Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
První domací kviti !?! - Klikni zde pro originální téma
The Farm
Nazdarek tak sem konečně nafotil moje začatky (dofam že budou i konce)

Takže o skřiní vyška 180cm delka 120 šiřka 60

Světlo :růst-250w sodik
květ-400w sodík jede

Odrudy :Power Plant 4*, K2 1*.

Větraní :1 odtah jede 24 hod
2 vtah dovnitř zapnuto

Hnojeni : dik za vaše rady nakonec teda použiji AH

Hlina :substrat pro pokojove rostliny 45%
substrat s aktivnim humusem 45%
perlit 10%:wink:
Gucspeed
to Farm : zdravicko : takze - Hnojení..
Marihuana má ráda dostatek živin, ale můžete ji také poškodit, jste-li moc horlivý. Některá hnojiva mohou rostlinu spálit a poškodit kořeny, jsou-li použita ve vysokých koncentracích. Většina kupovaných půd má dostatek živin pro růst rostliny v prvních 3-4 týdnech a tedy se o dodávání nemusíte starat. Nejdůležitější věcí na zapamatování je, že rostlinu si musí zvykat postupně na zvyšující se dávky. Začněte s vysoce ředěným hnojivem a postupně koncentraci hnojiva v roztoku zvyšujte. Snažte se používat hnojiva, která nemění pH půdy, což mnoho hnojiv dělá. Obecně všechna hnojiva pH snižují, čímž ji dělají kyselejší. Proto pro jistotu občas zkontrolujte pH půdy a když tak použijte opět vápenec. Jak tak čas ubíhá, množství solí, vzniklých rozkladem hnojiva, způsobuje růst kyselosti půdy a občas koncentrace solí vede k zakrnění rostliny a hnědnutí listů. Také během času, jak rostlina stárne, se kořeny stávají méně efektivní při získávání živin. Abyste se vyvarovali koncentrování solí v půdě a zajistili rostlině dostatek živin, je zapotřebí začít hnojit rostlinu, ve věku zhruba 6 týdnů, listově. Rozpusťte proto hnojivo ve vlažné vodě a tímto roztokem postříkejte přímo listoví. Listy absorbují hnojivo přímo do jejich cévek. Budete-li pokračovati v přidávání hnojiva do půdy, musíte si dát pozor na předávkování rostliny hnojivem. Nezapomeňte zvyšovat množství živin rostlině postupně. Marihuana vypadá, jako že je schopna spotřebovat tolik hnojiva, kolik jí dáte, pokud si ale na něj bude zvykat postupně. Během prvních zhruba 3 měsíců hnojte rostlinu co pár dní. Jakmile se růst listů zpomalí, přísun hnojiva rostlině by měl být snížen také. Nikdy nehnojte rostlinu před tím, než ji budete chtít sklízet, neboť přísun živin podporuje růst listoví a zpomaluje tvorbu aktivních látek (A o ty nám jde, že?).
Konopí prospívá nejlépe, je-li hnojeno substrátem o poměrné složení dusíku:fosforu:draslíku - 23:19:17. Nezbytné je také zajistit dostatečné množství stopových prvků (pokud již nejsou v zemině zastoupeny) a to: sodík, bór, zinek, křemík, vápník, kobalt, železo, chlór, molybden, hořčík, hliník a mangan. Mimo to ještě vitamíny B1, B2. Při aplikaci hnojiva se stačí řídit návodem na obalu - v žádném případě cannabis nepřehnojujte! Toto jsou zároveň nejdůleľitějąí složky všech běžných hnojiv. Obsah těchto prvků ve hnojivu se udává větąinou v procentech. Například mi tu zrovna na stole stojí lahvička hnojiva jménem Harmavit Speciál. Obsahuje 10% Dusíku, 9.5% Fosforu a 10.5% Draslíku. Takovéto hnojivo budu označovat 10-9.5-10.5, nemá smysl to označovat takto přesně bude stačit 10-10-10. Existují dokonce i 20-20-20. To jsou velmi silná hnojiva. Živiny zpočátku dodá kvalitní půda. Při pěstování doma se vyčerpá a je třeba později dodat hnojivo. Projděme si postupně ony tři hlavní činitele. Většina hnojiv má tu nepříjemnou vlastnost, že postupně zvyšují kyselost půdy. Nemá cenu hnojit dříve než za tři týdny po přesazení rostlin. Dávky hnojiva je třeba zvyšovat postupně. Lze hnojit i postřikem listů, ale ne dříve neľ po 1.5 měsíci. Oxid uhličitý CO2 je látkou, kterou rostlina dýchá. Získává z ní látky důležité pro svůj růst. Určitě znáte ze školy fotosyntézu. Fotochemickou reakci, kde jako katalyzátor působí chlorofyl.
6CO2 + 12H2O = C6H12O6 + 6H2O + 6O2
Z oxidu uhličitého a vody rostliny vyrobí cukr, vodu a kyslík. Jestliže rostlina nemá dostatek CO2, roste pomalu. Při pěstování ve skříni je tedy nutná dobrá ventilace. Dokonce někteří používají CO2 přímo z tlakových lahví. Takto dopované rostliny rostou velmi rychle. Fotosyntéza ovšem vyžaduje světlo, takže zvýšením přívodu CO2 se musí zvýšit i osvětlení a dalším vstupním prvkem je voda. Hodně vody, hodně světla a hodně CO2 vedou k rychlému růstu. Důležité je dodávat všechny tyto tři složky. Zvýšením pouze přívodu CO2 se nic nezíská..
moze byt..? :smoker: and peace..
The Farm
přečtu si to dik moc !pročetl už sem tu dost o hnojivech stale hledam druhy ??ktere je optimalni cena/produkce


The Farm
tady dalši detaily 14 dni od zakořeněni řizku
1. v tomhle to mělo byt bohužel nakonec jsem to dal do 10L kyblu.

2.jak bylo řečeno 4 power plant , 1 K2 to je ten nejpěknějši keřik !
Gucspeed
4 The Farm - vyzera to doost dopohody..! co sa tyka hnojiv, tak to musis skusit len nake thready.. napr: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=13994
alebo : http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=22211
ja prozatim len tolko : hodne zdaru :sun:
The Farm
nazdra četl jsem že to ma potom chut jak hydro ?to AH
a mam tam jenom 15 stupnu když nesvitim a při sviceni se nad 25 nedostanu! Jo kristalon jsem taky koupil a to hned ale jak sem tady potom čet tak je na ho*no !!:jumper:
Coliseum
The Farm : Zdar kamo ... jestli chces tak ti pro zacatek muzu neco odlit z mych AH :) no a co se tyce te k2 co sem ti dal pozor na ni je to sfine co prerusta radeji ji zastrihni vicekrat .... doufam ze das pak kosta chci ji totiz pouzit jako venkofku :)
Co se odtahu tyce tak bych normalne do toho stinitka udelal duru o prumeru 10cm a normalne na to napojil aluflexovou rouru s eurem a pryc z prostoru ....

PS: ja uz jsem skosil :) takze v pondeli nebulej skolku a dame si poradneho stovanka :)

PS2: ted se divam na tu K2 a vidim ze ma stejne geneticke vady jako u me ... ty listy zdeformovane a tak ... NEVITE NEKDO CIM TO ???? mel jsem ji pod 36 W zarivkou coolwhite.. jine odrudy mi rostou v pohode ...

zatial pestu zdar
The Farm
često coliseum s tim AH se mužem domluvit a ta K2 jede sama !(viděl si na fotkach )nemužu dat odtah pryč nebo by mi to umrzlo !uš sem zminoval min 15 stupnu max 25 a to už je opravdu jen někdy !košta neni problem proč mysliš že ma gen vady???už jede 400w a zvedlo se to na 30 stupnu zapnul jsem vtah do skřině ktery tam děla VÍTR!;) ;) ;) :) :beer:
Coliseum
Zdar ... geneticke vady bych soudil podle tech deformovanycvh listu .. me to dela taky ... ale tak pro nase ucely si myslim ze je to zanedbatelne ... zvlasht pro moje venkovni ucely :)

PS: zastrihni v budoucnu tu k2 je to fakt defka co leze nahoru pak bys toho v kvetu mohl litovat ze si tak neucinil :)
misto toho kristalonu muzes zkusit wuxal super na rust a OBM na kvet,jsou to lacina kapalna hnojiva
The Farm
¨Nové foto 21.3. tedy 4 den květu !kde se daji koupit a za koolik :sun:
bauhaus,hornbach a podobne krámky :-) Nevim presne,okolo 80ti korun
r-man
Jak zkrouceny listy mate? To je nejaka blbost, aby to byla genetika....dejte sem poradny foto a zmerte si PH, jestli to neni tim.
JackEE
jo a toho kristalonu bych se zas tak nebal, kdyz se kouknes na slozeni tak je skoro stejny jako AHgrow :rejp:

samozdrejme ale kristalon start. kvet a plod je uplne napicu!

pestu zdar a drzim palce :)
Yarreck
The Farm: ahoj,ohledně těch AKček-nevrhuju spíš bio (bcuzz,bionova,plagron..)-do hliny se hodi vic než AH,je pravda že je to nechutna chemka a ceny bejvaj skoro stejny. Navic potom ta chuť bude lepší než u AK.. Ten kristalon nejni nejhorší,ael asi budeš musit nakonci enzymovat. Dobrej je taky wuxal a OBM,z těch levnějších. čau
The Farm
Kybyste pořadně četli tak vite že kristalon UŽ nepouživam ani START ani PLOD A KVĚT a ani jsem nepoužil !!!!:crazy: jinač to vidim na to AH a přiště se uvidi !?,:flamer:
The Farm
Nazdarek je tady 4 den květu pod 400W
The Farm
1.něco pror-man
2.keřik K2
3.power plant
4.pwp dohnal K2
5.pwp
6.listy K2
Coliseum
zdaar mas to zatim moc pekny ... drzim palec jak kunda :) btw mas tam jeste misto ? dal bych ti totiz tu kitku co je na fotce pac ji nemam kde kvest pac se pripravuju na dalsi kolo takze skoda ji vyhodit ... je to mlsny model sam uvidis :) hmmm hmm pisni mi PM ...

PS: k fotce CISLO JEDNA ... reknete nam proc je ten list takovy ???? me by to taky zajimalo kdyz rikate ze to nebude genama ale vodou .... kdyz ja tu matku z kere ji ma zalivam PH 5,7 .... hmmm ?????

PS2: jestli ti to tu moc zasiram tak pisni a smaznu to :)
The Farm
ja mam taky ph pudy 6,2 a vody ta ma 5,9 ale vypada to že list je to jediny co takhle ohnul:smoker:

PS:nic nemaž pohoda
r-man
Je to nejaky chudy, jako by to melo malo svetla...melo by to mit vsude na listech minimalne 5 cepelek, a ne tri nebo dve....
Hanyz
mám tu zkušenost, že je u kytek nižší počet čepelek, když kytky nakvetou a pak se fotoperiodou opět donutí k růstu. Posledně nám řízky nakvetly, nechali jsme je tak asi 10 dnů, pak znova na růst a výsledek byl takový, že pak měly jen 3 čepele. Aspoň jsme je nemusely prostříhávat:)
THC-Instruktor
Ahoj, no ja by som do tej skrine dal aj viacej kvetiniek.. (pozri moju skrinu). Tiez tam mam rozne modely a podla toho aj rozne vyrastli, najvyssia rastlina ma 95cm a najmensia cca 60cm.. Som zvedavy, ako sa to bude vyvijat u teba :)
The Farm
U mě se to vyviji a bude vyvijet tak že zastřihavam atd uvidiš na novych fotkach !!!ale pokud maš jednu větši a jednu menši tak nemužež ten sodik dat tak nizko jak by si mohl při stejnem vzrustu!!!
The Farm
a je to tady:vampire:
The Farm
pokračujem
The Farm
please JAK SNIŽIT VLHKOST VUBEC NECHCE DOLU AT DĚLAM CO DĚLAM !!!!????

:angel:
Unregistred
doporučuju přečíst - http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=15930
a pořídit odvlhčovač..:)mám 2x nižžší vlhkost při zaplé lampě, takže možná klesne i při zvýšení teploty. Nebo zapni naplno ventilaci.
Máš to moc pěkný tak ať to kvete.
Co?
hele vlhkost nejlepe snižíš tím, že omezíš její odpařovaní.... a zlepšíš větrání (třeba i přes noc)....
ja vždycky v květu (narozdíl od růstu) zakryju celý pudní systém alobalem....tudíž světlo se mi vrací ke kytkam a voda se tolik ze systému neodpaří....mám zkušenost, že z 60%rel.vlhkosti mi to sniží vlhkost tak na 26%-32%rel.vlhkosti...
potom to chce ventilaci nastavit když ne furt, tak alespoň 1-2hodiny po zhasnuti, aby prostor rychleji vychladnul a na noc nevznikla rosa...

edit: no a nebo koupit nejakej ten odvlhcovac a kazdopadne pouzit preventivne polyversum (trichoderma) a popr. ionizator...
Mesias
Určitě zlepší větrání, to vlhkost odbourá. Mimochodem roste ti to fakt pěkně. Já taky momentálně kvetu, mrkni kdyžtak ke mě. Asi to máš lepší jak já a fotky určitě aktualizuj, já večer taky hodím nějaké nové! :) (K+ bez diskuzí)
The Farm
tak tedy autualizace kytiček
The Farm
ty listy žloutnou jen Power P k2 je zdrava jak rybička
:flamer:

Takže vlhkost mam 50-60% :crazy: nic moc ale niž nechce jit
The Farm
Je tady 48 den Květu !!!kdy budu sklizet zatim nevim

Zde nějake detaily :

1.K2

2.Power Plant

3.Power plant

4.Pro Coliseum

Jak dlouho mam nechat na květu ?a jak často hnojit AH ?
zatim hnojim při každe zalivce a to zalivam tak 1 za 5 dni ?!:beer:
The Farm
no bylo iž to davno muj prvni grow myslim že ješte 250 W jenom rust květ byl 400W
bylo nějakych 160 - 180G

když se na to divam tak ty palice byly ani ne polovični jak ted a to je tim že sem malo hnojil kupuju vždycky po pul litrech a vyšlo mi to na dvě sklizně těd tak tak na "babičku":crazy: :crazy:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma