Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
...nedostatek nebo prebytek, aneb zdarne dojit ke kyzene sklizni... - Klikni zde pro originální téma
maximg
Zdravim vsechny growery a growerky...

Zalozili jsme na konci ledna nas prvni room a samozrejme jsme se nevyhnuli problemum, ktere cekaji nejen na novacky.
Nastesti jsme si s mnoha ruznymi poradili i diky tomuto serveru a poznatkum lidi, kteri maji hodne zkusenosti.
Ted bychom ale radi pozadali o radu a komentare k cerstve vzniklemu problemu.

Dnes je to presne tyden, co jsme prepnuli na 12/12. Jako svetelnou aparaturu pouzivame zatim spojeni 400W HPS a 200W CFL, ale v prubehu bychom radi zamenili 400W HPS za 600w.

V poslednich dnech se na listech postupne vsech rostlin vytvorily takove bile tecky, spolu s hnedymi fleky. Nektere listy jsou jako pocukrovane a hodne se jich krouti nahoru a nasledne uschnou.
Nevime, co nas to zase potkalo, zda se jedna o plisen, ci nejakz nedostatek anebo prebytek nekterych potrebnych prvku a latek.

Prikladam fotografie. Dekujeme MOC za vsechny rady a komentare a za ty rychle obzvlaste.

Jeste pridavam: zaklad je koko + perlit, hnojeni momentalne ALG - A- MIC a BIO BLOOM od BIOBIZZ. Osazenstvo je Power Plant a Shiva.
Zacina se nam to sirit i do oddelene matkarny.
maximg
jeste ty fotografie
Schinus
Zdravimja bych rekl ze to je prave ta plisen jak si nadhodil a jestli se vam to siri i do matkarny tak to nedostatek neceho nebude:( kazdopadne ty bily tecky, podivej se jestli na spodni strane listu neco neparazituje to je docela casty nafot vic jestli muzes ne jenom jednotlivy listy na plisen Polyversum jestli sezenes jinak treba Kuprikol a snizil bych docasne vlhkost v pestirne maj sa
maximg
a jeste dalsi... Doufam, ze to neni bezna zalezitost.
Schinus
NO jasne hromada bilejch tecek podivej se na tu spodni stranu listu jestli pod tema teckama nejsou takovy malinky bili broucci
Jaamal
zdarec...ja mam taky takovy problem... svitim jeste 18/6 a nekdy se mi stava ze listy vypadaji stejne jak na prvni fotce v prispevku cislo 2...
Myslim si ale ze to je problem s EC...tedy s prijmem zivin cili s hnojenim.
Hnojim tedka s hnojkama GROW,BLOOM a MICRO.Myslim si ze takove fleky jsou dusledkem prehnojni.Ale mohu se mylit.Kazdopadne budu rad kdyz mi to tady nekdo vyvrati.
Zatim zdar a silu
maximg
Diky za dosle odpovedi a rady, na spodni strane listu nic neni, ani tecky ani broucci, skratka zadne znamky po cemkoliv. Ze spodni strany vypadaji listy zcela jako zdrave. Zitra, tedy jiz dnes, jak se holkam rozedni, pridam dalsi fotografie... Diky
inf3cti
nie prehnojenim to urcite nie je, po prehnojeni su listy spalene ..
pestoval som v kokose a perlite, a tiez sa mi nieco podobneho vyskytlo - viz thread v mojom podpise - moje prve skunky 150W

maximg, daj dalsie info, podrobnosti o pestiarni, pripadne fotku aby bolo zrejme ako je to tam umiestnene, aku tam mas teplotu, vlhkost .. a ako hnojite, ako casto zalievate, ake pH, EC..
a hlavne - tipujem to na trasnenky a smutnice. Smutnice su take male cierne musky, ak ich tam je zopar, to je normalne, ale ak ich mas plnu pestiaren, tak to nie je dobre, zlte lepove dosky ich udrzia na uzde. Ale viac ma zaujimaju trasnenky, malicke (2mm dlhe) tenke podlhovaste chrobaciky, ktore v pohode mozes najst na listoch (a skor z vrchnej strany) - mam pocit, ze prave ony sposobuju tie blede bodky na listoch. Cim je sposobene to usychanie listov neviem, mne sa to Previcurom nepodarilo odstranit - a Previcur je dobry.
Mrkni na http://grower.cz/forum/showthread....251#post294251, ci to nie je to iste... Svilusky vyzeraju skor ako malilinkate pavuciky a drzia sa skor zo spodnej strany listov. V pokrocilejsom stadiu vytvaraju male pavucinky.

kazdopadne mi tato choroba rastlin nejako vazne urodu neposkodila :)
k tomu usychaniu a flakateniu listov sa vyjadrim, ked napises ako to zalievas a hnojis
lSlUlPl
Videl bych to na svilusky podivej se poradne lupou pod listy jestli nenajdes malinkaty cerny tecky.Obcas si clovek mysli ze jsou to jen castecky hliny.
wont
bílé fleky jako jsou na 3. fotce v 2. příspěvku vypadají jako od třásněnek... ze začátku na spodní straně listů malé (malinkaté 1-2 mm dlouhé tenoučké) světlé svině a černé tečky (jejich trus), později (tak dlouho u mě nebyly) na horní straně listů tmavé svině s křídlama. Tady jsme to řešily http://grower.cz/forum/showthread.p...4289#post364289
tak ať se daří .wont.
maximg
Zdravim a diky za prilozene nazory, jsem z toho jelen, nevim, zda jsou to ty mrchy svilusky nebo trasnenky a tedy jaka opatreni nebo pripravky pouzit. Zatim procitame, jak vztekli a dosli jsme pouze k tomu, ze predpokladana plisen to snad asi nebude.

Nekolik dalsich informyci pro lepsi moznost identifikace nasich nepratel...
Teplota v pestirne je stabilne 25 stupnu/noc 22st. (matkarna totez)
Vlhkost v noci zel az 70%, ve dne tech 30 - 40% (matkarna 70%stabilne)

Hnojime ALG - A- MIC a BIO BLOOM od BIOBIZZ 1 - 2ml/l, jednou bylo MGo 8% - pomer uvedeny vyrobcem (matkarna BIO GROW).
Zalevame tak 1* za 3 dny, tak akorat, jakmile zacne kapat zalivka z kvetinace.
Jednu vec bych mel asi zminit, hnojili jsme po celou dobu rustu (t.j. mes a pul) do kazde zalivky BIO BLOOM - dle navodu a asi 3* denne strikali na listy s mirne naredenym roztokem dest. vody s ALG - A - MIC vitality booster. Ted uz vim, ze to byla chyba a holky od nas dostali pekne pohulit...
inf3cti
takze, maximg, asi ta nepotesim, ale tie tvoje biele vodky na listoch fakt pripominaju viac svilusky ako trasnenky. kazdopadne poriadne preskumaj listy a hladaj skodcov.

to usychanie a flakatenie listov som mal hlavne v dobe, ked som zalieval tak, ze som cakal kym kokos vyschne, t.j. polieval som ho ako hlinu. Skus pripravit roztok ako do hydroponie , t.j. pH 5.8-6, koncentraciu neviem, zalezi od konkretneho hnojiva, a polievat tym kazdy den, nechat odtiect tak 20% prec. V koko/perlite je to OK, blizsie info v mojom threade.
maximg
to inf3cti :
diky za radu, ted uz jsem presvedcen o tom, ze problem je ve sviluskach. Myslis to tak, ze pri pesteni v hline je lepsi nenechavat vyschnout pred dalsi zalivkou, abych se vyhnul tomu usychani listu??

Mas nejake informace o tom, jakou maji ucinnost hlístice, nevie ako po vasom, urcite vis, co myslim... :-)) !?
Take jsem dostal tip na granule zvane dursban, je to chemie, ale pry velmi, velmi ucinna a ne priliz skodliva. Pry jsou velmi dobre zkusenosti a odezvy ve "spolecnosti".
maximg
Jinak, jeste jsem zapomel, dnes jsme trosku predelavali matkarnu a pri oddelani pestebnich nadob jsme na podkladu zjitili male bile larvy - nemohly by to byt smutnice???
Jinak na spodni strane listu jsou cerne tecky, jako od hliny, jak psal lSlUlPl, coz na druhe strane nasvedcuje na svilusky.

Vazne nevim, zda nemame tu nejhorsi variantu a to oboji!
Uz jsme take po nastraze mucholapky nalezli malou cernou kundabu - musku.
inf3cti
myslim to tak, ze pri pestovani v hline je lepsie ju medzi zalievkami nechat viac preschnut, aby nehnili korene. Pri pestovani v kokose/perlite to mozes zalievat aj viackrat za den (pozor na koncentraciu hnojiva), a korene hnit nebudu, rastliny budu mat stale lepsi prisun cerstvych zivin a zaroven je to ochrana proti zasoleniu substratu, pretoze vsetky nadbytocnosti sa s kazdou zalievkou vyplavia.

Ak myslis hlistice Steinernema 'nieco' (paraziticke hlistice proti smutniciam), tak podla mna nie su prilis ucinne, ale zase s nimi nemam nejake obrovske skusenosti. Smutnice nie su velkou hrozbou, kym sa nepremnozia, ale to by si si urcite vsimol :) Zlte lepove dosky ich udrzia na uzde.

Tie biele larvy MOHLI byt smutnice, ale MOHLO to byt aj nieco ine :D Fotiek skodcov je tu dost, aj makro-fotiek, takze by si nemal mat velky problem zistit o co ide.
wont
Já jsem zase slyšel názor, že paraziti jsou skoro 100procentní záležitost, ale zkušenost nemám, takže potvrdit nemůžu.
Na svilušky Phytoseiulus persimilis, na třásněnky Amblyseius cucumeris (žere snad i svilušky), na smutnice Steinernema feltiae - zkus se mrknout na http://www.biocont.cz/

Třásněnky také nejsou nějak extra nebezpečné - vyžírají listy, ale postupují dost pomalu a vyžranej list dál žije - ovšem zase nemůžu potvrdit, protože já jsem je zničil docela rychle.
Sinuhet
svilušky uvidíš jako malinké bílé pavoučky na spodní straně listů. Třásněnky jako malinké nazelenalé věcičky také většinou na spodu listů.
Svilušky dělají bílé tečky, třásněnky takové střibrné mapy.
maximg
to all O. K. diky moc, myslite, ze muze proti temto diskobrouckum nejak pomoci take dobre naredeny H2O2 30 - ti % s vodou? Nekde jsem to tady take cetl. Naredil jsem 0,5ml/2l a prave postrikal jednu, kterou jsem separoval, abych nejak neublizil ostatnim.
Nic, budu muset vyrazit neco nakoupit...

to Sinuhet jak se projevuvi zminovane smutnice?
inf3cti
larvy smutnic zeru korienky, a su nebezpecne hlavne pre mlade rastlinky, ktore este nemaju poriadny korenovy system. A aj to az pri vacsom premnozeni. Takze vacsie rastliny to v pohode ustoja...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma