Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Magazín > Náměty a Ohlasy

 
Kdyby byla registrace pres SMS... - Klikni zde pro originální téma
carlos
Kdyby bylo pro registraci na Groweru nutné poslat placenou SMS-ku, jaká výše by byla pro tebe únosná?

Hlavní motivace pro zavedení je omezení spekulativních registrací, nováčků, kteří nečtou a hned se ptají, spammerů, flammerů a také náctiletých.

Bonusem by byl příspěvek na provoz serveru (a tím samozřejmě zlepšování nových funkcí). Bohužel díky vysokým provizím operátorů a dvojímu zdanění by v reálu příspěvek činil cca 1/4 zaslané platby.

Možnou bezpečnostní otázku by řešil vypůjčený telefon anebo u nás běžně dostupné předplacené bez smlouvy - anonymní - sim karty.


Anketa k tomuto tématu: http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=22250
Totem.
Aneb protlačme masovou komerci i sem... 9 ká by se ještě dalo. Z psychologickýho hlediska je to pro někoho, kdo by sem chtěl přijít "jen dělat bordel" částka zbytečná a za tu srandu to nikdo nedá a pokud, tak ne víc než 1x, když mu za to bude zrušen účet. Pro ostatní únosná. A vyšší částky už zavání něčím nepříjemně komercializovaným. Toť MŮJ názor.
Hanyz
Myslím, že 50 je tak akorát. Alespoň to omezí zakládaní účelových nicků, jako např. stěžujisinachell apod.
harvester
No jo chlapi,jenže když si vezmete že Groweru z toho příde stěží třetina,tak mi 9k i těch 50sát příde docela málo...no nevím.
indicky-konopi
Totem: Ou, z tou komerci bych bejt tebou nepřehaněl...misto komerce, bych to nazval prevence! jinak účet ti nigdo nezruší jentak pro nic za nic, to se neboj...a za ty penize za registr si pak možna každej uvědomi jaxe tady má chovat...nadale uz by tady byli jen lidi co to mysli s timhle servrem vazne a né lidi co sem lezou jentak rekreacne a zasiraj to tu....ty se preci nemusej registrovat...to neni xchat!
Hanyz: Myslím, že 100 je tak akorát, ale vic už ani ká...Omezí to vše co by omezit mělo...
expiry_date1
Tiež by som bol v pohode aj za stovku,ale ako by to bolo napr. so Slovenskom a pod.?
Myslím,že tento server má takú informačnú hodnotu(teda aspoň nejaké percentá z neho:) )
Jahudka!
Napad peknej,ale jako obvykle ma svoje ale.Nejhorsi je prozrazeni vlastni identity.Je uplna magorina si myslet,ze nejaka spolecnost telefonni cislo nemuze zneuzit.A to uz vubec nemluvim o policii CR ktera si muze jednoduse od takove spolecnosti cisla prispevatelu vyzadat a nikdo z nas o tom vedet nebude!Dalsi vec je,ze plno lidi plati pausal.Takze kdyz tam poslete sms mate to rovnou to samy jako by jste dobrovolne davali adresu..Do tohohle by se mi v zadnym pripade nechtelo.Jak uz bylo zmineno,ze prevod z uctu na ucet se da dohledat je sice pravda a proto se daji pouzit jine platebni metody.Napriklad slozenka s falesnou zpatecni adresou atd..Ja osobne bych do tohohle nesel ani nahodou.Kdyz je to nekomu fuk a chce riskovat,ze jednou ho vymaknou tak prosim.

-Dalsi vec je jak pise expirydate.Co slovaci a jini cizinci?A aby to bylo pro grower jeste vynosnejsi,slo by udelat to,ze budete platit mesicne a kdyz nezaplatite,proste se sem nedostanete.Museli by jste postal SMS kazdej mesic,pokavad by jste chteli cerpat informace.Nick by vam samozrejme zrusen nebyl v pripade nezaplaceni.Jen by jste se sem nedostali.
Moznosti je plno a v zasade proti platbam nic nemam,ale jak jsem napsal ma to svoje ale a to neni zrovna maly.Vzdycky jsem si myslel,ze anonymita by tady mela bejt na prvnim miste a tak je to nekde i napsany v pravidlech groweru.

-Taky kdyz by to melo fungovat,muselo by bejt forum nepristupny pro neregistrovany usery coz ted neni.Jinak by se na registraci kazdej vykaslal a informace by si nacerpal zadarmo.Udelat se to tak urcite da,ale bez prohlidky fora zadarmo se na platbu kazdej vykasle a radsi si informace o pestovani na netu najde jinde.Je jich v podstate plnej net.

-Vidim to jako jeden ze zajimavejch napadu kterej se stejne nikdy neuskutecni.Navic aby byla anketa objektivni,museli by v ni hlasovat neregistrovani useri a ne my jiz zaregistrovani.My uz narozdil od neregistrovanych vime o cem to tu je a jestli se nam za informace vypalti zaplatit a nebo ne.Koneckoncu kazdej muze prispet i dobrovolne podle svych predstav..
indicky-konopi
Jahudka: tady bys platil za registraci a né za čerpani informaci... a zas platit kazdej mesic za to, ze tady muzes vubec bejt, to uz se zas nelibi me...ta registrace ma přeci své VYHODY za ktery bys prave mohl i nemusel zaplatit...chces registraci a jeji vyhody?? zaplat registracni poplatek 100kč a bud tu jako doma...nechces se registrovat?? nemusis platit, v klidu si to tu procitej a bud jak na navštěvě...:)kazdopadne to nejvetsi ALE spociva prave v tom jak rikas, a to v bezpecnosti...což teda by v připade registrace pres sms byl fakt nesmysl...a preci když negdo posle registracni sms na to jedno cislo, je jedno odkud ho posle nebo ne? Nebo o co de? o jinou předovlacku nebo o jinou měnu nebo o co? kazdopadne by se to dalo nejak udelat a neni blbost platit za registraci, ale je spis blbost se registrovat pres sms z duvodu tý bezpečnosti...jinej problem v tom nevidim...

PRAXER: aha, no pakliže to je v souladu s bezpečnosti, tak nevidim vubec žadnej problem...;)
Funguje to tak, že člověk pošle SMS třeba ve tvaru:
DMM GRO na určité číst
a automaticky obdrží registrační kod.

Pak by na grower napsal ten kod, a je to. není to vazane na čislo!
Jahudka!
indicky-konopi - No tak asi se shodneme,ze nejlepsi je neplatit nic a nebo podle vlastniho uvazeni coz je mozne i ted.Pokavad by mela bejt registrace spojena s nutnosti platby je to o tom aby grower neco vydelal na svuj provoz.No a je logicky,ze vydela tim vic,cim vic z nas vyzdime.Ja jsem pro svobodne rozhodnuti at kazdej plati to co chce.Pokavad je nutnost plateb prevazne o tom aby se zaplatil provoz groweru,pak je potreba z uzivatelu vyzdimat co nejvice a to by slo prave mesicni platbou - chces tu bejt tak zaplat - nechces,tak neplat nic a je to ne?Takhle prece fungujou i bezny komercni servery a nikdo na tom nic spatnyho nevidi.Informace tady maji dost vysokou cenu obzvlaste pro novacky (taktez i pro policii ČR).Me osobne ani nejde o nejaky platby,jako spis o anonymuitu a to jsem tam i napsal..

praxer - Prece ten nekdo kdo takovou sluzbu provozuje,musi nejakou castku posilat na konto groweru a tobe musi na tvoje cislo poslat onen kod.Pro spolecnost co tenhle system provozuje prece neni nejmensi problem zjistit jaky cisla prispivaji na konto groweru a ktere na neco jineho..Navic operator je podle nejakyho zakona povinen sms urcitej cas archivovat to je dalsi vec.
carlos
Pro cizince by šla určitě zařídit nějaká alternativní varianta (opět skrze SMS).

Uzavření pro čtení je nesmysl, měsíční platba se mi také nezdá. Jsem maximálně pro registrační SMS (už jen pro omezení spekulací třeba v bazaru pod různými nicky, atd.), ta nám může dobře posloužit.

Ad bezpečnost. Nevidím příliš rozdíl v tom kdy se připojíte přes internet šifrovaně (SSL) a pošlete jednu SMS a vrátí se vám kód.
V prvním případě to značí, ano, proběhlo tu blíže neurčené spojení z tohoto počítače (klienta) na tento počítač (server). Obsah komunikace ani přezdívku člena ze spojení nelze zjistit.
V druhém případě to značí, ano, uživatel telefonního čísla měl zájem o registrační kód k serveru. Přezdívku člena z něj vyčíst nelze.
Stejně jako vypůjčený počítač (s IP adresou) existuje i vypůjčený mobil (s telefonním číslem).
Copak registrace kdekoliv automaticky znamená, že registrovaný porušuje nějaký zákon? Nedokážu si představit, že by na základě nějaké SMS byl dotyčný perzekuován. Stejně tak jako nebyl během existence Groweru žádný z členů za připojení k němu. Svoboda slova v ČR existuje!

Je to námět k diskusi. Bylo by dobré, kdybyse vyjádřilo co nejvíce lidí...
Jahudka!
To je pravda.Ale neni uplne nejlepsi proste tech informaci o sobe kamkoliv sdelovat proste co nejmin?Proc zbytecne zvysovat riziko?Ono se vzdycky rika,nic se nemuze stat atd a pak je najednou vsechno jinak.Kdyz ma tady nekdo v profilu ICQ a tam ma vlastni adresu vcetne tel. cisla hned mu kazdej rekne ze to neni normalni.No a tady se neco podobnyho pripravuje.Rozhodne bych nepodcenoval PČR a nespolehal na svobodu slova.Nemusi se stat nic a nebo taky muze!
indicky-konopi
Jahudka: uhm,ohm...asi se moc nechapem:D
1. Vzdycky je nejlepší neplatit nic...;)
2. To kolik platit či neplatit rozhodne právě anketa, takže to vlastně rozhodnem my všichni, což je i neni tak trošku svobodny...:), a nemluvil bych o ždímání peněz z nás...
3. Neni to ani tak o placeni na provoz groweru jako na očisteni groweru od lidi co to tu zasiraj..viz. prispevek č.1
4. Anonymita musi bejt zachovana jako je zachovana nyni....
5. Myslim, ze neni co řešit...šlo by to pres sms...viz.prispevek 9...
určité riziko by to bylo, udělal bych to asi tak, že komu by to přišlo příliš riskantní, mněl by alternativní spůsob platby (učet)
Jahudka!
indicky-konopi - Pokavad mam platit a riskovat anonymitu jenom kvuli ocisteni groweru od zasiracu tak jsem jednoznacne proti.Me to osobne ani nevadi.Co nechci,tak nectu a je to.Neco jinyho je pomoc a spolucast na provoz groweru.Tam uz ochotnej zaplatit jsem,ale taky za to neco chci!Nevim proc by meli neregistrovani clenove mit stejnou moznost v cerpani informaci jako ja kterej jsem zaplatil!To by bylo trosku postaveny na hlavu.Proto jsem pro dobrovolny platby jako to bylo do ted a je to naprosto bez rizika pro toho,kdo opravdu chce.
K tomu kolik zaplatit/nezaplatit se ani vyjadrovat nebudu,protoze je mi to vcelku jedno jestli zaplatim 50 nebo 500.Me jde o to,ze nevidim duvod aby nekdo mel mit moje tel. cislo.Navic nekdo v koho nemusim mit a taky nemam nejmensi duveru.

Praxer - Nevim jak bys dokazal provest anonymni platbu pres ucet.Jedina opravdu anonymni moznost o ktere vim,je poslat prachy na ucet slozenkou s vymyslenou spatecni adresou.
mclh
Abych reagoval na tento vzkaz http://grower.cz/forum/showthread.p...0713#post360713

bezpecnostni informacni sluzba podle posledni statistiky monitoruje okolo 75% SMS.
Hanyz
citace:
Původní příspěvek od Drevo-Kocur
...A příjde mi vcelku divné, aby se při registraci platilo za to, že můžete být na fóru, je to téměř srovnatelné s placenými stránkymi nějakých porno servrů.


Na hofylandu se při registraci taky platí poplatek a je to taky diskuzní forum
Jahudka!
Hanyz - To je sice pravda,ale neni to server kde vetsina uzivatelu balancuje na hranici zakona.To je velkej rozdil.

Napiste tady nekdo jaky by to melo pro me jako pro platiciho clena vyhody oproti neplaticim.Ono kdyz chci za neco platit,tak musim taky za to lidem neco nabidnout oproti neplaticim.Pokavad neplatici muzou ziskavat informace stejne jako platici,neni pak duvod byt platicim clenem.Proste je to nejak bezesmyslu.Kdyz budu na grower chtit prispet tak prispeju i bez nuceneho placeni pres SMS.
Hanyz
Jahudka- však já se taky nevyjdřuju k bezpečnosti, ale k principu placení za registraci na diskuzní forum
IMHO je toto celkem bezpečný způsob.
pokud by mněl někdo zajem, muže vás najít 10000 jiných způsobů.
Prostě pokud jste dostatečně cení, tak vas mají.

Číst si bude moci každý, a kdo chce přispívat, muže si vybrat, bud pošle SMS, nebo ten falešný převod na učet.
Jahudka!
citace:
Původní příspěvek od praxer
IMHO je toto celkem bezpečný způsob.
pokud by mněl někdo zajem, muže vás najít 10000 jiných způsobů.
Prostě pokud jste dostatečně cení, tak vas mají.


V tom mas urcite pravdu a proto minimalizuju jak jen to jde moznost jakehokoliv kontaktu na me.Lepsi je bejt paranoidni nez zavrenej a nebo s podminkou;)

Zadalsi plno lidi si to pri registraci ani neuvedomi a klidne a bez obav se zaregistruji z vlastniho cisla.Puvodne budou chtit jen diskutovat a poptat se na nejaky veci.Pak si rozjedou poradnej indoor a uz si treba ani neuvedomi,ze se tu kdysi registrovali a ze jejich cislo uz ma davno PČR.Je taky jasny,ze po vsech ani nepujdou.Taky proc by to delali,ale jsou tady pestitele kteri nemaji 3 kytky ze?Me osobne to je fuk,ja uz si nejakej dostatecne anonymni zpusob platby v pripade nutnosti najdu.
Hanyz
Jahudka - když se nad tím rozumně zamyslíš... vážně si myslíš, že policie bude sledovat SMS všech nových členů, zjistí od nich jména, adresu apod. a pak bude čekat, až se tady na groweru zaučí, postaví pěstírnu a dojdou do fáze sklizně a pak všechno zůročí tím, že ho sejme:D:D:D

Nechci tě urážet. Já vím, že to myslíš s tou bezpečností dobře, ale tahle představa mě rozesmála. Grower není jediná cesta jak policie odhaluje pěstitele a ani zdaleka to není prioritní cesta
Lahvan_FlaskiCZ
volil bych moznost sta korun. pokud maji informace zde uvedene pro cloveka nejakou hodnotu, ne jen aby tu vytvarel neporadek, je jiste ochoten to zalozit. odradilo by to jiste jak jiz zde bylo Xkrat uvedeno vetsinu nactiletych (nemyslim 18,90letych).
Hanyz
lahvan- tady jsou i 90tiletí?:frog:

sorry za OT ale nedalo mi to
Jahudka!
Presne si myslim ze smazavani clenu je blbost z duvodu popsanych vyse.Jinak si myslim,ze urcite PCR nezajimaji vsichni zdejsi uzivatele.Vemte si to takhle.Kdo ma svedomi cisty ten problem nevidi a nebo je zatim naivni.Zkuste se na to kouknout taky z druhy strany.Jsou tu lidi co maji 1000w a megapestirny.V jejich pripade je urcite obezretnost treba at uz jde o jakejkoliv kontakt.To samy kimehc ma pravdu,ze vic niku je proste nekdy treba.Napriklad kvuli bazaru.Nechapu co se tu porad resi.Je to proste prijde naivni posilat nekomu moje cislo obzvlast tady.Slo by to mozna pres tu SMS z budky a bylo i zaroven bezpecny.

Neni to ani tak dlouho kdyz zavreli OG a jak meli jisti clenove sevrene prdele z toho ze si na ne doslapnou.To se muze klidne stat i tady.Zatim je klid.To se ovsem muze kdykoliv zmenit a pak uz vetsinou byva pozde.Je to snad dokonce vseobecne zname porekadlo.
wad
Pokud by bylo pořešené aby v té SMS co posílám nebyl nick (ale jen ten registračné kód čí něco tkaovýho) tak by mi to nevadilo.. 50,- +/- je podle mě v klidu za něco tkaový jako je Grower.

A klidně byste mohly udělat jednu věc... ta sms by třeba stála 50,- ale kdo by chtěl jen registraci, by ji poslal jednou, ale pokud by chtěl přispět víc tak by ji poslal víckrát, a za každou by dostal funkční kód (aby šlo poznat kolikrát ji poslal a ty by si někde vypsal (muj grower enbo tka něco, jen aby za ty prachy měl někdo číslo kolik jich poslal, myslím že by se zachvilku strhly soutěže, tipu.. mám 53x kod.. kdo má víc ? :D (joke)) ... myslím že tohle je hodně fér, co vy na to ??
Hanyz
Jahudka! - stejně nechápu, co se snažíš vyřešit. Nikdo nikoho nenutí, aby posílal SMS ze svého telefonu. Pokud vím, existují předplacené tel. karty s kreditem 50kč a kdo chce registraci, tak si ji koupí, pošle SMS a zahodí a je absolutně bez obav. Ty to prostě pořád podávaš tak, jako b nebyla jiná možnost, než poskytnout své číslo. To je jakoby nebyla jiná možnost, než si jako nick zvolit své jméno a příjimení. Btw kdo na groweru prezentuje pěstírnu s 1000W a výše je u mě hlupák a myslím, že totéž si o těchto lidech myslí ti, co tyhle pěstírny mají a neprezentují je. Kdo chce kam....
gustav makovec
ty brďo sem překvapen novým vzhledem..ani nevím jestli tu příspěvek mám dát,ale když už jsem se s tím psal...přátelé prominou..ale i v bordelu musí být pořádek..
bez ladu a skladu,dost toho podobného už sem tu čet,tak sory:
-Já jako lama a začátečník jsem rád za zkušenosti jiných a už nemusím dělat chyby , mohu jít kupředu bez zdržování.Jiná věc je ta,že se tím bavím a pokusničím.. na spoustu věcí se přišlo náhodou ,či omylem..Přeplněnost Groweru je zas fšak naškodu,než cos člověk najde,musí projít spoustu balastu…Zvykli jsme si na internet a na to ,že je vše zadara,což je fajn,eliminovat přístup placenými sms se mi zdá ale trochu Ne OK.Budem jen plýtvat prachama,což je škoda. O bezpečnosti toho vím málo,ale asi bych se necítil dobře,posílat DMS ze svého tydlifonu..legalizace sice za dveřmi, ale naše počínání jest dosud nelegálním...i přez to,že mám jednu kytku,mám rád svou rodinu práci pohodu.Nedávno jsem se pokusil na doporučení kamaráda zaregistrovat na Nyxu, byl jsem pod vlivem,a tak jsem se se svou prospěšností pro něco o čem skoro nic nevím a nedovedu představit moc nesral,samosebou mě nevzali,ale v podstatě už o nějakou komunitu rádoby elitářů nestojím !Upírat někomu práva na vědomosti se mi nelíbí…registruj se, počti si,ale pokud tu budeš dělat bordel-vysmahnem Tě odsud ! IT moc nehovím,nevím jak se dají eliminovat nežádoucí paraziti a IP,Jednoduše ? spravedlivě ?..Správa serveru,moderování a přijímání nových členů zas zabírá spoustu času ..Asi by zakládání nového threadu nemělo být tak jednoduché,i já jsem se dopustil chyby z neznalosti a založil Sklizeň,což asi někoho zmátlo při hledání.. Ani já jsem si pořádně nepřečetl všechny poučky před započetím svých aktivit,dá se předpokládat,že tak činí většina..sposta lidí se zaregistruje a pak je to přestane bavit,zapomenou heslo atd atd.Financování by mělo být dobrovolné , dle možností členů…studující šetří každou kačku,my co makáme,nás to tak nebere..ale kdo má na 600 watů ,tak si myslím,že pajda či stovka ho nemůže zabít.. To sem toho moc nevymyslel,co…
tož návrh :
registrace za 50,to každý unese,prachy poslat do poboxu,na účet,-občanského sdružení,spolku, zahradnického svazu pjestitelů zeleně,babičky někoho.. poté obdržíš heslo pro přihlášení.Můžeš se tázat,psát příspěvky.Dotazy- Budeš na to mít prostor v pouze 1 threadu a modi ti odpoví co nejrychlejc.Jednou za rok -dva poslat dle svých možností sponzorský dáreček,zobrazit jeho zaplacení (značkou,lístkem,něco jako karma) u avataru,jména,prostě někde,děláme to pro sebe.Pokud nic nepošleš –tvůj problém,tvoje svědomí,ale ostatní to uvidí.Založení vlákna pouze po posouzení moderátory.Jalové thready vysmažit úplně pryč, v kanálu je dost místa na blbinky,bez kterých by to tu nebylo na druhou stranu ono..Děláš humus,píšeš polopravdy,nesmysle,doměnky,slyšel jsem.., nejsi zde vítán ! Více moderátorů- Pepik+Lojzik+Máňa –indor, Frantik,Vlastik Lidka- outdor,atd atd Rozdělit stávající užitečné thready do více a přehledných kategorií.Je tu dost rozumných lidí,podle možností aspoň dva posoudí návrh na nové thread pak je dovolí založit,aby se tu zas někdo nemusel kritizovat za svou DOBroVOLnou ! práci,kterou si třá někdo neváží !
K...a nejsme přece žádní blbí feťáci !
Jahudka!
Hanyz - Ja prece nic neresim.Jen jsem napsal,ze kdyz budu nekam posilat sms z mojeho soukromyho mobilu,tak jsem snadno dohledatelnej.Nejsem zadnej dement abych posilal sms z mojeho soukromyho mobilu,ale nezapomen ze je tady dost jinejch lidi ktery tu sms ze svojeho mobilu poslou.Jo je mi do nich prd,ale nejsem takovej abych se na vsechny vykaslal a neupozornil na dost velky bezpecnostni riziko stejne jako v pripade velkejch pestiren.Dokonce kdyz by te chteli opravdu dohledat tak nebudou mit problem pokavad si tu cerstve koupenou kartu vrazis do svojeho mobilu a posles sms.Kazdej mobil ma totiz imei kod.Takze aby te skutecne nemohli najit,tak by jsi sms musel poslat i z jinyho mobilu.Jinak jak jsem psal,proti platbam nemam nic,ale resit to pres sms..No nic kazdyho vec.Ja osobne bych nejspis pouzil uz zminenou budku pokavad to opravdu facha..
Hanyz
Jahudka- jasně, já chápu, že se na bezpečnostní rizika snažíš upozornit a o tom tahle konstruktivní diskuze je, jen se snažím vnést i jiný úhel pohledu.
Btw ten imei kód je zjistitelný i po odeslání SMS nebo jen když je telefon s danou SIM kartou aktivní?
Co?
hm...no carlosi kdyby to fakt pomohlo tak by to bylo dobré....i za vyšší cenu.... sice bych mel takzvane "kecy" ... ale nakonec.... bych toho stejne nelitoval... jsem dospělej člověk...pracující a vydělám si nato...

....se schvalně zkusim zeptat nějaké neziskovky nebo něčeho podobného jestli se dozví i čísla dárců....(to jediny by mi vadilo....)....ale ted mě napadá, že se smská dneska dá poslat i z telefoní budky...:)

add1
je tady proste dost zajimavejch veci...ale taky ehm."bordel"....a nejaka cesta k lepším zítřkům přece musí být...
virgill
volil sem nereg. ne ze bych byl skrob pokud chcete abych poslal obalku s kilem a napisem "virgill" na naky p.o. box tak klidne ale sms to je dost nebezpecne nebo slozite a drahe. (na muj muzu zapomenout od matky uz vubec a moji kamosi? no tak to radsi ten muj no a kupovat simku? to radsi dam do obalky o pade vic)
EDIT: no pokud bych byl spamer tak klidne budu delat neplacenou reklamu i kdyz me to bude stat 150,- myslim ze jim to za tu reklamu bude stat porad
carlos
Dobrá zpráva ohledně SMS plateb ze Slovenska: http://www.smsden.com/?pid=1&cid=5
Dostupnost ve více zemích (k 8.6.2005 Slovensko, Česká republika)

Určitě bychom mohli mít dva způsoby registrace (přes SMS a alternativní způsob pro paranoiiky). SMS má výhodu rychlosti.
V obálce nic posílat nebudu, ČP sponzorovat nemínim.

Imho není zas takovej problém půjčit si od někoho telefon s dobíjecí kartou, pokud je tak nebezpečný poslat sms ze svýho (carlos č.11).
Spousta lidí se tady svěřuje, z jakýho jsou města, kolik jim je let, jak vypadaj, jaký nosej boty atd. kdyby po nich fakt někdo šel, tak je najdou.

Mě ta registrační esemeska přijde docela fér (nějaký to ALE se najde vždycky a všude).
UdL
Já bych udělal registraci za 1000 a ještě by v tý sms muselo bejt rodný číslo! :D :D :D
mclh
anonimita ...?

Myslim si ze je to uplne jedno.
Sice nevim jak je to z hovorama ale +/- 75% SMS je beztak sledovano IBS nebo BIS ...? :)
Ne ne ne, už se vidím jak jako začátečník narazím na Grower a ejhle chce to po mě peníze...
Tohle už sem zažil u jinejch serverů, začalo to registarací, aby se selektovali nákym způsobem lidi a pak třebas za zvětšení místa ve vaší galerii, už se to nedá utáhnout a pak.....
A na tenhle server by se mělo moct přispívat free, jinak takovou nálepku svobodné informace o konopí G ztratí...
gona
ano ano ano bude tu menej ludi prehladnejšie a menej flamerov tak to je podla mna hlavna priorita
indicky-konopi
gona: jo přesně tak...jen podotknu, škoda, že už to tu nebylo zavedeno dřív...! myslim a dovolim si myslet, že dobrejch 5000 registrovanejch členů je registrovanejch na hovno a zbytečně...! kolik je tady na hovno threadu už si netroufnu tipovat...
ALL: nekamanovat please:frog:
dlouhán
osobně v registraci za 50,- nebo 100,- kč nevidím problém a nechápu proč někteří členové zase takový návrh musí rozebírat až na kost:rolleyes: (zdar jahudka!:D)
Jahudka!
dlouhán - Jestli jsi to vsechno precet,tak je ti doufam jasny proc.Nekterejm lidem to doslo,nekterejm ne.Nekdo je ochotnej urcity riziko podstoupit a nekdo zase ne.Nic jinyho za tim neni.Na tyhle rizika je proste treba upozornit.Kazdopadne jestli je jedinej duvod registrace pres SMS aby tady ubylo registraci tak se mi to zda jako vec pro me naprosto bez jakehokoliv uzitku a naprosto nepotrebna.
Rory
no lidi tak sem to pročetl a příde mi to tu talový až bych řk nelogický....
1) někde na G sem onehdá čet takovej příspěvek že celej G bude placená záležitost a že zdarma bude jen Kanál, načež pčišla odpověd, že se kanál rozdělí na galerie, IN, OUT,atd. a vyroste Grwer uvnitř Groweru... mam strach že to přestává bejt jen srandička a stává se to realitou....
2) pokud jde o to zbavit se lidí co tu dělaji bordel tak stačí aby člověk zaplatil těch 9 Kč za to aby mohl přispívat.... ti co to berou vážně to v poho cálnou, ti co tu budou chtít votravovat se na to vy****u
ale pročítání threadů bych nechal Free, tim že čtu nikomu nemužu vadit
3) pokud jde o sponzorování rozvoje G (a proto registrace třeba za 100kč) tak mi DMS příde jako blbost, nechápu jak někdo muže poslat DMS za 100kč (a třea i víc) když každej ví že z tý 100 dostane G tak 37Kč.... to je nanic, lepší poslat i tou obálkou, kde za 100 přispěju 90 (nevim kolik stojí to poslat ale pochybuju že 2/3 původní částky)
tot muj názor....
Odrazovat lidi placením hned při registraci?
Já bych se neregistroval, kupovat zajíce v pytli, připadalo by mě to jako šmela, to tady míníte všechno za chvíli zpoplatnit?

Klidně přispěju 50-100 Kč, ale pokud bude něco nucenýho, tak ani náhodou...
Takže myslim, že peníze na provoz jsou, já klidánko přispěju (DOBROVOLNĚ!!!!), suvenýry se mi nevyplatí....
Ale obhajovat to selekcí nově příchozích??? To mi nák nesedí, že každý nový příchozí měl platit. A ještě anketa kolik maj platit, vidim v tom snahu vydělat, myslim si stálý členové, kteří Grower znají a vědí co se tu dá čekat by zaplatili, určitě by G nenechali padnout...
A selekce příchozích timto způsobem, nejen že odradí ty pravé ale taky kolik potenciálních prospěšných členů odradí??? Takovou škodu nováčci zas nepáchaj a dá se to řešit jinak...
Takže opravdu prominte, že v tom vidím jen snahu o komercionalizaci...
indicky-konopi
citace:
Původní příspěvek od Rory
[B]2)2) pokud jde o to zbavit se lidí co tu dělaji bordel tak stačí aby člověk zaplatil těch 9 Kč za to aby mohl přispívat.... ti co to berou vážně to v poho cálnou, ti co tu budou chtít votravovat se na to vy****u
ale pročítání threadů bych nechal Free, tim že čtu nikomu nemužu vadit
3) pokud jde o sponzorování rozvoje G (a proto registrace třeba za 100kč) tak mi DMS příde jako blbost, nechápu jak někdo muže poslat DMS za 100kč (a třea i víc) když každej ví že z tý 100 dostane G tak 37Kč.... to je nanic, lepší poslat i tou obálkou, kde za 100 přispěju 90 (nevim kolik stojí to poslat ale pochybuju že 2/3 původní částky)
tot muj názor.... B]


Jak viš, že se lidi při registraci za blbejch 9kč na to vyserou??? Za 9,- se za registrovat a pak třeba v bazaru udělat nějaký šmelo neni přeci pak vůbec žadnej problém a navic to není ani moc drahý vid?! Proto 100,- se mi zda akorát...dyt to kurwa neni moc, novačci si to tady mužou pročítat od rána do večera, bez toho anichž by přispivali...stačí když si tu pročtou FAQ a kouknou na pár threadu, někteři si hold řeknou mrdám na to za kilo mi to nestoji...nekterym se to tu zalibi, zaplatej si a třeba mě budou v nekterych jejich budoucich thradech inspirovat;) Je fakt, že seš proti těm SMS, a proto asi nepočitáš s rozvojem groweru ke terýmu jsou ty sms určený...a když už se bavime o tom sponzorováni, tak, když by se teda schavilo těch 9kč:D, bysme pak prispivali groweru asi do minusu ne?:frog:, at už bys to poslal přes sms (rychla varianta) nebo v obálce bez zpáteční adresy (pomalejši, ale za to víc přispěješ a máš zaruku vetší bezepečnosti...), třeba těch 100,-, děvět ká opravdu nemá pro nikoho význam, tak si myslim, že to ten účel na kterym to celý bylo postavený splní...né hned, ale ČASEM! už mě to nebaví se k tomu tady vyjadřovat, ale prostě mě to nedá...
EDIT: máš prawdu, že ten kdo si tady jenom čte nemuže přece tím někoho otravovat:rejp::D
Rory
4indicky-konopi:
asi sme se nepochopili..... to že 9 kč je málo vzhledem k zabránění šmeliny, to je asi fakt (holt sem asi moc naivní), ale zas pozor na to po kom chcete peníze....někdo koukne na grower a řekne si že by se taky podělil o své větší či menší zkušenosti a vyměnil nějakej názor, postup a tak... vlastně udělal to o co na G jde především a vy za to po něm chcete peníze..., ono to taky muže dopadnout tak že se na obohacení diskuze vykašle přečte si co mu zadarmo přečíst necháte a pude zas pryč....
ja těch 9 kč navrhnul že je to málo pro každýho z nás a spolíham spíš na lenost těch otravnějších....
šmelině v bazaru maji zabránit Admini, moderátoři, řadoví členi G,ale SMS mi přijde jako krok vedle

co se týče finanční pomoci G, tak přes DMS spíš sponzorujete operátora!! ne G, kerej z toho má až směšnou částku, pro mě i pro grower je dozajista rozdíl jestli pošlu 50Kč ze kerejch G dostane cca 45Kč nebo DMS za 100kč a G dostal něco pod 40Kč....... jestli se mýlím tak mě opravte
indicky-konopi
Rory: njn, každej má tady v něčem prawdu, chtělo by to prostě podle mě vyzkoušet a hlavně nezůstat jen u keců...nemusila by to bejt zrovna placena registrace, ale učinější způsob zatím nigdo nevymyslel...máš třeba nějakou jinou variantu, než "zamítat a kritizovat" varianty jiných?
Jahudka!
Diskuse je snad prave od toho aby se probraly jednotlivy varianty pak posoudily vyhody/nevyhody a podle toho se nejakej system udelal ne?Na co by bylo vsechno jenom odkejvat aby to vypadalo a delat,ze chyby neexistujou a nebo by se musely resit zpetne?Uplne souhlasim,ze platbou pres slozenku se daji zabit 2 mouchy 1 ranou a to jak otazka bezpecnosti a i prinosu financniho prispevku pro grower.Je to pravda,na co posilat 100kc aby skutecne dorazilo jenom 30?To je opravdu o nicem a rozhodne bych sel pres jistou komplikovanost radsi do tech slozenek a komu nedela anonymita nejmensi problemy,muze zaplatit primo z uctu.To jste opravdu uz tak liny jako prasata a nejste schopni dojit ani na postu poslat slozenku:eek:?Tak bych to videl ja.Jinak aby ubylo registraci by podle me stacila opravdu registrace za pouhych 9kc.Kdyz totiz uz nekdo ma nejakou registraci podstupovat byt je to za jedinou sms tak si to plno lidi rozmysli a navic jak bylo uz zmineno v urcitych pripadech je nekolik niku treba..

Dobre dalo by se to udelat tak,ze kdo bude chtit registraci pres sms zaplati 3x vic nez clen kterej se bude registrovat pres slozenku.Je to uplne logicky a zaroven spravedlivy,protoze groweru dojde z sms 1/3 penez a za lenost se holt plati no.Ja poslu pres slozenku 100Kc a vy pres SMS 300Kc a pak budete registrovani.Dobry jo?Jsem zvedavej kolik z vas by v takovym pripade jasalo a oslavovalo platbu pres SMS.Zadalsi nevim proc znevyhodnovat cleny trpici paranoiou?Nechal bych zpusob platby na kazdem clenovi at se kzdej rozhodne jak chce.Slozenka/SMS/ucet.Pokavad by to tak bylo,neni treba nic resit a kazdej by zvolil to co uzna za vhodny.Me ale pripada jako by SMS byla jediny mozny reseni,ale to je blbost.I kdyz to mozna nekteri chapou jinak,tak ja chci jenom to,aby byla moznost volby a spravdlnost pro vsechny.Nevidim na tom nic spatnyho a uz vubec ne nenormalniho.
indicky-konopi
BIG:
1. hm husté je, že asi nic jinyho nezbejvá než prostě zaplatit...nebo jak zamezit obrovskemu počtu nově vytvořenych nicku a leckgdy zbytecne? Jak zamezit tomu, aby tu kazdej nemel 2,3 a více nicku?
2. časově omezena registrace....to je moc dobrej napad!, nevim proc tu už negdo nenahodil, protoze přišel BIG:slizoun::D třeba já sem se tu registroval už negdy v roce 2003 to jedno a chodil jsem sem jednou za uherskej rok a samo, zapomnel sem nick, takže sem si udeal dalsi a tohle se určo nestalo jen mě...je nas tu spousty a proto....
3. snížení počtu neaktivních nicku pomocí filtru...(krom nicku s hodnotnymi přispevky)...taky hustej napad!!, seš prostě hlava...timhle by se moch zrusit treba ten muj a nejn muj z roku 2003...:)
4. nic jinyho než souhlas
ALL: jestli neni problem udelat casove omezenou registraci + ten filtr, tak proc uz to tady davno neni....?!
Co?
no mozna ne rovnou rusit....ale treba "uzavirat" - nejak....aby se nesmazali i jejich prispevky...
No money=no funny
No. Fun without money!
Pupiset
Do kyla bych poslal;)
Stoned_r41d3r
Kdyby byla registrace, vyhneme se prudicum typu Policajt, Jarda XXl a vyhnuli bychom se navalum paranoi a kamenovani MODu mene inteligentnimi usery. Opakuju- JSEM PRO- do 50.
virgill
Stoned_r41d3r J. XXL by registrace nezastavila mozna jeho klony...
Anonymer
Na cene mi nezalelizi ;) , mne skor ide o bezpecnost, a o Slovak growerov :) , chceme tu byt aj my, ne takto skaredo nas vyhanate :D :D :D

An.
Mr. Figaro
To je dobrej nápad:punk:!
Konečně by sem nechodil každej debil co by chtěl akorát prudit, o moc by se tu zvedla morálka a bezpečnost. Ale zase stý druhý strany, co takovej nováček kterej nezná Grower. Když sem přijde teď¨, trochu si projede pát threadů a FAQ, řekne si - "Hm, skvělá věc to pěstování asi to taky skusim". Jenže když přijde na placený Grower, tak akorát řekne "chtěj peníze?, tak na to seru". Takže by hodně ubylo novejch growerů se svými hezkými výpěstky.
Například já, vůbec sem nepěstoval ale pak sem jednou do vyhledávače zadal něco ohledně hulení(už si to přesně nepamatuju), vyjel mi tam Grower.cz a od tý doby vlastně pěstuju:)
to Stoned_r41d3r
Máš recht chlape!!!
Jo a co se týče peněz dal bych do kílka.
palkop
Anketu si vzal administrátor k srdci.
Protiva
Jak jsem už v KNL napsal. Nějak prezent by za to neškodil. Aby každej vyděl k jaký komunite patříš. Klíčeka nebo nějaká takováhle pakárna by neškodila. No ale kde bys sehnal 16k klíčenek během jednoho měcíce :D
Jinak 16k * 80 oček to už je slušnej balík, na to že to zatim šlo i bez toho.

Jinak k těm lamám: Neregistrovaný, bych jim dal tak maximálně PM. Registrovaný se rozmislej jestli chtěj dostat ban a zaplatit znova zapisný.


Zase k dyž se kouknu z jinýho směru. Začíná to zavánět sektářstvím a nevim jestli by tady pak nezůstali samí schizovrenici :D . Přeci už teďka se tady objaví celkem psicho raeakce od "Starších" :(
Zajímavé...
Zvítězila nejméňe volená varianta...
bubik
...asi sem malicko out, ale ono uz se neco plati nebo co..?
Lahvan_FlaskiCZ
citace:
Původní příspěvek od bubik
...asi sem malicko out, ale ono uz se neco plati nebo co..?

ano, 79,- korun nebo musis napsat esej. :p:
Dudušek
to carlos - zajímalo by mě, jestli se začali lidi míň registrovat, nebo jsis změny nevšiml v množství nově registrovaných členů, co se za to začalo platit...?
no mně se zda že se to tu značně uklidnilo.
Ale IMHO je to někdy na škodu.
Diogenes
do riti. dva roky som nebol na groweri ale toto som necakal. platit za registraciu. web o ganji a plati sa. to mi nejde do kopy. ale co uz. web pride o kopu sraciek od blbeckov ale aj o mozne dobre napady a nazory.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma