Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Co to kurva......přoč ještě nejsou kořeny - Klikni zde pro originální téma
Mr. Figaro
Tak sem nadělal docela kotel řízků. Narval sem je do RW vaty aby jim bylo dobře. Všechny řízky tak nějak přežily, ale po 6ti dnech začaly žloutnout a dneska 11tý den má alespoň 1žlutej list každej. Jeden řízek sem jen tak rozdělal abych věděl přoč ještě nejsou kořeny a řízky vyadaly stejně jako ten den co sem ho tam dal, ani zmínka o kořínku ani ten ten nejmenší zárodeček. Co stim kurva, přece mi to nemůže pochcípat!!!! :mutant:
CAESAR
mas tam asi moc vody,ono by to nemalo stat vo vode, lebo to zacne zahnivat,mal som ten isty problem,takze povytahovat ich,oplachnut, spravit cerstvy rez, odfaklit to rozmokvane zahnivajuce, stimulator a sups to do cisteho RW.udrzovat vlhke,ale nie mokre a za tyzden mas korene.
vela uspechov
G@nja M@n
tak snad ti to vyjde drzim palce
inf3cti
G@nja M@n: hodnotny prispevok. len tak dalej :)
EDIT: rozhadzovanie negativnej karmy ti teraz moc nepomoze, tu mozes s ucinnostou uplatnovat az ked budes mat viac zelenych kosticiek. zatial si mi dal iba neutralnu karmu. tebe asi chybaju nejake "vychovne" trestne bodiky za zasieranie threadov....

Mr.Figaro: ako hovori CAESAR, vela vlhkosti skodi. Skusal som robit klony v RW, kokose, raselinovych tabletach, bublaku(AeroCloner) aj v cistej vode. Najlepsie vysledky mam s RW a kokosom, tam som mal skoro 100% uspesnost. Prvy tyzden som ich starostlivo rosil, zakryval parnickom z PETky, atd. a nic. Hnilo to, dokonca sa miestami objavila plesen, ziadne korienky. Zaujimave, ze korienky zacali rast najlepsie az ked som na ne zacal tak trocha kaslat, nechaval som ich viac odokryte, substrat som nechaval vyschnut az kym nebol len slabucko vlhky - ale zase bacha na uschnutie. Klon s vela listami a ziadnymi korenmi je idealnym adeptom na uschnutie. Tak som ich takto obcas polial, a o nejaky tyzden prestali zltnut a zacali rast. Takze tuto metodu (ale iba v kokose, RW uz nie) pouzivam aj nadalej, a ako hovorim z 10 klonov mam 9-10 zakorenenych.

Tajny tip: okrem sikmeho rezu stonky klonu, zvyknem skalpelom zoskrabat aj kusocek(pasik) vrchnych pletiv stonku kusok vyssie nad rezom, odhalit tie biele podpovrchove tkaniva - vytvori sa tym vacsia poranena plocha, z ktorej rastu korienky. O tejto technike som sa docital na nete, ziadna tazka veda.

Pouzivam praskovy Stimulax.
Klony zvyknem odlistit este na materskej rastline den pred ufiknutim.
Pred sikmym zrezanim a zapichnutim do klonovacieho substratu ich na 1-2 hodinky CELE namocim do studenej chlorovanej vody (cerstva z vodovodu).
Ak to zacina nahnivat, treba nahnite miesta ufiknut a zacat znova - ale aj je to neskoro, klon uz moze byt prilis vysileny a nemusi to prezit. Po tyzdni tam este nemusi byt nic viditelne, ale po 10-11 dnoch uz by sa fakt mali objavit aspon miniaturne korienky, aspon take tie hrcky, zarodky korenov.

S tymto postupom to musis zakorenit, aj keby sekery padali... :D Drzim palce.
Sinuhet
V rw kostce 4x4 cm dam do parniku a necham 10 dni. Nerosim, nezalivam, staci prvotni namoceni kostky do vody. Za 10 dni otevru a muzu sadit, korinky roztou z kotky ven. Plati pro vetsi mnozstvi rizku v parniku. Je-li jich malo. Treba do peti kusu, tak vyschnou rychleji a radeji jim asi po 5 dnech malinko navlhcim kostku. Sikme seriznuti, praskovy stimulax. Zadna dalsi veda.
psilos
to figaro: jednoduchý pravidlo pro zdárný zakořenění většího i menšího množství řízků: v pařníčku nesmí stát voda , pařníček musí alespoň trochu větrat qůli šedý plísni, pokud máš takovej ten zelenej z tvrdýho plastu s 2-ma větracíma otvorama, tak nechat větrací otvory z 1/3 až 1/2 otevřený, pokud máš vlhkoměr, cca 70-90% je OK. Jak zalevat aby to nevyschlo a přitom nebylo přemokřený? Jednoduchá věc, naplnit spodní zelený díl pařníčku s RW kostkama klidně normální čerstvou vodou z kohoutku ( ideál odstátá s Ph kolem 5,6) až po okraj tak, aby byly RW kostičky celý ponořený a pak celý obsah vylejt, aby nic ve spodním díle pařníčku nezbylo, ideál je na pár minut pařníček podložit z jedný strany tak, aby byl šikmo a přebytečná voda s RW kostek mohla vytéct a přebytečnou vodu opět vylejt. Nevadí ani malý zmáčknutí(fakt malý ) RW kostek , aby z nich voda vytekla rychleji, ale kdo by to s větším počtem dělal, co? Touhle metodou se nemůže stát, že by byly kostičky vyschlý a nebo naopak přemokřený. Pro sichra to jde dělat každý 3 dny, tedy max. 3x do zakořenění. Prostě se tím nedá nic zkazit.
takže hodně štěstí, snad se Ti to podaří zachránit. I když takhle stresovaný řízečky už nejsou ideál....ale dá se to eliminovat dobrou stravou a doplňkama proti stresu v jejich růstu .

to infecti : dobrej tip s tím oškrabáváním , já dělal jen další 2 malý zářezy ... zkusím to .
Mr. Figaro
Tak Vám všem moc děkuju, Takže to bude tim že mi to prakticky stálo na vodě. Parník mám udělanej z akvária a na dně sem mě asi 4mm- ovou vrzstvu vody. Včera sem to udělal podle vašich rad a zatim to žije. 3Řezy sem dal i do perlitu - zajímá mě co je spolehlivější. Jo a jeden,ten nejvíc žlutej, sem zprdele narval v RWčku rovnou do hlíny a pod lampu, tak sem zvědavej jak dlouho přežije(stejně byl na píču).
Tak uvidíme jestli budou kořeny. Díky všem za důvěru, věřim že mi alespoň 50% zakoření. Držte mi palce!!!Mějte se a za tejden vám snad sem vyfotim kořeny.
Co?
btw. po zakoreneni rizku zacinaj listy odumirat, protoze se spotrebovavaj zasoby zivin pro tvorbu korenoveho systemu...pro me to je cas ufiknout listecek a prihnojit...nebo presadit...
a jinak nadbytek stimulatoru sice zajisti tvorbu korenoveho systemu, ale naopak take brani tvorbe zelenych casti...
neni na tom nic tezkeho a urcite se brzo taky dostanes na 100%
STG
Já právě vyčkávám až vyrostou větvičky akorát k ufiknutí řízku a napadlo mě co takhle dát do nádobky vrstvu keramzitu(tak 2-3cm),zalejt ho vodou a na to postavit kostky RW?Nebudou se dotýkat hladiny ale os keramzitu to navzlíná těsně pod okraj kostky(vyzkoušeno)

Ať to valí!!!
Timon
ja bych rekl ze figaro ma trochu jinej problem... svetlo. Cim na ty rizky svitis?
idealni je zarivka (alespon 2x18W BIO) nikdy sodik... obvzlast ne silnej sodik:))
a taky je super obcas nejak akvarko zahrat (NEhodne! tak28-30 C)zespoda. rizky dobre koreni kdyz maj kolem RW kosticky vice stupnu nez kolem listu.
Janxu
rizky nejlip korenej pri 21°C.
timon: 28°C- 30°C si vzal kde? trochu moc, ne?? :baby:
Mr. Figaro
Tak řízky pořád žijou:-D. Myslim že by už ve středu mohly bejt kořeny(snad).Uvidim no:-/ .
To Timon:
Pod sodík bych to nedal. Svítí mi na to jedna 18W zářivka a je tam kolem těch 20ti stupňů. Takže v tom to nebude.
Jahudka!
*Mr. Figaro* - Nesazis je nahodou do RW kostek znacky grodan?Pozor na tenhle RW.Musis u nej bezpodminecne upravit PH jinak ti rizky vubec nezakoreni a vypadaji presne jak pises - zloutnou a vubec nevypusti koreny.Doporucuju pripravit si vodu s PH 5,6 a tam je hodit.Druhej den opet zmerit PH toho roztoku a znovu upravit na PH 5,6.To budes delat tak dlouho az ti PH prestane stoupat.Paradoxne v obycejnym neznackovym RW rizky korenej lepe nez v grodanu.Grodan ma asi prilis vysoke PH.PH bys mel upravit v jakemkoliv rockwoolu na to nezapomen.Delal jsem ted pokus s korenenim v ruznejch RW kostkach bez upravy a s upravou PH takze to mam overeny.Jenom je skoda ze jsem to nefotil.
hhh
dobr den, panove mam tez problem se zakorenenim. rizecky sem namocil do Gelstim B vlozil do perlitu, pote dva dny do tmy pod igelit.uz dvakrat sem to zalil po 7mi dnech za oknem sem se to snazil presadit do smesi kokosu pisku a perlitu, pri tom sem zjistil ze tam neni ani naznak korinku. mam to prestat na chvili vlhcit?
No, mohl by to být taky starší stimulátor (jestli jsi použil). Stimulátory totiž obsahují fytohormony - Auxiny (IAA, IBA, NOA), které ve vyšších koncentracích inhibují růst kořenů, protože indukují tvorbu ethylenu. Všechno jsou to organické kyseliny na světle a vzduchu nestabilní.
jestedman
dva dny ve tmě?
Mr. Figaro
vočekujte datum :) .....
vaaanha
Snad se autor neurazí, že mu sem vložím svůj problém, ale nechci zakládat další vlákno možná zbytečně.

Situace je taková - jedno ze semínek PapayaXWW od De la Vastierre(ho) roste docela dost nestandartně. Hlavně co se týče kořenů a když nerostou kořeny, tak pak celá kytka taky není nic moc. Byla vysazena společně s dalšíma, které teď mají zhruba třetí patro a moc nevypadá na to, že by se jí chtělo růst. Dneska jsem zkusil ten jeden kořínek namočit do kořenového stimulantu, tak doufám, že to k něčemu bude. Stalo se už někomu někdy něco podobného popřípadě nemáte nějakou radu, která by mě posunula v mém poznání dál?
jestedman
fuj mutant
LUTOPEKO
substran k rizkovani. ten je vsude v kvetinarstvi. stimulax1, a namerene ph! staci to hodit na okno ale ne na prime slunce!!! vzdy sem byl 100%tni.
Hanos
Mi se osvědčilo zakořeňování přímo ve vodě. Stonek řízku jsem šikmo seřízl. Malou skleničku jsem naplnil (několik dní odstátou) vodou. Pak jsem do ní dal řez, a položil to do stínu (na skříň -asi 3 metry od okna, kde se přímé slunce nedostalo).
Vodu jsem měnil přibližně každé 3-4 dny. Ani ne po 2 týdnech byl řez zakořeněn a přesazen do substrátu. Není v tom nic složitého ;-)
Do vody jsem nepřidával žádné kořenové stimulátory, atd........


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma