Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Odrůdy a Šlechtění

 
skero z technickyho? - Klikni zde pro originální téma
zvire
Hi all grower!
myslite si groweri ze by slo z technickyho konopi vyslechtit
skunk nebo aspon naky dobry zmastovadlo?
tento theard jsem zalozil proto ze bych to chtel zkusit tak abych to nedelal zbytecne.
predevsim mi jde o ten pocit ze jsem z neceho(shitovyho) vyslechtil neco fakt good.
P.S. klidne me zbuznete jestli je to p*****a.

Pease!
100Thermal
Hi all growers!
myslíte, že by šlo z černocha vyšlechtit číňana??
Erixon
I kdybys vyšlechtil něco dobrýho (počítej selekci z tisíců kytek během dost let) tak skunk to nebude protože "rodina" skunku byla vyšlechtěná z nejlepších odrůd dostupných v sedmdesátých letech...
problem je v tom, že jakmile by jses dostal přes 0,3% v paldach, tak je to stejn2 legaln9 jako WhiteWindow
zvire
praxer:
hmm to sice jo ale me ted nejde o to aby to byl legalni model

Erixon:s tema rokama pocitam
tak ti dik!
zvire
100Thermal: ale u lidi to je trochu o necem jinym
ddt
Len taky dotaz: Preco radsej neskusis z niecoho dobreho vyslachtit nieco "super" dobre???hmmm?
mozem ti rovno povedat,ze neuspejes lebo na to nemas dost miesta a ani casu tak sa skus radsej sustredit na nieco rozumnejsie.
Ahoj

DDT
zvire
jde mi jen o to ze bych z (niceho) udelal neco.
a muzes se spolehnout ze budu pestit i z lepsich modylku
caw
Hanyz
Takže zkřížíš techniku s nějakým odrůdovým modelem jen proto, aby jsi měl shit, co bude slabě zkuřovat? Na tu tvou první větu budu reagovat analogií - zároveň z něčeho uděláš nic
ddt
vela ludi si myslim, ze aj ked obrovskou selekciou docielia takmer vsetko.
OMYL!!!
Selekcia je len vyber genov z genofondu. Ale ak v genofonde Technickeho konope nie su geny pre vyssiu potenciu tak mozes selektovat aj z miliona rastlin a nedosiahnes vysiu potenciu.
A ak ti ide len o to skrizit technicke konope s silnou odrodou a potom zas a zas tak to nie je nic svetoborne. Nehovoriac o tom,ze nase klimaticke podmienky su skor napomocne k degradacii obsahu THC latok v zivici niekam na uroven Ruderalisu.
A zas pod lampou asi tisice rastlin mat nebude.
Pouzi logiku a bude ti jasne,ze je to mozno pekna predstava no nie realizovatelna.
Beriem, mal si pekny zamer ale ver mi cestou cistej selekcie nic nedosiahnes a krizenie so silnymi odrodami nie je nic cim by si niekoho ohuril toto je jednoducha vec.
Nehovoriac o tom,ze technicke konope je vo vacsine pripadov jednodoma rastlina , teda nieco ako hermafrodit a mozes si tym pekne znehodnotit ostatne rastliny.
AHoj

DDT
zvire
ja nic krizit nechci myslel jsem ze bych to thc vytahnul hnojkama
Hanyz
citace:
Původní příspěvek od zvire
ja nic krizit nechci myslel jsem ze bych to thc vytahnul hnojkama


:frog::frog::frog::frog::frog::frog::frog::frog::frog::frog:
slov netřeba
Harvest...
tehle Threadů je tu myslím hafo.....řešení blbostí tot muj názor já bych teda techniku neselektil ani se nepokoušel nechci to vubec dostat do ruky :)
HavanaJoe
->zvire: tvuj zpusob jde sice nevyslapanou cestickou, ale primo do slepe ulicky.
svoji energii radeji vyuzij na neco smysluplnejsiho.
když už jsme se nějjak dostali k tomu šlechtění,

možná by nebylo uplně marné, skřižit technicke s dobrym modelem, a potom rostlinky z takto vzniklych seminek dal křižit, ale už jenom s puvodni odrudou (tou potentni) tim by mohla vzniknout rostlina, s potencí kvalitni odrudy, a s silou a strukturou stojku jako u technickeho.
zvire
hmm tak si myslim ze ste me ukecali s**u na to
(a prece se toci!)
IqTyq
Největší problém většiny povolených odrůd technického konopí (Juso 11, Beniko) je jejich jednodomost, jak my grůvři říkáme, hermafroditismus.Tudíž jako materiál ke kultivaci rostlin, pro obsah psychoaktivních látek, je technické konopí naprosto nevhodné.
pildo
citace:
Původní příspěvek od HavanaJoe
->zvire: tvuj zpusob jde sice nevyslapanou cestickou, ale primo do slepe ulicky.
svoji energii radeji vyuzij na neco smysluplnejsiho.


napriklad dostuduj tu strednu kam chodis a nepis taketo <|>viny
nojono
tak mě napadá, že až se u náš bude pěstovat (nebo už pěstuje??) konopí technické ve velkém treba jako kukuřice tak by se toho dalo docela dobre využít a družstevní pole by se rázem stalo útočištěm všech dětí školního i předěkolního věku ,které chtějí stusit tu zakázanou rostlinu . Moc by je to nezmaštovalo ,byly by jen usměvavé a tolik by nezlobyly.....byla by to taková letní atrakce pro všechny (ne)znalce konopí ,mlíčkaře a důchodce stěžující si na bolesti kloubů a revmatizmus. :) všem by pomáhalo a uzdravolalo ,mrtví by vstávali z hrobů a nemocní začali chodit...Pomalu by se konopí dostalo do podvědomí národa českého , který by se k němu záhy stal tolerantnější.Možná by ho začali přidávat i do mléka.

JAK???- "jednoduše"
--------------------------
do lánu konopí by se vysadila nějaká brutální genetika a její samci by vykonali své. Až by vykonali potřebu ........ jak tak koutám,sem napsal pěknou blbost. blbost na trětí.
asi by to nešlo :(
příští rok by ti samci ¨totiž už nebyli silná genetika nýbrž velký sranec a další generace už by se účinkem mohla rovnat technice :(
zvire
ale bylo dost good kdyby se to tady pestovalo
a taky by bylo vic obleceni z konopi:-)
kamil
zdravím
No, já jsem vždycky myslel, že technika je vyšlechtěná z divokého konopí na nízký obsah THC. Vždyť u technických odrůd je práve niní problém s častým překračováním hranice 0,3%. Takže mylsím, že běžným křížením, studiem, použitím mutagenů, transgenozí a selekcí by se zhruba za 8 - 12 let z toho dalo něco udělat. Oni současné modely taky nepřilítly z kosmu.
IqTyq
Všechny dvě v ČR povolené odrůdy jsou HERMAFRODITNÍ.Jsou kultivovány pro produkci semene a vlákna.Navíc pokud příjde kontrola, je ji jedno, jestli naměří nepovolenou koncentraci v 10 let šlechtěné technice, nebo F1 hybridu ze seedbanky či klonu.

http://www.biotox.cz/enpsyro/index....p2&Q=1143234382
kamil
Zdravim
Normálně by se mohla použílt kastrace květů, jako u hybridizace. A nebo z použitím mutagenů. A pak by něměl hermafrodit vadit. Prostě, tak jak to udělali šlechtitelé, akorát naoupak. Samozřejmě, že kytky z "Holandska" jsou o několik let napřed.
soulQuake
prosíím lidi, nepěstěte TECHNIKU,ani to nezkoušejte, je tu riziko oplodnění kvalitních odrůd a následná genetická "degenerace" populace českého konopí...sežeňte si kvalitní noname, nebo odrůdu, třeba to i mezi sebou křižte ale NĚPĚSTĚTE TECHNIKUUU !!!!!!
není zas tak důležitý, jestli mám blueberry z F10 nebo z F1 generace, hlavně, že je to blueberry a mám jistotu, že není řízlá technickým konopím...to bychom museli furt kupovat od seedbanek a to by se třeba mě docela prodražilo
IqTyq
Pokud chcete techniku kterou stoji za to pěstovat, tak si objednejte tohle http://www.cannabis-helvetica.ch/sh...7&cat=30&from=0 . Švýcarská odrůda (2 x vyhrála Swiss Canna Cup) pro pěstování na polích a sklízení třeba kombajnem. Zraje v pruběhu září, je odolná a výnosná. A LEVNÁ.Já dostal místo 15 semen rovnou 20 a k tomu dalších 20 fazolí Swis Sativa Mix jako bonus.http://www.cannabis-helvetica.ch/sh...&cat=30&from=0.
Vladbur
Předminulej rok jsem koupil v rybářství pytel půl kila semen technickýho konopí,dal jsem jednomu kámošovi pár semen,když jsem viděl a ochutnal co s toho vzniklo,tak jsem byl docela v šoku,palice měli fialovou barvu a docela zhulovali,víc než nějaká čutka,bylo to samá pryskyřice,dost high stav po vyhulení,fakt sem se divil co z techniky vzniklo,ale je možný že v tom technickým si někdo zasadil nějakej dobrej model,a pak ho i s tou technikou sklidili kombajnem,a zrovna v tom pytli byli semena toho modelu,takže to je záhada,bud to bylo technický,což by dokazovalo že se to dá vyšlechtit do modelu,nebo v technickym byl i jinej model,co si o tom myslíte?
zvire
Zahada?
Kutas
utrhl sem z pole par megasisek techniky, je myslite, ze to bude aspon na mleko? :) jestli to stoji aspon za pokus
soulQuake
no obecně vzato - jestli to voní, jako čerstvě sklizenej kvalitní modýlek, tak by to mohlo být trochu zhulující

ale abych ti pravdu řek, tak v čechách se asi nepěstuje psychoaktivní technika, to spíš někde v Americe a Ásii

ale můžeš si udělat léčivou koupel :)
Kutas
nasli sme obrovska pole podel silnece... hrozne to tam smrdelo :)
utrhli spe par palic a sou to vsechno hermousi se seminkama.. kourit to asi nepude ale voni to heykz "0
Laras
jo tak to je běh na dlouhou trať takže počítej s více než 10 léty než se podaří něco pořádného co požaduješ, ale když to zkřížíš z dobrým samcem tak by to mohlo i zhulovat hoodně to záleží na velikosti a síle a druhu samce a samic každá kyti totiž předá svou genetickou informaci na další tím že se zkříží dva naprosto dobré modely vznikne dobrá kytka když jse zkříží dvě šitky tak by měly vzniknout dvě šitky. Když se podaří zkřížit dobrý model s šitkou tak možné je to že můžeš získat dobrý model ale za několik let takže je výhodnější si sehnat pořádné semínka protože křížit pořádné semínka stojí za to. Zajdi se podívat do fora o šlechtění třeba se něco dozvíš. Něco jsem tam napsal o svém pokusu ale kdyby jsi to nemohl najít tak http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=25622 ale není to pěstováno z techniky. Já se to pokusil dát do skříně ale je to fakt na dlouho otdoor a indoor je fakt odlišná věc,.. ale zhooloje to doost dobře určitě pokud se tomu budeš dostatečně dlouho věnovat třeba si za pár generací budou pochvalovat a hulit tvůj model :-) a pokud jsem se zajímal o tento směr vývoje šlechtění je to jeden výběr z tisíce a kde v dnešní době můžes si dovolit vybírat když to neni legalek


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma