Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
Pojistky!!! - Klikni zde pro originální téma
Spouk007
mam problem- lampa mi pravidelne vyhazuje pojistky.
Zatim mam jen tuseni ze je chyba ve starteru(asi minutu jen tak blika nez naskoci), ale nejsem si jistej. Je to sylvania 600w. pls help!
Dik
Dieroll
promin ze ti sem zanesu este muj problem, ale tady na foru sem nekde cetl ze pojistka by mela mit 1,6A. koupil sem jich 10 asi za 20 korun. pojistka mi ale vzdycky shori. myslim si ze by tedy mela byt hodnota vyssiho kalibru. poradte mi plz jakyho. jo a k tvymu problemu. nemas nahodou moc dlouhej kabel vod tlumivky??
no 1.6A je dost malo! ale kolem peti by melo bejt dobry.
Dieroll
a nevite to nekdo presne??
Dieroll
jo a mam philips son-t 400w
dalas
I=P/U
Pro 6kilo to je 2,6A+neco ktomu takze ty 3-4A

Spouk007 ma namysli asi jistice ne?
Lip to popis. To ti vypadne tesne po startu nebo pozdeji?
dalas
Dieroll: sezen si 6a jistic napoj ho na hlavni privod do pestirny a mas klid.

Vona skrin ti nebere jen 400W ale vic. musis pocitat i s ventylatorama+ ostatni veci
Joly
No tu ide aj oto ze pri zapinani je tam urcity prudovy náraz, takze by mozno pomohlo pro 600W vybojku 3A pomalu poistku, tzn. s označním "T", možno by sa dal použit aj NTC člen ale neviem či by to malo nejaky vpliv na štart.
dalas
citace:
Původní příspěvek od Joly
No tu ide aj oto ze pri zapinani je tam urcity prudovy náraz, takze by mozno pomohlo pro 600W vybojku 3A pomalu poistku, tzn. s označním "T", možno by sa dal použit aj NTC člen ale neviem či by to malo nejaky vpliv na štart.


Presne tak. Ja sem mel na 4kilu nakej 4A jistic a pri startu me to vyhazovalu kvuli zminovanymu proudovimu narazu
naco resit pojistky.. taky mi furt vypadavaly ale dole v baraku je globalni jistic no taxem tam misto pojistek dal pekne hrebika a kdyz by tam byl fuckt nebezpecnej proud tak to vyhodilo celey barak a to se stalo jen jednou...
Joly
Francois: P=prikon [vo Wattoch] takze P=U*I*cos[fí] kde cos[fí] je tzv. účiník. Takze ak budeme pouzivat vybojku bez kondenzatora a nebudeme co najlepsie kompenzovat tento účiník, bude zbytočne tiect cez obvod velky prud co sposobuje vyssie tepelne straty a aj zniženie životnosti komponentov.

Maly priklad:
Ak by mala tlmivka účinník napr. 0,4 prikon vybojky by bol 250W a bola by na 230V tak velkost prudu tecuceho v obvode by bola I=P/U*cos[fí] => 2,7A kdezto pri uciniku napr. 0,9 by to bolo 1,2A co je podstatne menej.
Joly
Jasne, je to iba detail. Xcel som iba poukazat nato, aka je dolezita kompenzacia kondenzatorom (tepelne straty,...) kedze vela ludi este nema jasno vo veci ci je vlastne potreba zapojit do obvodu aj kondik. Takze dufam ze som aj lajkom aspon trocha ozrejmil tuto problematiku.
Spouk007
staci izolepa na jistic
Spouk007
Zatim se nic nestalo a rok sem studoval elektro takze to neva je pravda ze je to troch nebezpecny ale nic se nemuze stat!!!
Joly
citace:
Původní příspěvek od Spouk007
Zatim se nic nestalo a rok sem studoval elektro takze to neva je pravda ze je to troch nebezpecny ale nic se nemuze stat!!!


Nexces nahodou vsetky istice vyhodit a dat to napriamo? Kedze sa ti zatial este nic nestalo tak to mozes hovorit o stasti. Pravda je taka ze to je dost nebezpecne, asi si nevidel prinajlepsom vyhorate vedenie/barak no a to este nehovorim co sa moze stat horsieho. Fakt sa to nevyplati takto riskovat!
tgm.amster
citace:
Původní příspěvek od Francois deGEOT
Pojistky se dělaj 3,15A-6,3A(skleněný-nedoporučuju)
pak 2A,4A,6A,10A,16A(závitový-možnost využití i po přerušení jako šlukna:D )
Nejlepší volba jsou jističe s pomalym vypnutim kvůli proudovýmu nárazu při zapnutí (C6A,C10A,C16A)
Pro neznalý: S=UI,takže I=S/U-pro 600W----600/230=tak asi 2,61A a volí se o něco víc-okolo 4A,možná 6A jako světelnej rozvod v bytě.



ja mam na 250W 10A jistic charakteristika normalne B, mel sem tam 6A ale MH mi to porad shazoval, znamej z prace(elektro) mi rikal ze pri startu vybojky se pocita odber * 9, takze jistic na 250W to je 1,08A * 9 = 10A jistic, charakteristika C je na motory voe ;)


EDIT : a pojistky se delaj od 100mA do asi do 20A, pokud myslis normalni rozmer 5*22 sklenenky
Risan
nekteri maji radi ohniček tak jim nekaste radost, ale nic proti tem napadum s izolepou a s hrebikem, aspon upecete elektroměr a klesne vam cena za odběr, vřele doporučuji vyskouset :-) :-)
myslim ze to tady par eletrikaru dostatecne vysvetlilo, takze dalsi (treba ja :) ) se nebudu vmesovat a reknu jenom toto. ti co maj hrebiky jsou pekni blazni nekde se udela nechtic zkrat, hrebik vydrzi dost amper a je pekna svetelna show!
Spouk007
No nakonec jsem zjistil ze jedinym problemem ktery byl s pojistkami byla moje ... matka ktera nevedela jak se vypina digitalni casovac tak ta ... vypinala pojistky!! Narusilo mi to periodu a predcasne vykvetlo..
Jsou spatnou periodou ovlivneny pohlavi rostlin???
rek bych ze ne... to jenou pudou (a nekdo to dela i chemicky)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma