Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Pěstování na délku - Klikni zde pro originální téma
SaMoLeBKa
Zdravím,napadlo mě jak pěstovat ne do výšky(normální růst) ale na délku.Je to spíše pro ty co pěstují doma v utajení a přece jen skříň široká 50cm se dá určitě lépe schovat než skříň vysoká 50cm.Tato metoda se určitě bude hodit jen na slabou wattáž(sodík70W a úsporky).Spočívá to v tom že kytku necháme chvíli vyrůst tak aby byla pod 1.patrem ještě ohebná a ohneme ji kolinkem z growshopu.Světlo potom předěláme do polohy jaká je na obrázku.Nevím jestli to bude fungovat v praxi ale myslím že jo když se kytka táhne za světlem.

Napište co si o tom myslíte
Co?
to zkus udelat spis takto...
si myslim, ze kdyz das svetlo jak mas na obrazku tak moc neusporis...

ps.neni to moje foto
UdL
Jednou jsem vypěstoval podobnou kytku, model Bahia Black Head. Hodně letěla, tak jsem s ní udělal něco jako má Co? na obrázku...

Výnos celkem slušnej, ale myslím si, že lepší bude věnovat energii něčemu jinýmu. Třeba v hydru jsem pak měl problém s tím, že kytka měla tendenci se vyvracet z květináče! :eek: Je to pak celkem váha, když to je mokrý! :D

Když kytku dobře zaštípneš, vyvětví se ti a pak to můžeš zkusit znova. Vyroste malej hustej keřík.

Připrav si hodně kolínek, budeš asi přivazovat větve a tak...

Co se mi taky velmi osvědčilo - když jsem kolínkoval nový výhonky paliček - stačí velmi opatrně odklonit od hlavního stonku, dát kolínko ta a je to pak poznat na výnosu... ;)

Měj se.

UdL
SaMoLeBKa
To Co?:Nechápu co neuspoříš jestli myslíš místo do výšky tak já mam za to že jo protože pokud uděláš takovou "wide"skříň pro jednu kytku se sodíkem70W tak rozměry by stačily 30x30x50(ŠxVxD)
Sinuhet
Kytka se sice táhne za světlem, ale jen trochu. Mnohem silnější význam má tzv. gravitropismus. Rostlina diky částečkám škrobu, které má ve svém těle a které jsou relativně těžké pozná směr gravitace a roste vzhůru. Viz Jahůdkův pokus o pěstování hlavou dolů. Slavné Omega Garden to řeší tím, že se to celé pomalu otáčí. Zrnům škrobu trvá několik minut než se usadí "dole" a díky otáčení se vlastně v rostlině pořád mění směr gravitace, takže se projeví jen ten růst směrem ke světlu. Takže tvůj nápad bude vyžadovat neustálé přivazování ve snaze zabránit rostlině v narovnávání. A špička palice se přivazuje fakt blbě.
UdL
Nechci Ti brát iluze, ale počítej, že něco na výšku vezme květináč, lampa bude trošku přitápět a tak... 30 cm na výšku je podle mě nesmysl. Bude muset bejt víc. ;)
SaMoLeBKa
Jo tak dík za vysvětlení já si pořád myslel že kytka je tak trochu "blbá"
a můžeme ji oklamat světlem ale asi ne
Erixon
Vždyť to ohýbání je vlastně to samý jako Scrog. Samozřejmě až na to zavěšení výbojky...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma