Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Problém s listy - Klikni zde pro originální téma
alarman
Potřeboval bych poradit. Přinesl jsem si před 21. dny domů zakořeněné řízky a zasadil do půdy. Květináče cca 10cm hrana. Dvakrát jsem je již pohnojil AH DUTCH FORMULA v poloviční koncentraci, než má být. Začali se mi na listech objevovat jakoby prosychající fleky. Co by mohlo být příčinou? Hodnotu PH zatím nevím, ale zítra koupím něco na změření. Hledal jsem v různých forech, ale vždy si nejsem jist jestli to je můj případ. Předem děkuji za odpovědi.
Gucspeed
to alarman - nazdarek, myslim, ze tvojim problemom by mohol byt nedostatok Mg (horcik).. Nedostatek Mg způsobuje žloutnutí (a posléze možná hnědnutí). Chlorosis se projeví na starších listech jako na prvních. Listy ohýbají okraje nahoru. Žloutnutí začíná na cípcích nebo okrajích listů a postupuje směrem dovnitř listu mezi žilkami.. Pokud chcete Mg nebo N nedostatek rychle zvládnout hnojte na list. asi tak.. peace
KOSMEJ
Já být tebou pohnojil bych celou doporučenou dávkou hnojiva a uviděl bych, co se stane, když se to zhorší, vysadil bych hnojivo na nějakou dobu, když se to zlepší - tak to byl nedostatek hnojiva. A když se nic nestane - uvažoval bych o tom, že je to plíseň!!!!!!!!
Leah
ne malo hnojene to podle mne urcite neni pls v jakem substratu to pestis?
KOSMEJ
citace:
Původní příspěvek od Leah
ne malo hnojene to podle mne urcite neni pls v jakem substratu to pestis?


no chyba N,P,K to asi nebude, ale možná že tomu chybí nějaká minerální látka (která v honjivech je taky obsažená), proto jsem do doporučoval zkusit nejprve plnou dávku hnojiva.
Leah
jj ale tim hnojenim by ste to mohli i odrovnat takze spis bich se zaridil podle toho v jakem substratu to pestuje... popripade muze hodit i blizsi info
KOSMEJ
citace:
Původní příspěvek od Leah
jj ale tim hnojenim by ste to mohli i odrovnat takze spis bich se zaridil podle toho v jakem substratu to pestuje... popripade muze hodit i blizsi info


když psal, že za 21 dní hnojil 2x a ještě k tomu poloviční dávkou, tak se nebojím, že by kytky odrovnal. Ať to zkusí třeba s jednou kytkou. Ale ona to může být taky nějaká nemoc.
Leah
no mozna ten rizek zasadil a dal nato hnojivo a rizek se ani nestacil udomacnit... nefim musi to napsat on.. ja zatim nehnojim a de to super ..
KOSMEJ
Leah - to máš pravdu, mohlo by to být špatným zakořeněním.
to : alarman: nehnojil si brzo? používáš kořen. stimulátor? A co PH substrátu a PH zálivky? Měříš? Týká se to straších listů nebo nových? Na starších by to vylučovalo příliš blízkou lampu. Dodej údaje!!!
alarman
Takže: pěstební médium jsem si míchal sám a to v poměru 55% hlína z květinářství, 30% perlit, 15% písek. Řízky byli před přesazením do hlíny prokořeněny dobře. Asi po týdnu již byli na spodu květináčků vidět kořínky. Poprvé jsem přidal hnojivo do zálivky po 13. dnech. Lampu mám asi 40cm nad vrcholky. Teplota u vrcholků 26 stupňů. PH neměřím. PH vody je totiž v pořádku a četl jsem, že při přesném míchání AH by neměl být s PH problém.
alarman
Napadeny jsou převážně starší listy na spodu, ale novější blízko u vrcholků se také najdou.
Leah
hlina by mnela mit zivin dost pro rizky na mesic klido ja to delam tak ze supnu rizek a mesic nehnojim bojim se ze by sem to odpalil prece jen rizek se musi spamatovat a udomacnit matka je tvoje? ma stejnou hlinu jak rizek? je to spis nejaka cernozem nebo je to neco pro kaktusi? (ta hlina s shopu..) jinak abych se uz vyjadril presnejc ja bych to prolil vodou parkrat a rozhodne uz nehnojil...
alarman
Řízky jsou z matek v hydru. Na hlíně je napsáno univerzální substrát. Jinak díky za rady.
alarman
Včera jsem zkušebně pohnojil jednu rostlinu plnou dávkou AH. Uvidím co to udělá.
KOSMEJ
alarman - pak napiš, jak to vypadá
alarman
Vybraná rostlina, kterou jsem pohnojil vypadá podle mého názoru lépe. Ostříhal jsem na ní infikované listy a tvorba skvrn se snad zastavila. Na ostatních jsem tudíž provedl stejné úkony. Se svými cca 16cm teď sice vypadají jako řidká košťata, ale co se dá dělat. Myslíte, že ztráta tak velké části listů ovlivní nějak znatelně konečný výnos rostlin?
Gucspeed
obavam sa ze asi aj ano.. ci uz z ohladu dychania, "cistenia" od odpadnych latok, alebo vytvarania pryskyricneho povlaku.. kazdopadne - je to pre ne sok, co si budeme oci smirglovat...
KOSMEJ
někdy prostříhání listů naopak kytku nakopne, ale počítej s tím, že si budeš muset prodloužit růstovou fázi, kytka musím mít čas aby se obnovila.
Smokii
Hi there..
Stalo se mi něco podobnýho, žlutý fleky a usychající okraje.. nebo kroucení listů. měl jsem malou vlhkost a světlo asi moc blízko. Nevím, jestli to byla opravdu tato příčina, ale pomohlo to .. Hi there..
alarman
Na rostlinách se i po pohnojení opět začaly ojevovat skvrny. Usoudil jsem, že to není přehnojené (to vypadá jinak), ani nedostatek živin. Mohla by to být snad nějaká plíseň. Proto jsem dnes aplikoval postřik proti plísním. Světlo jsem zavěsil o kousek výše. Vlhkost v pěstírně moc velkou nemám. Zkusím ji případně po nějakém čase zvýšit.
Toxikoman_169
2alarman: Tak co, jak to dopadlo..? Já mám teď stejný problém a nevím jak ho vyřešit...
timothy
Čus,
jenom mě zajímá jak to dopadlo??
Pohnojil jsi to pořádně?dal jsem víc hnojky a je to OK. Substrát a kytky to unesou.(teda já mám 35l substrátu na 2 kytí). Dávam 3,2ml MICRA / 4l VODY (t.j. 0,8ml/1l) a to vše jednou týdně ve střední fázy květení...
Mě by zajímalo jestli tedy to je plíseň či ne, když to hnojením není.
přeci jenom v tý hlíně je takovejch humusů:confused: co můžou vlízt na kytí...
alarman
Čau groweři. Můj problém jsem vyřešil následovně.
Krok 1: přesadil jsem rostliny do větších květináčů (už bylo na čase).
Krok 2: usoudil jsem, že problém s listy opravdu spočívá v nějakém nedostatku. Proto jsem začal hnojit plnými koncentracemi AH. Interval hnojení jsem zvolil cca. po 4. dnech (pondělí-sobota-čtvrtek atd.) Rostlinám to ohromě prospělo. Nové skvrny se již neoběvily. Začaly velice rychle růst a větvit. Dnes jsou již 0K.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma