Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
Výbojka MH 150W - Klikni zde pro originální téma
Macek001
Shanim metalhalidovou vybojku 150W do patice E40 o teplote nad 4000 K pokud mozno pruhledna trubice. Temer vubec se to nevyrabi. Philips nedela, Osram pouze model s teplotou 3000 K, objevil jsem Venture lighting HIPE 150W/ULU/E90/UVS/4K., ktera by mela splnovat uvedene parametry, ale nevim kde ji sehnat. Zadny cesky e-shop ji nenabizi, kamenne obchody v Brne neznam, pry je ale jeden na Vranovske. Nemuze nekdo poradit, popripade doporucit jiny typ? Nechce se mne prehazovat patice (pro E27 je jich spousta). Diky za rady!
Hanyz
sháněl jsem MH 150W a na žádnou s paticí E40 jsem nenarazil, proto mě překvapuje ta tvoje Venture. Je jich ale řada s paticí RX7. Řešilo se to v jednom threadu v Zahr. bazaru
Macek001
Tak jsem hledal az jsem nasel: www.luxart.cz
Objednal jsem si vybojku Wenture Lighting HIPE 150W/U/LU/E90UVS/4K E40. Ma teplotu svetla 4000K a svetelny tok 13.300lm, coz je myslim slusne. Cena 1.188 Kc.
Prisla dnes. Banka je elipsoidni, pozor pokud by mel nekdo zajem ji zakoupit, nejsirsi prumer banky je tak 2,5x vetsi nez trubice SON-T 150W. Vesla se mne do stinitka tak tak. Meli i trubicove, s vyssi svitivosti 14.000 lm a steplotou 4200K, ovsem tyto lampy jsou dle katalogu urceny pouze pro uzavrena svitidla - na konci zivotnosti muze explodovat (kdo by stal o vybirani skla a rtutovych sracek z urody) a ma vysoke UV vyzarovani, je tam psano, ze muze vest az k destrukci plastu a poskozeni tkani.

Lampa hreje podstatne mene, nez sodik, coz je si myslim skrz vlhkost plus.Subjektivne se zda, ze svetlo lepe pronika do hloubky, ale intenzita sodiku je o neco vyssi.

Jinak jsem se s nimi domluvil po mailech, pohodovy pristup. Postovne dokonce hradili oni! Pohodova firma s obrovskym sortimentem MH vybojek, doporucuji.

Na zaver bych poprosil o radu, neb s MH nemam zkusenost. Doporucujete vymenu lampy za sodik ihned po prepnuti na kvet, nebo treba jeste prvni dva tydny kvetu svitit MH?
Hanyz
1188? Trochu vysoká cena za to, že se ti nechtěla měnit patice. K tomu roztříštění na konci životnosti... životnost výbojky je větší, než 1 rok. 1 rok je doba, kdy většina growerů výbojky mění, protože se sníží jejich svítivost.
Macek001
Ma vydrzet 15.000 hodin. Jinak je to opravdu hodne, doufam, ze to bude stat za to.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma