Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Švýcarsko a cannabis - Klikni zde pro originální téma
weeno
The popularity of cannabis has led to greater tolerance, and many Swiss people are in favour of the complete decriminalisation of its use (not its sale). The government is drawing up plans to revise the law, despite criticism from the UN drug agency which believes the Swiss attitude is already too lax.The consumption of hard drugs, particularly heroin, hit the headlines in Switzerland in the 1980s. The open drug scene in Zürich gained international notoriety, especially its "needle park" which was forcibly closed in 1992 after years of toleration. The Zurich drugs scene then moved to the area of the abandoned Letten railway station, to be closed down by the police in 1995.Switzerland's current drugs policy is based on "prevention, therapy, harm reduction and law enforcement." The authorities have introduced a programme of supplying heroin addicts with the substitute, methadone, administered under controlled conditions. Critics of the programme point out that methadone is also addictive, but supporters say it has not only cut deaths from overdoses, but also helped prevent the spread of HIV from infected needles.The spread of techno in the 90s brought with it so-called designer drugs of which the best known is Ecstasy. Such drugs are often produced in private laboratories, and may be mixtures of a wide range of ingredients. Dealers themselves often do not know what is in the pills they are selling. Also popular at techno parties are speed, LSD and cocaine. Drugs experts say the greatest problems arise when party goers mix different types.




Illegal drugsThe use of drugs, both soft and hard, has been a focus of public attention since the late 1960s. By far the most widely used drug is cannabis. In a poll released in 2000, 31.2 % of 15-16 year-olds said they had smoked cannabis at least once. There are estimated to be some 5 - 600,000 cannabis users in the country as a whole, who get through some 100 tonnes of hash and marijuana every year.For more information on illegal drugs in Switzerland, and a link list, click hereTobaccoTobacco consumption is widespread in Switzerland, and despite anti-smoking campaigns is rising among young people, as it is in other European countries and the US. More than a quarter of Swiss 15 year-olds told a 1998 poll that they smoked. Cigarettes are relatively cheap: it takes only 9 minutes to earn the money to buy one in Switzerland, against 33 in Portugal or 23 in the UK, the World Health Organisation found in 1996.


Nejsem schopen to přeložit, Pomozte prosím !!!!
Je to z : http://www.schweiz-in-sicht.ch
Aaron Lightner
Popularita konopí vedla ke zvýšení tolerance a mnoho Švýcarů upřednostňuje úplnou dekriminalizaci jeho užívání (nikoli prodeje). Vláda plánuje změnu zákona i přes kritiku protidrogové agentury OSN, která považuje již dnes švýcarský postoj za příliš liberální. Konzumace tvrdých drog, konkrétně heroinu, se v 80. letech stala ve Švýcarsku žhavým tématem. Otevřená drogová scéna v Zurichu získala mezinárodní věhlas, zejména slavný "needle park" (jehlový park), který byl po letech tolerance násilně uzavřen v roce 1992. Drogová scéna v Zurichu se pak přesunula do oblasti opuštěné vlakové stanice Letten, již policie uzavřela v roce 1995. Švýcarská současná drogová politika je založená na principech "prevence, terapie, redukce škod a represe". Byly zavedeny programy substituční léčby heroinistů podáváním metadonu v kontrolovaných podmínkách. Kritici programu poukazují na fakt, že metadon je také návykový, ale podle příznivců došlo nejen k poklesu úmrtí na předávkování, ale program také pomáhá potlačovat šíření HIV prostřednictvím infikovaných jehel. Rozmach techno-hudby v 90. letech s sebou přinesl tzv. taneční drogy, z nichž nejznámější je Extáze. Tyto drogy se často vyrábějí v soukromých laboratořích a mohou obsahovat celou řadu různých přísad. Sami dealeři často neznají obsah tablet, které prodávají. Na techno parties je také populární speed, LSD a kokain. Drogoví experti označují za největší problém případy míchání různých drog.

Problematika užívání měkkých a tvrdých drog stojí v centru zájmu veřejnosti již od konce 60. let. Zdaleka nejčastěji užívanou drogou je konopí. Podle průzkumu z roku 2000 31.2% z osob ve věku 15-16 let kouřilo marihuanu aspoň jednou. Odhaduje se, že v celém Švýcarsku je kolem 500-600 tisíc uživatelů konopí, kteří ročně spotřebují kolem 100 tun hašiše a marihuany. Ve Švýcarsku je také rozšířené kouření a přes osvětové protikuřácké akce jeho popularita mezi mladými lidmi vzrůstá, stejně tak jako v ostatních evropských zemích a v USA. V průzkumu z roku 1998 se za kuřáky označila více než čtvrtina z 15-letých. Cigarety jsou zde poměrně levné; podle Světové zdravotní organizace Švýcar s průměrným výdělkem pracuje na jednu cigaretu jen 9 minut, zatímco Portugalec 33 a Brit 23 minut.
hh-top
Vím, že z toho nežiješ, ale za kvalitu Karmu.

It is so hard to be humble!
weeno
To Aaron Lightner - Díky a K4U
Walhalla2000
aaron si zacina budovat drahu Grower prekladatele... to se mi libi a ocenuji to karmou...

---------------
I´m sorrz man, but the PHP script told me I should share my karma with other users before givin some more to you...

sorry... will give it next time


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma