Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Under 600 W by Foxan - !!pomáhejte stavět!! - Klikni zde pro originální téma
Apofiss
Z úsporek na šestikouli? :bravo:


Jinak "taková normální skříň" na 600W? :D
Hanyz
Apofiss. odvážnému štěstí přeje:)

Pokuď chceš jen jednu výbojku (tzn. ne MH), tak nejlepší bude nějaká Agro, Plantastar či něco podobného.
600W se bez CT v omezeném prostoru chladí celkem špatně, tak si CT raději pořiď, ať se můžeš věnovat jiným problémům než teplotě.
272přizpěvků , a ptáš se na věci co jsou ve FAQu :(
Hanyz
Máš o té skříni nějaké konkrétní představy? Tzn. uhl. filtr ano či ne, větrák, systém (hlína/hydro-jaké) apod?

praxer - Jedna věc je FAQ a zkušenosti ostatních jsou věcí druhou
Apofiss
Jinak 4000,- je jen světlo se stínítkem....3000,- větrák.....700,-zvlhčovačka......1000,- píčovinky jako folie, potrubí,venťák atd.......a můžeš jet jedině tak hlínu.A to se budeš muset rozloučit s pachovým filtrem a podobnýma vychytávkama :D...o hnojivech ani nemluvím.

Prostě 10000 je málo!
Hanyz
600W, filtr, CT... budeš mít co dělat, aby jsi se vlezl do 10 000 se vším i s hnojkama a tak. Počítej s tím, že alespoň 2000 padnou na nejrůznější kravinky, které tě teď ani nenapadnou. Ono se to všechno s čítá a výsledek bývá větší než počáteční odhad

apo- o minutu rychlejší;)

Když ale člověk nakupuje chytře, tak koupí nový komplet 600W za 2000, větrák od někoho z groweru za 2000, stínítko nechá vyrobit klempířem, s folií si vystačí s tou z conrad.cz apod. ale hydro a nejspíš i filtr se tam skutečně nevleze. Možná bublák, pokud jsi bávalý akvarista
Hanyz
jo
Firestarter
Výbojka 600W PLANTASTAR = 1115Kč (www.osvetleniplzen.cz)
Tlumivka 600W = 971Kč (www.osvetleniplzen.cz)
Startér 600W = 456Kč (www.osvetleniplzen.cz)
Bila odrazova barva do skrine = 200Kč
Reflektor Proklepávaný 50x40cm s keramickou objímkou = 380Kč (www.mladypestitel.cz)
Analogové hodiny = 130Kč (elektro u vas na namesti :) )
Ultrazvukový zvlhčovač vzduchu SPS 808 = 703Kč (www.ecl.cz)
------------------ 3955Kč
Ventilátor UFO 680 m3/hod 160 mm = 3899Kč (eshop.klecka.cz)
Filtr koncový 300 m3/h 125 mm Home edition = 1449Kč (eshop.klecka.cz)
1m Flexi trubka ALUFLEX 160 mm = 119Kč (eshop.klecka.cz)
1m Flexi trubka Aludec 127 mm = 79Kč (eshop.klecka.cz)
Přechodka z 160mm na 125mm = 150Kč (nekde v klempirstvi)
------------------ 5696Kč
Plagron Alga Bloom = 429Kč (eshop.klecka.cz)
Plagron Alga Grow = 399Kč (eshop.klecka.cz)
Plagron Phyt-amin 250ml = 379Kč (eshop.klecka.cz)
------------------ 1207Kč

Tak tohle bych videl jako minimalni naklady, co proste budes muset koupit. Pak tam chybi samozrejme strasna spousta veci, ktery sice stoji malo, ale ve vysledku se projevi jeste o tak 2000Kč navic za ruzny sroubky, rezezy, provazky, lepenky, regulator otacek, hlina, kabely k lampe, ruzny prodluzky, strikacky, postovny u baliku, postrikovac, rizky atd.

Dalsi vyhoda je, ze pokud jsi nekdy nakupoval na Klečkovi a domluvis se s nim pres mail, tak ti da 10% slevu na celej dalsi nakup, takze usetris z vetraku, pachace a dalsich veci od nej celkem slusny penize.

S tim, ze by jsi rozjel hydro rozhodne nepocitej, protoze to je tak na 2*vetsi investici.
Pokud by jsi chtel jeste s necim poradit, tak mi staci napsat PMko a jestli v nem nebude vic jak A4 textu, tak snad i odpovim.

Mej se a cus
Hanyz
fire- tenhle větrák je až moc předimenzovaný na jednu 600W. Když už UFO, tak bude bohatě stačit EURO 0 570m3/hod za 3200 z www.dospel.cz ale žádný s těchto ventilátorů se neobejde bez regulátoru. To je cca 1200 taktéž z dospelu. Aluflex vyjde nejlevněji v elektrodesignu http://www.elektrodesign.cz/index.p...z&P=cat&CID=161 přechodku tam mají za oněch 150 http://www.elektrodesign.cz/index.p...z&P=cat&CID=144
Firestarter
Ja si myslim, ze pokud nezname umisteni skrine, tak at je radsi vetrak predimenzovanej, nez-li pak nedostatecnej.

edit: I kdyz mas pravdu, ze slabsi by tam pri standartnim umisteni stacil akorat.
Hanyz
jasně, ale pokud od skříně nepovede 8 metrů aluflexu, tak i 570m3/hod je předimenzování, ne;)
Celller
Koukni se, jak pise Hanyz na elektrodesing, tam je ventolator TDM200, ktery ma odtah 200m3/h a stoji 900Kc, je tu o 400Kc levnejsi nez jinde, prumer ma 125mm, vykonnejsi je tam za 1500Kc:)
Hanyz
TDM je axiální ventilátoru a ikdyž průtok 200m3/hod vypadá slibně, tak jejich tlaková charakteristika není tak dobrá jako u radiálních či u UFO. Hodí se na přímý odtah ale ne na potrubí a pach. filtr.
Od větráku EURO 1,2,3 tě taky odrazuju, jednak jsou axiální viz. výše a jednak jsou nespolehlivé (vlastní zkušenost) Na větráku se nevyplácí šetřit, v létě to oceníš.
No a co se týče CT, tak samozřejmě jednoznačně vyrobit (fuck off grow shop:flick: ) Mám zkušenost se společností vitrum www.vitrum.cz která má pobočky v praze, Ostravě, Hradci a Rožnově. Za dvě trubice jsem dal 512 kaček včetně DPH a manipulačního poplatku s tím, že jsem si to vyzvednul u nich. Dodávka do 14 dnů, ale bylo to rychleji
Asocial
plynulej regulator otacek www.hydroponic.cz ---> 900 .. levnejsi sem nikde nevidel :( ... facha dobre. Dulezita vec jetsli potrebujes mit skrin tichou vybral bych spis nez ufo ulitu nebo silne predimenzovany TD (zalezi na dylce flexa etc etc ... na CT bych se vykaslal a usetreny peniz radej vrazil do ventilace .... jiank tech 10 000,- je opravdu malo ..
Hanyz
Asocial- máš s tím regulátorem osobní zkušenost? Na jakém větráku? Regulátor budu kupovat, tak mě to zajímá. Mě to přijde podezřele levné, na g-shop je to 2x podezřele levné. Navíc google na dotaz RV elicent (patrně výrobce regulátoru) vyplivne jen ruskojazyčné stránky, což mou důvěru taky neposiluje
Firestarter
Ten regulator z hydroponieplus je maximalne v pohode, reguloval jsem s nim jednu dobu 680m3 UFOuna a fakt uplne plynula triakova regulace. Jeste k tomu je jistenej vsemoznyma pojistkama, ale vcelku jsem ho nakonec stejne pouzival akorat jako prudluzovacku, protoze ten kabel z toho je na to dlouhej dost :)
Apofiss
Hanyz: jj, tenhle regulátor používám a naprostá spokojenost.Opravdu jde regulovat téměř na nulu.Měl jsem to na Ufíčku 355 m3/h.Není lepší volba za takovej peníz...

Fire: nevím jestli myslíš ten samej, tenhle je z hydroponicu.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma