Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Pokus o vyrobu Hashu s pomocou homemade Ice-O-Latora - Klikni zde pro originální téma
Hububunebubu
No zhodou okolnosti mam dost poruke celkom slusny vyber tlaciarenskych sit, takze po vikende sa mozte tesit na novy serial. Skusim to kludne aj cez 5-6 sit od 220 po 17 mikronov. Ake najmensie moze mat vyznam?
nery
no to by mohlo byt zajimave...jiz se tesime:)
Hububunebubu
No stravil som vcera nejaky cas precitanim threadu http://grower.cz/forum/showthread.p...6&pagenumber=1, je to elkom zaujimava debata a padlo tam par slov o vyrobe hashu s pomocou bubble bagu alebo Ice-o-Latora. Povodne som chcel prispiet tam, ale som zaciatocnik a vyrobil som nechtiac novy thread tak ked sa tak uz stalo, dotiahnem experiment do konca:)
Doporucujem precitat povodny thread, nebudem opakovat co sa tam uz riesilo, vyvinula sa tam zaujimava metoda ako nahradit drahe (a tazko dostupne) vrecka cez ktore sa susena kvetinka filtruje, tlaciarenskym sitom rovnakych vlastnosti. Princip (ak som to spravne pochopil) spociva v postupnej filtracii s pomocou vody, ja sa pokusim cez 3 vrstvy - v jednej ostane hruby bordel, v druhej jemny bordel a v tretej by mal ostat hash vyrobeny mokrou cestou. Som vazne zvedavy co z toho vzide, momentalne travim volny cas studijom temy. Ako som uz napisal sita mam k dispozicii, nejake susene kvetinky sa tiez najdu, takze koncom tyzdna / cez vikend sa urcite o nieco pokusim. mozte sa tesit, spravim aj fotoserial.
Janxu
doporucuju precist toto
Sinuhet
Mixoval jsem 15 minut asi dve hrsti listi v mise se studenou vodou s kousky ledu, dal na pul hodiny do lednicky. Prelil do druhe misy pres obycejne sito na nudle. Vysledkem je kalna hneda tekutina. Tu jsem dal zase na pul hodky do lednicky. Prelil do dalsi misy pres jemne plastove sitko na caj. Vysledkem je docela cira hneda voda. Na pul hodiny do lednicky. Posledni filtrace, tentokrat pres hedvabny satek. NA pul hodiny do lednicky. Na dne misy se usadil jemny sedivy prach. Hadickou jako kdyz se krade benzin z nadrze, jsem vycerpal z misy vetsinu vody. Sal jsem z povrchu abych nezviril ten kal dole o ktery jde. Zbytek vody ted odparuji a doufam, ze to na dne bude hash (po pretaveni). Jeste nevim jak to pujde z te misy dostat.
Spsemi
nemohla by sa ta voda co ostala, myslim tu s tym kalom(crystalom), prefiltrovat cez kavovy filter, ten by sa nasledne vysushil a marterial v nom usadeny by si vydoloval nakou jemnou kefkou, alebo tak....
mozne riziko: minule som mal tu cest drzat v ruke kavovy filter, ma dost takych....hm.... nerovnosti v ktorych by sa crystal mohol zachytit....
PS:tvoja misovo-cajovositkova metoda ma zaujala, planoval som kupit sita z growshopu, ale najprv testnem cajove sitka ala sinuhet:sun: , ja si robym vytrep v plastovej nadobe na zradlo....
Hububunebubu
Ak sa vam podari s experimentami este chvilu vydrzat, tak do konca tyzdna budete mat navod na vyrobu (dik to Janxu za maly help s konstrukciou) aj pripravu vratane fotiek. Momentalne mam vyrobeny prvy filter na najhrubie svinstvo, este ma cakaju dva ale casu je malo tak to stiham ako sa da. Som si isty ze do znacnej miery bude funkcna aj metoda: "sitko na rezance (nudle), cajove sitko, hodvabna satka", ale vzhladom na maly povrch a nie uplne idealnu velkost otvorov si myslim ze vysledny produkt nemoze byt tak cisty a naopak tato metoda bude trpiet vyrazne nizsou ucinnostou - tj mensi vynos vacsi odpad. Ked bude fungovat, co som (s dopomocou) vymyslel tak s absolutne minimalnymi nakladmi bude vysledok porovnatelny s profesionalnym bubblebagom/ice-o-latorom.

To Spsemi
Kavovy filter je prilis jemny a zachytil by aj to co ma cez neho prejst, velkost mikrootvorov vo filtracnom materialy je velmi dolezita. tiez by ti v nom asi zostalo dost konecneho produktu.
Sinuhet
Hedvabny satek je samozrejme nouzovka. Optimalni budou sita na sitotisk s presnymi otvory. Ale uz mam konkretni vysledky tak se podelim. Po prefiltrovani pres hedvabny satek, jsem nechal odstat misu s vysledkem. Alespon pul hodiny, ale ja jsem to nechal do druheho dne. Pak jsem hadickou nacucnul vodu shora jako kdyz se krade benzin z nadrze a odcerpal jsem vetsinu vody az zbylo na dne jen kal a troska vody. Prestal jsem, kdyz mi zacala hadicka nasavat i kal. Misu jsem pak nahnul, takze voda stekla do rohu misy a vzala sebou i kal. Nahnutou misu jsem vlozil do hrnce s vodou a podeprel aby v hrnci vlastne stala tou hranou. Nechal zase odstat a kal usadit. Opat odsal jeste trochu vody hadickou, aby ji bylo co nejmene. Pak jsem spodni hrnec s vodou, ve kterem byla misa, zacal zahrivat az v nem zacala voda varit. 100 stupnu by nemelo ucinky "kalu" narusit. Postupne se tak odparil i zbytek vody z louzicky v rohu horni nadoby. Prestal jsem v okmaziku kdy louzicka vyschla natolik, ze zustal samotny vlhky kal a ten se zacal na okrajich jakoby pripalovat. Pak to lze nechat jeste trochu proschnout, nebo se to da v tom vlhkem stavu seskrabat treba lzickou a uvalet z toho kouli. Podle navodu, ktere jsem cetl, je dobre to dokonale ususit rozdrobene na prach. Treba i tyden. Pak zabalit do folie, zahrat, slisovat. Ohrivani i lisovani maji pry vliv na potenci. Uz jsem to zkouril, chutna to jako hash. Ma to hnedou barvu. A zhuleni je vyrazne, ale kratke. Pak ovsem pochopite, ze je nutne se toho nebat a zahulit si poradne. Tim dojde k prekroceni magicke hranice a ono to zacne fungovat spravne, zhulenost fakt silna a dlouho trvajici. Ale nutno zahulit poradne, nebat se a nezdibat z toho po malych kousickach.
Sinuhet
Pokud kavovym filtrem myslite ty papirove veci, tak tim to nejde. Kdyz jsem do nej nalil onu vodu ziskanou filtraci pres hedvabi, ucpaly se po chvili otvory a prestalo to tect. Chovalo se to jako papirovy poharek a ne filtr.

A cajove sitko i kdyz je velmi jemne, na filtraci nestaci. Ma prilis velka oka. Hedvabi je podle me rozumny kompromis co se tyce ucinnosti a sehnatelnosti.
Hububunebubu
Toz cest tvojej praci Sinuhet, som rad ze sa ti podarilo vyrobit "funkcny" produkt. Zaujimalo by ma ake mnozstvo produktu si ziskal vzhladom na mnozstvo suroviny. A akej bola surovina kvality. Planujem to skusat tiez s listami totiz.
Sinuhet
V navodech s pouzitim bagu jsem, cetl ze prumer je asi 10g hashe ze 200 g suchych listu. Coz se mi zda jako prijatelne. Ja jsem mel k dispozici asi tak 5 hrsti suchych listu a bylo z toho cca pul gramu hashe. Bohuzel jsem ty listy nezvazil. Odhadem tak volne nasypane toho mohl byt necely litr.

Zkousel jsem i prosivat listi pres satek za sucha. Kus trubky na jeden konec pridratovat satek jako sito. Nasypat suche listi a trepat na talirem. Vysledek je jako by zeleny pyl. Ten shrnout ziletkou, a pak klasicky zahrat, slisovat. Ale vysledek vytrepu nezhuloval tak jako ten bubble hash i kdyz mnozstevne ho bylo zhruba stejne a odpadla nutnost laborovani s vodou, odsavanim, apod. Zatim davam prednost te vodni metode. Uvazuji o koupi bubbleatoru.
františekzeleny
Cusz,tak toto je muj vysledny produkt po pouziti ice-o-latoru.
150g listu (samozrejme od palic) a 150g ridcich palic prumerne kvality mi dalo 28.5g vysoce kvalitniho hasise.
Pouzil jsem sita o propustnosti 220,70,25 mikronu.
Hububunebubu
Takze vcera prebehol pokus o vyrobu - musim povedat ze uspesny. Chcel som to sem na grower hodit este vcera ale po tom co som otestoval vysledny produkt by to uz asi nebolo take suvisle :) Ako obvykle nemal som po ruke fotak, takze na fotoserial budete musiet este pockat. V skratke, pouzil som filtraciu cez 2 tlaciarenske sita, tj konecny produkt som zachytaval v druhom jemnom site. Z cca 20g listov som ziskal cca 2-3g konecneho produktu, navzdory ocakavaniam ma od konzistencie hashu dost daleko, je to zelenohnedy prasok a v tejto konzistencii zostal aj po niekolkonasobnom zahriati, chladeni, lisovani... Na druhej strane mozem povedat ze je vysoko ucinny aj v tejto forme.
Ziskal som ale zas par skusenosti a dalsi pokus uz bude profi, coskoro aj s fotkami...
františekzeleny
Ono zalezi jaky material pouzijes.Kdyz pouzijes obyc. listy a jeste k tomu rozdrcene,tak hash bude do zelena a drobit se.Jestli je moc do zelena tak je dobre jej v tom nejjemejsim site jeste proplachnout vodou.Ja jsem ho mel plasticky,skvely na suche drinky.:bong::frog:
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od Hububunebubu
navzdory ocakavaniam ma od konzistencie hashu dost daleko, je to zelenohnedy prasok a v tejto konzistencii zostal aj po niekolkonasobnom zahriati, chladeni, lisovani... Na druhej strane mozem povedat ze je vysoko ucinny aj v tejto forme.


Jak jsi provadel zahrivani a lisovani? NA netu vidim vsude navody na nasypani prasku do celofanu, zabaleni do novin, navlhceni novin vodou a "smazeni" na panvi s neustalym doplnovanim vlhkosti novin. To vlastne zajisti ze to porad drzis na sto stupnich, diky te vode. Po dukladnem prohrati prejeti treba nahratou sklenenou lahvi jako valeckem. Takto mi to fungovalo.
františekzeleny
Kdyz jsem vytahl ztlacenou,vysusenou hmotu ze sita o vel. 70 mikronu,tak jsem jen namackal do pozadovaneho tvaru a drzelo to hned bez problemu.
Pak dal do mrazaku,po rozmrazeni se s tim manipuluje jeste o neco lepe.
Po vyjmuti ze sita o vel. 25 mikronu byla hmota o neco hure zpracovatelna,ale i tak to pekne drzelo (uz nebyla tak plastik,ale zizalku na suchac z nej ukroutim:))
Hububunebubu
No ja som sa s tym hral tak, ze som to co mi zostalo z posledneho sita (tusim 28 mikronov) som najprv vysusil, supol do varneho sacku a hodil do vody povaril skusal a formovat, opakoval som to bez akejkolvek zmeny konzistencie produktu asi 5x, potom som sa na to vyflakol, natrusil do fajky a zistil ze ako prasok sa to fajci este lepsie lebo nezapchava fajku. Mam taky smely plan dnes skusit dalsi pokus, tentokrat aj s fotkami, tak mi drzte palec.
zmetek
2 Hububunebubu: Nezbyly ti jeste naky kousky tech sit? Jak to tak ctu, zajima me to cim dal tim vic.Docela rad bych si to udelal ale abych si kupoval 3x1m po 500,-.To asi ne.
._.
Zdravím.
Buble bag je velice kvalitní pomůcka.
Já dělám haš tak, že nakatruju nahrubo zelí a listy, do mražáku dám tak na 2-3 hoďky navlhčené zelí a dvě petflašky s vodou, které nestihnou zcela zmrznout.Vodu z nich naleju do pětilitrovky, dám síta, do nich zmrzlý katr a led z petflašek, nadrcený skoro na sníh.mixuju tak 4*15 minut s menšíma přestávkama..
Vytáhnu hrubší síto, z jemnějšího seškrábu haš, vložím spátky hrubé se zelím a proleju to tou vodou z pětilitrovky...co vytekla z těch sáčků.Toto několikrát opakuju(potom už jen přez to jemné).Věčinou z té vody vytáhnu ještě jednou tolik.
stojí to za to.
čus
Nybles
Ahoj,chci pordit jak nejlip ususit hash delanej vodni cestou (ice-o-lator).Diky.
MDe_
Nejlíp ve vodě :D :D .. kydni to na papír na pečení a bud na radiator nebo trouba ale hlidat si teplotu

PS: hlavně to pořádně vysuš .. at ti to nesplesní! :angel:
EboLA
taky je dobré před sušením chvíli mačkat v ruce a vymačkávat přebytečnou vodu


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma