Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Phytamin vs. vermesfluid - Klikni zde pro originální téma
Erixon
Téma bylo založený v době když jsem používal Vermesfluid celkem často. Během posledního indoor growu jsem ho použil jednou a nemůžu se zbavit pocitu že kytky jsou zdravý stejně. Na druhou stranu byl v substrátu přimíchanej vermikompost. IMHO je to nejlepší řešení při pěstování v hlíně, protože kytkám dodá stejný látky jen to nezasírá průduchy v listech. BTW: kdo používáte na postřik destilku?
Chtělo by to nebejt línej a udělat srovnání...
==============================================


Při pročítání galerie tady používá spousta lidí (pomalu každej druhej) Phytamin.
Zajímalo by mě jaký má přednosti i nevýhody v porovnání s vermesfluidem. Podle dostupných informací by měly mít podobný účinky. Pár lidí se tady našlo co tyto přípravky dokonce střídají...
Případně můžete napsat jestli existuje ňáká další alternativa k těmto přípravkům (edit: bude toho víc, ale např.: Bioalgeen S90, Biobizz Fish-mix).

Vermesfluid tady moc lidí nepoužívá, ale ti co jo tak ho vychvalujou. Sice patřím mezi spokojené "uživatele" těchhle "žížalích hoven", ale s Phytaminem nemam zkušenost

Jen pro doplnění, tady je jeden z výsledků vyhledávíní, jinak je informací málo...
http://grower.cz/forum/showthread....16&pagenumber=1
EDIT: a ještě web výrobce www.ekovermes.cz



Nejlepší by bylo kdyby sem psaly jen lidi s praktickejma zkušenostma, případně ti kdo opravdu mají k tématu co říct. Doufám že se někdo ozve :) Nenechte mě myslet si že rozdíl je jenom v ceně :D
Don Genaro
Zdar já použivám oba přípravky,vermes.na růst společně s růstovým hnojivem(kristalon) a phytamin po přepnutí s hnojivem qětovým (alga qět od plagronu).myslím si,že na růst je vermes.super proč plýtvat něčím mnohem dražším,zatímco při qetení se mi zdá,že vermes prodlužuje dobu dozrání.Je to ale čistě můj dojem.
Jahudka!
No me osobne prijde,ze phytamin vubec nic nedela.Nezaznamenal jsem zadnej rozdil ve vynosu a v nicem at to bylo strikany phytaminem a nebo ne.Priste uz ho nejspis kupovat nebudu.Ten vermesfluid bude nejspis neco podobnyho,tudiz k hovnu:D
Erixon
Don Genaro:
Na tom prodloužení dozrávání něco bude. Už to psal xmalcolm na výše uvedeném odkazu. Oni si trochu protiřečí když na etiketě píšou že prodlužuje dobu kvetení a urychluje zrání plodů... možná by pomohlo skusit jinou variantu třeba místo plodový zeleniny muškát... ale to neni vyskoušený

Anebo to skusit skombinovat Final Solution. Skoušel to někdo?
Jen pište další :)

Jahudka! :
Kdyby nic jinýho se může používat alspoň jako protiplísňová prevence, a ochrana proti savému hmyzu (mluvim o vermesfluidu)
Don Genaro
Jahudka:vermesfluid rozhodně neodsuzovat,při růstové fázi je vynikajicí velmi podpoří růst kyti,tvar i barvu listů(při postřiku gigantické rozměry)a má i ochrannou fci.Je to opravdu vyditelné.Koupil jsem ho kdysi náhodou,protože neměli vermikompost a byl jsem příjemně přeqapen(cena/množství/účinek).Kdybych si měl vybrat mezi vermes.a pythaminem,tak jednoznačně vermes. aspoň na růst 100%.
Erixon:Final solution používám též,ale až na posledních 10 dnů a nevím co by způsobil při růstové fázi.Prostě vermesfluid na růst ještě s něčím(n-p-k),protože samotný má tendenci kyti vyčerpat(díky rychlému růstu)a není problém. Na qět už radši ne.
Erixon
Don Genaro:
Asi jsem to nepřesně formuloval. Ten Final solution jsem myslel na vyrovnání delší doby kvetení (na její zkrácení jestli vermes prodlužuje).

A to že to chce ještě s něčim NPK atd. je jasný.
Schinus
Vermesfluid sem pouzival kyti zdravy vitalni a hlavne vyborna chut s phytakem zkusenost nemam jinak viz neco tady
http://grower.cz/forum/showthread.p...6367#post216367
MojeDruhéJá
Nemam zkusenost s vermesfluidem,ale kazdopadne se me zda,ze phyt-amin je celkem zbytecnej.Nic to nedela,nevidel jsem rozdil mezi kytkama co jsem strikal a kytkama ktery ne.

;)
winny
s vermesfluidem jsem apsolutně spokojenej hodně muziky za málo peněz
phyt-main je taky super ale stojí moc kaček jinak oba preparáty jsou super kvalita a jsem spokojenej!
zaya.cz
to don: ty pouzivas phytamin na kvet? v kvetu se pouziva jen chvili asi tak nez paldy budou jak malicek.pak uz ne
ale chcu se zeptat kdy nasazujete phytamin na rust(myslim velikost kyti) taky ho pouzivam ale bojim se a tak az sou rizky odrostlejsi
Don Genaro
to zaya.cz:jo používám,normálně postřik a až paldy nabobtnají,tak už jen zálivku a s tou končím tak 3-4 týdny před sklizní.Zatím mi to vyhovuje,aspoň mi vydrží na víc pěstů.
nabuloid
s tím phyt.. má jahůdka recht....je to drahý a žádný výsledky jsem nikdy nezjistil, no a veremi je vermi...no koment
bubik
Don Genaro:...Pythamin je listova hnojka...zbytecne si tou zalivkou zasiras pudu...
Apofiss
Jahudka: takže všichni kdo používáme Phyt-amin jsme úplný hovada co vyhazujou prachy oknem....
Jahudka!
Apofiss - To tvrdis ty.Ja jsem napsal nejen moji osobni zkusenost s phytakem,to je vsechno.Bohuzel jeho funkcnost jsem nijak nepozoroval a ver tomu,ze jsem to zkousel.Vermesfluid nevim,nezkousel jsem.Kdyz neco pouziva vetsina,jeste to prece neznamena,ze je to buhvijak prinosny.Vzdyt vyrobcum jde prevazne o vytahani nasich penez z nasich kapes.Je to logicky ne?Uz hodnekrat se prokazalo,ze zadny zlepseni phytak neprinasi a nebo jen minimalni.Staci dobre procist grower.Vzdycky nekdo prijde s necim jak je to bezvadny,stejne jako superbud a pak se prijde na to,ze to vlastne temer nic nedela a to je stejne i v tomto pripade.Kazdopadne je to jen muj osobni nazor,takze nevim co resis.Kdo chce,at si ho koupi.Rozhodne to neni nutnost.Podle me jsou daleko uzitecnejsi veci pro pestovani,nez zrovna phyt-amin.
Apofiss
Jahudka - já zase VÍM, že jsou kytky po phyťáku zelenější,slinější a zdravější.Bude to taky asi těma řasama a mikroprvky :rejp:

Skvělý a levný výrobek je též Bio-algeen (100Kč), který funguje skoro stejně, ale chybí mu pár věcí ahrozně smrdí :D

Jinak phyťák, cropmax a Bcuzz kvěťák v mé výbavě zaujmou zřejmě stálou pozici bez ohledů na systém pěstování...
Jahudka!
Apofiss - U tebe je jeden velkej problem a to je ten,ze aby jsi si mohl udelat nejaky skutecny zavery abys vedel co ktera z veci co pouzivas dela,tak bys musel mit vzdycky stejny podminky a zmenit jenom to,co zrovna zkousis.Ty tezko muzes rict,ze phytamin buhvijak pusobi,kdyz za dobu pestovani vymenis 3x vybojku a plno jinejch veci,ktery kytky nejakym zpusobem ovlivni.Srovnavat to muzes tak maximalne s tim co jsi jel predtim.Neni jisty co ti zpusobi vetsi zelenost listu a jine veci.Tezko muzes rict jestli to je zpusobeny zmenou svetla nebo necim jinym kdyz roli hraje i plno jinejch faktoru ktery uz neberes v potaz.Neco jinyho je to v pripade pokud nekde opravdu za stejnych podminek testujes ruzny veci.Potom jsem ochotnej o vysledku diskutovat,jinak to totiz nema nejmensi smysl.Ja jsem to zkousel za stejnejch podminek a na stejnejch kytkach a nic jsem nepozoroval,takze prece nebudu tvrdit,ze to buhvijak funguje.Taky nechci rikat ze to nic nedela.Pokavd to neco dela,pro me to pozorovatelny nebylo.Mozna jsou kytky odolnejsi,nevim.Na vynosu,vzrustu a jinejch vecech jsem rozdil nepozoroval.
Apofiss
Myslíš, že když mám kytku pod jednou výbojkou, na růstu a nestříkám phytaminem a pak začnu stříkat, po trojím nastříkání kytky ztmavnou vůbec začnou vypadat lépe, tak to není důkaz?Podmínky zůstaly stejné, pořád stejná kytka,výbojka,fotoperioda...všechno.To se mi zdá dostatečně průkazné :D
Pupiset
Muj postreh-phytamin sem koupil nedavno,kytky stary 3tydny byly nazloutli,zaseklí. Po postriku ocvidne zezelenali a zacali zas rust.
2Apofiss:prosimte jak casto pouzivas postrik,a jakou koncentraci?
Apofiss
5ml/l dvakrát týdně pořádně prostříkávám i ze spodu listů....používám i první tři týdny květu.
Erixon
Nojo, při zakládání theardu jsem zapoměl na Bio-algeen. Takže zkušenosti jsou vítány i v tomto případě.
--------------------------------------------------------------------------------
xpapousek
Ja mam prokazatelnej dukaz o ucinosti bioalgeenu.Postrikal sem doma jednu kytku(ne canabis)ktera uz asi 10 let jen tak prezivala(malo svetla maly kvetnik..)a nahle vyrazily nove listy a kytka vyrostla za 3 tydny o stejne jako predtim za 15 let!!!!Vazne nekecam.POdminky zustaly nezmeneny takze to je na 100 procent(pro jahudku! na 99)tim zazrakem z morskych ras.
Jahudka!
xpapousek - Prave jde o to,ze podminky zustaly porad stejne spatny,tak se to projevilo.Ani se nediv,kdyz kytka strada nedostatkem zivin a ted ji postrikas zivinama,a vitaminama a buhvico v tom je jeste,ze zacne rust.Pokavad bys to aplikoval na kytku ktera je dobre hnojena a je v normalnim moozstvi substratu,asi nic moc poznat nebude.kazdopadne nevim,protoze jsem zkousel jen phyt-amin.A netvrdim,ze to nic nedela,ale ze jsem nepozoroval rozdily s postrikem a bez nej.Je to i logicky,protoze kyticky se maj po vsech ostatnich strankach dobre.Pokavad nekdo kytky trapi nedostatkem zivin atd,verim,ze nejakej rozdil muze bejt znatelnej.
xpapousek
To je samosebou pravda jen by me zajimalo jakej by byl rozdil ve vynosu pri stejnych podminkach(blizicich se idealnim)za pouziti toho hnojiva od plagronu a neceho desetkrat levnejsiho.Ja si myslim ze jesi by to bylo znat tak maximalne o par %
ed:traba uz to tu nekdo vyzkousel tak kdyby ste o tom vedeli tak dejte vedet(nevim jak to najit)dik
valdez
mno..tak nějak stříkám phyťákem že sem ani týden před sklizní nepřestal stříkat. Záštipky voněj jak masovka, kouřil sem phytamin a není vůbec špatnej... což mě přivádí k myšlence, co takhle KOUŘIT ROVNOU ZELENÝ ŘASY..???;)
FlickerBird
momentálně používám vermesfluid pro pelargonie (relativně největší obsah NPK, a IMO vyvážený pro všechny stádia života) jako postřik (klidně i celý vršek na půl litru destilky) na kvetoucí kýblovky.. každý druhý den pořádně vykoupat a děj se světe :) krásně podporuje růst paliček, zatím spíš do velikosti než tvrdosti, a na kytce kterou stříkám od začátku květu vubec nehnědnou blizny, takže na tom prodloužení květu něco bude... každopádně to není na škodu dokud je tohle počasí :sun:
Phyt-amin plno lidem kytii nijak nevylepsil,prave proto,ze ho mrskaj na vrch listú.A von se ma strikat hlavne ze spodu..prave tam je nejvíc pórů,které dokazou ten phytak vstrebat.Póry se otviraji rano a na noc se zase zavírají.
Takze je nejlepsi to postrikat brzo rano,nebo k veceru...hlavne ne za prudkeho slunce aby se to nespaalilo a pred destem aby se nesmyl.
Jinak je v nem plno dobruutek jak na rust tak i na kvet,takze se muze strikat i po celou dobu kvetu....ale pozor na pliisen.
Me se tenhle postup docela osvedcil,na kazde vetvi maam mrte palicek a novejch vyhonkú.........PEACE..........
greenjerry
a jak tedy davkovat a uzivat vermesfluid ? Muzu i v kvetu a postrikem i zalivkou + prihnojovat, nebo uz vubec nehnojit a nebo opravdu jen strikat ?
to je otazek co ;)
Erixon
Skoušel jsem měřit ec vody s vemesfluidem, a nestačil jsem se divit - při doporučené koncentraci pro postřik (takže ještě míň než pro zálivku) bylo EC KOLEM 5. Jestli to má negativní vliv nevim, ale do zálivky jsem ho už nedal. Vodou to nebylo (ec samotné vody 0,17).
Kořenům musí stačit vermikompost zamíchanej v substrátu.

greenjerry : rozhodně hnojit po (skoro) celou dobu, vermesfluid nemá dostatek živin - je to doplněk k hnojivu. S postřikem přestávám při prvním náznaku palic(zas, nevim jestli je to tak nejlepší, ale dělám to tak)
greenjerry
no prave neni mi jasne, i kdyz to ma ochranu proti plisnim, ze kdyz postrikas palice tak mas asi o dost vetsi riziko ze ti zacnou plesnivet i s tou ochranou, ale mozna se pletu, nekdo tu psal ze strika i v kvetu.

Bohuzel jsem se v navodu uzivani pro cannabis nikde nedocet ;)
FlickerBird
greenjerry: ono záleží kdy... postřik v době rašení šištiček má opravdu viditelné výsledky, ale když už kytka zraje a cukrovatí tak stříkat nemá smysl, to už by problémy s plísní způsobit mohlo... možná trochu na listy, to nemůže uškodit
RomAaL
já sem začínal (do postřiku) jenom s vermesfluidem a výsledky byly dost viditelný, kytky začaly rychle růst dostaly trochu barvu a celkově vypadaly líp, pak sem koupil bioalgeen a řek bych že zase o kus zlepšení(hlavně v barvě-krásná "přirozená" zelená). no a ted sem dvakrát postříkal phytaminem a to co kytky udělaly vůbec nechápu! nádhrně jim zezelenaly a "změkly" listy a vypadaj o dalších 100 % líp! příde mi že se docela rozjely v růstu a pěkně se větvěj.

bioalgeen je dobrej na růstovou fázi, řek bych že je to takovej levnější phytamin s dalšíma prvkama vhodnýma specielně na růst takže nestříkat na květ
phytamin je sice dražsí ale určitě to stojí zato! a oproti bioalgeenu se dá stříkat i na květ(samozřejmě s rozumem jak už bylo psáno).
vermesfluid urychluje růst, zpomaluje květ, určitě kytkám dodá spoustu důležitejch látek který třeba phytamin nemá takže nepodceňovat
rozhodně ale nesouhlasim s jahudkou v tom že stříkat phytamin(nebo jakýkoliv jiný enzymi, micra atd..) je zbytečný! ikdyž to neni vidět navenek, protože ta kytka je v ideálních podmínkách krásně zelená taky, ale určitě jí to pomůže zevnitř! na zdravim člověku taky nepoznáš že bere vitamin C ale určitě má menší pravděpodobnost nákazy nějakou nemocí atd.(vitamin C je pouze příklad)

pokud chcete investovat tak nejlepší je kompromis samozřejmě. střídat tyhle tři věci a určitě se to vyplatí, protože každý obsahuje něco trochu jinýho..hlavně vermesf. a phyt. sou dost rozdílný

edit: myslim že když chcete vermesfluid jenom kvůli tomu že je levnější než phyťák tak to neni tak uplně ideální řešení..protože 100ml phytaminu stojí cca 250 a vydá na 20l, vermesfluid stojí cca 80-90 vydá na 28l ale MUSÍTE přihnojovat dalšíma hnojkama! takže ve finále možná vyjde ještě dráž.

peace romál
RomAaL
jo to asi určitě,
je jasný že ty moje "testy:)" nejsou nijak objektivní..spíš sem vždycky zkusil dvakrát třikrát postříkat jednim postřikem a pak koukal na výsledky takže...:)
greensensetion sem nezkoušel nemam zkušenost možná časem, zkoušels? nebo si jenom slyšel? napiš kdyžtak složení jestli můžeš pls
dik romál
indicky-konopi
Zdravím, pořídil jsem si Fish mix, Bio-algeen, Phytamin, Cropmax, Vermesfluid a Hycol Z, a otázka zní, myslíte, že to do sebe můžu všechno smíchat, až to budu hnojit?? Mám používat tu samou koncentraci na in/out? Jedná se ve směs a pouze o hnojky na růstovou fázi...

Mám v plánu dávkovat takto, veškeré námitky hned na stůl:

Phytamin- postřik 3-5ml/L 2x týdně

Hycol Z- postřik 3-ml/L 1x za 3týdny

Bio- algeen S 90- postřik 1-3ml/L 2x týdně/ zálivka 3-6ml/L 1x týdně


Vermesfluid- plod.zelenina- postřik: 2x týdně 35ml/L/ zálivka: 3x týdně 35-70ml/L

Fish mix- postřik 1-2ml/L 1x -týdně,, až do začátku květu

Cropmax- postřik 0,5ml/L 1x týdně
další info o Cropmax
ještě něco málo o CP

díky za objektivní odpověď….bude hodnocena K+;)
ar45az
Zdravim tento rok jsem poridil jak vermesfluid universal tak phyt-amin a jedu dva stejne rezy Sensi star v air-potech 30l s koksem , jedno pheno strikam phyt-aminem a jedno pheno vermesfluidem , zatim jsou malicky 2tyden rustu, jedu to venku na zahrade , pozdeji pridam jaky se jevi rozdily... jsem na to sam zvedavy!
Pestu Zdar!
wonis
Také zkouším vermesfluid,prozatím na out,tak uvidíme.Psal jsem přímo výrobci,jaký z přípravků vermesfluid je vhodný na pěstování chmele(čeleď cannabis) a doporučil Vermesfluid plodová zelenina nebo jahodu.Zvolil jsem jahodu pro větší obsah látek P+K.Srovnávací tabulka není na internetu nikde k sehnání,hodil jsem jí alespoň nafotil.Vermesfluid je možno používat až do jednoho dne před skližní,ale pro naše účelely kvůli plísni zřejmě nevhodné.Další přípravek který používám je Palntella Zahrada , náhražka za BioALgeen, jedná se o 100% výtažek z mořských řas Ascophyllum Nodosum, 1litr stojí 110,- čož je prostě paráda.
wonis
FOTO2


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma