Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Temnostní fáze fotosyntézy - Klikni zde pro originální téma
hogi
Je to úplně triviální. Protože je konopí krátkodenní rostlina (kvete při fotoperiodě 12:12 a menší) tak osvětlováním v noci zastavíš kvetení a obnovíš růst. A proč to tak je? Protože se v kytce vytvářej phytochromy Pfr a Pr. Pr reaguje na světlečervený červený světlo a vytváří se z něj Pfr. Pfr reaguje na tmavěčervený světlo a právě na tmu a působenim tmy se z něj stává zase Pr. Z poměru Pr ku Pfr kytka pozná v jakym "ročním" období se nachází a podle toho začne kvést. Protože Pr je hodně citlivej, tak i minimální osvětlení ve tmě zastaví kvetení a obnoví růst.

Je to sice trochu složitě vysvětlený, ale projdi si skripta o fiziologii rostlin.

Pak sou ještě kytky dlouhodenní, kde je to přesně obráceně a fotoperiodicky neutrální, tam nezáleží na délce dne a kytka se rozhodne vykvést až je na to připravená.
Anteles
uznavam, ze kdyz behem temnostni faze dopada na kytku naky svetlo muze se to nejak projevit ALE prece kdyz mas kytku venku je rusivejch svetel vokolo kotel (poulicny osvetleni, auta atd.) nevim jak mesic a hvezdy (to bude asi jiny spektrum svetla) no presto vsechno kytka normalne kvete!! nebo snad ne?
hogi
Řikám přečti si skripta o fiziologii rostlin. Vono na Pr působí hlavně spektrum 640 až 680nm a myslim si že rušivý venkovní světlo takový vlnový dýlky mít nebude.
DEVIATIO
hogi: ses fakt nadupanej v oblasti prirovodene (kyticek)!

Sem rad ze sem obcas zavitas a pridas nazor.

jen tak dal....GO ON!
hogi
Není zač. Někde tady sem to podrobnějc rozváděl, ale už si bohužel přesně nepamatuju kde, bylo to v nějaky threadu,c o se zabýval kvetením pod sodíkem a porovnání s jinejma zdrojema...
Co?
IMHO pro kytku pry (dle OG) kytce vadí jakékoliv vyrušení v noci když spí...kytka to bere jako extrémně krátký den resp.noc

BTW. jóó ale taky se koukám v noci na kytičky s baterkou...a občas musím i zhasnout a něco opravit,upravit,vyměnit roztot atd., ale čím méně často tím úrčitě lépe...
expiry_date1
Možno hogi myslel toto,tu sme to celkom schopne myslím rozobrali:
http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=3
hogi
Myslel sem přesně tohle, jen sem byl línej to hledat ;-)

To že kytku nachvilku osvítíš, tak jí to může fakt zblbnout a když jí to budeš provádět pravidelně, tak ti začne znova růst...
Jahudka!
Mno on to hogi ma vsechno vystudovany z fyziologie rostlin,kterou si muzete sami precist na webu.Doporucuju..Me spis udivuje,jak si to vsechno pamatuje.Ja jsem to taky studoval dokonce tuhle problematiku,ale pamatovat si to,co je to presne Pfr a Pr a vubec tyhle detaily je fakt narez.Jses fakt pilnej student.To je neuveritelny.
hogi
No na část o fotosyntéze sem se zaměřil a tu umim skoro na zpaměť (alespoň ty věci co potřebuju k pokusům). Je to fakt užitečná publikace a každýmu ji doporučuju alespoň přečíst. Je to sice jen teorie podložená praxí v laboratorních podmínkách, ale když to pak člověk vyzkouší i v praxi u sebe, tak mu ho hodně přinese.

Jahudko: myslim že ty toho víš víc než dost, protože bez tvejch pokusů by byl grower hodně oslabenej...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma