Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Asocialuv CFL GrowBox - 200W Nurturelite - Klikni zde pro originální téma
Asocial
taaakze prave chystam muj první grow „na urovni“. Cilem mi je zajistit si dostatnecnou zasobu na vikendovy pokurovani s kamaradama a zabavit se pěkným konickem :D tak uvidime …

k samotnymu boxu:
Skrin: přestavba skrine z Aska. Originál nebyla moc hluboka (tusim 35cm) takze sem si nechal nařezat par prken a skřin nastavil na hloubku 62. Vznikla tak skrin 68x62x200 [cm] (s h v)

Osvetleni: muj nejvetsi problem. Souboj HPS x CFL (Nurturelite / MaxGrowy) u me nakonec vyhraly usporky (ale třeba me někdo ukecate na HPS :D ) a to hlavne kuli jejich vyssi bezpecnosti a lepsi udrzitelnosti teploty v horkejch dnech (box v panelaku s oknem na vychod :( ). Reklamním kecum ohledne ultra vykonu nevěrim a tak budu 100% spokojen vyrovnaji-li HPS 150-250W. Momentálně teda vaham mezi Nurtama a MG z cfl.cz. Rozdil v cene je minimální a vzhledem k problémům co mel snippers s objednanim se priklaním spise k Nurtielitam (nejspíš 200w blue + red s externim predradnikem). Jelikoz si diky „studenymu“ svetlu muzu dovolit opejkat kytky z par cm vzdalenosti od vrsku potřebuju stinidlo co mi zaruci pokud možno co nejlepší rozptyl svetla do stran. Placl sem se teda přes kapsu a koupil A-winga. Vypada moc pekne a tech prachu navíc vubec nelituju.

Ventilace: Další velkej problem a vlastne vůbec nejnarocnejsi záležitost na in growingu ... totiz udrzovani rozumny vymeny vzduchu při dobry vlhkosti a teplote. U me navíc ještě umocneny tim ze potřebuju tichej ventak ansto box mam hned vedle postele. Zavolil sem (po konzultaci :D ) teda ulitu s regulátorem pro plynuly kroceni otacek. Hluku me snad zbavi umístěni větráku do boxu a pouziti 160mm flexo. Přes noc asi budu shazovat i otacky.
Na ofuk koupim klipsnaka

Vlhkost: hmmm tohle jsem ještě vůbec neresil … asi koupim zprofanovanou SPS 808. Pokud vyjdou peníze tak mozna nakou kvalitnejsi

Technika pestu aneb jak to vlastne …. Urcite pojedu hlinu s rucni zálivkou a SCRoG s 1-6 kytkama. Nejsem si jistej jak kvalitni genetiku se me povede sehnat a tak by bez pletiva mohly nastat problemy s nerovnoměrným rustem rizku (navíc sem lama tak třeba nakou spalim bo jinak zbrzdím :D).

Hnojky etc: Trochu zvazuju pure bio (vermikompost / guano) ale nejspíš to vyhraje Plagron rust/kvet. Na podporu sverenkyn pak phytak a atazyme kerej uz dokonce mam :) Na ec kaslu .. pojedu podle tabulek .. do ph metru se doufam dokopu.

Koho by to zajimalo tak prozatímní naklady:
Ventak ulita 200m3/h 2200,-
Odhlučnovaci box 1300,-
regulátor 900,-
skrin s přístavbou asi 4000,-
A-Wing 3000,-
3m flexa cca 300,-

pocitam ze to jeste sezere tak 10 - 15 000 ale vysledkem by mel bejt kvalitni box a o to me jde predevsim. Zatim jedinej problem keryho sem si vedomej je asi prilis slabej odtahovej ventak ... 300m3 by bylo lepsich ale bohuzel kdyz sem ho kupoval tak sem mel v planu o dost mensi skrin
:rolleyes:

hmmm ty fotky se koukam radej jak chtej
1. boxik .. ty prkna vzadu sou dvere :) O vikend na tom chci zamakat
2. tenhle obrazek sem nasel kdysi u nekoho na foru a libil se mi tak ...
3. A-wing .... asi ho pak lankama jeste trochu prihnu
4. ulita hovici si v boxu
Dephp
moc fajn setup na 1st round, tak to má být;) Jestli jsi koupit a wings - tak ty máš asi ten menší na 250-400w že? Tak klidně i těch 400w, podle mě bys to dokázal uchladit..( :D ) a urcite HPS nejsem jedinej kdo by ti někdo řekl.Nebo je tu možnost nechat si je na růst ( což by se možná i vyplatilo ) a na qvět jim tam prásknout nějakej lumenovej kánon vlastní volby :D A co plánuješ něco na zlepšení chuťi např. final solution nebo ripen ? edit: Jeste jak to vidíš, kolik krásek tam plánuješ opalovat ?

n1!měj se
Johnny Appleseed
Tak pod 70W to rozhodně líp nepojede a snad to tu nikdo ani tvrdit nebude. Podívej se na můj vertikální setup MaxGrow SON-T 180W:

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=21892

Na rozdíl od ostatních tě nebudu odrazovat od CFL, právě naopak - kromě toho mého threadu je na groweru totální absence nějakých referencí na CFL a tvůj horizontální experiment by nám zase trošku posunul obzory ;). Je fakt, že na tvou plochu bys mohl klidně koupit Dual 180W, pod ní vyvegetit scrog a na květ přidat ještě Red 115W... ale i bez něj by to mohl být fajn úsporný setup!
Asocial
malej posun dopredu :) Pestebni prostor nakonec 68x62x116. Musim sehnat co nejuzsi ventacek na ofuk pac wing zabira skoro celej pudorys :( Prace zbyva jeste hodne ...

Dephp: zatim nic takovyho. Pred hnojkama boosterama etc uprednostnuju poradne poladenej box takze tohle spis az na dalsi sklizne :) Pocet kytek kdyz na to ted tak koukam tak idealne 4 ... uvidim kolik rizku sezenu

aplle: vic jak 200w svitit nechci. Ja moc nehulim takze myslim ze 1 lampa mi bude akorat stacit navic bych k tomu wingu uz nic nedostal ...
Asocial
tak po tydnu zas trochu pokrok ... na box mam cas bohuzel jen o vikend tak to jde dost pomalu :( ....

konecne sem se dostal i k tomu otestovat odhlucnovaci box a vysledek je asi takovej ze do 50% otacek (~100m3/h) neni slyset vubec ... do 75% je asi jako PC a na vic uz je dost slyset proudici vzduch. Mozna jeste trochu pomuze pachac co planuju ale i tak jsem spokojen :)
Asocial
:vampire: tak a u asociala zacina jaro :D

Co me lehce toci je ze ze me stalůe neprisel ventak na ofuk takze nemuzu efektivne usmernovat zvhcovac (kerej sem teda jeste nezapl pac voda furt nema optimalni teplotu) :( .... cely je to ted takovy punkovy pac sem rizky (MF) sehnal driv nez sem cekal a tak sem to musel dnes urychlene uvest do provozu ... behem zitrka snad napravim :)

genetika pro tohle kolo teda mother's finest. Jako pest. medium pouzivam mix kokosu(lignocel), zeminy pro pokojovky a perlitu a v pomeru cca 1/1/1
Asocial
DK: Dnes sem u ni prvne spal a zadnej problem ...jede teda jen na cca 1/3 vykon :) Nevim co myslis tim nejnizsim stupnem pri moji plynuly regulaci kazdopadne jak uz sem psal vejs zavolil bych silnejsi ventilator (ten vykon navic neni uz o tolik drazsi a pri stejnem prutoku by byl urcite tissi) kolem 300m3 (uplne jedno jestli na HPS nebo CFL :) )

jinak u kytek teplota 26/21 (den/noc) a vlhkost ~80%
thalos
budeš to roztahovat drátkama? aby se kytky pořádně roztáhly do šířky, když jsou jen 4...

jak vysoko je to stínítko od vrcholků kytek? možná bych ho dal níže...

EDIT:jak se jmenuje ten větrák?
Asocial
citace:
Původní příspěvek od thalos
budeš to roztahovat drátkama? aby se kytky pořádně roztáhly do šířky, když jsou jen 4...

jak vysoko je to stínítko od vrcholků kytek? možná bych ho dal níže...

EDIT:jak se jmenuje ten větrák?


vetvit rozhodne budu ... chci to zkusit pouze ohybanim kdyz to nepujde tak halt budu zastrihavat .)
Stinidlo sem mel cca 20 cisel nad vrcholkama ale dal sem ho radej vys abych kyti nestresoval premirou svetla ( :confused: ) zdalo se mi ze horni listy z toho trochu ztracely barvu .)
Ventak je ulita od S-ventu ... koupena v Gshopu v cimburkove

i-k: MF jsem jeste nejel ale vzhledem k tomu ze je satvovy pheno tak je me jasny ze ji k tomu vetveni budu muset trochu nutit :) Ty nurturelitky chci zkusit aspon na 3 sklizne abych trochu snizil mozny lamacky zachazeni s kytkama .... pokud se me vysledky nebudou (kvantitativne ale hlavne kvalitativne) zdat neni problem koupit kdykoliv sodik :)
Sinuhet
Fandim nurturlajtu, mam 250 sodik a je to opravdu v lete problem uchladit a to mam cooltube se samostatnym okruhem. Samozrejme, pokud nezalezi na hluku, tak neni problem uchaldit cokoliv, ale pokud to potrebujete tiche, je teplo problem. Na pristi sezonu uz mam objednanou cervenou nurturku.
Asocial
tak se me jeste dnes podarilo sehnat nejaky zradlo a ochucovadla .) Cast jsou stare zasoby cast mam pujcene od kamose (za coz mu patri muj dik :D )

a tak z prava: Ph- rust, Ph- kvet, phytamin (neorig baleni), B'cuzz korenak, Plagron Pk 13-14, B'cuzz A a B slozka ...v popredi Ph metr a BioAbwehr od B'cuzzu .... snad jim bude chutnat .)
ha uplne sem zapomnel pri foceni pridat i Atazyme(B'cuzz)

sinuhet: fajn ze tu bude dalsi s testem CFL .. alespon budeme moct porovnavat vysledky .... jinac tvuj problem by nejspis vyresil i silne predimenzovanej ventak s regulatorem :) .... vysel by te urcite i levneji nez nurta.
dejaVuCV
Ahoj Asociale. Objednal jsem si taky "setrivku". Trochu me zklamaly nazory na tu cervenou, ale co se da delat, uz je na ceste. Aspon nebude problem s teplem. Mam ve vybave CoolTube, tak ji tam fouknu a bude mi delat okraj, aby se mi nedotykaly kyti primo lampy. Zvenku bude pletivo (V-SCROG). Zatim rozjizdim matky, ale az budou rizky, budem moct porovnavat. Kamos jede se mnou matkarnu, tak bude dalsi, kdo pojede "studeny" svetlo (mysleno teplotne).
Tady je primo odkaz na to, co jsem objednal:
http://eshop.klecka.cz/product_info...products_id/949
Budu pod ni kvest. Rust moc dlouho nepotrva. Rizky budu mit v matkarne a pri velikosti cca 10-15cm je hodim na kvet.
Grow in peace a hodne zdaru.
Asocial
konecne prisel i ventak na ofuk :) .... bohuzel i na "low" otacky fouka na muj vkus az moc a tak ho spinam zatim jen 1x za hod.

kytim lehce zesvetlaly vrchni listky (snad tou lampou prilis nizko) ... zitra jim dam korenak a zlehka hnojiva + sem zacal postrikovat phytakem ...
indicky-konopi
To ešte k tomu červenymu spektru na květ:
dobrou skutečností u CFL na květ je fakt, že mohou být jako světelný zdroj použity tam, kde !!HPS nepřipadá v úvahu kvůli vysokým emisím tepla!! Např. 180W najde skvělé uplatnění tam, kde potřebujete dobře skrytou mini-skříňku s čtyřmi až šesti rostlinami. Efekt, který CFL mají na produkci krystalů a čas zrání, by měl být zkoumán praxí a zejména experimentováním s různými konfiguracemi zahrádky a různými odrůdami..., takže zkoumejte....:D
Asocial
19/18
mensi aktualizace kytky uz skoro 20 dni v rustu :eek: .. jak vidite zadnej zazrak :) ... na kytkach sem objevil zacinajici plisen, smutnice a lehce je popalil hnojivem ... jedu na urovni no :confused:

dnes maji ridomilovou kuru, zitra nasadim bio abwehr a proleju je (potreti) atazymem ....

ad vetveni: 3 se vetvej celkem pekne samy + 1 je neochotna ... naohybam je kolinkama (az se konecne dostanu do gshopu ... ) a snad to bude v poh ... 3 vetsi sem zastrihl aby je prcek mohl dohnat :)
indicky-konopi
Jen te v kvetu muzu ujistit,že budeš mit kapanek vic cukřičku na paldach než by mel leckdo pod sodikem, ale je prawda, ze to roste pomalejc...:) neboj fotky co sem slibil dodam..
Asocial
taak dneska sem mel konecne zas trochu vic casu na box (celej den :D ) tak posilam aktualizaci. Diostal sem zvlhcovacku mimo box (uz me pekne srala jak uzirala kytkam misto pod lampou a vlhkost sla stejne nad takze nic moc efektivita) ... chtelo to jen pajku trochu odvahy a hodne sebezapreni u cichani smradu pri pajeni umely hmoty (lehce sem zvetsil odvod vlhkosti a narval tam gumovou trubku od gardeny .) ) ... daaal sem vypletl scrog -> pouzil sem radej provazek, s chovatelskym pletivem mam spatny zkusenosti ... hrozne blbe se pri sklizni dostava z kytek .. u tohoto by nemel byt problem

a presadil kytii ... viz fotka pekne bile koreny (sory za tu rozmazlost ale fotil sme to levou rukou :) ) .. novy kvetinace maji 6l coz podle me bohate staci na dojeti .. prepnu v pondeli :)

problem co ted aktualne resim je umisteni ofukovaciho ventaku ... pod pletivo se nevejde nad pletivem me zas nuti mit svetlo vys nez bych chtel :confused:
indicky-konopi
světlo dej tak 5cm od vrcholku rostlin, mas to zatim hezky...;)
Asocial
IK: momentalne je 16cm nad pletivem ... niz bohuzel kuli ofukovymu ventaku nemuzu .... holky teda nevypadaj ze by trpely na nedostatek svetla ... krasne husty patra zadny tahnuti a tak (luxus oproti HPS)...

Edit: upgrade svetlo 10cm nad mrizi :) ... niz uz to opravdu nejde
yavar: ja raad cisty korinky .) atazyme sem lil v takovym mnozstvi kuli predchozimu polameni spalenim ... ta MF je naka citlivka :)
igi: mno davat ho upe pryc nechci precijen minimalne rozhani mlhu ze zvhcovace na vzdalenejsi rostlinky :)

Asocial
6/12

slecny se zacaly rozvasnovat a pomalu vyplnuji pletivo. Dneska sem jim vymenil modrou nurtu za cervenou tak prihazuju par fotek.

... btw zase sem je zlehka popalil :( ... ta mf nevydrzi zdaleka takovy davky jaky sem byl zvyklej servirovat pwpckum ...
Asocial
13/12
po tydnu zas mensi aktualizace. Odpojil sem zvlhcovacku -> ~30% RH a koupil pachac :) ... musim jeste vybastlit redukci 120/160 pro pripojeni ale pak uz bude od mozny hrozby "zasmradeni" okolnich bytu klid .)

kytky zvesela rostou .. pocitam ze pojedou jeste alespon 2 tydny tak uvidim jestli se jim podari vyplnit celou pestebni plochu :)

nakupem pachace taky pomalu uzaviram stavbu boxu a tak pro ty ktere by to zajimalo shrnu naklady na vystavbu

Ventak ulita 200m3/h 2200,-
Odhlučnovaci box 1300,-
regulátor 900,-
skrin s přístavbou asi 4000,-
A-Wing 3000,-
3m flexa cca 300,-
lampy - predradnik 2160,-
-red/blue 3840,-
zvlhcovac 783,-
ventak na klipsne 383,-
pachac 1679,-
spinaci hodiny, kvetniky, hlina, kabely a podobny malickosti ~2000,-

celkem to dava pres 22000.- :eek: coz je urcite hodne ... rada veci by se dala sehnat levneji (napr. odhlucnovaci box, regulator, samotna skrin ...) ale ja bohuzel nemel moc casu na shaneni a tak sem musel priplatit :) V nakladech nejsou zapocitany hnojiva a ph metr. To proto ze cerpam castecne ze starych zasob (B'cuzz) a zbytek mam pujcenej (ph metr, Ph-, korenak, bio abwehr) ...

jinac s eomlouvam ze sou fotky takovy tmavy ... ucim se s fotakem na manual pac na auto foti uplne priserne :rolleyes:
Asocial
citace:
Původní příspěvek od yavar
asocial - naklady mas hodne mastny - myslim ze i ciste ekonomicky by se monza vyplatilo investovat i malinko casu - mohlo bejt za polovic


mnno za polovic urcite ne .... jen svetla se stinidlem vysly na 9000,- a ty jinde nez v Gshopu nesezenu ... ze by to slo levnej je jisty ale co uz :) .. tech penez rozhodne nelituju

citace:
Původní příspěvek od yavar
na ty jedny fotce vypadaj lehounce nezdrave neschazi jim nic? a ja osobne bych je do sitky asi vic roztah, at se vyuzije plocha kam dopada prime svetlo


jestli myslis tu predpodsledni tak to je dusledek popaleni hnojkama .. bohuzel s timhle modelem sem nemel zadnou predchozi zkusenost a o jeho nachylnosti na prehnojeni nevedel .. pwpcka podobnyho vzrustu v pohode ustavaly dvojnasobny davky.
ad roztahovani. Samosebou roztahuju jen je nechavam vyject vic nad pletivo aby byly bliz svetlu (dostavam se tak na tech 5cm :) )
Asocial
nak uplne nechapu to s praci nicmene ... :D

volba vybavy boxu je samo na kazdym ... v puvodnim kontextu to znelo tak ze by se stejna skrin dala postavit za 1/2 coz je imho blbost ... a bavit se tu o necem tak evidentnim jako ze pri pouziti hps a hobbika vyrazne klesnou naklady (pri stejnym vykonu skrine) je zbytecny ...

ja si kuli "nesmyslny" vybave boxu v praci klidne posedim .... proste me to bavi a na prachy nekoukam ..
Asocial
nakasi: protoze sem fotil a tvaroval :) .... jinak ji mam tak nizko co mi ofukovaci ventak (a awing) dovoli :)
The Farm
maš to luxusni jak dlouho jsou v rustu ? k+ až budu moct
snark
Asociál - přidej eště jeden cirkulační - to bravíčko fouká jak za groš kudla :D nenech se znervóznit kecama rejpalů teoretiků který by všechno zařídili za halíř a líp kdyby.....
30 % vlhkost je hooodně málo - kolem přepnutí a na najíždění palic by mělo bejt tak 50 - 60 %
good luck
Snark
masox
Nevím jestli o tom nevíš, ale CFL má nejvetší ( a tím myslím několikrát větší než teď) učinost, když je max 7cm od kytek!!! rostou pak mnohem rychleji a dokonce i red spektrum od CFL pak dělá pěkný paldy... podmínkou však zůstává co nejblíže k rostlinám - a bez skleněného/plastového krytu. Já mám na růst dvě 36W úsporky jednu 2700K a druhou 4700K a obě max 5cm od vrcholků a kytky ze semínek krásně nízké a velmi kompaktní - s CFL světlama by byly ještě hezčí :D
masox
A ještě poslední věc... VŠECHNO co máš pod pletivem ostříhej! CFL nedokáže prosvítit zeleň tak hluboko... zbytečně se pak kytky věnujou i spodním paldám, který jsou naprosto zakrnělý a nahouno.
Asocial
Farm: dneska je to 31/19

snark: zkusim RH zmerit jeste primo u kytek ... kolem tech 30 me ukazuje vlhkomer na stene ale nemyslim ze to bude o moc vic :x ...

masox: zadny sklo ani nic podobnyho nepouzivam vzdalenost od vrcholku viz predchozi prispevky a co se tyka holeni spodku tak na to se chystam o vikendu ... ale nebudu holit uplne vse kousek pod jim necham .)
Asocial
31/20

prostrihal sem spodky. Nic zvlastniho se nedeje .. holky nabiraj na objemu ale do vejsky uz se jim nak nechce :) .... zajimavy cekal sem ze pojedou tak do 30. dne ...
Sinuhet
Z mych zkusenosti vyplyva, ze vetsinou rostou prvni tri tydny po prepnuti. Samozrejme to muze zaviset na odrude, ale ty tri tydny jsou asi nejcastejsi.
sorethroat
Záleží na modelu, jestli je to převážně Haze nebo třeba Indica...
Asocial
yavar: zajimavej napad je to fakt ze stredu by trocha uvolneni prospela (vyzjistim moznosti :D ) ... problem vidim v tom ze kyti uz sou dost propleteny mezi sebou a nerad bych je poskodil. Objednal sem dalsi bravicko na ofuk tak snad bude dost cerstvyho vzduchu pro vsechny .) .... navic planuju o vikend zkratit par vrchnich listku pro lepsi osvit palic.
Asocial
mnooo nebyl bych to ja aby nezacaly nejaky problemy :) ..... obden ted ze spodnich pater kyticek odebiram 2-3 takovyhle listecky :( ... snad si posta s bravikem pospisi a mocnejsi ofuk pomuze tvorbu tyhle (imho) plisne omezit .)

foto 1 tohle se vytvari na nekolika listech jedny kyticky .... svetlejsi fleky :confused:

foto 2 detail nejhezci palicky z 28/12 .. je na nem pekne videt zacinajici cukrovani :)
Sinuhet
Ty bile tecky vypadaji nebezpecne sviluskove.
Jahudka!
Ty listy - Nemuze to bejt prehnojeny fosforem?Jak to hnojis?
Asocial
Sinuhet: o ty se imho nejedna ... mam s nima pomerne dost zkusenosti a kontroluju je

Jahudka: mno veeelmi opatrne :) .... davam ted 2ml/A + 2ml/B + 1ml PK // 1l .... jsou to jen spodni listy kerych se kytka nejspis zbavuje sama .... jen to hnednuti spicek cepeli u tehle listu me trochu zneklidnuje no
Asocial
31/42

prinasim dalsi update. Stala se mi dalsi nepekna vec ... v den kdy sem mel zalivat rostlinky sem se bohuzel zdrzel v praci a nestihl je uz ve "dne" .. kyti sem nechtel v noci rusit a tak sem zalivku odlozil na druhy den kdy sem je nasel s ovadlymi listy ... hodne jich zezloutlo a nasledne padlo ... nejvic to odnesla samosebou ta nejvetsi (i nejperspektivnejsi) pac ta pije nejvic :( ... ztrata listovy hmoty je HODNE znat na velikosti palicek .... pletivo jsem dal pryc abych se mohl lepe dostat ke zlutym listum pri jejich odstranovani a lepe pak rozmistit rostliny pod svetlem

jinak k nurte ... primo pod ni se vytvarej celkem pekny palicky (srovnatelny s 250w ale berte to s rezervou vzhledem k mnozstvi nasilnosti co sem na holkach provedl) u kraju uz to za moc nestoji .... na pristi pokus nejspis koupim do kvetu jeste jednu cimz bych mel docilit solidniho osvitu na cely pestebni plose ...

dal me porad dost toci ofoukovej ventak .. ta lampa by byvala sla este o kousek niz a navic uzira dost pestebniho prostoru v zadnim kraji (momentalne je to jedno pac nevyplnuju ani zbytek vyuzitelnyho prostoru) .. vyresim to asi tak ze ventilator presunu ke kvetinacum a budu ofukovat odspod .... nevyhoda tohohle reseni je ze nebudu moct pestovat moc kytek naraz takze do dalsich pokusu to vidim spis na 1-2 rostliny

ad foto
1-2 nejpostizenejsi kyti ....
3-4 / 5-6 dalsi 2 ...
7-8 nejmesni rostlinka kery se vynechani zalivky prakticky vubec nedotklo (jestli se dobre pamatuju tak sem z ni bral jen 2 listy) tahle ma zarucene nejvetsi palicky ze vsech
9 takhle to ted vypada pod nurtou
Asocial
par maker a srovnavaci foto ze 42/12 .)

cukruji odpravdu hodne ...
Asocial
48/12
nic zvlaštního se nedeje tak prinasim jen par detailnejsich pohledu na pomalu dospivaciji slecny :) ..... jeste tyden a zacne ocistna kura v atazymu .. posleze jen ciste vode :)

momentalni davkovani hnoojiv 4ml/l A+B + 1ml/l PK13-14 (to obden). Pk budu dal navysovat az ke 2ml/l (dost pravdepodobne by ustaly i vic ale nechci je radej moc drazdit .... min muze byt nekdy vic :) )
Jahudka!
Prispevek 48,fotka cislo 4:eek:.Dost husty>>>Uz se tesis co?Bych na to nemel nervy he he:D
Asocial
Jahudka: mno je to zlo ..... obcas se pristihnu s nuztickama uzdibujic spodni palicky :eek: ... chutnaj zatim dost hnusne ale fungujou :frog:

to makro je z kytky ktera je primo nalepana na krytu cirkulacniho ventaku .... nekompromisne profukovana tak cukruje mnohem vic nez kerakoliv jina :) (hezky je to videt pri porovnani s makrem na posledni fotce @49. prisp.) ...
psilos
to .I. : já bych to pojal opačně, jako důkaz, že CLF není rovnocenným partnerem pro sodík. Rozhodně ne, jako deklarovaná svítivost pro 200W rovnající se 600W... jak píše autor tohoto threadu, jako 250W to bude...
Můžu ale CLF nebo Nurturlit-ku doporučit modrou , pro růstovou fázi. Pro qět jednoznačně vítězí sodík Green Power 600W. V testu jsou i GIB-ky , který se dají pořídit ještě o 3 kila levněji a vypadá to, že budou dávat minimálně stejně jako GreenPower.
psilos
tak to já rozhodně ne, 200W Nurtulite dá cca jako metla 250W, ale ne deklarovaných 600W.... taxem to myslel. Od začátku to byl takovej malej reklamní podvod na drahou věc. A hřeje. ne jako metla, ale taky dost.
O sodíku ve watáži 250W jsem nic nepsal, ne ??
Asocial
j ty fotky delaj hodne. Nejvetsi palicka co me tam roste je na 4. fotce @ 49. prispevek .... v klidu snese srovnani se 100 papirkama coz vzhledem k prodavajicima udavanym vykonem sestiset wattu vypada dost uboze :) ... Nicmene ja od toho odzacatku nic moc necekam (tusim uz v uplne prvnim postu tohohle trydu sem to psal) .... na objektivnejsi porovnani vykonu nurturlajtu x HPS ~250W (pac ke 400w se to nemuze dostat ani smykem) bych radej pockal jeste par sklizni ..... tahle se moc nepodarila a yavare pestit neumim :) ... chyb v tomhle kole bylo vic nez dost (namatkou spaleni, svetlo moc vysoko, vynechani zalivky (nejvetsi chyba a zaroven nejvetsi lamost :d) .. tim nechci rict ze bych byl nespokojenej spis to ze bych byl nerad abyste z toho delali naky zavery ohledne vykonu CFL ...
Asocial
31/56

po tydnu zas dalsi varka fotek .) Vcera jsem naposled hnojil 5ml A + 5ml B + 2,5ml PK // 1,5l. Zacina tak flushing kterej pojede 14 dni a to tak ze prvnich 7 budu zalivat atazymem s upravenym ph dalsi pak uz jen odstatou vodou .)
Asocial
na minichatu jsme chvili resili vliv cirkulacniho ventilatoru na mnozstvi pryskyrice kerou se kytka obsypava :confused: .... davam teda slibeny fotky na kterejch je krasne videt rozdil .) .... kytky jsou vsechny stejna genetika se stejnym hnojenim ..

foto
1-2 dal od ventaku
3-4 u ventaku
Deckardph
Fakt by si potreboval pRachovej filtr !
khook
Tjn . To co máš na těch kytkách u venťáku neni pryskyřice ale z 50%
prach kterej je na ní nalepenej :D Venták na pryskyřici má minimální vliv.

Natáhni přes přítah silonku a seš v cajku;) Nejdřív samo za pořádný dávky rozprašovače omyj nejvíc zasraný paldy a sleduj barvu vody jenž z nich poteče . Měl sem stejnej problém .

Jinak čumim co dokáže naturelite .

Příspěvek č.58 fotoč.2 - ta se mi líbí ;)
Asocial
tak a sem za blbce :d

khook: fakt je ze s prachem bych nepocital a pri podrobnejsim pruzkumu samotnejch palicek na tom asi dost bude (a ja z toho mel takovou radost :confused: ) .) .... i tak si ale myslim ze jsou ocukrovany o dost vic. Uvidim jak to bude u dalsich pokusu kde planuju prave nejakou puncochu na pritah :) Ted uz to bohuzel neudelam paac to vyzaduje i dalsi upravy tesneni celyho boxu(abych zajistil ze opravdu vetsina prichozivsiho vzduchu pujde pres filtr) a chci i box s ventilatorem vylepit odhlucnovaci hmotou tak to potom sfouknu najednou ..
khook
Přece ti ňákej zasranej prach nezkazí radost ? :D Vsadim se že až to omeješ tak budou mít tý pryskyřice eště míň ;) Tu punčochu bych tam dal už teď protože nejvíc svinstva de přítahem . Škvírama projde minimum.

Co bys chtěl víc . Aby z těch palic kapala ? :D:D

Máš to fak pěkný tak z toho nebuď smutnej ;)
Asocial
31/70

huu :frog: zitra je cas sklidit a tak .... dneska .. trimming a samo i cas udelat paar fotek :) ... na otrimovanejch kytkach je nejlip videt jak mizerne sem vyuzil pestebni prostor :D .... nicmene me to az tak nevadi paac po vikendovem intenzivnim testovani zastipku sem nadmiru spokojen a vzhledem k moji (jinak) nizky spotrebe na ten vynos az tak koukat nemusim :) ... zitra hodim fotky holek stonkama vzhuuru .)
khook
Hmmmmmm . Opravdu nádherný palice. Z těch fotek ani nevypadaly takle big ale po tom ostříhání :)

Vopravdu supr výkon na úsporku :D:D
Asocial
khook: mno ty fotky zkreslujou jak svin .. navic ... je to plny prachu :D
_SOT_
zdravim Asocial: prosim te rekni me kterou mam kupovat CFL- tu zlutou nebo bilou,nebo zluto-bilou.diky za radu.pestu zdar
indicky-konopi
SOT\. jakou žlutou typku?? kup si modrou, mas-li to na rust...,ale bacha vsechny jsou bily jen svitej jinak|:D:D:D:D Asociale mas to supr, neplanujes dokoupit jeste jeden predradnik, abys moch rozjet nejaky komba....?:) preci jen "400"w.....
_SOT_
indicky-konopi//: ja jsem zacatecnik :) takze mam koupit Full Spectrum-tu modrou?to me staci na kvet a rust?,nebo musim koupit jeste neco?-ja jsem totiz uz mam pripravenu skrin doma 120/60/60,hnojiva vim ktery kupovat-jen mam problem s osvetlenim
indicky-konopi
koupis si tu blue na rust a tu red na kvet, jinak kdybys planoval 400W, tak si dokoupis jeste jeden predradnik a fialovou zarivku jako doplnujici....
_SOT_
indicky-konopi//: a co treba ten DUAL Spektrum-tam napsano ze je na rust a kvet?
Deyna1
2asocial: kolik materialu bylo pod cervenou cfl? na rust mam 125w modrou Naturelite a potrebuju se rozhodnout jestli na kvet sodik 150w nebo cervenou 200w. Dik za odpoved
_SOT_
indicky-konopi// a kdyz nebudu mit ten predradnik-pujde to bez neho? ja jsem v elektrice nula-porad kde mam to vsechno najit a procist.nebo obrazky jak mam to udelat.dik:cool:
Deyna1
citace:
Původní příspěvek od _SOT_
indicky-konopi// a kdyz nebudu mit ten predradnik-pujde to bez neho? ja jsem v elektrice nula-porad kde mam to vsechno najit a procist.nebo obrazky jak mam to udelat.dik:cool:


Co jsem pochopil tak Asocial ma usporky z externim predradnikem.
Bez nej to svitit nebude protoze nenastartujou a nezkousel bych je zapojovat primo. Daji se koupit usporky s integrovanym predradnikem treba zde: www.cfl.cz nebo treba zde: http://www.hydroponic.cz/
Zalezi co chces, externi predradnik koupis jednou a pak jen menis lampy je to o neco levnejsi nez kupovat stale integrovanym, samozrejme z pokud planujes svitit nekolik let.
indicky-konopi
_SOT_: jak řika deyna1, bez předřadníku to nerozjedeš....určo bych koupil ty s externim.....když koupiš dva předřadniky+ 3zářivky, tak to bude hardcore....a deyna misto sodiku 150w radsi dokoupit tu NT red, když už maš tu modrou, mel bys mit vetsi vynos...
thalos
jinak pry ty CFL s integrovanym predradnikem maji o dost mensi ucinnost nez ty s externim...
Asocial
citace:
Původní příspěvek od _SOT_
zdravim Asocial: prosim te rekni me kterou mam kupovat CFL- tu zlutou nebo bilou,nebo zluto-bilou.diky za radu.pestu zdar


zdarec, byt tebou tak usporne osvetneni neporizuju vubec (a koupim HPS ~250W).... nezda se ze by to byla az takova vyhra za jakou ji prodavajici vydavaji ..... pokud ale mas dost penez a naladu experimentovat pak kup blue a red. Osobne jedu pod lampama od Nurturelite takze reference na MaxGrowy z cfl.cz ode me necekej nicmene nemyslim ze to bude prilisnej rozdil ...

citace:
Původní příspěvek od i-k
Asociale mas to supr, neplanujes dokoupit jeste jeden predradnik, abys moch rozjet nejaky komba....? preci jen "400"w.....


dik .), dost mozna i jo ale trochu me vadi ze pri pouziti 2 lamp bych byval mohl osvetlovat vetsi prostor nez mam k dispozici a tak se pripravoval o cast vynosu .... musim to jeste poradne promyslet kazdopadne kdybych do toho sel tak 2. lampa by nebyla purple ale spis red ...

citace:
Původní příspěvek od Deyna1
kolik materialu bylo pod cervenou cfl? na rust mam 125w modrou Naturelite a potrebuju se rozhodnout jestli na kvet sodik 150w nebo cervenou 200w. Dik za odpoved


vynos netusim ... nemam vahu a ani zadnej kvalifikovanej ( :frog: ) odhad ode me radej necekej pac gram od dylera sem pres 2 roky nevidel ... osobne bych sel spis do HPS a usetreny peniz vrazil do radny ventilace (nevim jakou pouzivas ve svym boxu ale obecne na groweru tohle lidi dost podcenujou )


ps: diky za ohlasy :) .... prijemny prekvapeni po jeste prijemnejsim vikendu :)
Deyna1
2Asocial, blbe jsem se zeptal, spis me zajimalo jak to vyjde watt\gram
ale ted je jasny, ze nevis,
nicmeme k+ za peknou praci a odvahu jit do usporek.
jinak ja jsem se rozhodl jit klasiky,
HPS kvet a modra usporka je uz koupena a
tesim na dalsi report,THX
Asocial
nadesel cas oddeleni suchych palic od stonku a jejich nasledny naladovani do sklenic :) .... nakonec se mi povedlo material dostat do 2 zavarovacich sklenic ale jsou tam trochu natesno. Mnoztvi pro me myslim absolutne dostacujici ...

tak par fotek z akce :frog: ...
Asocial
nazaver par maker
CZO
Vypadá to chutně!!!
ddt
Ahoj Asocial, akej odrody myslis tu skratky mf? lebo napada ma hned niekolko.
Mas to uzasne. Inak CFL od Max Grow by mali byt vykonnejsie ako Nurturelite. Casto sa tu ludia na to pytaju.
Thats all.
K+
BY

DDT
Asocial
ddt: diks .) .... je to mf aka mother's finest

jestli jsou MG vykonnejsi nez nurty netusim .. mozny to je :)
ddt
Mozes popisat aky bol stav? Sila, charakter, ci bol na sativa ci indika strane, alebo skor vybalancovany.

AHoj

DDT
_SOT_
Asociale /: diky za rady K+ jsem objednal ten Dual Spektrum 180,pokud bude to v pozadku tak koupim jeste jednu nebo udelam jak si rikal red+blue. K+
SOT
Morpheus
Co říct než povedlo se Tito.Čistota, všechno jak by mělo být ( až na ten větrák a filtr) :) Ale jinak nemůžu než pochválit.Takovejch lidí kdyby bylo víc, konečně někdo kdo dá na to že ventilace je důležitější než si většina z vás tady myslí :) Nic proti vám,ale z mnoha příspěvků je to patrný :) Zdárec a hodně štědtí na další sklizeň :)
Asocial
ddt: nejsem zrovna velkej degustator, znalec a konopny gurman :D takze me neber prilis za slovo kazdopadne nemuzu rict ze by stav byl prilis do premejsliva nebo naopak pure energy :d .... hrozne to zavisi co zrovna delam no .... sila: nerekl bych nic extra .. zvladam konzumovat cely vecer bez vetsich problemu ale je fakt ze par kamaradu co hulej spis prilezitostne uz to poslalo predcasne do postele :vampire:

s chuti sem naprosto spokojen i kdyz nebylo by uplne feer nezminit ze jedna z kytek nechava v krku zvlastni pro me ne uplne prijemnou chut (nicmene da se to v pohode prekousnout :bandit: ). Tak nak doufam ze po par tydnech ve skenicich se tenhle "ocasek" ztrati .)

ps. abyste nemysleli ze momentalne na box kaslu posilam par fotek z dodelavani predchoziho a vylepsovani stavajiciho :confused:
instalace ofuku a postupny odhlucnovani dychaciho systemu :)
snark
na tomto místě bych rád prohlásil že jsem se mýlil když sem prohlašoval že pod zářivkama se nedá vyrobit slušnej model - po osobní ochutnávce můžu zodpovědně před asociálem smeknout klobouk - i přes relativně minimální množství měly květy solidní hustotu, osypanost, kompaknost - prostě všechno co má model opticky mít - vůně byla sice ještě mírně čerstvá nicméně už výrazná a subjektivně příjemná - účinky bohužel testovat nemůžu vzhledem k permanentní zhulenosti - takže výsměch všem kritikům asociála a samotnému asociálovi třikrát sláva a velkej respekt ode mě za pečlivý fungování v danejch podmínkách :D:D:D
good luck
Snark
Taky můžu podat smokereport díky Asocialovu daru k dalšímu daru - lístkům na reggéčko :p:. Ale to je jiná kapitola. Dostal jsem takový tvrdý bobek, kterej pěkně voněl, chuť byla ještě taková čerstvá, trochu štiplavá a hutná, nicméně následná zhulenost (rauš) byla celkem silná, ale ne zase žádnej brutus zabijákus. Na to, že to jelo pod 200W taky smekám klobouk dolů a Asociáloví sláva 5x. :D:D
khook
2Snark : No kdysi sem to tvoje prohlášení někde snad čet ale nemyslel sem si že si ten svůj názor vztahoval i na Naturelite :) No když napíšeš takovouto chválu tak už to zelíčko musí mít něco do sebe ;) :D

Tudíš gratuluji Mr.Asocial , nečekal jsem že tento dred bude mít tak
"slavnej" konec ale jak se ukázalo , i pod úsporkama to de :D A jak !

Sem dost zvědavej na 2nd rundu a budu sledovat ;)

Nechť úsporka šainí stále tak , co vypěstuješ teď , uvidíme pak :D

BTW :asocial : Jakej je tvůj osobní dojem ? Myslíš že se dá pod tímto
světlem vyrazit z těch kytek víc než si měl teď ?I kvali-
tativně ? Samo že při stejnym setupu :) Děkuji za
názor .

khook
Asocial
diky za ohlasy :)

citace:
Původní příspěvek od khook

BTW :asocial : Jakej je tvůj osobní dojem ? Myslíš že se dá pod tímto
světlem vyrazit z těch kytek víc než si měl teď ?I kvali-
tativně ? Samo že při stejnym setupu :) Děkuji za
názor .

khook


Urcite jo. Osobne si mylsim ze sem tohle kolo dost podelal a je to znat hlavne na kvantite (pres 1/2 je toho uz pryc :D). Kvalita se blbe posuzuje musel bych pestovat znovu ten stejnej model a jeste si cast stavajiciho nechat .... stejne si mylsim ze bych pak rozdil nepoznal :d .... chutna to i funguje takze s kvalitou nemam problem ... kdyz se me priste povede vypestovat vic modelu pri stavajici kvalite tak budu spokojenej :)
DJSantusVorisek
cuz hele kolik si toho mel suchyho ? nikde sem to tu nenasel ...
Asocial
DJSV: nevim,,,, moc me to nezajima takze sem pred nakupem vahy uprednostnil vybaveni skrine ...
Calzone
Asi dost blbý dotaz, ale pro jistotu... Chtěl bych si udělat podobnou tlumící skříň na ventilátor, akorát, že by tam nebyla Ulita, ale 12V Sunon a uvnitř na stěnách by byla silná vrstva zvukovo izolačního materiálu a mám strach jestli ten větší prostor v bedně + nerovný povrch izolačního materiálu pak nezpůsobí příliš velké tlakové ztráty.

Takže otázka je, jestli by nebylo lepší ty dvě trubky vést až do toho středu na ventilátor.
Asocial
co vim tak 12V sunnon je sam o sobe dost tichej (ergo jakakoliv bedna je zbytecna). Byt tebou tak bych se hlavne zamyslel nad tim jetsli vubec pouzivat sunnon. Tlakovy ztraty budou obrovsky at uz s bednou nebo bez ni ...
Calzone
Asocial:
Ahoj, no koupil jsem si ho a na mé potřeby neni rozhodně dost tichý, ale spíš hlučný. Kdyby mi nešlo o naprosté utajení, tak by pro mě tichý byl, ale takhle jsem ho zkoušel dát do skříně a ta se rozhučela jak lux a člověk by si toho hluku určitě všiml. :/ Ten větrák samozřejmě nestál přímo na dřevu, ale na složené dece...

Ale na ten Sunon kašlu, koupím si TD a ještě ho pořádně zaizoluju třeba rockwoolem.
Asocial
scatche: me se libil :) ... akorat hrozne branil odtahu a vzduch primo pod nim se prakticky nemenil coz holkam ne-uplne prospivalo. Tedka mam osekanyho hobbika a sem spokojenej

calzone: j dobra volba .. kup lehce predimenovanej at mas rezervu .) ... TD nemaj nic moc tlakovy charakteristiky no
Sweet
No to je fakt paráda!Musim Ti sem napsat,že tvůj grow mě utvrdil v nákupu Nurturelitky :) ... Jinak box vypadá až nápadně podobně,jako si to plánuju já :) (jen doufám,že jsem Tvůj thread neviděl už dřív a neuložilo se mi to do podvědomí :D ) K+ !


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma