Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

Stránky: [1] 2 3 
SuperCropping - Ohybani kytek vodorovne pro zvyseni vynosu - Klikni zde pro originální téma
ddt
No ja predpokladam,ze toto metodou pojde vylepsit vynos hlavne u rastlin co maju tendenciu hnat aj bocne vetve, lebo niektore rastliny skotocne nedonutite sa vetvit a ak aj nahodou skor docielite pravy opak.
Inak tuto metodu som aplikoval pri balkonovom pestovani a naozaj to funguje, staci len dobre ohybat rastlinku.
Ahoj

DDT
Anonymer
Ked som pestoval salviu, nejak som jej nedal dsotatok svetla, a tak sa riadne vytiahla, tak som tu vytiahnutu stonku pripevnil k okruhlem kvetinacom stipcami (jemne ;) ) a nasledne mi zacali z celej tej stonky rast akoby nove rastlinky :), z toho som usudil ze rastlina nutena rast horizontalne zacne produkovat nove hlavne vetvy smerom vertikalnym, pri salvii to fungovalo, myslim ze by to mohlo aj pri cannabis :)

Ak je toto princip ohybania tak mi dajte vseetci K- :D

Inak dufam ze obraok pochopi kazdy :)

An.
ddt
Ano FIM chce cvik, nevide to kazdemu an prvy krat a tato metoda je podla mna ucinnejsia ak sa pouzije v spravny cas.
dalas
Cau, ja chcu letos vyzkouset jinou techniku a to takovou ze vemu kytku asi 1M vysokou a celou ju podelne rozriznu takze me vzniknou dve pulky kytek ty pak potru Stimulaxem dam na zem a trochu zasipu hlinou.Kytka by mela hodit koreny a normalne rust.
Tohle se hodi tomu kdo ma malej plot a nemuze mit 3metrovy kere.
Sinuhet
JA jsem cetl, ze kytka ma genticky dano mnozstvi palic (vetvi) ktere uzivi. Kdyz ji prinutite vyprodukovat prilis mnoho vetvi, budou z toho male palicky.
ddt
Urcite nie, ma dane pocet vetiev ktore sa budu tvorit, efektivnost metabolizmu ale to je vsetko a nie tak striktne ako pises ty.To by potom bol dost problem aj so zatrihavanim celkovo ako metodou nie len ovplyvnenia tvaru rastlinky ale aj zvysenia vynosu.
Sinuhet
Vsak je to o tom, ze kdyz udelas fim po 50te, tak dosahnes milion vrcholku, ale na kazdem jen malou palicku. Netvrdim, ze kytka sama vyrobi tolik vetvi kolik utahne. Pravdepodobne utahne vic nez vyrobi sama bez zastrihavani. Zastrihavanim z ni dostanes cely jeji potencial, ale kdyz strihas dal, tak potencial prekrocis a chces po ni vic nez zvladne.
ddt
No s tymto tvojim tvrdenim nemam problem suhlasit lebo je touz presne zadefinovane oproti tvojmu predoslemu, presne ako pises je to o dostani sa na vrchol moznosti rastliny.
čepra
Také již několik let úspešně používám.
Lahvan_FlaskiCZ
jj, sqela vec, pestuji ve skleniku, kde nemuzu mit ctymetrovy stromy, tak necham vyrust cca na 90cm, pak asi tyden postupneho ohybani, aby se kvetince nezatocila hlava (palice) a pak uz jen aplikovat FIM na bocni vetve, ktere se razem stanou vetvemi vrchnimi. :punk:

doporucuje 9 z 10ti zemělezečských kvjetin. :bravo:
Marihouba
tak tady to je v trosku zmencenym podani, ale ta metoda je fakt super, pouzivam ji sice zatim jen ve skrini, ale tenhle rok to udelam asi aj venku.
DeThomas
A jakym zpusobem kytku ohybate? Ovazujete kminek dratem a ten pak tvarujete nebo jak? Nekde sem videl specialni kolinka na ohybani kytek, ale to uz mi prislo jako moc velka zbytecnost. Nebo ji privazujete provazkem k necemu na zemi? JAk dlouho ji v tom pripade ohybate nez si cela lehne?
(Doufam, ze me nikdo nevykejha at hledam ve FAQu, hledal jsem a nenasel jsem nic,ani ve forech. tak pls hlp =o)
DeThomas
Hmm... A vetve na strane na kterou to pokladas, ty ostrihas nebo je ohnes nahoru?
čepra
citace:
Původní příspěvek od Celller
Ty necham, tak jak jsou, sami pujdou za sluncem polezou sami, pak az se srovnaji, tak je muzes zacit zase vyvazovat do stran, aby byl efekt jeste lepsi,


Přesně tak jak píše Celller, také to tak dělám. Okolo kytky narvu do země tři tyče a mezi nima natáhnu provázek, takhle udělám asi tři patra s 40cm rozestupama. (viz obrázek)
Když má kytka zhruba 80cm (to je od oka) ohnu hlavní větev a přivážu (bod 1)
Postraní větve za nějakou dobu jedou vzhůru, nechám je povyrůst a opět přivážu (bod č.2)
A situace se opakuje a postranní opět jedou za sluncem = po nějaké době vyvázat (bod č.3) Atd.
Tenhle způsob je opravdu dobrý, zkoušel jsem i vyvazovat pouze stonek, ale tohle je lepší. O pár příspěvků zpět můžete vidět výsledky.
Tucnak
Jednou sem podobnou technikou jel ve fóliáku. Mněl sem ho úplně plnej a makonec sem musel odkrejt vrchní folii. Některý kytičky mněly strašně droboučký paličky, ale bylo jich fakt hodně.
DEVIATIO
To bych potreboval megafoliak ale prubnu to letos doufam,sehnal sem filiak ale ma jen 2 metry vejsku takze budu muset ohejbat a strihat jako divej,sundat strechu si nemuzu dovolit pac by asi brzo prisla policejni navsteva nebo co hur nejakej corkar:-) musi to porste zustat prikryte...Jo a Tucnak: hele vadi kdyz ta kytka je celou dobu jen ve foliaku?!?Nemuzu sundat strechu jak sem psal vise takze chudak nikdy neuvidi slunicko,proste "VADI TO?!?!"
DEVIATIO
jo vetrani budu mit prirodni(votevru dvere a v zadu okynko a je tam luft jak svina:--) postavil sem ho na doberm miste(a nebyla to nahoda-sebechvala smrdi:--)
Suri
Nejlepsi postup je postupne ohybanie ratliny každej tejden o par cetimetru, To je ten nejlepi postup a nehrozí ani zlomení kytky.-.....
Lahvan_FlaskiCZ
SUperCrooping v praxi prováděn v mém skleníku, stačí klik na můj podpis a je to vše do detailu popsané. :wink: K+4Locus za bezva napad. :D
sanobano
ohýbáme so spynkámi
valdez
Oceňuju, že se tu o tom píše, ale v podsatě zas někdo objevil ameriku. Todle dělal bratránek s kytkama už před deseti rokama..
Kolom&n
¨to by mohl rict kazdej ,ale jak rikas.....jinak pekne kyti K+ .taky ohybam(no spis se snazim)
MUZsRANAMI
tak tak tak .... tym ze kvetinku natahujem ... davam viac priestoru jednotlivym vetvickam a tak tak tak sa im lepsie dari.
DEVIATIO
Chaotic: to jsem chtekl taky prubnout ale pojedu pokus az naprezrok:-))
ChaoticRoman
Podrobnější info k pokusu:
Sazená jako strašně maličká sazenička z kelímku do (+/-) 5l květináče, kde i zůstane. Odrůda je noname, ale celkově se tváří sativově, sama se moc nevětví, dělá teď takový smrček... No a po odstranění provázku se do týdne narovná a už je dlouho úplně rovná... Předpokládám, že bez supercroopingu by teď byla méně rozvětvená, i když asi trochu vyšší... Mám stejný model asi o měsíc a půl starší, ten má asi 80cm a má asi 6 lepších větví (bez supercroopingu) a té věnuju maximum péče...už kvete...
Celller
Ja letos aplikuju ohybani na kytkach z rizku, z rizku pestuju poprve a je to z hlediska ohybani mozna lepsi nez ze seminek, kytky se totiz vetvi uz od zacatku a maji i vetsi mnozstvi vyhonu bez zastipovani
L@dES3K
Kámoš mi říkal, že nějací týpci tímhle způsobem udělali kyti okolo 5-ti metrů, ale ne do vyšky. Plazila se po zemi jak lijána.
fakundo
mno tak toto bolo tiež minulý rok. Ohýbal som konáre pomocou medenného drôtu tak ako sa to robí s bonsai stromkami.

a teraz chcem celý out obaliť so sitom cca 3 cm priemer jedného oka, úplne som to celé obalil a natlačil na celú palicu podobne ako je SCROG technika pri indoor.... pošlem foto ak mi to pojde....
Celller
zdar, zkus si vzit treba ne sito, ale pole z plotu, ma sice vetsi oka, ale to nevadi, to jak ohybas, je dobre pro prosvetleni, jinak to ohni spis stonkem opatrne k zemi, spis horizontalne, tim se ti vsechny vyhony dostanou do stejne vysky a pak by si mohl aplikovat ten scrog jeste s vetsi uspesnosti, mozna si to tak myslel, vela stastie, posli foto ak to pojde:)
Erixon
Pletivo z plotu je řekl bych ideální - velikost ok udává velikost šišek a ta by měla být větší než ve většině indoorů (snad všech kde se používá scrog - menší watáže).
EDIT: lepší by byla asi karisíť ze stavebnin - oka 10x10cm

Taky bych do toho šel u jedný kytky, ale jsem línej schánět pletivo takže si musim vystačit s kolínkama a provázkama.
Až mi přijede foťák z dovolený tak doplnim foto kytky (přibližný rozměry 120x120x80 š-h-v)
sanobano
Viva Cultivadore!

konečne môžem prispieť výsledkom môjho ohybu spred dvoch mesiacov

foto 1 - prvá polovica
foto 2 - druhá polovica
celý krík má v najširšom bode priemer 1,6 metra a začína kvitnúť!

majtesafasa.
sanobano
Viva Cultivadore!

no, aby som neojebával,
foto 3 - tretia polovica.

majtesa
eštefasáckejšie.
Hanizek
Já nechávám kytku normálně růst (zastřihuju), akorát boční větve stahuju špagátama k zemi a mám s tím taky dobrý skušenosti.
sanobano
Viva Cultivadore!

Prepáčte, ozaj som zabudol na dosť dôležité údaje.

Pôvod: matka super skunk, po dvoch zástrihoch som dosiahol max. šírku 35 cm pri výške 60 cm no a otec bol sativový hermáč, aj po zastrihávaní to bola len jedna palica pripomínajúca stierku na prach s výškou 80 cm.
Práve preto sa mi ohýbanie zdá tak úžasné, že z týchto nevetviacich rodičov sa dá vyrobiť minimálne 10-násobné! množstvo kvalitného materiálu.

majstesafasa.
tekknou
Ohybani je husta vec takle jsem to ohnul ja:)..
chlastjesvine
Hu-Ya: ne
tekknou
Je to fakt v pohode rozjede to vic vetvi a svetlo se tak dostane krasne ke kazdy vetvi individualne..jinak jeste k tomu lamani,nektery vetve jsem zlomil takovym stylem ze jsem uz myslel ze to nerozdejchaj ale mozna jim to prospelo..uz jen v tom jak se krasne nacukrovaly paldy..
hu-ya:
nemyslim ze by kvantita mela mit vliv na kvalitu..zalezi na modelu,a na pravidelny starosti,se vsim co k tomu patri:]..
hemp_ty
tuhle metodu sem si teda musel vyzoukoušet.....sem si to tu přečetl a dtochu mě to inspirovalo.....používal sem jak tvarování,nak přivazování k zemi,nebo přitahování prátem"větvička+větvička",a jakože s výsledkem jsem maximálně spokojen,květinka se nádrerně prosvětlí........příští rok to zkusim ohýbat od prvního zástřihu,a uvidíme jakou liánku z toho udělám
hemp_ty
tuhle metodu doporučuju....je to stejně učinné na velikost(výžku) palic,stejně tak jak je zaštipování učinné na větvení...masakt metůůůůůůůůůůdka
DEVIATIO
hu-ya: no zase na druhou stranu kdyby si hned od zacatku vyzkousel vsechno a slo ti to genialne tak by te to pestovani prestavalo bavit ne? takhle mas dalsi vec kterou si muzes naprezrok vozkouset:-D (me too)
gambler
Zdravicko.
Tuhle metodu jsem letos jel a doporucuji. Z dvoumetrovych kytek se lehce udelaji metrove. Do mist s omezenou vyskou/balkony/ neni lepsi zpusob. Kdo ma zajem shlidnout muj sc -viz muj out pod podpisem :)
egzot
cus s tim ohybanim myslim si ze spice ti nejk vice nevirostou ale vetve pod spici a boky ti udelaji koule alespon mi to tak dela
venkovan
muj indián))
k/-\pr
zdravim vsechny,dneska se jedu kouknou na chalupu,do parnicku(cca 130 na vejsku) a po mynule prohlidce jsem zjistil ze se mi to zaciny vymikat kontrole,kytka ma bezmala metr a je potreba s ni neco udelat,zastrizena us byla,a tak se alespon trochu zpomalila,ale stejne ji dne budu muset nejak ohnout,takze,jestli jsem to dobre pochopil,ohybat ji budu zhruba tyden a zacnu tim ze ji vrcholek pritahnu opatrne lece dratem k zemi,ale opatrne.......ano?!?
DEVIATIO
praktikoval jsem,nemusis to delat az tak pomalu,jen musis dat bacha at ji nezlomis,that´s @ll.no vrcholek samozrejme taky ale hlavne cele to telo musis nejak prichytit,treba nejaka kovova tyc na zem a kni to privazes(jen takovej napad)
k/-\pr
a nešlo by to udelat takhle??
Ono
k/-\pr:

To by si si musel vykopať jamu, aby si tak ten kvetináč nasmeroval.V tom parníčku to máš v kvetináči? Nemusíš predsa ohýbať tesne k zemi. Stačí, keď začneš rastlinku ohýbať, až sa nakoniec dostaneš rovnobežne so zemou vo výške kvetináča.;)
Ďalší problém by bol so zalievaním. Ako by si to zalieval?
k/-\pr
tyjsi to nepochopil,to nebude v kvetinaci,ale v zemi,presazene z kvetina a polozene rovnou viz. obrazek........ten kvetinac je tam nakresleny proto,aby bylo to bylo poradne videt,a aby kazdy pochopil co tim chtel basnik rici......
Ono
2k/-\pr:

No fajn... Ale píšeš, že rastlinka má takmer meter. Pri takej rastlinke sa presadenie podariť môže, ale je rizikovejšie. A ešte k tomu, keď ju zasadíš tak zošikma, neviem, čo to spraví. Ak je metrová, radšej by som ju zasadil rovno a až potom začal ohýbať... Ale je to na tebe.;)
hasismoula
zdravim vsechny growery aj growerky...
mel bych takovy mensi dotazek...kdy je nejoptimalnejsi doba zastrihnout kyti a kdy zacit ohybat...???
MedvedBrtnik
to hasismoula: FAQ
Ganjaholickz
zdravim nebal bych se podobnyho zasazeni... presazoval sem (z duvodu proflaknuti mista) cca 5 1,4 m kytek a vsechny to daly. kvuli nizkejm koprivam sem je prave uplne presne(akorat ne uplne po zemi ale cca do uhlu 30-45°) jak bylo na tom obrazku zasadil zešikma, dve zalivky root juicem a ani nebyl videt naznak stresu....krasne se srovnali a byly to nejvetsi salamy sice ctvrtka zplesnivela ale to byla moje chyba pac kdyz prselo tak se hlina odrazela dovnitr kytek... ted bych tam dal aspon igelitku a pohodička. i tak byl vynos vybornej
good luck

ps . ted mi kamos pripomel ze min rok sem vlastne prevazel 2,2 m vysokou kytku ;) a dala to bylo z ni sice min nez kdyby rostla dal ale lepsi nez aby me to sklidili jako zbytek na tom miste...... dulezity je vzit dostatečně velkej a hlubokej kruh hliny a presadite jakkoliv velkou kytku
k/-\pr
a toto je reálné?? to nalevo je normal a napravo is My technika.... posuďte.. aplikoval jsem to v pařníčku pomocí napnutých tlustších provázků zhruba před týdnem a zatím to vypadá velice dobře
danihel
KApor: jasan ze to pojde, sak o tom to je:D:D

EDIT: a diky za tuto temu, cital som ju asi ako prvu a moc mi pomaha:) takze kacko zakladatelovi:D
čaj.a co takle scrog venku?Je to možné?Rád bych to s kámošem vyzkoušel.:)dík za názory
Lagutoda
citace:
Původní příspěvek od quido
čaj.a co takle scrog venku?Je to možné?Rád bych to s kámošem vyzkoušel.:)dík za názory


cao, no tak urcite to mozny je :), proc by taky nebylo zeyo. Ale je tu asi par problemu, treba s tim ze kytky na outdooru vyrostou dost do vejsky ( vetsinou teda ), takze by si musel pletivo dost posouvat, nebo ho dat az na kvet, a celkove by si porad musel udrzovat vrcholky ve stejne vejsce aby se ti to nejak vyplatilo. Sam sem nezkousel, tak nevim.
právě.byla by nasazena až v květu.no uvidíme.my to eště pokoumem a uvidíme.bysme to hodli na těch 6 IP co máme v kýblech tu sít.a zatím sou všechny stejně velký.:)
Ganjaholickz
ad scrog out ... náročná věc (jak píše lagutoda) ale dá se s trochou trpelivosti zvládnout. začínal sem někdy v červenci proplitat(kytka 2x fim a zasazena byla v kvetnu) a pohoda ob den training novejch vyhonku akorat me prislo lepsi dat pletivo do tvaru L s tím že to pletivo který je vertikalne bylo na strane vzdalenejsi od slunce ..... je to mrdačka ale dá se to provist.... nicméně doporučuju pouze když jde o to udržet to v rozumny velikosti jinak se to venku moc nevyplatí.... jak sou ve finále ty palice nahuštěný tak víc plesnivěj
good luck
Dude
quido - scrog v outdooru tu ma vlastni thread ;) pls - diskuzi tam...
sanobano
Viva Cultivadores!

Už tradične prispievam do nevyčerpateľného téma SuperCropping. Je to nákazlivé ako samotné growerovanie.

1. Nezaštipnutá rastlinka, neohýbaná, vek približne 2 mesiace.
2. 2x zaštipnutá, zoscropovaná rastlinka identického druhu.

majtesafasa a ohýbajte!
Ja osobne zastipuju - jen jednou a pak dal pokracuju ohybanim, ted mam na kazde kytce pres 14 vrcholku.
ToncekV
Tak toto je muj styl ohybani, kytky uz jsou ohnute uplne k zemi... Mam to privazane tkanickama ke klackum :D Ale funguje to zda se... jeste jsem nakoupil kolinka tak mozna budu nektere vetve ohybat do stran....
k/-\pr
citace:
Původní příspěvek od M4r1hu4n3
Ja osobne zastipuju - jen jednou a pak dal pokracuju ohybanim, ted mam na kazde kytce pres 14 vrcholku.
no,kdyz jsme uz u poctu vrcholku,tak mam tedy asi maly problem,po tom co jsem zastrihoval a ohybal, nedavno jsem se snazil spocitat vrcholky(proste vetve co dou nahoru) tak jich mam kolem 90 asi tak 30 co mam aspon tak 20-25 cm a zbytek kolem tech 7 cm a vic..... :D co s tim?!?!
k/-\pr
no,ja a rizky,pokousel jsem se o ne jednou,a dopla to se stratama asi tak 2 neprezili na 15 v pohode,ale bojim se rizkovani....


a mimo toto,ted jsem byl na poli zcheckovat poohybane kytky,a vypada to velice dobre,i prez tu bourku....pri ktery jsem se o ne docela vazne bal...
Teze je takova ze vyssim poctem crcholku nedosahnes vetsiho vynosu nez je kytka schopna dat. Ty ji maximalne pomuzes aby vynesla vic ale nekde je pomylsna hranice pres kterou se nedostanes i kdybys mel 100 vrcholku.
k/-\pr
jo,jeste otazecka,kdyz tu kytku SuperCroppingnu,budou mit palice ne tech SuperCroppingovejch vrcholcich stejnou velikost a kvalitu jako normal neohybana a nestrihana kytka????
Celller
kapre velikost i kvalita bude lepsi:)
k/-\pr
???kvalita bude lepsi u tech sepercroppnutejch?
Kdyz prepisknes pocet vrcholku tak budou mensi - to je to co sem rikal o pomyslne hranici pres kterou se nedostanes - budto par velkych palic nebo sto malych, ale vic ani tuk. Kazdopadne z te kytky toho dostanes vic oproti nezastipnutym, necroppnutym. A kvalita? individualni.
Celller
Kapre, bude lepsi pouzit supercropping, a jinak M4r1hu4na, jo mas taky pravdu, vse zalezi na podminkach a na pestiteli, je mel kvalitu vsech vrcholu srovnatelnou s indoorem tvrdosti, velikosti jako bezne vrcholovky, fotky dodam, se poserete:D
k/-\pr
:D no celllere,mrskni to sem,bych se rad mrknul,a kolik jsi mel asi tak vrcholku? a model?
Celller
Tak tady to mas, je to Holands Hope (Holandska Nadeje), 3x rostliny, vrcholu kotel, kytky byly ohnuty a jeste vyvazovany do stran k drevenemu zabradly, tady najdes vse:D

http://grower.cz/forum/showthread.p...ska+nadeje+2006

je to az ke konci, snazil sem se je drzet co nejniz:):vampire:
tekknou
Celller:hmm ,pekna Holandská Naděje:punk: :D

Btw:,takhle jsem to letos SuperCroppingnul ja ,nesměj si to dát přez ten bambus,pokusim se je výst co nejníž třeba se to bude pnout jak ňákej břečťan heh :p:
k/-\pr
ok,taky dodam fota...ale chci se zeptat,ty vyhonky co moc nerostou a jsou hned na kmeni u zeme,co s nima,mam jach tam asi tak 5 a je mi lito to orvat...?
tekknou
citace:
Původní příspěvek od k/-\pr
ok,taky dodam fota...ale chci se zeptat,ty vyhonky co moc nerostou a jsou hned na kmeni u zeme,co s nima,mam jach tam asi tak 5 a je mi lito to orvat...?

mam za to ze pokovad budes stejne ohybat nic holit nemusis pac po ohnuti se ti prave rozjedou i tyhle tvz. mrzon vyhonky z duvodu dostatku svetla jestlize spravne ohnes;)
k/-\pr
as dodam fota,zmenis podle me nazor.......
Celller
kapre, tak sem kua hod ty fotky:)
k/-\pr
ok,zitra......;)
cekam na ty fotky jak na smilovani
Tak se mi dneska podařilo zlomit jednu větev. Škody relativně moc není, ale i přesto jsem se ji pokusil zachránit. Ta větev byla docela už dřevnatá, doslova na kytce visela na takovým tom zeleným vlasci, co pokrejvá kytky. Mechanicky jsem ji zajistil do původní polohy a v místě zlomení obvázal a utáhl.Předpokládám, že se vám to už taky přihodilo a tak by mě zajímalo jestli se vám ji podařilo rozchodit.
k/-\pr
citace:
Původní příspěvek od M4r1hu4n3
cekam na ty fotky jak na smilovani


jestli je to na me,tak se omlouvam,ale podelal se mi fotoaparat.budu si muset pujcit od kamose...ale fota budou na 100%...
k/-\pr
a nebo jestli je to hodne urvane a nema to skoro spojeni s hl. stonkem,tak je pryc...jelikoz tam nemuzou jit ziviny
Me nestastnou nahodou pri ohybani ujela ruka a dve vetve (ty hlavni) co byly do Y se mi podarilo rozstepit. Tak jsem to zafixoval a svazal k sobe. Uvidim dalsi vyvin, ale i tak vetve rostou dal takze kytce to az tolik neuskodilo. Jinak z druhe mam krasny kerik, skoda ze nemam fotak.

//na fotkach pracuju, mel bych mit v blizke dobe zapujceny fotak
Celller
Nechci vas tu prudit, ale uz je to tu moc diskusni, chtelo by to prokladat fotkama, ale ode vsech:)
kdyz spi vypadaji nejak polomrtve :-)
sanobano
Viva Cultivadores!

nedá mi neprispieť touto vcelku komickou príhodou. Už tradične všetky rastlinky ohýbam a jednu som ukázal kamarátovi, growerowi začiatočníkovi a jeho reakcia bola, že by som nemal sadiť rastlinky tak blízko vedľa seba.
Fotografia je spred troch týždňov a dnes som bol ohromený pohľadom na vetvenie. Je to jedna biomasa o rozmeroch 60X40X30 (výška) s asi 50-timi palicami.
Proste katastrófa, pretože rastlinka začína byť nápadná.

Chcel by som poradiť, ako ju udržať na uzde.

majtesafasa.
hvodolannd
ja bych tam dal nějakou mřížku s dirama tak 5*5cm...a myslim že to bude good .....nic du na žiletku
L@dES3K
podlamování zkuste taky, asi tak 4 týdny před sklizní. Nalomíte lehce větev, vrátíte do původní polohy a podvážete kvůli stabilitě. Doporučuju spíš podlamovat spodní větve, na tom zlomeným se udělá koleno a místo jedné kyti to bude vypadat jako 3 nebo 4 kytky v jednom. Ohýbání je taky super, ale je prostorově náročné (šířka), já spíš můžu grow do výšky než do šířky. Využívejte podle svýho:)
mischief
udělal sem to taky tak trochu ted. nechal sem to plazit po drátu vodorovně.. zadrávoval sem to.. pak to dal pryč ale zas to začne růst do výšky.. ale s tím zlomením kytky.. hele.. jedna malá se mi zlomila...plazila se po zemi.. asi po 30cm co byla po zemi začla růst nahorů a je z ní hezká kytka... jinak kámoš měl už asi metrovej keřík.. fakt hezky rozvětvenej. .a najednou se to rozštíplo.. prostě jak kdyby ses rozřízl na dvě půlky svisle.. jedna půlka odpadla a druhá roste furt vesele dál.. a to je vidět řez stonkem hlavním....
Bazz
Tak tohle je slušný, příští rok asi do toho taky pudu, vypadá to fakt slibně!
co muzes ohnout letos neodkladej na pristi rok :-)
Dávám sem asi 3 týdny starý fotky kámošova skleníku a jeho způsobu ohýbání, rozvětvený to je mrtě, nízký taky - co víc si přát... Později sem hodim fotky jak to jede dál. Ohýbat musel, páč mu to vždycky přerostlo a nedokvetlo...
rappa:to uz je outdoor scrog :D
DEVIATIO
uvidime co s tim udela cas.-) ale zatim to vypada naslapnute.-)
sanobano
Viva Cultivadores!

Foto 1 - takto to všetko začalo

Foto 2 - tak toto z toho vzniká

Foto 3 - toto som musel urobiť (zalamovanie), prezože už neni kam ohýbať
sanobano
ešte jedna perlička z minulého roka:

Zo sveta týraných rastlín!
sanobano
Nedalo mi nedodať pohľad z druhej strany.

Pre milovníkov Cana-maso!

všimnite si uzol nad kľúčenkami, neodporúčam!
TOZ-303
tiez som ohol..
k/-\pr
sanobano,tyrání kytek,2 roky natvrdo...
cernymi
já jsem asi 3 kytky regulérně zlomil + 2 nechtěně při ohýbání. vesele si rostou po zemi dál, vrcholkama se směle táhnou do výšky, su zvědav na výsledek


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma