Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Stabilne vzorky - novy zivot jednej skrine - Klikni zde pro originální téma
Hububunebubu
hububunebubu@yahoo.co.uk

No dnes je prakticky prvy den co som sa stal vlastnikom skrine (povodom niekde z laboratoria) do buducna urcenej ako zivotny priestor 3-4 matiek a cca 20 odrezkov a ak vyde priestor skusim aj jedno poschodie na pestovatelske experimenty. Este k skrini, ma 120x200x50cm a planujem ju bezat vylucne na ziarivkach. Mam vybity fotak, takze fotky skrine budu az zajtra, rovnako ako vysvetlenie nazvu threadu "stabilne vzorky".

Kedze som zaciatocnik, privitam akekolvek tipy a pripomienky, piste a nesetrite klavesnice...
Zelda.cz
Takže začneme...:baby:
1.Používej faq /vpravo nahoře/
2.Používej hedání /pod FAQem/
Toť vše...
p.s.Ještě vyzkoušej toto : http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=21344
Hububunebubu
No trocha som ten uvod odbil, tak este par slov k "veci":

Matkaren a zakorenovacku planujem na predchystanie rastliniek na outdoor, viem ze je za 5 minut 12, ale tu u nas trva zima dlhsie :( tak ked pozriem von oknom do toho snehu, mozno budem mat opacny problem...

Aspon mesiac uz studujem najvhodnejsie osvetlenie, nakoniec som sa rozhodol pre klasicku trubicovu ziarivku Osram http://catalog.myosram.com/zb2b/b2b...&browserminor=5
Planujem pouzit 4ks na jedno poschodie - tj 4ks na matkaren a 4ks na zakorenovacku. Nad svetlom som dlho premyslal a nakoniec som z ekonomickych aj praktickych pricin uprednostnil ziarivky. Pri teplote svetla 6500K a 1300lm na ziarivku by mali kvetinky zo zeme vyskakovat.

Zatial mam skrinu,
potrebujem doriesit vetranie, kurenie, oblepenie mylarovou foliou (cokolvek to je) a samozrejme svetlo. Vidim to zajtra na navstevu baumaxu.

Uvitam jednu radu, a to kde zozeniem mylarovu foliu, uz som skusal baumax, hornbach aj par zahradnictiev, vsade na mna pozerali jak na zazrak, ani len nevedeli co to je....
Hububunebubu
Pozeram ze ten linka na ziarivku nejako nefunguje, takze je to model Osram Lumilux De Luxe FQ 24W/965 HO FHS1
pozitron
Zdravim,

tak ja si myslim ze skrina ma v pohode rozmery, tam neni co riesit... len by ma zaujimalo kde si zobral spect. graf tej Lumilux ziarivky ?? Niekto ti ju doporucil? Na webe osramu maju o nej vela detailov, ale nejak som tam vobec nikde nevidel ten graf. Ja planujem kupit 4x Philips TLD 965 De Luxe Pro / 18W. Ta je zarucena a odskusana growermi. Oznacenie toho Osramu je velmi podobne, ale z toho sa vychadzat samozrejme neda... Inak je dobre ze ten Osram pri tak malej dlzke dava 24W, ale fakt by ma zaujimali nejake growerske vysledky. A co cena? Co som pozeral trubice Oceanic tak boli dost drahe (oproti tomu Philipsu).

BTW mam taky dojem ze ten mylar by sa dal zohnat niekde ako "leskly material na tepelnu izolaciu potrubi", to by uz panom v obchode malo nieco hovorit. Skus napisat ak ho zozenies.

Budem to tu priebezne sledovat, zatial ti prajem vela stastia s buducim outom... (mas asi vela odvahy (tohtorocne pocasie+corky))
expiry_date1
Prinajhoršom si kúp v lekárni termodeku,používa ju aj r-man a vraj je v pohode.Ja si ju idem dať tiež.Keďže by mala odrážať infračervené spektrum,mala by odrážať aj ostatné vlnové dĺžky.Ale to je len moja teória.Teplotu nezvyšuje(info od r-mana),takže by mala odraziť dosť.Keby neodrážala tak pohlcuje a tým pádom aj zvyšuje teplotu.
Tie žiarivky myslím v pohode.Oni všetky firmy robia tie 6500K zhruba s podobným spektrom.Philips 865,965 sú odskúšané,ale myslím,že osramky sa nebudú nejako moc líšiť:)
Nech sa darí!
btw,ten príspevok č.2 ma tiež prekvapil,to že si napísal,že si začiatočník,ešte neznamená,že o tom nič nemáš naštudované:)
Hububunebubu
Tak dik vsetkym co sa zastavili, cez vikend som trocha popracoval, ked sa mi podari postnem aj par fotiek.

To Pozitron:
Osram FQ 24W/965 som si vybral hlavne na zaklade farebneho spektra a vlnovej dlzky. Mas pravdu ze je to zhodna trubica s tym Philipsom, pacil sa mi ale svetelny vykon pri tej dlzke a cena, ktora je cca 150 sk/ks, celkom ma tych 8 ziariviek + startery a objimky vyde na 2360 Sk. Mylar bude nieco ako inteligentna blondina, teoreticky existuje, ale nikto ho este nevidel, skusil som vsetky shopy v okoli.
S tym outdoorom mas pravdu, kazdy rok mam straty, preto chcem skrinu aby som mohol vysadit len predrastene samice aby mi aj po stratach nieco zostalo.

To expiry_date1:
Dik za ten tip s termodekou, po hodinach zhanania Mylaru som zasiel do lekarne a za 26,50sk/ks kupil 4x isotermicku foliu. pripada mi ze odraza cele spektrum ale nenasiel som k tomu viacej. Teplotu odraza urcite (ked odraza infra ziarenie a svetlo tak musi), neviem si este spravit celkom predstavu ako velmi budu kurit tie ziarivky, a ci teda budem potrebovat aj kurenie navyse (skrina je v nevykurovanej miestonosti) takze ak bude vnutri vdaka tej folii teplejsie budem len rad.

Nuz a teraz k postupu prac a dlzim Vam este jedno male vysvetlenie.

Skrina - Stabilne vzorky:
Tyzden dozadu mi zavolal kamarat ze idu vypratavat sklad firmy jeho otca, nech pridem pomoct. Vynasali sme stary zapraseny rozbity komunisticky nabytok do kontajnerov, az som narazil na velku dvojdverovu skrinu, povodne asi niekde z laboratoria. Nad vlastnou grow - skrinou som uz dlhsie uvazoval a tato mala na dverach este nalepku "Stabilne vzorky" no a jasne ze to rozhodlo, skrina neisla na smetisko, ale ku mne domov.

Sucasny stav je taky ze som opravil dvere, zadnu stenu a celu som ju z vnutra olepil foliou. Do prdele, celu nedelu som sa s tym hral. Vyzera to easy, ale zabere to vela casu ked to chce mat clovek poriadne. Neolepene som nechal sklenene dvere, aby som videl do vnutra. Chcem totiz vnutri este oddelit jednotlive poschodia tak, aby si nesvietili navzajom a mohol som testovat na roznych poschodiach rozne svetelne periody. Myslim, ale ze fotky to povedia za mna.

Dnes som objednal ziarivky, ked vyde cas do konca tyzdna ich nahodim, podla toho ako budu kurit budem potom riesit vetranie.
Hned ako sa nieco z toho pohne tak zas napisem.
expiry_date1
No,trubice toho moc nenakúria,tak tam pre istotu šupni aj tie tlmivky,tie tiež trochu kúria.Tie sklenené dvere budeš oblepovať tiež,nie?
Hububunebubu
Jasne ze komplet technologia pojde do skrine, okrem elektriky k ziarivkam to bude aj jeden AT PC zdroj, ktory bude pohanat vetranie celej skrine (pripadne co bude treba). Dvere olepim, az ked si budem isty ze jednotlive policky su vzajomne svetlotesne. Na to mi tie sklenene dvere super posluzia.
thalos
zdar, máš to dobře vychytané, ta skříň má ideální rozměry....

jaká teplota je v té místnosti okolo skříně? jestli málo,tak možná nebudeš muset ani větrat....(nebo jeden PC větráček)
Hububunebubu
To Thalos:
Prave ze je v miestnosti kde sa nekuri, bezne je tam okolo 5°C takze sa obavam, ze budem potrebovat skor kurenie - aspon ked nepojdu lampy. Nicmenej, zase kvoli vlhkosti budem musiet riesit vetranie dost narocne, aspon vrchnu policku, ktora je urcena na experimenty, chcem uplne oddelit (svetelne aj vzduchotechnicky od ostatnych) je to este lot of work, ale nemozem sa pohnut dokial nemam svetla a tie maju prist az buduci tyzden teraz sa vo volnom case venujem skor tomuto :)
http://grower.cz/forum/showthread.p...8261#post368261
Hububunebubu
Pani a damy dnes som rozbalil balik so ziarivkami, do nedele sa bude svietit akoze sa volam Hububunebubu


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma