Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Bůh, konopí, člověk a Vánoce. - Klikni zde pro originální téma
hh-top
Walhallo, chytlo mě k ránu to moje "střevo" a jsem zvědav, jestli budeš ochoten a schopen slova z Groveru také vyvážet, namísto soustavného dovozu "jejich" pohledů na "našeho" koníčka." Považuj následující za původní příspěvek pro pěstitelský server (magazín) se všemi souvisejícími právy pro následné šíření.

Hezké Vánoce a pozor na kostičky v kaprovi!

Bůh, konopí, člověk a Vánoce.

Je Štědrý den, svět za oknem se teprve chystá inkoustově probudit. Rodinka je zvířátkovsky schoulená v pelíšku a tak jako obvykle odcházím k počítači. I na serveru jsme teď z celého světa jenom dva. Dobré jitro. Sváteční myšlenky pro sváteční den, řekl jsem si. Takže jsem si k první ranní kávě také nacpal dýmčičku. Nic uhihňaného, žádnou ránu palicí, jen takový přemýšlivý materiál. Žádný dovoz, kdo by podporoval zahraničního kapitalistu, jen takové obyčejné „české zelí.“ Vyrostlo nám s kamarádem na hřbitově (hrobník je náš společný kamarád a laskavý člověk) a tak si vysloužilo přezdívku „Hřbitovní kvítí.“
Možná teď pobouřím mnohé, jedny nestydatostí svého přiznání, druhé zase zatahováním Boha mezi hříšníky, ale všechno souvisí se vším a snad právě proto, že Vánoce jsou svátky klidu a míru, i pobouřená reakce pod osychajícím stromečkem bude z mého pohledu lepší dárek nežli lhostejnost. Netoužím však bouřit, jednoho JXD je na českou kotlinu dost, toužím naopak najít to společné, to uklidňující.
Lidé se navzdory všem dobám a ismům v podstatě nemění. Kdykoliv jim vytvoříte obdobné podmínky, začnou dělat obdobné věci. Jen se svou objevitelskou hrou začínají obvykle o kus dále, tam, kde s ní někdo před nimi zastavil. Říkáme tomu pokrok. Již od počátku člověkovi existence (zda za ni děkujeme Bohu, Darwinovi, sami sobě či kosmickému větru, to je zcela jedno, hlavně za ni buďme vděční, prosím) byla jednou z jeho oblíbených činností, tak typickou pro tvora nenapravitelně zvědavého, touha znovu navštěvovat podivné světy, které se jejich smyslům příležitostně otevíraly při ochutnávkách nové potravy.
Bůh výplody svého tvoření štědře rozhodil kolem člověka a tomu nezbývalo, než se doslova na vlastní kůži naučit rozeznávat, co pro něj který z nich udělá. Jeden tě totiž zabil, druhý nasytil a třetí posadil na létající koberec fantasie. V tomto smyslu se dá říci, že Bůh stvořil člověka i přírodu a tu mu i s celým světem dal. Především k poznání a k použití, nikoliv k obdivnému obcházení se zatajeným dechem. I tu zvědavost do nás vdechnul on a ještě těsně před vyhnáním z ráje visela cedulka „Netrhat!“ pouze u jabloně. Ty zbylé jsme tam potom rozvěšeli my lidé sami.
Bůh je tedy prvotní výrobce a zároveň prostřednictvím přírody i nezištný dealer. Je necháno na člověku aby okusil, nebo obešel na základě zkušenosti druhých. Někteří se však už po tisíciletí vracejí na známá místa a chutnají božího úradku, který se skrývá v mnoha jeho výplodech. Konopí, ta slavná a smrští titulků prohnaná marihuana, je tuctová jednoletá rostlina, jejíž sušený samičí květ má tonizující a euforizující účinky. Ne nepodobné účinku sklenky šampaňského na lačný, či nepijácký žaludek.
Názor, že konopí je vstupní branou do světa ostatních drog, je typický právě pro ty, kteří sami aktivní zkušenost s tímto světem nemají. Je zcela mylný, těch bran jsou desítky a stovky. Brána konopí je naopak jedna z těch, ze kterých už lidé jinam neodejdou, obvykle proto, že už jim to nestojí za to, či do které se vrátí o něco později, po prohlédnutí jiných „místností“ alternativních světů. Přesto je tímto názorem opětovně bita jak obec konzumentů, tak četné hlasy odborníků a nakonec i totálně nevinný daňový poplatník.
Polypy zahalený hlas lékaře všech lékařů, ministra zdravotnictví, huhlá o své vizi dominového efektu. Dnes marihuanu, zítra hašiš a pozítří vám budeme muset povolit i heroin. Kdo se vás kdy z narkomanů v životě ptal po nějakém povolení, pane ministře. Nelze se divit, že naše zdravotnictví chřadne, když ho vedou tmáři podobného typu. Umírajícímu nedovolí podvázat nádor, není to pro ně dost vědecké, ale mrtvolu potajmu klidně hodí na řeznický špalek, neboť to pro ně není dost protizákonné. Styďte se, pane ministře. Za svůj hlas sice asi nemůžete, ale zato za své počiny ano!
Právě vzdělaný, moudrý a laskavý ministr zdravotnictví by měl být ta pravá osoba, která ve vládě řekne svým lékařsky nevzdělaným kolegům:
Pánové, nedá se to vymítit zákazy, museli bychom je držet ve svěracích kazajkách. Přinesou jim to i bachaři, roste to všude okolo, dá se to vyrobit na sporáku. Má to smrtelné vedlejší účinky, šíří se mi infekční choroby, takhle se to nedá dělat! Je třeba to svinstvo ve vlastní režii kvalitně vyrábět, či za tím účelem vydražit licence oprávněným osobám, je třeba vybrat poplatky z toho, co si ohlášeně vypěstují lidé sami, je třeba odebírat vzorky z registrovaných úrod (pro pozdější porovnání se zbožím zachyceným na ilegálním trhu) a je nutno vést jedové knihy. Tj., seznam klientů odebírajících od oprávněných výrobců vyjmenované substance. Stát tak získá nejenom prostředky pro osvětové a lékařské náklady, ale také databázi „feťáků.“ Omlouvám se tady svým spoluobčanům, kteří jsou takto valnou většinou nazýváni zcela neprávem.
Bůh stvořil, příroda distribuuje, člověk je všechno to ostatní. Oběť, obmyšlený, obohacený, ošálený, omámený, ale vždy znovu a znovu odsuzovaný. Člověk odsuzuje člověka za to, co má ten druhý rád! Tento soud nám nepřináleží, je nemístný a stejné jsou i naše zákony na problematiku drog. Přitom by to bylo při troše dobré vůle tak jednoduché. Zdá se však, že peníze štědře propasírované organizovaným zločinem do lobbování za „represivní“ zákony „proti“ drogám, nechtějí nikomu páchnout.
Kuřáci konopí by pod stromečkem jistě přivítali zákon, který by jedenapadesátiletému otci čtyřčlenné rodiny, či sedmnáctiletému studentovi, zaručil možnost si sám vypěstovat, odevzdat vzorek, zaplatit poplatek a v klidu si zapálit. Místo toho nás stále mají za kriminálníky a pořádají na nás hony. Ne na dealery, na nás, na samozásobitele, jejichž prvním pravidlem je Neprodáš!. To je od vás ostatních nekřesťanské. Obzvláště o Vánocích k ránu ta myšlenka lítostivě štípe v nose. Co by tak asi řekla žena našim klukům, kdyby si dnes tátu odvedli policajti?
Vlastislav Kotouček, adresa v redakci
livo
Hezký sváteční příspěvek, K++ :satan:
Walhalla2000
Clovece, tebe bych nejradsi ukarmoval, ale prej se mam delit i s ostatnimi uzivateli. Tak ji mas u mne schovnaou.

A musim uznale kejvat hlavou jak Hurvinek. Je to fakt pozoruhodne dilko.

Exportoval jsem tvuj clanek vsem lidem v mem ICQ listu, coz je asi 500 lidi a jeste ho zpracuji vice... Rekl bych, ze budes docela dost ctenej... hehe...

Tak Ti preji hodne darku, hlavne tech co udelaji radost, hodne zdravi, hodne velkej zaludek na snedeni vsech tech dobrutek co budou na stole, pevnej zaludek na vypiti vsech tech pripitku a hodne vseho toho, co si sam budes prat...
GreenMary
Moc pěkné počteníčko..

Až budeš kandidovat na prezidenta, tak počítej s mou podporou ;)

Ciao
hh-top
Počítá se i moje žena?:)
Deu
Monty, díky za skvělý příspěvěk, přeji pěkné prožití vánočních svátků a nástupu do nového roku.
sunset
hh-top: Tva zena bude prvni dama, to by pri jejim vyberu partnera znamenalo, ze bychom meli to nejlepsi a jeste ke vsemu 2x (prezident i prvni dama) :wink:

VK for president!
hh-top
Mimochodem, první dáma by byla štramanda. Je o pouhých jedenadvacet let mladší než já a má tyrkysově zelené oči. BTW, to by naši kluci byli První synek a Druhý synek? :)
Mr.Proper
Diky Monty, vyjadril jsi naprosto presne co citim. Myslim, ze tenhle text by se mel (alespon po netu) hodne rozsirovat...

hh-top
V každém případě dám vědět, protože více návštěv na článku a více odpovědí na něj bude věci ku prospěchu.

Kdo nehulí s námi...!
Hive
Tak to je teda hnus. Uvědomte si, že vánoce upevňují vliv církve, a to především katolické. Ta je zastáncem radikálních represivních metod v drogové politice z čehož vyplývá, že vánoce jsou s kouřením ganji politicky defacto neslučitelné. Podívejte se na situaci v polsku nebo USA.
Chápu, že celková atmosféra komercializovaného světa nabádá k maximální pohodě, klidu a lásce, jenže! Staly se svátkem pokrytectví, hlouposti a zejména konzumu ovládaného koncerny jako cocacola. Fuj!
Jediná vánoční pohoda spočívá v pěkně tlustém jointu, aplikovaném každodenně až do příštích vánoc.
<br>
sunset
Hive: Kdyz je nekdo tak hloupej, ze se necha "obcurat" od reklamnich agentur a zesili z vanoc, je to jeho problem. Ale je dost lidi, kteri na tu komercni podobu hazi bobek. A ze bych upevnoval treba ja moc katoliku tim, ze stravim par prijemnych dni s nekolika lidmi, ktere mam rad? To snad ne...

Jaky si to udelas, takovy to mas.
hh-top
trochu jsi ve svém svatém rozhořčení přehlédl skutečnost, že ten tvůj joint je ze stejných rukou, jako ten náš. Bůh stvořil trávu, dal ti jí a ty mu zato pomluvíš narozeniny jeho syna. Kdyby ti příští rok, nedejbože žloutla, vzpomeň si na to a zkus se pomodlit. Třeba to pomůže!

Kdo nekouří s námi...!

[Edited by hh-top on 29-12-2001 at 12:35 PM]
Hive
<b>hh-top: </b> Když žloutne, pomůže zpravidla dusík a co2. Taky správná teplota, hlídaná vlhkost a dostatek světla, pečlivě hlídané ph, dostatek živin pochopitelně. <p>
<b>sunset:</b> Pokud vánoce nutně nepotřebuješ k tomu, aby jses setkal s několika blízkými, pak se tě můj příspěvek netýká :) Což je :satan:
hh-top
Ty rozumíš všemu, takže to máš snadný, ale co my obyčejný blbci, kteří v tom tak jasno nemají?
Daniel
HH Tope, seš chytrej chlap a nění nic špatnýho na to, že jsi křesťan. Ale věty typu:
"Bůh stvořil trávu, dal ti jí a ty mu zato pomluvíš narozeniny jeho syna. Kdyby ti příští rok, nedejbože žloutla, vzpomeň si na to a zkus se pomodlit. Třeba to pomůže!"
ukazují, že nejen že tomu sám hluboce věříš, ale pokládáš za samozřejmé, že to tak berou i ostatní. A to je špatný chlapče, víš? Já například v žádného boha nevěřím a nemyslím si proto, že jsem horší člověk než ty. Takže nám svýho boha nevnucuj a my ti ho nebudeme hanět.
A ještě něco:
V životě jsem se nemodlil a přece byly všechny moje sklizně fantastický, i když jsem minulej rok pozdě vysadil (až koncem června!!!) šlechtěnej a rozmazlenej indoor model (Mazar) nemilosrdně venku a vyrostly mě takový menší stromy plný palic. Sklidil jsem to až koncem října a mám teď hulení na pět let.
A vánoce jsou pro mě hezký, i když mě Ježíš, Pán, Duch, Papež, Kříž, Svěcená voda, a všechny ty vaše ostatní krámy, kterým blbnete hlupákům hlavy už stovky let nezajímají.

Dan
sunset
Daniel: Hh top v ramci (sve) viry nabizi. Nabizi to slusne, nevyhrozuje ti, ze bez modleni tvoje kytky chcipnou. Mas moznost, alternativu. Tak jako mas moznost jit na prochazku doleva nebo doprava, nikdo te tu nenuti. Ja taky nesnasim agresivni fanaticke krestany a jim podobne, ale tohle je snad neco jineho.
Nazval bych to proste jinym vydenim sveta.

Peace
i_oNe
2:hh-top


Hezky clanek. Hezka propaganda! Zajmave by bylo domyslet vsechny dusledky ...
Walhalla2000
Ostatne, domysleni dusledku je dulezite na obou stranach. Protoze je fanatismus a fanatismus. Mozna by bylo lepsi se nejen na svet, ale na vse co se na nem deje koukat trochu s nadhledem. Nehledat tam hned neco, co se nam nelibi, nebo neco o cem si hned myslime, ze nas ohrozuje.

Monty nikde nerekl, ze pokud se nebudete rano modlit, tak vam do vecera kytky chcipnou. Ja se rozhodne nemodlim, ale s kytkama si povidam a zahrnuju je laskou, ne nepodobnou te, kterou zahrnuju sve lidske blizke. Dopravam jim to nej a staram se o ne... proste ... Vlastne by se dalo rici, ze je vyznavam, stejne jako pred mnoha a mnoha a mnoha a mnoha generacemi vyznavali nasi pradavni pribuzni, kdyt verili, ze v kazde kytce se skryva cast boha.

Nemam v zadnem pripade rad cirkve, ale nemam nic proti nabozenstvi. Ac moje nabozenske vyznani je "osemetne", tak uznavam kazdeho, kdo v neco veri. Je treba v neco verit. Nebudu vam tady vykladat o me propracovane teorii vzniku vseho, treba i proto, ze je snad jedinej clovek, kterej o tom se mnou dokaze diskutovat a kterej i kdyz diskutuje, tak me teorii neveri. Jo, to je uz trochu odboceno...

Sam jsem ... co vlastne jsem... ??? ... Vyrostlej v ateisticke rodine, neverim na boha, jako staryho dedu, kterej na nas na vsechny dohlizi. Nejsem si jistej, zda smrti nahodou vsechno nekonci... Nedavno jsem prijal budhisticke utociste. Prijal jsem jmeno Karma Dordze (Diamant vsech budhu) a moje pritelkyne je pokreta a castecne verici. Vsak narozdil od krestanstvi ona veri na posmrtny zivot...

Dlouho dobu jsem zil v cizine, kde se setkavali ruzne kultury. Kamaradil jsem s japoncema, ktere maji sve nabozenstvi a jinej kamarad mne i priblizil hinduismus. Navic rad chodim jist do Govindy a obcas si poslechnu i jejich prednasky. Ac si myslim, ze krisnaci to nemaji uplne jasny...

Cili v mem okoli se mysi vsechny mozne kultury a vyznani. Nikomu nic neupiram, nikomu nic nezakazuji, nikoho do niceho nenutim.

Jak rikam, nemam rad cirkve, ktere rikaji, v nedeli jdete do kostela nebo budete zatraceni... To opravdu nemam rad. Ale co jeste vice nemam rad, jsou lidi, kteri pri jakekoliv zmince o bohovi se osypou a zacnou utocit. A utoci tak, ze si vlastne mysli, a vsem vnucuji, ze se jen brani proti utoku tech druhych.

Daniely, opravdu mas pocit, ze nam HH-top neco vnucuje? ze nam opravdu rika, ze se musime modlit, jinak s nama bude amen?

Hive, ty nemas rad vanoce? ja taky nijak moc ne. Protoze darky muzu davat (a rad davam) kdykoliv po celej rok. A taky nesnasim ten shon kolem vanoc, kdy kazdej vyrazi do kramu a na posledni chvili neco kupuje. A pak jeste nadava, ze neco kupovat musi. Nemusi. Nemusi preci kupovat vubec nic. Jako atheista a budhista moc vanoce nezeru, ale vim, ze vsichni kolem mne je uznavaj a tak proto jim kupuju darky, protoze ty lidi mam rad a protoze mi na nich zalezi. A je mi jedno, zda se tomu rika vanoce, chanuka nebo treba posledni soud. Moje rodina vanoce neslavi temer vubec. Stromecek nemivame. Pred parlety, kdyz jsem byl jeste dite, tak ano, ale ted uz ne. Ale rodina me zeny ano. A cti vsech tradic. Nevstanou od vecere a asvazujou stul rezetem. A myslis, ze to delaji proto, ze to prikazuje cirkev nebo proto, ze maj lepsi pocit uvnitr sveho ja, ze udelali neco pro rodinu, ze veri tomu, ze i pristi rok se neodlouci???

Je to stejny, jako ze si myslim, ze Silvestr je den jako kazdy jiny. Kolik je nabozenstvi, tolik mame kalendaru. V judaismus se 31. prosinec proste nazyva 24. tuven a je to den jako kazdy jiny. Jim konci rok az kdyz my uz mame brezen (myslim). A presto, se v izraeli schazeji kolem pulnoci lide u svych znamych a slavi. Slavi jen tak. Slavi svatek jine kultury. Neslavi to, ze konci rok, protoze jim rok nekonci. Slavi prilezitost slavit, prilezitost se sejit se svymi znamymi a prilezitost zit...

Proc nepremyslet i o nasich Vanocich takto. Proc rika, ze nam vanoce nekdo nuti? Nejaka cirkev ci co?

Proc nevyuzit Vanoc k tomu, ukazat okoli, ze ho mame radi a ze nam na nem zavisi? proc nevyuzit Silvestra nikoliv jako oslavu konce roku ci zacatku noveho, ale jako oslavu zivota a oslavu proste dalsiho dne, ktery prichazi za tim co prave odchazi???

Nemusite se mnou souhlasit... Nenutim vas... Nic nikomu neprikazuju. Jen vam rikam, jak to vidim ja... A to uz jsem dva dny nic nehulil...

Mejte se radi...
hh-top
Rozhodně ne ve smyslu chození do kostela, nebo členství v některé církvi. Jenom jsem si v tom článku vybral vděčnost k Bohu, místo té k Darwinovi, té v sebe sama, či té kosmické variantě. A první ošklivé a vnucené slovo v této debatě, je odsuzující slovo hnus ve tvém příspěvku. S pánembohem!

[Edited by hh-top on 30-12-2001 at 04:07 PM]
Daniel
Ó Bože, Kristepane Ježíši!!!

Vskutku se mi toto nehezké a urážlivé slovo vloudilo do příspěvku.
Nevím, jak nejlépe se mám omluvit, hloubka mého zármutku a studu je prostě nepopsatelná! Ode dneška se budu modlit nejen za zdraví svých kytek, ale i za vaše odpuštění, bratři ve víře!

Buďte s Bohem a velebte Všemohoucího.

Váš oddaný přítel Daniel
Piskot
to hh-top :pimp:
To je opravdu hezke cteni ;)
Ja jsem tam zadny fanatismus ani nasili nenasel takze nevim proc takova reakce.Rozhodne to stoji za zamysleni i za K+.Dobryyy!!! :bandit:

to Walhalla2000
hmmmm.....mam na tu vec podobny nahled :wink:
Jsem moc rad,ze jsou takovi lide jen tak dal :frog:

hh-top
Omluva se s radostí přijímá, přehánět to nemusíš. Prostě jsi vyjádřil spíše své okamžité rozpoložení, než celoživotní názor. Jde o prd! Ale kdyby si se začetl ještě jednou do toho článku, zjistil bys, že jim tam právě jejich rádoby "křesťanství" připomínám a dokonce se ho tam bojím, neboť umožněje to, že nás mohou za hrst trávy posadit do lochu.
Buď zdráv a hezký rok!

Kdo nehulí s námi, ať si hulí s kým chce!
hh-top
Thanks for your support, it seems coming from someone sensitive and on top of that from over the ocean. Believe me, it really warms me up. It makes me feel lot better to know, I am not in this all by myself. Happy New Year, mate!

Kdo nehulí s námi...!
Walhalla2000
2 hh-top

nope, u are relly not alone...
i_oNe
Muj pohled na veci okolo viry:
"Jsem bezvýhradný ateista, až se někdy bojím, že mě pán bůh potrestá."
GreenMary
to hh-top:
You are NoT in this all by yourself !!! !!

Don´t worry, be happy!!
UUUU uuu uu ... :)
Kdo zná, pozná..
Kdo nezná, tak nepozná ;)

S pánembohem fšeci...

Ciao .. GM
Piskot

....:eek: :eek: :eek:.....Thank you so much for cheer !!!
Nothing like common sense :rolleyes:.Pleased to meet you :flick:.Once more .....:frog:....Thanks !!!....:frog:
PiosOne
Walhalla: diky za pekne cteni, prinutil jsi me o tom alespon na chvili premyslet. Karma leti.
Walhalla2000
diky

aspon to co jsem psal plni ucel... zamyslel jsem se nad tim ja a zamysleji se i ostatni..
Hive
hh-top: Nevím, že bych někde někdy já rozhlašoval, že vím snad všechno???? Každopádně se domnívám, že diskuzní servery jsou k tomu aby se diskutovalo. Tudíž bych toho využil a zeptal se na tvůj konkrétní pohled na křesťanství vs. církev. <br>
ps: všechno možné, ale ne úl.
Hive
walhalla2000: No jo, pěkné jako od nějakého politika :) To by ovšem měl vědět každý rozumný člověk, a teprve u tohoto se zamýšlet do hloubky.
Jenže já zase žiju v !ateistické rodině, která vánoce sakramentsky žere. Takže mě s tím dost otravujou.
Nejsem ateista, protože věřím na dvojí princip rovnováhy. Křesťanství se snaží vizdvihnout pouze jeden princip nad principy ostatní čímž způsobuje opak záměru svého snažení. Církev je tohoto důkazem.
Východní kultury mají svá náboženství blíž této rovnováze, korunu tomu dává pochopitelně filozofie budhismus.
hh-top
Promiň za toho úla, nebylo v tom nic zlobného, prostě anglicky znamená tvůj nick úl. Stejným systémem je Sunset Slunce západem a podobně. K tomu křesťanství versus církev: nevím, co čekáš, já nejsem nijak ortodoxně věřící. Necítím se tudíž nijak fundován k takovým srovnáním, ale řekl bych na svou prostořekou hubu, že křesťanství patří mezi ty agresivnější směry náboženského myšlení. Má sice hezké a do krku i do srdíčka klouzající floskule, ale ruce křesťanů jsou potřísněny krví stejně, jako většina jiných -izmů a -ství. Sám za sebe hledám víru v sobě a v okolí, a to, jestli si počínám správně nebo špatně, to mi hlásí jakýsi vnitřní barometr osobního uspokojení.
Takže pro nějaké shrnutí: bez víry se žít nedá, jenom řivořit, či vegetovat, ale nic se nemá přehánět. Jak už zde jednou padlo, krejčí si vzal k srdci Budhovu radu "všeho s mírou," a utloukl ženu metrem!

Kdo nehulí s námi...!


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma