Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Double SCroG ?? - Klikni zde pro originální téma
No tak me napadlo vyuzit treba 2x150w.Jednu pod jednim pletivem a druhou nad druhym pletivem, doufam ze to je z obrazku srozumitelny.
Myslite ze by to slo? resp. melo by to nejaky vyhody-uspora mista
veci vynos?
nebo to je totalni blbost?
iXtiN
Podla mna je to uplne zbytocne(aj ked SCroG nerobim).
Vyskusat to mozes, ale co ja viem tak listy pod sietkov niesu, a nepochopil som tu 2. lampu. Objasni to trosku.
Ale skusit mo mozes!
indicky-konopi
myslim, ze by bylo lepsi dat tu druhou sto padinu né ke kvetinacum, protoze zespoda se to u scrogu brutal prostrihava, vlastne vetsinu vetvi pod siti, ale vedle ty druhy sto padiny...proste normalni scrog se dvouma vybojkama nad siti..;):D takže prakticky blbost, ale dalo by se...:frog:
Mno, nekde sem tady videl pestovani vzhuru nohama, takze kdyby se ty kytky poradne zastrihavaly aby byly dostatecne rozvetveny, tak pak je proplitat pletivem nahore i dole a tim vlastne misto ktery je jinak bez palic by bylo vyuzity.Nebo kytka jde po gravitaci a ne po svetle?
iXtiN
2tryny: ono by sa to dalo sastrihavat tak, seby si mal nieco aj smerom dole, ale rastlinky sa vzdy snazia rast smerom hore, a to by bolo zbytocne vela prace s upevnovanim a ohybanim.
indicky-konopi
No to zas experimentoval jahudka!, a nakonec se to ukazalo celkem na nic...nechapu: kdyby se ty kytky rozvetvily, tak ti prorostou pletivem a ty nejvetsi vyhonky tam budes proplejtat a strkat do kazdyho vocka, to chapu..., ale co nahore i dole? Jaky misto bez palic? Nad siti jsou pak vsude palice a pod siti zadny palice ani nemaj bejt...nebo nechapu...jaka gravitace? vzdycky jdou za svetlem...a kdyz nahore budes mit dvě světla, tak tam budes mit i 2xlepsi palicky...:D
JJ mate pravdu, byl to jen dotaz :)
PEACE
expiry_date1
Jedine,kde by to mohlo mať výhodu,resp. využitie je a teraz neviem,či to správne nazvem BOG?Asi hej-box of green.Proste máš to ako vertical scrog á la g-man(všeobecne známy:) ) a spodok by pokrývali tiež kytky.Jedna by osvetľovala pletivo v kruhu a druhá dno.Dúfam,že je to predstaviteľné:D
Sinuhet
Vsimli jste si doufam, ze tam jsou pletiva dve?

A jinak myslim ze rostliny obecne maji ty bunky schopne zpracovat svetlo jen na horni strane listu (s nekterymi vyjimkami), takze osvetlovat list zespoda je plytvani.
indicky-konopi
sinuhet: mas prawdu jaxi jsem to druhe pletivo opomenul, ale jaxi to nemeni nic na tom, ze bych tu druhou lampu strcil jinam, než ke kvetinacum...;)
Kmotrrr
hlavně jak bys to pak profouk,plísen jak svin a jak s tim pak manipulovat,to neni dobré....
2Sinuhet: nejde o osvetlovani zespoda,ale kazda rostlina jde za svetlem a automaticky se nataci, takze v tomhle pripade by se otocily i listy (z vyhonku na dolnim pletivu) smerem dolu.

2indicky-konopi: tech 150w byl jen priklad, jde o to usetrit misto. Pri normlanim scrogu mas plochu napr. 1x1m. takhle bys mel dvojnasobek.
To Kmotrrr: myslis jako odvetral kuli teplu nebo co?
Sinuhet
Zkus pro zacatek, zda je mozne umistenim svetla pod rostlinu otocit listy az o 180 stupnu, tedy aktivni stranou dolu.

Otaceni listu je podle svetla, ale celkovy rust vetvi je podle gravitace (gravitropismus), takze vetvicky s palicemi se budou cpat vzhuru. Musel bys je drzet nejak vice mene vodorovne pod tim spodnim pletivem, ale to se ti nakonec budou ohybat i spicky palic. Napada me jeste jako spodni pletivo pouzit velmi jemne sito, to udrzi vetvicky pod nim a zaroven umozni nejake proudeni vzduchu.
metalsodik
Myslím že bys těžko dobře rozptýlil to světlo pod tím sítem, v kytkách by se asi dost pohltilo, nehledě na to že nejlepší palice jsou vrcholové, i v případě že kytku dostatečně nasvětlíš ze všech stran tak vrch je nej. Doufám že jsem to teda dobře pochopil, ten tvůj záměr , ale je to podle mě neefektivní !!!
to sinuhet: nekde sem tady videl kohosi kdo zkousel pestovat smerem dolu a myslim ze krome problemu s zavesovanim nemel problem.
to metalsodik: jde o to udelat dva vrsky. Ta spodni lampa nemusi bejt V kdyz stonek by byl dost velkej tak by mohla bejt umistena presne jako ta horni
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od tryny
to sinuhet: nekde sem tady videl kohosi kdo zkousel pestovat smerem dolu a myslim ze krome problemu s zavesovanim nemel problem.


Jahudkuv thread o pestovani hlavou dolu. Kytky se ohybaly nahoru navzory tomu ze svetlo bylo pod nimi. Roztlina ma ve svych tkanich castecky skrobu, ktere gravitace pritahuje. Kytka podle nich pozna kde je nahore a roste tim smerem.
To sinuhet: aha, tak to meni celou situaci. V tom pripade je to opravdu na nic.

THX to all for help

PEACE
Sinuhet
JA v tom ze neroste za svetlem nevidim az tak velky problem. Jak rikam, kdybys vlastne nad spodni palice umistil strop vytvoreny z jemneho pletiva, plazily by se spodni vetvicky po tom strope vodorovne. Ale je pravda, ze nejvyssi rust je vzdy na vrcholku. To ma taky nejaky odborny nazev, nejaky ten ismus. Na druhou stranu pokud je problemem misto a ne nedostatek elektriny, svetla apod, tak by to imho mohlo vynos zvysit. Kazdopadne je to namet na zajimavy experiment. Jak se bude chovat kytka, osvetlovana zespodu pestovana pod nizkym stropem, po kterem se bude plazit. Mozna by se tak daly vytvorit extremne nizke krabice. Ale zase to bude chtit dobre vetrani, protoze teply vzduch od svetla bude stoupat pod strop.
Treba plocha skrinka vysoka treba jen tak 50 cm, ale za to siroka, zastrihnout fimem a vyhonky roztahovat do kruhu pod strop. Kolem kvetinace dole rozmistit treba 4 usporky. Vejde se pod postel.
Otazkou ale je zda kytka dokaze otocit to cim lapa svetlo tak aby ho lapala zespoda.
Kmotrrr
to tryny,ne myslel jsem jakym cirkulačnim ventilátorem profoukneš dvě masy zeleně,v tom bych viděl problém
to Kmotrrr: napr. narvat jeden extra vetrak primo mezi ty pletiva
Lezec
To není špatný nápad. Byl by to takovej vSCROG + normální SCROG. Kolem té zavěšená výbojky mřížka a nahoře taky=>větší plocha=větší výnos
drtikol
je to nesmysl;) :bandit:
cru_ci_fix
myslim ze je to mrhanie svetlom..a energiou..fuckt by som to radsej praskol nad to pletivo vedla tej 1. ... sak od toho je to SCROG...

naco veci zbytocne komplikovat..ked tu mame osvedcene metody..??


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma