Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
OUTDOOR vs INDOOR - Klikni zde pro originální téma
DEVIATIO
Asi sem Lama ale jak velkej je rozdil mezi outdoor a indoor?!?
---Myslim v kvalite huleni---

Je mi jasny ze venku mam vetsi vynos a je to levnejsi ale kdyz dam dve naprosto stejna seminka(hyperbola) ven a dovnitr jak se bude lisit jejich zhulovaci efekt?!?


Dik ;-p
Sinuhet
To zalezi jak dobra je ta skrin a jake pocasi ma zrovna ten rok. Podle toho se bude darim tomu indooru a outdooru. Neexistuje univerzalni odpoved.
kamil
zdravim
Indoor je pěstování za eliminace nepřízniných vlivů, které se projevují při pěstování outdoor. Něco se dá i vylepšit (CO2, atd...). Myslím, že je nepravděpodobné, že outdoor by byl lepší než indoor.
Zelda.cz
kamil : já si to myslím přesně naopak !
Outdoor 4ever ! :love:
wad
A taky indoor má jednu výhodu.. pokud nic nesku*víš tak ti každej model dokqete. Věř tomu že nechat 9 týdnů venku kýtíz co začne qíst na konci září se nikomu jen tak nepodaří.. leda tam model "plesnivec jak sviňa". Na venek musíš počítat s tím kdy to začne qíst a za jak dlouho to doqete... (nějakou haze u nás ais venku jen tak nedáš). A taky ne každej má možnost jet outdoor, už jen třeba qůli tomu že bydlí v paneláku, nemá čas někam jezit a nebo qůli čorkám.. obojí má své pro a proti... třebu už jen ty výnosy u outdooru... :D
kamil
zdravim
to Zelda: A zkoušel jsi to? Já jo, netvrdím, že moje láska out je špatná. Ale nevidím žádnej důvod, proč by měl out být lepší.
DEVIATIO
Sem ani necekal takovejch reakci...=DIK

No a co indoor (hlina VS hydro)?!?Taky velkej rozdil?!?

Samozrejmosti je podle me indoor ale premejslel sem jestli se vyplati indoor jen kvuli kvalitejsimu huleni,prece jen to neni pro me jako študého chudenta zanedbatelnej poplatek za elektrinu;-( (FUC OFF ČEZ) a tak dumam nad tim jestli za ty penize to bude opravdu o tolik kvalitnejsi huleni ten indoorek.

zatim ZdAReC
Sinuhet
Me pripada rozhodovani jednoduche. Res co mas, ne to o co mozna prichazis. Mas outdoor? A jsi s nim spokojen? Tak neni co resit. Mas outdoor? A jsi nespokojen? Zkus indoor. Me se totiz zda ze se vlastne ptas na to, zda mas byt se svym outdoorem spokojen. Kdyz ti nekdo rekne ze indoor je lepsi, tak ti prestane outdoor chutnat?
Kelso
Outdoor je lepsi z pohladu ucinkov.Ziadna lampa ti slnko nenahradi,ale ako uz tu bolo pisane keby si mal cakat ze ti vonku dozreje taky Jack Herer tak to je obrovsky risk.Napr. moj kamos vonku dopestoval Early misty co by si ju nerozoznal od indooru.Sisky tvrde jak kamen,ale stalo ho to vela starostlivosti a ku koncu kvetu hlavne nervy s corkami.To je moj nazor.
Kapka1
Mysim ze je dost velkej rozdil mezi indoorem a outem, co se tyce ucinku... Indoor - je to vic silnejsi, a pride mi, ze to je takovy vice sedativnejsi, proste umelejsi, kdezto outdoor, ten je vic prirodni a to high neni takovy tlumici, ale spis je energictejsi a vice smaci, proste prijemnejsi a pohodovejsi, ale dost zalezi na modelu.
Zelda.cz
citace:
Původní příspěvek od kamil
zdravim
to Zelda: A zkoušel jsi to? Já jo, netvrdím, že moje láska out je špatná. Ale nevidím žádnej důvod, proč by měl out být lepší.

Tak zkus založit anketu...
kamil
zdravim
No koukám jak blázen, s většinou lidí mam rozdílný zkušenosti. Na rozdíl od indooru se outdoor projevuje jako party killer. Zatímco indoor lidi příjemně nabuzuje. Hlavně ty co hulí méně.

A navíc kytka v hydru s flushingem oprostěná bez stresů, hnojená biologicky musí být po většině stránkách lepší. Záleží, kdo sme se setkali s jakými modely a výpěštky. Něco jinýho je, kdo má co rád...
DEVIATIO
No chtel sem udelat anketu ale nejak sem se k tomu neodhodlal:)
Koukam ze reakce jsou ruzne,ale logicky by mel nejt indoor lepsejsi pac
opravdu eliminujeme nechtene udalosti.
Ale zase na druhou stranu: "Co te nezabije to te posili!"
=> (z cehoz vydedukujeme) =>

Takova kyti co je venku a prestoji nejake ty utrapy by mohla byt lepsejsi.
Mozna si myslite ze to sou keci ale je to videt i na lidech,Vemte si jedinacka co ma vsechno,a dite se sourozencema.Ktere bude lip vychovane?!?(Ovsem vyjimka potvrzuje pravidlo)

Asi sem moc zkourenej,tak to radsi jen vstrebejte a moc nad tim nedumejte.

Tomas
DEVIATIO
jo a jeste pro Sinuheta;-)

No,ja sem se svim venkem spokojen.Na druhou stranu jak muzu vedet ze to co mam je nejlepsi kdyz sem jeste nezkusil vsechyn moznosti?!?
A ja sem zrovna typ co zkousi vsechno mozny(nebudu popisovat co uz sem vsechno delal pac se za neco i stydim=ale byl sem o dost mladsi=hloupejsi)

A jeste k tomu rozboru meho charakteru: No poradit si necham ale kdyz to jde tak si to overim(myslim tim ze kdyz mi nekdo jako treba kamil nebo kampka napisou ze tohle je nejlepsi,hned nezahodim svoji urodu a nepobezim jinam:-)

Ale myslim ze to co vozej kluci z Amstru je hodne kvalitni a urcite to nebude outdoor....

zatim dik a mej se sqele!
xmls
Zdar.
Pěstoval jsem OUTDOOR dvanáct let a pěstuji dál,mynulý rok jsem začal s INDOOREM a mohu říct že INDOOR je NUMBERONE a to jen kvůli tomu že v našich zeměpisných podmínkách nikdy nevypěstujete to co ve skříni a to z důvodu nedostatku slunce.
Pro mě je také důležitý že u OUTDOORU neudělám za rok tolik period jako u INDOORU.Venku jsem prostě nikdy nedosáhl tolika výsledků co jsem za rok vyděl ve své skříni a to jsem toho u outdooru vyděl fakt hodně.
No ale stejně začíná nám nová OUTDOOR sezona takže hurá udělat kloníky a jde se na věc.

PS:hulit se dá všechno hlavně že je to moje
CANABISU ZDAR
Kelso
XMLS ma pravdu.Hlavne nech ta to tesi ze je to tvoje.Ked nechces predavat tak out je super.Sichy sice nie su ako u indooru tvrde,ale budes mat toho viac.Kazdemu vyhovuje ine,niekomu lepsie bavi indoor niekomu zase outdoor.Ale mal som moznost kostovat herera co vonku dozrel a podla mna sa to s indoorom nedalo porovnat,smola je len ako som napisal,ze sa musis modlit aby ti taky luxusny model a jemu podobne vonku dozreli.
DEVIATIO
hmmmm,
porovnat to nemuzu ale ty vlivy a to svetlo udelaj svoje takze logicky indoor by mel bejt lepsi...ale jde mi o ten efekt toho huleni jestli v tom je rozdil...
Chtelo by to asi nejakeho chemika co by to odvodil z tech latek co se tam vyskytujou...
xmls
Pořád nechápu co řešíš pěstování není olympiáda,pěstování je o pocitu a skušenostech.Pokud nemáš ani jedno tak nikdy ničeho nedosáhneš.
Všechno na co jsi se tady ptal si můžeš zodpovědět sám,stačí jen když se zamyslíš.Protože veškeré výsledky pěstování jsou způsobeny takzvanou logikou a pokud ani to nevíš co je tak to ti nepomůže ani grower.
Podle mého úsudku jsi asi z města CO. ZDAR.
DEVIATIO
NO z mesta:-) My tomu s klukama rikame prdelakov ale co.
Samozrejme ze je nadhera koukat jak rostou kyti ale chtel sem proste jen vedet zda-li se opravdu vyplati investovat do indooru.
Nebo jestli to je pro lidi ci nemaj moznost pestovat venku...
xmls
Jasně chápu tě alezáleží čemu říkáš INDOOR,pro mě to znamená 400w a na to mohu říct potřebuješ hodně místa času a chuti(ne hulit ale starat se okytky).
pokud ti jde oto mít si co zahulit a chceš pěstovat jedno brko tak ti sodík nedoporučuji,protože to neutáhneš finančně(pokud nemáš stálý příjem).Jestli ti do toho můžu kecat,tak bych ti normální spořivku 60w nebo i víc je to taková co máš v pokoji v lustru.kámoš co od něj beru klony pod tím pěstuje několik let a mohu ti říct takovej OUTDOOR vypěstuješ jen s těží,ale roste to pomalu že to je snad jasný.
Ale pozor to není jen o lampě musíš počítat CO2,hnojiva,spínací hodiny no a hlavně hromada starostí viz. GROWER.
ZDAREC.
No ja mam moznost pestovat venku a taky venku pestuju. Ale jdu do skrine protoze je to fakt dobry. podle me. Clovek si stim muze pekne hrat a koukat jak se tomu dari. Takovej ekvivalent domaciho zviratka. No a jestli se chces jenom levne zhulit tak pestuj venku. PS: toto neni nabadani k pachani trestnych cinu:=)
xmls
Přesně tak tam je to otom mazlení,tulení a teprve až na konec je hulení.Všechno je to otom mít cannabis rád a pořád si s ním hrát(s cannabisem)pokud ho nemáš rád tak nikdy ani nezjistíš jak roste je to skrátka o závislosti na cannabis.
viď DISASTER davám ti karma plus
xmls
Jo a mimochodem jak jsi psal otěch rodičích,tak zrovna dnes mi mati půjčila 1000kč na novej 400w sodík,dobrý co,to tě asi nasere :-)
xmls
akorát s tím rozdílem že jsem oněco starší,ale do tý skříně jdi všechno se má jednou zkusit i když to předem nemusí vyjít.Alespoň přibude další INDOORISTA no ne a vo tom toje ZDAR
xmls
akorát s tím rozdílem že jsem oněco starší,ale do tý skříně jdi všechno se má jednou zkusit i když to předem nemusí vyjít.Alespoň přibude další INDOORISTA no ne a vo tom toje.
mclh
JJ taky bych chtel rozjet nejakou 100W - 150W doma. Pekne se o to starat koukat jak to roste.
To by chtelo nejako hru udelat a mohla by se ajmenovat cannabis tyccon... :)
HavanaJoe
Takova hra uz je, jmenuje se HighGrow a v ni virtualne pestujes indoor. Sice s realitou se to moc srovnavat neda, ale i tak pobavi.

http://www.highgrow.us
DEVIATIO
DOBRA-samozrejme sme dospeli k zaveru ze indoor prevalcuje ve zhuleni outdoor...

A co HLINA X HYDRO?!? (oboje samozrejme INDOOR pro rejpaly)

Taky markantni rozdil?!? -zase myslim zhulovaci efekt ne kvantitu.
ChaoticRoman
DOBRA-samozrejme sme dospeli k zaveru ze indoor prevalcuje ve zhuleni outdoor...

Cože?? Myslím, že jsi nehulil fakt dobrý outdoor. Uznávám, že lampy můžou být zabijáci, ale raději si dám chuťový outdoorek než se mega vypičit ze šluku nějakého killera... Vy lampaři to máte moc jednoduché. Závisí víc na schopnostech pěstitele.
DEVIATIO
ee ja tedy jsem vsema jedenacti rukama pro out,pac se mi moc nelibi to pestovani v umelem prostredi,jen me zajimalo jestli krome toho ze to rychlejc roste ma hydro a podlampy vetsi ucinek nebo jestli pri spravnem growu venku muzu dosahnout podobnejch vysledku...takze asi tak...
po.pol.noci
A co pestovat *na balkone* Iky alebo Oky? :slizoun:

IMHO: 1. co je na slnku je praskavejsie nez to pod lampou.
2. o co je dobre postarane je praskavejsie nez nezaopatrene

Takze balkon je vyborny kompromis...
Kto nesuhlasi nech sa prosim ozve.

:slizoun:
:slizoun:
Spsemi
myslim ze xmalcolm ked pjestil ice, mazar, blue moonshine a neviem co este, tak daval par rizkov von a pisal ze neni nad slunicko, slo mu vsak o max. tvorbu priskyrice, ma vaporizer taq asi taq... teda on tvrdil ze slunicko je best a je to dosti borec
No moj skromny nazor ziskany zo studia groweru....(vlastne xmalcolmov)
cipe
Osobne som testoval Jacka Herera tiež,tie sisky sa daly strihat s noznickamy.....obrovské a trvdé ako skala.Stav som mal z toho dobrý,taký všeobecne použitelný :)
grosancho
Já mám sodíkovku 100W, za elektřinu to zase není tak hrozný a super hulo se z toho taky dá vypěstovat, to záleží na dovednostech a péči growera :-)
biomage
Indoor je lepsi uz v principu. Kytky vidite kazdy den muzete pozorovat zmeny reagovat na ne atd... Indoor by mel taky lip "makat" protoze kytka vyrusta skoro v idealnim prostredi. Ovsem outdoorek zvlast pokud je kvalitni neni taky k zahozeni je v nem citit to prirodni slunicko:-)
magic eye
No jo,ale ne každej si může IN dovolit.Já jsem v paneláku s rodičema a nedokážu si představit,že budu pěstovat někde ve skříni.A navíc to není nejlevnější.Pro mě je OUT jediným řešením(teda zatím).Ikdyž IN by pro mě byl třeba lepší,páč začínám.
MangoMan
OUTDOOR:větší výnos,větší rostliny(většinou),místo větráku vítr,místo lampy slunce,přírodní perioda,nestálý dozor,menší spotřeba peněz,nestálé zavlažování(déšt)
INDOOR:menší výnos,menší rostliny(většinou),místo větru ofuk větrákem,místo slunce lampa,volitelná perioda,pořád pod dozorem,větší spotřeba peněz,volitelné zavlažování(v growroomu neprší)

nedá se říct že outdoor je na kvalitu horší než indoor,sám jsem měl lepší out než in,záleží na tom co je to za genetiku,jak se oto staráš,jaký maj kytky podmínky,out má většinou menší spotřebu peněz,protože nepotřebujete mít kytku venku pod lampou,neptřebuje to větrák,atd...nedá se to tak říct,záleží na mnoho faktorech,ale ty si určujeme sami:)
gambler
Outdoor je o risku, ze o celou urodu prijdeme. Je to o nervech, protoze neni nic horsiho nez pred sklizni najit kompletne zdevastovany pole. Je to o tom prpravit se na to, ze klidne celej rok nebude co hulit. Nadruhou stranu pri trose stesti se uroda nevazi na gramy :-)

Indoor vidim spis jako variantu pro nemocne, kterym thc pomaha. Ti si bez problemu sve lecivo pesti ve skrince. Dal vidim indoor pro zasvedcene fajnsmekry, kteri v jedne sklizni jedou treba ctyri druhy kvetin a ochutnavaji, hodnoti a blabla. Dal je indoor pro lenochy, dealery bohuzel, studenty s elektrinou gratis atd.

btw: Outdoor uz je skoro za dvermi. Leden pryc, tak uz jen unor a brezen. V dubnukytky za okno a v kvetnu trada na pole. :-) slava
čepra
Zdar,
takže i já přispěji svou trochou do mlýna. S indoor pěstováním sice zkušenosti nemám, ale o outu něco málo vím. Domnívám se, že i při pěstování out se dá dosáhnout stejných výsledků jako při indooru.
Dost lidí tady poukazuje, že při outu je velké riziko čórek, nestálé zavlažování, nemožnost tak časté kontroly, problémy s dozráváním atd ....
Jenže on není out jako out: já pěstuju na zahradě za baráčkem, riziko čórek minimalizuju tím, že mám pořádnýho trhače - thx Maxi, kytky mám pod kontrolou denně i několikrát, zalévám podle potřeby a troufám si říci, že za pomocí zatemňování my venku dozraje včas jakákoli odrůda. A že můžu sklidit jen jednou do roka? Na to sere bílej tesák, když mi to dá 2 kg suchýho, tak bohatě vystačím do příští sklizně.

Ale jak už tu bylo zmiňováno, všechno je to o daných možnostech pěstitele.
neslapatpotrave
Mám nějaké noname semínka, myslím že jsou na indoor pěstování..bude s tím nějaký problém když je nasadím venku? Celkevě by mě zajímao jak se liši indoor od outdoor odrud. Je to můj první grow tak vůbec nevím. dík
DEVIATIO
neslapatpotrave: dozrajou pokud budes zatemnovat jako tadyhlec čepra.-)


Hele,kucí.tenhle thread jsem zalozil predtim nez jsem jel prvni indoor(ted jsem ho sklidil).

vysledek:
Nedokazu porovnat,jak venku tak vevnitr me to zdunilo tak ze nechapu,uz mam modely jakoze smich a valeni na zemi,nebo premyslive...paradicka,k tomu jsem se chtel dostat mit pt takhle...
to ale neznamena ze se nebudu zlepsovat...z pulhodinky valeni se po zemi se stane pak treba hodinka atp.
jdeme dat vodarnu tak zatim
r
Já bych to viděl tak, že indoor je lepší v chuti, vůni a možnosti okamžitě reagovat na to co kytí potřebuje(i když to není výsada jenom indooru-má-li to člověk ve skleníku za barákem:)) Výhoda outu je v tom, že když nám to nevyjde se za kytkama zastavit, tak se pánbůh postará:) a taky výnosy bývají mega. Ale takové voňavé mňamky jako indoor, na to out bohužel nemá...zvenku je to vždycky takové listnatější, chlorofylovější, atd. Je to tím, že v době outsklizně už není moc tepla a slunce a je to znát.
dreambox
Cau panacci
Ja jen tak - osobne proste musim jed jenom Out.
Sem buran z vesnice -loni prvni rok pestim -vse mimo muj pozemek atd. -bomba chodit zalejvat atak. -hezka prochazka apod.
Letos jednoznacne po zkusenostech primo za barakem -mam hektar zahradu -skoro samota (sousedi cca 200m) -no problema -uz se nebojim
Ale proste jak rikam -buran -na dedine -bomba priroda a tak -by me asi byla hamba za skrin -kdyz venku je tak krasne -holt kazdej podle moznosti apod. -ja sem ale OUT

BusHulus

PS: po 6 mes. sem prefiltroval slivku s medem hrozinkama a spooouuuustou palic a muzu rict -je to bomba popititcko -pudu do toho zas :-) sorrac, ze tak otravuju -cusky
Morpheuss
Ahojte groweraci
Tak precital som vsetky vase prispevky, a myslím že zaleži naozaj od pestitela a jeho možnostiach, každy si chvali to svoje kto ma in tak chvali in kto out tak chvali out, ja som sa rozhodol pre out lebo mam ho na zahradke pred ocami a kazdy den ho sludujem ci mu nieco nechýba a verím že može z toho byť riadna RAKETA, ktora sa vyrovná hociktorému indooru.
johnson
Názor je dost relativní a záleží na podmínkách. Já jsem zatím pokaždé vypěstoval venku každý model, včetně Herera, Kali mysty. Ale asi to bude i tím, že je mám na jižní terase v květináčích a bydl v CR na místě s největším výskytem slunce a nejvyšíma teplotama takže topnejspíš bude tim, že maj u nás pod sluncem nej podmínky. Šisky jsou tvrdý, plný pryskyřice, kytky velikostně 120-160cm krásně obalené, ale staram se o ně jako by to byl indor, akorát mam jinou výbojku :-D
fananek7
Ano,můj názor,nejlepčí výbojka je slunce a pro pěst dobrý pěstitel :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma