Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
CO2 Tablety - Klikni zde pro originální téma
vrrn
něco málo
Co?
Tak jsem si to objednal...
firma NoMercy...
objednal jsem to z growshopualienu za 9 eur....

pouziváte je někdo?
a jak?
snark
podle návodu - dávaj se normálně do roztoku - jedna dokud se nerozpustí - čekuj k tomu pořádně pH - trošku by se mělo hejbnout dolů
Co?
a co tomu udělá s peroxid?
nevyplatí se do dávat vedle do nějakého vyvíječe?

a jeste mě napadlo, co kdybych to daval...vlastne do napousteciho stolu....tedy ne do roztoku...?

(hi...no stim se daj delat asi pekny pokusy...hi)

...no vlastně ani nevim kolik tam toho je....jenom, ze to vazi 0,2kg...
snark
peroxid bych tam vůbec nedával - obsah co2 v roztoku můžeš "měřit" právě pH metrem - jestli ses koukal na ty stránky no mercy tak tam maj i elektrolytickej CO2 produkovač do roztoku i s pH metrem
indicky-konopi
To je asi neco podobnyho ne? myslite, že to má cenu davat do skříně?
http://www.prag-info.cz/_shop/index...detail&id=43622
Co?
ne, tak to neni ani podobny...tady to ma na nejake chemicke (asi) reakci vyprodukovat dost CO2 pro 250litru roztoku, ty tablety maji cca 5g (budou-li to oni)... dokonce ta firma www.nomercy.nl rika, ze pres koreny se CO2 vstrebava 2x vice nez pres listy (!) coz mi je teda divný...no ale proto jsem to tu zalozil....
bud se neco dozvim (doufam)... nebo to tu zkusim já...
metalsodik
Je to tam napsáno polsky : nevím jestli sis to přeložil anglicky , nebo to už víš, ale tabletka vydrží 4-6 hodin.Jedna tabletka až na 250 litrů vody. Je tam k dostání otočný karusel na pravidelné dávkování tablet v časovém sledu, je to na principu krmítka pro rybky, jestli to víš tak sory. tolik v kostce. Nejlepší je úvod na stránky v Polštíně : jestli kouříš a máš 18 , tak zveme dál.
Jo ještě je v tom 1,2% magnezia, podle mě je to dost důležitá věc , měl jsem jednou u kytek nedostatek , jsou fotky v chorobách co přeložil havana... třeba máte taky nedostatek ke konvi květu a ani to nevíte, prknětew na to , jsou pak menší palice a kytka je taková fialově divná.
Co?
jo...tak uz prisli...je jich docela hafo...asi stovka....

nadešel čas... seřídit si čas....a každých 6 hodin aplikovat čtvrtku CO2Tabs....alespoň do té doby než si z budíku (ručičkového) vyrobím dávkovač....:D
Co?
no...vstavání v pohodě :D
pH se mi srovnalo...nemusím dolaďovat kyselinou...:)
akorat mě trápí to EC....
když tam hodim čtvrtku tabletky....tak EC se krásně lineárně zvyšuje po 1uS .....
základní živný roztok má 1,13mS
když se tabletka rozpustí EC se mi zvedne na az na 1,23mS
roztok mi vydrží 6 dnů
no to jsem zvedav jak to bude vypadat další dny....:mutant:

edit1:
po rozpuštění tabletky se EC srovnalo na 1,17mS
Co?
harvester:
cena:
objednavka s dopisem a postovnym do NL mě stálo 84,-Kč
posílal jsem jim 41eur :D

co2tabs (asi 60tbl.) 9eur
GA-Speciial spray 100ml (giberelin) 17eur
poštovné 15eur
weider
tie tablety maju aj na www.greenspirit.sk cena 540sk za 60ks.Tiez no mercy.Som to objednal,tak uvidieme,co to urobi. Da sa to nejak aplikovat do hlinneho substratu?Rozmyslal som nad zalievkou.Nevyprcha to nejako ked to dam rozpustit do vody?
Co?
no postupně jo....a přečteš-li si to ještě od začátku přijdeš na to, že záleží právě na dávkování....každých 6 hodin...
KOSMEJ
Co říkáte názoru, že když máte skříň ve stejné místnosti, kde pracujete (tedy dýcháte), žádné CO2 nepotřebujete? Já bych osobně souhlasil.
Co?
no ale ta kytka je schopna zpracovat x-krát víc CO2 za den než ty vydejcháš za týden...:)
KOSMEJ
citace:
Původní příspěvek od Co?
no ale ta kytka je schopna zpracovat x-krát víc CO2 za den než ty vydejcháš za týden...:)


A má to pozitivní vliv na růst? Člověk taky může dýchat čistý O2, ale dobře mu to nedělá.

p.s. Já naopak četl, že v květové fázi se má CO2 snižovat, totože prý škodí potenci. Slyšeli jste o tom někdo?
Co?
imho.si myslim, ze je to jednoduche, dokud probíhá fotosyntéza, tak je potřeba CO2, fakt je ze v kvetu kytka roste pomaleji, tudiz ho asi mene spotrebovava....ale...budu si s tim hrat...:)
pekařůf císař
CO2 by nemělo reagovat s H2O2 (peroxid). To za prvé. Za druhé.. když mám CO2 ve vodě, tak se rozpustí (třeba část.. teda obvykle 90% vyšumí, když to není pod tlakem) na H2CO3, tedy kyselina uhličitá... je slaboučká, ale zamíchá vám s pH (směrem dolu samozřejmě). Dyž už tak to tam můžete rovnou lít minerálku, nebo nějak levně sycenou vodu, případně ji sami sytit (sifon). Mě by teda fakt zajímalo jak je to s tou absorbcí CO2 přes kořeny. Myslel jsem, že kořeny mají být právě okysličovány (proto se tam snad dává i ten peroxid (mimo to, že má nějaké čistící vlastnosti)).. nebo to zní "ovzdušněnit kořeny"? no nevim.

A upe nejvíc by mě zajímalo: kolik toho CO2 kytka vlastně řere? Nemáte někdo údaj? v g/m2 zeleně? v růstové fázi.
pekařůf císař
Levné to celkem je.. těžko říct, jaké je výsledené množství CO2 na gram marmoru atd. Ale ani to by nebyl problém. Komplikaci bych viděl ve výparech HCl, které kytce asi moc svěčit nebudou. Páč asi se v tomto případě používá celkem koncentrovaná ta kys. Btw. nevzniká u toho ještě taky chlor?
Co?
pekařuf cisař: podívej se na www.nomercy.nl
a ps. co ti říká třeba autolýza? oxoniový kationt? :D
....to zkousim ne? :)
pekařůf císař
No přečetl jsem si to a nevím čemu mám vlastně věřit. Fůra lidí přidává do zálivky (nebo spíš hydroponických roztoků) H2O2, aby dodali kořenům kyslík, pořád slyším "okysličování kořínků" a tam vyrukujou s tím, že kořeny potřebují CO2, tak už fakt nevím. Navíc 1 tableta na 250 litrů vody? A vůbec, kam zmizely ty příspěvky o kapání HCl na mramor? Co to má společného s H3O+ nebo autolýzou (nic mi to neříká).
Co?
imho..ja taky pridavam h2o2 kvuli kysliku....samozrejme ze vim, ze co2 "žere" zelená část...no ale kvuli necemu to asi musi vyrabet...no vyrabet co2 z uhličitanů se nevyplatí... sem napsal špatně autolyza...má být hydrolýza....
DEVIATIO
Ja bych rekl ze za dobu co maj kytky tmu si vyrobej dostatek Co2:-)) ale je to jen muj nazor...
weider
a ako to je u pestovania v hline? ked pises ze pridavat kazdych 6hodin Co2? ty mas hydroponiu, takze tam sa to da. Supnes do roztoku, ale ako to riesit u nas smrtelnikov, co davaju hlinu? myslim, ze keby som prelieval kazdych 6hod substrat vodou, tak kytkam by to asi neprospelo. Pravdepodobne by sa dostavili po kratkej dobe priznaky preliatia (zltnutie listov...) Jedine riešenie vidim pridavat do klasickej zalievky 1x za 3dni počas ranneho zalievania. A este sa chcem opytat teba> Co2. Ako to riesis cez fazu kedy ti svetlo nesvieti.Ked kytky spia. Dufam ze nepridavas Co-cko, ci? pretoze pocas noci by mali prijimat O2.
Co?
weider: imho.no s hlinou to bude nejspíš tak jak píšeš...:)
doposud mi není znám mechanizmus (zkus www.nomercy.nl ), jak CO2 proniká přes kořeny, avšak já u kořenů mám tmu stále....takže by se (dle návodu)to mělo přídávat stále...nejspíš kořeny CO2 příjmají i v noci....v kořenech neprobíhá fotosyntéza tudíž - buď jsou kořeny schopny příjmat CO2 stále nebo ne :frog:
deviatio: kdyby to bylo tak jak píšeš v přispěvku č.22 tak by kytka byla perpetum mobile :mutant:
Nosferatus
Zkoušel jsem mineralku na kaktusu a nevěřil bych jak kaktus dokáže rychle růst.... určitě to má vliv teď zkouším hnát co2 v plyným stavu přimo ke kořenům no a zatim nevim ale něco se určitě děje.. viz co2 jednoducho a lacno
weider
...k tym kaktusom. Po sklizeni indooru som nechal na balkone, ze to vyhodim-hlinu co mi ostala po growe. Tatko, velky to obdivovatel kaktusov ju tam objavil a ci ju neprisipal ku kaktusom? tie mrchy podrastli za 2tyzdne o 20cm. Ani sa nedivim, ked dostali take drahe a kvalitne papanicko ;-)
weider
nasiel som na strankach no mercy co2 tablety
http://www.nomercy.nl/pl/framesets/welcome.html
a zaujimalo by ma

-ci je mozne ich aplikovat do zvlhcovaca? Nakolko bezi vlastne po celu dobu dna (okrem noci) tak by bolo vhodne keby som tymto sposobom aplikoval CO-cko
-nezasere mi to pripadne zvlhcovac?
weider
hladal som uz predtym nez som to tu zalozil. NIkde som nenasiel ci je to vhodne aplikovat priamo do zvlhcovaca.
Stoned_r41d3r
Weider: Hmm, tady to je:
Application: When your plants (or cuttings) are healthy you can use 1 tablet per 250 liters of water. In hydro systems you can also simply add the tablet to the barrel. Overdosing is neither harmful nor useful. If you want to add the CO2Tab instantly, first solve it in a cup of water (gently crush the tablet with your finger in the water) and mix it the with the water that is intended for the plants. Apply twice weekly for optimal results, and preferably during the whole growing cycle of your plants.

Zdroj- stranky no mercy, voe.
Pokud to dobre chapu, je blbost ty tablety davat do zvlhcovace. Dava se primo do vody. cimz sem Ti odpovedel i na druhou otazku- zvlhcovac to nezasere, pac to tam nedas.
BTW: o co2 tabletach je tu 100% thread. Tak hledej.
weider
ja som to cital na tej sajte. Rozmyslal som nad efektivnejsim sposobom aplikacie CO2 nez je priamo do hliny. Hlina sa vysusu tak kazde 3dni a ja by som to chcel aplikovat castejsie nez raz za 3dni. AK by som to tam lial kazdy den tak mi zacnu zltnut rastliny=budu preliate. Preto ma napadlo to supnut priamo do toho zvlhcovaca. A preco myslis ze by som ich tam nedal do toho zvlhcovaca?
Co?
http://grower.cz/forum/showthread....hlight=co2+tabs

do ultrazvukový zvlhčovačky určitě NEDAVAT...protože CO2 se uvoňuje na základě reakce kyseliny yx (nebo neceho kyseleho) a uhličitanu xy (nějakého)...tudíž vedlejším produktem 100% musí být i něco jiného...respektive sůl xy kyseliny yx...což logicky zvyšuje EC - tedy hodnotu určující obsah rozpuštěných látek....tudíž by se zanášela membrána...:D:D:D
weider
dik moc, nieco taketo som potreboval pocut. No skoda ze to nejde :-(
koupil jsem dneska v growshopu tyhle tablety
http://www.sinsemillast.com/shop/pr...c3e7ad091db2c10
v navodu pisou ze nema smysl to pridavat za vypnute lampy protoze by to nemelo vysledky takze pred zapnutim to hodlam pridavat do roztoku a uvidime jestli to neco udela
bublantek
a co teda ten sifon vite?
mohlo by trochu pomoct
proste zalit hlinu nekdy perlivou vodou
bublantek
ale nevim
esi nema treba velky obsah co2
Storm
ad co2 tabs:
nemůže to fungovat tak, že se z tablety uvolňujou bublinky co2, který unikají z živnýho roztoku a nahoře je zpracovává kytka?Vim, že co2 je těžší než vzduch, ale..

Přemejšlel jsem nad trochu jinym systémem.

Seženu starej co2 hasičák na 6kg(musí se uříznout stoupací trubka uvnitř, aby netek tekutej..),redukční ventil(jak bejvá na bombě u svářečky), elektromagnetickej ventil na 230V(spínání-proudí/neproudí).Zvolim vhodnej tlak, nastavim digi spinaci hodiny na určitý intervaly, ňák vychytam, aby plyn šel co nejvíce na rostliny a uvidim.Zatim je pro mě největší problém redukční vetil.Stoji tak 2500, tak ho chci sehnat nak levnejc a zatim se to nedari...
wilda
ty co tablety od NoMercy fungujou celkem ok, zkoušela jsem je na čerstvě zakořeněný řízky přesazený do hlíny a jely jak blázen. mechanizmus, na kterym to funguje neřešim, protože ho nechápu:) ale důležitý je že to šlape. ovšem nevýhodou shledávám dost výrazné snižování PH zálivky (nemám ph metr, ale kytky to poznaly), takže na to je třeba dát si pozor. Neměřil jste někdo kdo ty tablety používáte ph roztoku? w.
Co?
storm: podívej se na stránky firmy tam popisujou jak by to mělo fachat....výhodu by to mělo mít hlavně v tom, že kořenama se co2 příjmá i v noci (imho), duležitý je dávkování....
btw. ten hasičák mám doma včetně redučního ventilu, ale je to naprd...hlavní nevýhoda je v tom, že ten hasičák má k ventilu napojenou trubku, která končí u dna flašky....a když jsem to zredukoval na 20bublinek za minutu (asi) tak ta flaska byla za chvíli prázdná....mno si chci ušetřit na tu normální....je to divný...

wilda: a zkoušela jsi to porovnávat? btw. tvá nevýhoda je pro mě výhodou, nemusím snižovat ph :satan: ....teda nevim jak ty to davkuješ, ale ja se snažim alespoň 2x denně 0,25tablety (min.1x)....ph jsem měřil myslím v posledních mých dvou trýdech (někde....v případě zájmu:hledej :D )....a zas tak hrozný to nebylo, ec bylo tedy znatelně rozladěný a denně jsem dodával cca 1l živného roztoku (+1lvody)...
Storm
co?:tu hlavni nevyhodu jsem zminoval.prave ze se musi ta trubka uriznout, aby z to sel plyn a ne tekutina, ktera se posleze vypari a muze zamrznout ventil.po uriznuti to bude fungovat normálne.kamos to ma na co2 svarecce a ok.

na jakou normalni?myslis tu velkou urcenou treba a svarovani?tu este mozna nekde mam, ale je moc velka pro moje potreby.
Co?
storm: no já se prave ptal po známých, kdo by mi tak tu tlakovou lahev rozšrouboval a udělal potřebné úpravy....a na nikoho jsem nenarazil ;) ...btw. tu normalní mám na mysli třeba na sváření (nebo na postmixovej bar, do piva se taky vhání co2), dělá se spousta velikostí (př.2kg,6kg,8kg,12kg)....;)
weider
sera CO2 -Start
Fertilizácia rastlín v 60 – 120 litrových akváriách.
sera CO2 difúzny reaktor dodá kontrolovane pri každom použití do akvária (približne 2500 bubliniek). Pomocou špeciálneho plastového sera CO2 difúzneho reaktora sa počas niekoľkých hodín dodá do akvária z tabletky sera CO2-Tabs plus správna koncentrácia CO2 tak, aby ho rastliny spotrebovali. Z tabliet sera CO2-Tabs sa budú pomaly uvoľnovať stopové prvky a výživné substancie priamo do akvária. Prúd vody z filtra ich potom rozptýli po celom akváriu.





Náhradné tabletky do CO2 difúzneho reaktora.
CO2 je životne dôležitý pre rastliny. Príznaky nedostatku odstránite doplňkovými stopovými prvkami a životodárnymi substanciami.

Vložte 1 sera CO2 Tabs plus do sera CO2 difúzneho reaktora. Okamžite sa uvoľní cca 100 ml (približne 2500 bublín čistého plynu CO2). Toto množstvo CO2 vystačí na hnojenie rastlín na 8 hodín.
Zabráňte predávkovaniu! Najprv preštudujte podrobne návod na použitie sera CO2 difúzneho reaktora.
Skladujte v chlade a tme. Tablety berte len suchými rukami!
weider
sera CO2 Start –fertilizácia rastlín v 60 – 120 litrových akváriách.
sera CO2 difúzny reaktor dodá kontrolovane pri každom použití do akvária (približne 2500 bubliniek). Pomocou špeciálneho plastového reaktora sera CO2 difúzneho reaktora sa počas niekoľkých hodín dodá do akvária z tabletky sera CO2-Tabs plus správna koncentrácia CO2 tak, aby ho rastliny spotrebovali. Z tabliet sera CO2-Tabs sa budú pomaly uvoľnovať stopové prvky a výživné substancie priamo do akvária. Prúd vody z filtra ich potom rozptýli po celom akváriu.
Návod na použitie
sera CO2 difúzny reaktor upevnite v nádrži na miesto, kde voda víri, napríklad blízko filtra. Pritlačte prísavkami sera CO2 difúzny reaktor na sklo akvária (ceľkom odvzdušnite). Horná plocha reaktora by mala byť pod úrovňou hladiny (optimálne 0,5 cm). Pak zasuňte gumenný uzáver a jemne s ním pootočte o cca 7 – 8 mm.
Po týždennej čiastočnej výmene vody je v reaktore vzduch. Vytiahnite gumenný uzáver. Okamžite, ak sa reaktor odvzdušní, je opäť pripravený k prevádzke.
S reaktorom hnojíte iba ráno, alebo dopoľudnia tak, aby množstvo uvoľneného CO2 rastliny do večera spotrebovali. Optimálne výsledky dosiahnete, keď ho použijete 1 – 3 hodiny po zapnutí svetla.
Zabráňte predávkovaniu!
Spotreba CO2 a stopových prvkov je v každom akváriu iná. Orientačný návod:
Veľkosť akvária:
Dávkovanie:
60 cm (približne 45 l vody)
1 sera CO2 Tabs plus každý 3. – 4. deň
80 cm (približne 90 l vody)
1 sera CO2 Tabs plus každý 2. – 3. deň podľa počtu rastlín
100 cm (približne 120 – 170 l vody)
1 sera CO2 Tabs plus každý 2. deň
Optimálne dávkovanie sa môže líšiť, napríklad vzhľadom k odlišnému rastu rastlín a ostatných podmienok v akváriu. Preto každý týždeň pred čiastočnou výmenou vody (10 – 20%) zmerajte pH a uhličitanovú tvrdosť (KH). Ak zistíte nežiadúce zvyšovanie hodnôt, predĺžte interval použitia tabliet.
sera CO2 difúzny reaktor používajte len vtedy, ak je zabezpečená cirkulácia a filtrácia vody. Ak zistíte zakalenie vody, okamžite vymeňte 30% vody a predĺžte interval medzi použitím tabliet.
Dôležité rady:
Na tabletky nasiahajte mokrými alebo vlhkými rukami, ale vložte ich priamo do šachty pre tabletku v reaktore.
Optimálne výsledky dosiahnete využitím kompletného hnojacieho systému sera . Len s týmto dosiahnete kompletnú výživu rastlín.
weider
Sera Co2, 20tabliet 219sk www.sera.sk
Difuzny reaktor 843sk

No Mercy CO2 Tabs 60ks 540,- Sk u www.greenspirit.sk
weider
ja myslim ze rastliny cez den primaju Co2 korenmi a listami. V noci je to naopak. Primaju kyslik O2 a vylucuju Co2. Preto nie je dobre spat pri rastlinach,lebo pohlcuju kyslik. Opravte ma ak sa mylim. Na www.nomercy.nl uvadzaju ze korenmi prijmu rastliny udajne viec Co2 ako listami. V tomto som trochu skepticky,ale ich tvrdenie asi bude opodstatnene.

a este mi nie je zname,ze kolko Co2 mozem dodat max do roztoku. Medzi No mercy a Sera sa rozchadzaju tvrdenia. Mercy tvrdi ze predavkovanie nie je mozne, druha strana tvrdi ze zabrante predavkovaniu. Tak teraz neviem

viete niekto hodnotu Co2 prijatelnu pre rastliny?
weider
ja som myslel pridat Co2 do roztoku do bubbleru 65L. Nie do vzduchu
weider
ta voda co ma v nej tie rybky musi byt pkene smradlava, lebo kvasnice smrdia uz sami o sebe. Ci pouziva nejaky filter este? len tak mimo debaty
ty tablety sem koupil tady http://www.klecka.cz/growshop/Hnoji...i/CO2-tabs.html za 400vočí 60kousků
Dávaj se tam až v kwětu ne ? Kdy je nejvetší spotřeba co2 nebo celou dobu ?
DEVIATIO
hele,mate nekde zjisteno jak efektivni jsou ty tablety oproti tomu kdyz si date normalni co2 zarizeni?
D.
Co?
jo, co2 systém je samozřejmě "efektivnější" ale efekt je vidět i na těch tabletách ;)
antihistamin
Ty tablety jsem pouzival pred par lety a velmi se mi osvedcili. Jebal jsem je do nadrze (200l) kazdy den jednu. Nema smysl hnojit ceockem v noci a vzhledem k dobe pusobeni nema smysl pridavat tablety do roztoku ke konci svetelne periody. Osobne je muzu jen doporucit. A jeste jedna vec, i kdyz prihnojujete ceockem, nezapominejte na kvalitni odvetravani. Taky si myslim, ze je rostlina schopna prijmout koreny mnohem vetsi mnozstvi CO2. Jde o to, ze celkova plocha korenu je mnohonasobne vetsi, nez plocha vsech listu. Pokud mate moznost a vhodny system, tak tablety pridavejte. Ja tedkom jedu hlinu a dost casto zalivam mineralni vodou sycenou ceockem, neco jako matonkou:)
BOX
Da sa to v pohode pouzit aj v hline? Lebo mam v boxu teplotu kolem 30,mam tam aj cooltubu,ale niz to uz nedam. Cital som ze ked je vacsia teplota,tak by sa mal aj zvysit obsah co2,myslim tie tablety,ci sa to co2 fakt neuvolni pri styku s h2o. A ako potom polievanie? Pred zacatim svet. periody?Diky.
Jekyll
A co si třeba dovnitř sednout se sifonem a poustet to na kytky ? Nekde jsem tady četl, že na to pouštějí CO2 z hasícího přístroje....tak proč by nešlo použít prachsprostý sifon ? Navíc nevím kdo si bude jezdit kupovat hasící přístroje....Sifonove bombicky sezenete v kazdych potravinach....
Jekyll
Otázka je kolik toho ta malická bombicka vyprodukuje a jestli to má nejaký význam....
DEVIATIO
mno,napad to je,ale podle me blbej(mnozstvi/cena).

Peace
nangwa
Zdravim vsechny,
chci se zeptat jaky mate zkusenosti s CO2 tabletama do zalivky, je to vubec k necemu dobre?

Diky za zkusenosti
dark156
cus.mno davam je tam ale kecel bych kdybych rekl ze poznam rozdil..mozna udelat test par zalivat s tim a par bez..jinak neni sance to tvrdit..
Machoman
citace:
Původní příspěvek od nangwa
Zdravim vsechny,
chci se zeptat jaky mate zkusenosti s CO2 tabletama do zalivky, je to vubec k necemu dobre?

Diky za zkusenosti


Vyhozeny peníze.
já si je taky koupil. viditelnýho nic, natož nějaký rozdíly v zalívanejch a nezalívanejch kytkách. navíc mi nejde do hlavy když dám tabletu do petky s vodou jak to tam může zůstat když to prakticky vyšumí do vzduchu :D
takže imho vyhozený peníze
dark156
RespectFlowers
mxslel jsem zalivanych s pridavkem co2..a zalivanych bez pridavku..mno to ze to z vetsi casti visumi je pravda navic uz tu i zkouseli zalevat sodovkou ktera ma obsah co2vysoky nevim nejsou zas tak drahe .zkusil sem je ale priste uz bych je nekoupil..jen to v cloveku vyvolava pocit ze tomu dal neco navic..ze tomu dopral..
Tak jak rikaj tablety jk hovnu jedine moznost nadkriticky CO2 ale pro nase domaci ucely neproveditelne!! peace
tutan
Zkoušel jste někdo přidávat do vody CO2?
Logicky teplota zalivky by mela byt kolem 15-20 °C, a rozpustnost plynu je neprimo umerná teplote, koncentraci iontovych sloucenin a mechanickemu pohybu tudis toho moc v rozroku nezustane...http://www.vscht.cz/fch/cz/pomucky/labik/bakal08.pdf
http://planta.aquariana.cz/plyny_ve_vode.htm

2 vteriny na googlu a je to tu nekde a smaz to nebo rekni modoj myslet tim se lisime od opic...bohuzel ne vsichni:)
A hlavne to tema zakladej vsude....tady se to hodi jak lyzar na fotbal:)
Šlajs
nějaké mašinky:
http://www.akvarista.cz/web/shop/rubrika-co2:2:all:

Pak to prodává NoMercy, ale bude to imho totéž jako ty tablety s horního odkazu
godinbox
podle me je v principu nesmysl pridavat co2 do vody. kytka ho potrebuje "dychat" listama(akvaristicka krabicka obohacuje v akvarku vodu, protoze je urcena pro vodni rostliny)
co2 je tezsi nez vzduch, takze kdyz ho pridavat, tak nad spicky rostlin, nejlepe za cirkulacni ventilator. Jestli ho vyrabet biologicky(kvasnice), chemicky(miseni vhodne kyseliny se zasadou, stejny princip maji akvaristicke vychytavky, jen se plati za ty plasty okolo :) ), nebo poustet z lahve je uz celkem jedno.
Bezne je ve vzduchu asi 0,02–0,03 % CO2, pro optimalni fungovani fotosyntezy je treba zvysit na 0,06–0,4 %, horni hranice zrejme podle typu rostliny a dalsich podminek. Vzhledem k tomu ze uz 0,03% zvyseni koncentrace muze zrejme prinest vysledky, myslim ze i ta lahev s kvasnicemi staci.(http://cs.wikipedia.org/wiki/Fotosy...Koncentrace_CO2)
Zaklad pri zvysovani koncentrace CO2 je omezit vetrani(kdyz neobohacuju vzduch, vetram z duvodu teploty a aby se k rostlinam dostal cerstvy vzduch s CO2, takze je potreba nejak poresit tu teplotu a vetrat co nejmene. Kyslik potrebuje rostlina v noci a navic je ho ve vzduchu relativne dost(a pres den si ho kytka z CO2 vyrabi), takze kvuli nemu se vetrat nemusi).
jo ty co2 tablety se dělaj na zálivku. a sou to vyhozený prachy...kytka potřebuje co2 dýchat, áno
Šlajs
Ad kořeny - ano, kořeny ABSORBUJÍ CO2. Posléze ho vypouští zpět jako kyselinu. viz.:
http://www.eurekalert.org/pub_relea...l-trl112003.php
http://www.geocities.com/profadrian...Absorption.html
tutan
Myslel jsem co2 dávad do vzduchoné pompy do sání.Bude se mýchat snasátým vzdechem a půjde přímo ke kořenům a steně se dostane do vzduchu kolem kytek.?
Zahradník
taky si myslím že není naškodu přidávat co2 ke kořenům...změny po aplikaci mě přsvědčili...
tornado12
pekařůf císař

Množství CO2 pro kytky:

Zvýšený poměru CO2 znamená rychlejší růst, a větší části rostlin ( listů, větví, květů, plodů), a také vyšší výnos. Efekt obohacení o CO2 byl vyzkoušen v mnoha stovkách vědeckých pokusů, prováděných po celém světě. Výsledek okolo 60ti experimentů ve sklenících se dá shrnout následovně. V roce 1980, kdy byl pokus prováděn, byla průměrná koncentrace CO2 ve vzduchu 340ppm. Při nízké koncentraci 150ppm je růst rostlin asi o 30-40% pomalejší, než při průměrné koncentraci. Zvýšením poměru z 340ppm na 500ppm se zrychlí růst o 15-25%, při zvýšení na 700ppm až o 30-40%. Při dalším zvýšení není efekt už tak velký, od 1000ppm je křivka grafu téměř horizontální. Těchto výsledků bylo dosaženo při obohacování o CO2ve dne.

Nedostatek CO2, může vzniknout, pokud v chladnějších, ale slunných dnech přestaneme větrat. Dostatek světla navozuje vysokou fotosyntézu, a pokud nepřichází čerstvý vzduch a nepřidáváme CO2, klesne poměr pod požadovanou hranici. Nastává nedostatek oxidu uhličitého.

Přidávat CO2 v létě? V horkém počasí, kdy je třeba větrat je těžké zvýšit poměr CO2. V každém případě, je vždy ekonomické alespoň trochu zvýšit poměr CO2 ve vzduchu – alespoň proto abychom zabránili nedostatku. Množství CO2 k tomu potřebné je tak velké, jakou potřebují rostliny k fotosyntéze. To je 5g/m2/hodinu (při dobrých světelných podmínkách). Těchto 5g/m2/h zabrání nedostatku, má za následek zvýšení z podprůměrného poměru na průměrný. To má silný dopad na produkci, jak jsme si řekli ve 3. odstavci. Náklad na zařízení je pak relativně malý. Jak však dosáhnout vyšší koncentrace? A vyplatí se to vůbec? Tady máte příklady ztráty CO2 v různých podmínkách.

Pročtěte si celé články o CO2. Jsou 2 celkem. ve článkách - ventilace
www.greenhome.cz
s prominutím - výrobci - strčte si to do...absolutně žádnej efekt jsem nezaznamenal /krom peněženky :D a vo to de :smash:
navíc mi hlava nebere tohle - když to dám do vody tak většina vyprchá, zbytek potom ;) navíc je prokázaný že kořeny mají raději O2 - viz hydro ;) a v jakékoliv vzdušné hlíně se jim podaří lépe...čim vzdušnější tim lepší...proč se asi občas půda prokypřuje ;) tam efekt vidim na plodinách ze zahrady narozdíl od tohodle:flamer:

ps - měl bych mít tablety na pár tisíc litrů vody - nechcete někdo? zadarmo (až na poštu) ;)
jamall
citace:
Původní příspěvek od Co?
no postupně jo....a přečteš-li si to ještě od začátku přijdeš na to, že záleží právě na dávkování....každých 6 hodin...


hele blbost no mercy uvadej jednu tabletu na 100L vody a to ze ta tableta vydrzi 6 hodin!to neznamena ze tam kazdejch 6 hodin hodis tabletu,doporucujou tak 2 krat tejdne a kdyz jedej hlinu nebo kokos tak dobry je prej z kazdou zalivkou...ja kousicek tablety hodim do lahve,zavru ji a otocim vzhuru nohama,tim mam jistotu ze co2 zustane ve flasce dokud ji neotevru a nezacnu zalejvat.
Peace and grow more weed!
jamall
citace:
Původní příspěvek od bublantek
ale nevim
esi nema treba velky obsah co2


hele znam lidi co to prolejvali perlivou vodou,jen si upravili ph,ale bohuzel nevim jakej to melo vliv na jejich kytky,ale asi ne spatnej,matros byl dobrej.u tech Tabs No mercy uvadej ze predavkovani rostl co2 by nemelo kytkam ublizit ale ani jim nak pomoct.
peace and grow more weed!
Někdo tady nadnesl jednoduchou myšlenku. Která mi začla vrtat v palici.

Budu li uvažovat tak, že vytvářím uměle vlhkost a pouštím ji na listy rostlin. Proč bych jí nemohl obohatit o CO2. Zítra se pokusím vyrobit zařízení, na obohacení o CO2 pomocí kvasnic. Sepíšu to a uvidíme jak to bude fungovat. :)
citace:
Původní příspěvek od Wrath
Někdo tady nadnesl jednoduchou myšlenku. Která mi začla vrtat v palici.

Budu li uvažovat tak, že vytvářím uměle vlhkost a pouštím ji na listy rostlin. Proč bych jí nemohl obohatit o CO2. Zítra se pokusím vyrobit zařízení, na obohacení o CO2 pomocí kvasnic. Sepíšu to a uvidíme jak to bude fungovat. :)


Jak pokracujes?
Apartman
citace:
Původní příspěvek od Wrath
Někdo tady nadnesl jednoduchou myšlenku. Která mi začla vrtat v palici.

Budu li uvažovat tak, že vytvářím uměle vlhkost a pouštím ji na listy rostlin. Proč bych jí nemohl obohatit o CO2. Zítra se pokusím vyrobit zařízení, na obohacení o CO2 pomocí kvasnic. Sepíšu to a uvidíme jak to bude fungovat. :)


No nevim-jak bys chtěl vyrobit tak malé CO2 bublinky, aby se ti udržely v kapénkách páry nebo mlhy-a hlavně-JAK DLOUHO by tam asi vydržely....
Rozprašovačem by asi taky neprošly....

Jediný, co mi napadá je na listy rostlin po ránu vylejt sifon-ty kořeny můžou být fáma a nemusí-mluví se při kypření vždy o PROVZDUŠNĚNÍ-tedy i o CO2 I O2...chtělo by to víc pokusů...toť můj názor ;)
Cecil12
čau groweři chtěl bych se zeptat,jestli máte někdo zkušenosti s stablety Co2, ted je mam obědnané a chcu je použít ve skleníku mam Cca 10 kytiček budu hnojit Alga-bloom 1L Plagron +Co2 -tablets předem dikec za odpovědi a pěstu zdar .
Mr.Sordo
citace:
Původní příspěvek od Co?
Trýdy o CO2 a podobně

CO2 Tabs
250w SonT, ebb&flow, AH+CO2, Pot of Gold
Oxid uhlicity - Co2
oxid uhlicity CO2
CO2 - jednoducho a lacno
Co2
Uzavřený systém CO2 bez nucené výměny vzduchu
BEST CO2 system "czech made"
CO2 za 30Kč a bez problémů
najjednoduhsia vyroba CO 2
Kdy začít s hnojením a kdy CO2?
CO2 Senzor - Kde ho sehnat????
Pár poznatků k CO2
Co2+Zvlhčovačka
co2 v zálivce
Hasičák na CO2
Plnění lahví CO2
co2 sam a levne
Co2
Smeska hnojiv obohacena o CO2
Co2 (použití v praxi)
Spalování O2 na CO2
dosycování CO2 do hlíny???
co2-levnejsi varianta
Bez větrání? Jen s CO2?
Najjednoduhsia wyroba CO 2
Jak na CO2 ?
Co2
CO2 - jednoduchý návod
co2 ...
CO2 potravinarske
co2 ve dne nebo v noci ???
CO2 {hasicak}
MAGICK CO2 - znovuzrozené THC
CO2 x Větrání
CO2 - výroba co2 vlastními plícemi


Další informace:

Wikipedie…
NAVAJO otevřená enc.
Jak dostat CO2 do vody (v tomto případě pro účel akvária)
oxid uhličitý – základní charakteristika použití
Linde gas – bezpečnostní list pro plyn CO2
Fixace oxidu uhličitého v lesních porostech
další informace o oxidu uhličitém (rozpustnosti, rozpustnosti uhličitanů (sody))
no, je to v souvislosti s akvaristikou, ale jsou tam další zajímavé odkazy
o čidlech na oxid uhličitý

Jiné zdroje (převážně zahraniční)

using co2 successfully
celej web o co2
ještě se v zahranici prodavaj třeba takovéhle kity…..
další napady jak a tak…
Cecil12
jj dikec
fedousek
Ahoj... máte někdo zkušenosti s tabletama CO2?
konkrétně třeba tyto?
https://www.growgarden.cz/130-hnojiva-no-mercy

zajímaly by mě úplně všechny vaše zkušenosti, ale hlavně to, zda se mají CO2 tablety přidávat i v květové fázi. Ano, či ne?
LonGermaX
Mě to tady nějak výrazně nepomohlo a tablety no mercy sklamaly. Jak píše většina lidí vyhozené peníze.
toreto343
Caute troska ozivim tuto temu dost som cital o CO2 tabletach su na ne rozne nazory niekto chvali niekto nie........len dost nechapem davkovaniu nakolko su podla mna vhodnejsie do hydra kde ich pridavas kazdych 6 hodin a v hline zalievas kazde 2-3 dni a to das stvrtku tablety coz je malo a co tak nechat rozpustit s rosit to tym???? lebo fakt nechapem tomu davkovaniu v hline ak ste to niekto pouzivali tak mi prosim vas napiste postup diky moc
Shady93
Podla mna tie tablety sú účinné keď ich dáte do nejakého väčšieho pohára alebo flaše s vodou, aby vytvárali oxid uhličitý do ovzdušua, čo je dôležité pre listy počas dňa. Korene prijímajú Kyslík (O2) nie oxid. takže tie tablety o ktorých sa tu bavíme sa používajú pre akvaristiku a to pre rastilny ktoré žijú pod vodou, a teda majú listy pod vodou, preto sa tie tablety dávajú do vody (akvarka) aby listy nasítili oxid uhličitý.
Do hydra určite netreba dávať tablety = žiadny pozitívny účinok, ale dať tam vzduchovacie čerpadlo + vzduchovací kameň = najefektívnejšie riešenie, alebo kyslíkový generátor = ekonomicky náročné. a súčasne do vzduchu použiť bud tie kvasnice s cukorom a vodou, alebo sódu. a to hlavne cez den, ked je noc, myslím si že nebude vadiť ked tam bude tento kvasnicový generátor oxidu uhličitého, pretože sa stále kyslíku bude nachádzať vo vzduchu dostatok kedže je ho až okolo 20%

tot vše


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma