Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Bodove nahnile vetvicky - Klikni zde pro originální téma
Sinuhet
Nečekám radu, jen bych vám chtěl ukázat zajímavý problém. Postříkal jsem kytky bioolem a neumyl ho z nich. Krome toho ze malem vsechny umrely na tmavnuti a odumirani listu v kombinaci s ruznymi plisnemi, jedna z rostlin predvedla divnou vec. Vetsina hlavnich vetvicek v jednom bode zmekla. Jako by uhnila, nebo zplesnivela. Hle fotky...
wilda
ua tak to je tedy smůla, mě nikdy nic takového neudělaly a to mám za poslední 2sklizně s biolem víc zkušeností než bych chtěla:) podle mýho názoru musej zdravý rostliny tenhle postřik přežít naprosto v klidu (teda jednou jsem takhle zlikvidovala řízky, ale že by ze sebe udělaly gumáky to ne:D)
1. dodržel jsi doporučené dávkování?
2. nedal jsi je pak pod lampu-měly po postřiku tmu?
3. použils pro smáčení ten jar?
Sinuhet
Pouzil jsem jar, po smaceni mely tmu, ale jelikoz jsem z nich ten olej neumyl, tak po tme mely zase svetlo a pak zase tmu a zase svetlo a asi po trech dnech zacalo tohle.
wilda
já z toho ten biol nikdy neomývám a bez problémů. vlhkost?? a dávkování bylo tak jak mělo? w.
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od wilda
já z toho ten biol nikdy neomývám a bez problémů. vlhkost?? a dávkování bylo tak jak mělo?
a trošku OT, ale můžeš mi pls poradit jak dáváš odkazy do podpisu, mě je to ukáže jen jako text bez odkazu dík:)



Vlhkost spise nizka, davkovani dle navodu. Udelala to jen jedna z asi sesti. Ale velke problemy melo vsech 6. Dve uz jsou na pravde bozi. Obe dve v hline. Prezily ty co byly v kokosu. Treba to souvisi.

Muj grower = profil = signature
Jahudka!
Taky zkusenost presne stejna.Udelaly to po aplikaci kytky na okne (spatny svetelny podminky)..Mam podezreni na nedostatek svetla v kombinaci s bioolem neni to pravy.Udelaly to prevazne slabsi rostliny.Nektery listy byly dokonce jakoby pruhledny..Ostatni kytky co mam na svetle (alespon zarivky) dopadly OK a to v tom vsechny kytky koupu a olej jsem nikdy pryc neoplachoval.Phenotypy to nebude,protoze to bylo vsechna stejna genetika.
wilda
existuje tzv. fytotoxicita (phytotoxicity) - je to poškození z aplikace postřikem. neví se, co ji vyvolává a může se stát i když vše děláte jako před tím. je jí několik různých druhů, zde by mohla připadat v úvahu epizodická fytotoxicita- tehdy když z nějakého neznámého důvodu a když se to nestalo nikdy předtím náhle přinese rostlině zranění. Většinou jsou faktorem podmínky počasí (v případě indoor to, zda byly rostliny vitální, příliš suché nebo naopak přelité, příliš nízká nebo vysoká teplota v boxu, vše může působit jako faktor). dalším může být špatně vyčištěný rozprašovač od jiné aplikace, některé postřiky se nemusí snést nebo to, že byl před nedávnem proveden postřik jiný.
http://www.spraytec.com/articles/oc...rstandphyto.asp
indiciemi že jde o fytotoxicitu může být: předchozí sklizeň byla ošetřena stejným přípravkem, poškození se ukáže za krátkou chvíli a nešíří se z rostliny na rostlinu, poškození mohou vykazovat jen rostliny stejného věku, postihuje rostliny na koncích řad?! (to checkněte)
fytotoxicitu na olej vyvolává NÍZKÁ teplota
http://woodypestguide.cas.psu.edu/D...totoxicity.html
vysoká vlhkost vyvolává tu fytotoxicitu: při vyšší, olej schne více pomalu a ucpe průduchy na listech
http://www.afcd.gov.hk/agriculture/eng/pso_e.htm
Jahudka!
Ja to aplikoval na vsechny kytky co mam(matkarna,skrin,okno).Vsechno stejnym zpusobem.Machani a zadny omyvani oleje.Projevilo se to jenom u kytek na okne.Z toho logicky vyplyva,ze to mohl zpusobit jedine nejakej stres.No a protoze na okne neni moc svetla,usuzuju na kombinaci nedosttku svetla s aplikaci bioolu.Prelity ty kytky nebyly.

V zasade se da s prispevkem wildy urcite souhlasit.
Jahudka!
Drevo-Kocur - Zmerim to.Jeste jsem ji tam nemeril,ale usuzuju ze velka nebude.Vsude mam ted v zime nizkou vlhkost okolo 40 procent oproti letu okolo 70 procent.
wilda
Sinuhete, koukala jsem do threadu o sviluškách kde popisuješ tu aplikaci (namáčení ve vodě) a napadlo mě zda by důvodem nemohl být špatně promíchaný biool. jaxs to míchal?, protože pokud to dostatečně nepromícháš (v kýblu podle mě jedině mixérem) nezemulguje ti ta voda s olejem, zůstanou oddělený a pak si ty listy pokryješ vrstvou oleje, kterej se nevstřebá, ucpe listům průduchy a bude ti tam dělat přesně takovejhle nepořádek.
wilda
jasně a jak vypadala ta rozmixovaná směs? jako bílá emulze nebo jako kapicky oleje ve vodě? nebo to taky u tebe může bejt něcim jinym.
Jahudka!
Meril jsem tu vlhkost za tim oknem kde me to ty kytky udelaly a je tam 40 procent jak jsem si myslel.
Jinak u me urcite za to nemohlo spatny promichani emulze,protoze jsem v tom vymachal vsechny kytky.To znamena,ze vliv muselo mit neco co je jen na tom okne.

Drevo-Kocur - Kdes stahnul ty kozy:D?
wilda
tohle jsou odpovědi od výrobce bioolu
Nevíte náhodou, zda:
- může roztok bioolu zůstat na listech tak, aby "zalepil" listy a ty nemohly
dýchat?
při vícekrát a často opakované aplikaci
- může na to mít vliv vlhkost prostředí?
spíše ne
- může na to mít vliv světlo? jak se projeví popálení?
málo a příliš silné letní může škodit
- má se biool po určité době po aplikaci (cca 1-2 dny) z listů opláchnout
vodou nebo může na listech zůstat
Je to velmi vhodné, můžete již po 12 hod lehce jarovou vodou. Kromě puklic tam musí zůstat asi 48 hod
- je vhodnější biool aplikovat v teplé nebo studené vodě?
Nejlépe tak 30 stupňů, ale není to nezbytně nutné.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma