahoře v bytehc cejtit? digestoří je to v klidu, ne? Když smažím řízky tak ty nahoře to taky necejtěj, ne?Dík za odpo
BaHnO
Jen par malickosti:
50 cm od lampy je dost - plati tak pro 1000W, jinak je to o min.
150 cm vyska kytky je taky moc. Ne ze by to neslo, ale vedsina lidi ma radeji mensi kyti, roste kratsi dobu. Me staci cca 40cm pro Sea of Green, vedsina lidi i pri "normalnim" stylu pesteni neprelejza cca metr.
Pak se mi nezdalo to roztrideni Sativa/Indica domaci konopi, ale u tuhletoho panujou docela zmatky, nejake sjednoceni terminologie by bodlo(jee to je k jinemu tematu, no nic). No a posledni vec, ten preklad je strasnej(to neni tvoje vina, a ani to neni zas tak podstatny, ale...). Jinak mas rozhodne muj obdiv, prepisovat takhle dlouhej text by se mi asi nechtelo.
Aloo
ty vole, ty seš profesor, nebo co ???

Zdar a lets get scrog........



Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma