Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Pokus o 1. INDOOR - Klikni zde pro originální téma
premekss
---------------Pokus o 1. INDOOR ------------------
Zdarek zdravim vsechny pestitele. uz dlouho snim o svem vlastnim indooru a kamarad mi ukazal tohle forum !:o hodne se mi to zalibilo tak sem se rozhodnul zlikvidovat sve akvarium a viuzit ho kapanek jinak snad se bude libit..

Akvarium je polepeno alobalem.. delam vse poprve tak se predem omlouvam za kazdou chybu ale napiste mi o ni..
premekss
Akvarium je polepeno alobale.. delam tohle poprve tak se predem omlouvam za chyby ale napiste mi jestli nejake budu delat.
Rhino
Zatim to vypadá dobře, ale jestli máš ten alobal z venkovní strany tak se ti brzo strhne ;)
premekss
Dalsim krokem je svetlo: na kliceni a pocatecni rust sem si rek ze nebudu potrebovat moc svetla tak to jisti 2X usporky po 23w snad to bude stacit co myslite?
Ahoj.
Chci se zeptat, co to máš za úsporky, myslím název, jo a za kolik si je přibližně sehnal.
Rhino
To MiniGrow: Mam tu samou úsporku a řek bych že to stojí do 100,- ale budu měnit typ světla :P
To premekss: Myslim že ti to nebude stačit.. Mě to taky nestačí a mam to podobné. Chtělo by to min. 70W. Jinak sem psal, pěkný ;)
premekss
Asi nejak tak to vypada kdyz se to da vse do hromady.. seminka : nejaka noname odruda ale paradni kourenicko fakt kvalitka:o takze akvarium ma 12x noname ..


na druhe fotce je videt me holky akorat mi pripadaji ze ty usporky sviti nic moc :/ ale uz mam s kamosem domluveny 70w sodik snad to na nejakou dobu bude stacit.
premekss
Za pomoci meho kamose DR.Moskyto mi prisel pod ruku 70w sodik..
premekss
sodik 70w (osram)
premekss
Na teto fotce je slecnam 10 dní pekne se opaluji pod sodikem..
expiry_date1
premekss,takže
1.alobal zvonka určite nie,sklo Ti ešte zadrží časť svetla,kým prejde k alobalu,ktorý nemá aj tak nejakú veľkú odrazivosť,radšej sí kúp nejakú originál fóliu,ak máš možnosť,nechaj sa inšpirovať druhými growermi,alobal sa síce dá,ale nie je veľmi dobrý.
2.Dúfam,že do akvárka pôjde len objímka s výbojkou a balast von:)
3.Nezabudni na ofuk kytičiek(ale samozrejme až keď podrastú.
4.Na rast by tie úsporky stačiť mali,len daj kytky tesne pod ne,ale pozor na spálenie,kým sú malinké,radšej nejaký mini parníček
5.Ak to máš v izbe kde svietiš,poriadne to utesni,aby Ti tam v dobe kvetu neprenikalo zvonku žiadne svetlo
6.Ak sú to noname a ešte z outu,je tam pravdepodobnosť,že to budú sativy a to budeš mať v týchto rozmeroch problém.
Aké sú rozmery toho akvárka?
Ináč pekné:)
EDIT,tak ten bod 2 si už poriešil:)
premekss
Mala nehoda .. to se muze stat kdyz na neco zapomenete ...






hned sem je zasadil do hydroponeho roztoku snad se to chytne :-)
golgotha
Nevyhoda toho akvarka je,ze je ze skla,bude propoustet hafo svetla ven,to je na nic,kytkam by vic prospelo!jepsi by byla nejaka nepusvitna bedna vylepena folii!
premekss
expiry_date1 -----
to akvarium je jen na to abych si udelal rostlinky asi tak 15cm vysoke pak mekne to vse soupnu do skrine ktera je vymalovana primalexem matnym .. skrin= sirka 80cm hloubka 60cm a vyska 120cm..

MiniGrow
ta usporka je LANDLITE 24W WARMWHITE jedna me stala 69kc myslim ze v OBI..

chci se zeptat jestli by slo Ph H2o ktere je 7 dostat pomoci citronky na 5,5 ?? neublizi to rostlinkam ?
Rhino
Ph snížíš třeba přidáním octa do zálivky. Víc najdeš v FAQ ;)
premekss
Rhino
a nevis asi kalik toho octu abych to sundal o 1 bod na 1litr?
Rhino
Pro hydro je nejlepší pH[4] 5,8. Širší rozmezí je 5,5 - 6,0. Speciálně holanďani používají ve svých systémech spíše nižší (kolem 5,2).

Zvýšení pH - Přidat do substrátu drcený vápenec, nebo malé množství hašeného vápna.

Snížení pH - Přidat do substrátu kostní moučku, vhodné zvláště pro období květu."

V období růstu používám ke snižování PH 40% kyselinu dusičnou.
Obvykle tak 1 ml do 25l vody. Vždy lít kyselinu do vody!!!!ne naopak.

Ke zvyšování PH používám i v období růstu i květu 30% hydroxid draselný.

V období květu ke snížení PH použijte 40% kyselinu fosforečnou."


-skus tohle, třeba ti to pomůže ;)
premekss
Holky se zacali lamat tak dostali berlicku :-) 10den rustu
premekss
Ty hydroponie vypadaji ze zijou :-) co ja vim snad to bude O.K
premekss
VoidMAN
o tom vsem uz vim . ale jak sem tu uz psal v tom akvariu si udelam jen sazenicky a pak je hodim do skrine .. snad to bude lepsi jeste sem se chtel zeptat jakou silnou vybojku budu potrebovat na skrin : sirka 80cm Hloubka 60Cm vyska 120cm jestli bude stacit kdyz tam dam ten 70w sodik + 3x 24w usporky? nebo to chce neco silnejsiho?
Dude
premeks - mozna mi neco uniklo, ALE ty hodlas jet hydro total pasiv?? zadny vzduchovani nebo tak??? ti to zacne uhnivat... (jestli mi neco uniklo, sorry)
premekss
Dude

chci tomu udelat bubler jen pockam az se to chytne..
premekss
Zdravim..

koukam ze se to tu nejak zaseklo? prehraboval sem se doma a nasel rtutovou vybojku myslite ze na ten rust tam mam dat radeji tu rtutovku nebo to mam nechat vse na tom sodiku?
expiry_date1
Podľa mňa tam nechaj sodík a určite ten bublák,aj keď korene ešte nezasahujú do roztoku,bude sa to zatiaľ správať ako aero:) ,nemáš na čo čakať.
edit:až teraz som si to pozrel,to máš celé zaliate vodou?No,bublák som ešte nešiel,ale neviem,aby to nezačalo hniť skôr,ako sa to chytí.
premekss
Nakonec tam nechavam sodik zdalo se mi ze ta rtutovka nejak slabe sviti ... i hydroponie podlehli mensi zmene dostavaji vodu co hodinu na 10minut za vse muzou spynaci hodiny a cerpadlo .. prikladam nejake fotky
premekss
Dosla rada i na svetlo.. viz..na fotce svetlo je slozene z 70w son-t sodiky a 2x24w usporek myslite ze to kytkam nejak pomuze ??? ?
GrowGrass
JAko myslim že ti do tý skříně bude stačit pro začátek 250W určitě,
tu očouzenou 70W bych tam nedával, to máš fakt dobrý tak na teď než ti to povyroste. Přeju pěknou zábavu :smoker: ať to roste, Jen dodám to pasivní hydro mě na začátku rozbilo :sun:
premekss
GrowGrass

jo to mas pravdu to hydro tumu sem se musel taky chlamat ale nevedel sem co s tim .. ale ted uz je to lepsi fakt to faka dobre
Macek001
Ahoj. Mohl by mne nekdo prosim poradit, jak silnou vybojku do skrine 75x70x50 (vyska x sirka x hloubka). Zda 150, nebo 250W? Pujde to uchladit bez cooltube?
metalsodik
150 W je tak na hraně , ale s 250 budeš mít exportní palice , akorát ta výška je málo , bduš muset mít menší kytky a více kusů nebo scrog.
Bez CT se neobejdeš , ale pokud ti to bude slušně chladit ,tak můžeš mít kytky i 15cm pod CT . To chlazení je podle místních podmínek a nejvíce záleží kam máš odtah a odkud přítah , pokud to budeš mít v bytě , tak bych raději v létě nepěstoval, protože tam budeš mít možná vice než 30 stupňů . to bys musel mít opravdu dobrý ventilátor , raději ale udělej nějakou nástavbu skříně.
ar45az
vypada to mocc pekne :P ja mam doma podobny ale pod 150W
premekss
no jak vidite na fotce tak to par holek zabilo .. je to asi uz po 3 co me ty raselinove kvetinacky zklamali tak sem ty holky co prezili zasadil do kelimku .. hydroponii se vede vcelku dobre taky sem si zasadil par Afghanu snad se chytnou .. :-)
premekss
Lidi v patek sem si obednal u Janci vybojku a dnes je uz utery a vybojka nikdy !!! ma nekdo zkusenosti s jancou?
premekss
Dnes sem se rozhodnul ze pro kyticky udelam 2 bublery tak je prvni na svete . jestli na nem najdete nejakou chybu nebo neco co bych mohl zlepsit prosim piste!!
expiry_date1
To máš do polovice pohárov vodu,či sa mi to iba zdá?Ale vyzerá to pekne.
Čo,už dorazil sodík?
premekss
expiry_date1
voda je tak asi do 1/4 .. uz jen koupim keramzit.. noa s tim sodikem me uz zacinaji srat uz je to 5 dni a nikdy a kdyz sem jim tam volal v utery tak rikali ze to poslali v pondeli a sodik nikdy ,, zacinaji me uz srat jinak dik
premekss
Zdravim lidi tak je tomu 7 dni co mam obednanou vybojku oj Janci a prred 5 dny mi tvrdili ze ji poslali a vybojak nikde takze sem se na Janca VY.... a koupil vybojku jinde fakt mohu doporucit prodejni sit REXEL CZ s.r.o. vybojku mi dali hned ze skladu a jeste sem si mohl vybrat mezi 3 znackama takze OSRAM son-t 70w a prisla me na 225Kč coz neni tak hrozne .... jen bych rad vedel jestli nevite nekdo kolik ma Lumenu a jaky je rozdil me 70w Osramem a 70w Philipsem ???
HavanaJoe
Ahoj, hele ty mas Osram Vialox Nav-t 70W, ktera ma 5900 lumenu. Od Philipse je nejpodobnejsi Son-t Pro, ktera ma 6000 lumenu. Tady se zda, ze nejde az o takovej rozdil. Kazdopadne ani jedna z nich nepatri k tomu nejlepsimu, co tyhle 2 firmy v 70W sodiku nabizeji. Napriklad Philips dela model, co se jmenuje MASTER SON-T PIA Plus 70W a ta ma 6600 lumenu, coz uz je rozdil 1/10 svetelneho vykonu. Ale jak jsou na tom cenove, nebo napriklad s zivotnosti jsem uz nehledal.
Asi neni na miste rvat si vlasy, nebo vybojku odepsat a spechat pro lepsi, i pod tou tvoji to pekne poroste(pokvete), ale tyhle informace bys nasel stejne jako ja bud na webech vyrobcu, nebo tady na Groweru (minimalne porovnani ruznejch sodiku od Philipse , sem tu nekde zhlidl) jeste pred samotnym nakupem ;) .

Drzim palce v pestovani, tvuj threadik sleduju .
premekss
HavanaJoe

Dik moc za rady :-) jeste se chci tak zeptat mam celkem velkou skrin do ktere chci holky dat a to 70x 60x 120cm vim ze na takovou skryn bych mel dat tak 250w ale myslim ze penize na to nebudou tak se chci zeptat jestli bude lepsi kdyz koupim jeste jedn set 70w takze 2x 70w nebo jednou 150w? dik moc
HavanaJoe
Tady je odpoved asi jednoznacna: urcite radeji 1x 150 W, nez 2x 70W. Kdybys pouzil 2x vyse zminovanou 70W Master Son-t Pia Plus dostanes svetelny tok 13200 lumenu, kdezto jedna 150 W Master Son - t Pia plus ma 17500 lumenu a to je uz celkem dost velkej rozdil.
Navic si vezmi dalsi naklady, ktere ti vzniknou diky tomu, ze bys potreboval 2 balasty, 2 svitidla.

Jedinou moznou vyhodu v pouziti 2 x 70 vidim v tom, ze bys mohl svetlo ze 2 zdroju lepe distribuovat, trebas tim, ze bys udelal 2 vertikalni valcove vscrogy , nebo take v tom, ze napriklad na rust bys svitil jen 1 sodikem a az na kvet zacal svitit obema.
drtikol
servus,
eshop.klecka.cz - tam si objednej reflexni folii misto alobalu....
tem kytkam bys moh hodit nejakej malej vetracek na ofuk, nebudou se ti lamat-poradny stonky.
150w ti da vic nez 2X70...
expiry_date1
Ak chceš kupovať ešte jednu,tak určite 150W.Myslím,že cenove to nebude oproti 70W veľký rozdiel.A na rast môžeš použiť tú 70W a na kvet 150W,poprípade na posledných 30 dní tam šupnúť obidve.Ak nepotrebuješ šetriť el. tak na rast 150W a na kvet pridať 70W,alebo obidvoma svietiť celý čas.
70W na takú skrinku je fakt dosť málo.Ja mám 70W v skrinke 24,5x44x60 a rozmýšľam nad 150W na kvet:)
premekss
drtikol
expiry_date1

mate pravdu koupim 150w dam ji uz i na rust a az bude kyti v kvetu tak tak k te 150w pridam jeste 70w a snad to bude stacit.. jeste se chci zeptat jestli ma te nejakou zkusenost s vymalovani skrine barvou primalex polar jestli by nebyl lepsi ten alobal??
drtikol
alobal je urcite horsi nez primalex, kterej je horsi nez folie... :bandit:
premekss
4 kyti uz dostali svuj bubler ale moc tomu neverim ze to prezije ..
premekss
Pohled na 15 kyticek museli pryc z akvarka protoze bubler se tam nevesel tak si ted vegetuji venku ale v patek je dam uz do skrine..
premekss
Chci si koupit tu 150w vybojku a potreboval bych radu uz mam vyhlidnuto: SON-Tplus 150W E40 sodíková 308,08 Kč , N.D.-objímka E40 94,72 Kč , tlumivka Layrton SAPI 150W 261,88 Kč ,, !!!!!! potrebuji poradit jaky k tomu mam koupit starter a jaky kondenzator?? vse je vybrano z ceniku od Janci tak prosim pomozte mi z neja vybrat zbytek dik moc
premekss
Tak az dnes mi prisla ta neocekavana vybojka od Janci 9 dni to je celkem dost...
premekss
zdravim dlouho sem tu nebyl .. tak pridavam fotecky holek vypadaji pekne akorat ty v tom bubleru nejak zloutnou :/ zacnu je hnojit krystalonem snad to pomuze..
premekss
nautik
Zdarek jeste jim dam nejaky den a presadim je... :-) jinak krystalon rust pouzivam ted a na kvet se pokusim sehnat neco jineho...
premekss
Zdravim vsechny. nebylo ted moc casu takze tu nemam zadne nove foto ale pokusim se tu dnes hodit fotky kyti :-) nakonec jim svitim 1x 70w son-t B od philipsu a 1x 70w SON-T Pro taky od Philipsu myslel sem ze mezi nema nebude zadny rozdil ale ten SON-T Pro sviti mnohem silneji fakt to jde poznat kyti sem dnes prepnul na kvet tak uvidime co z toho bude. zatim
premekss
tak pridavam fotecky holek .. 7dni kvetu :-)))
pyroman1
a kde je bublak
premekss
pyroman1
Zdravim bublak je pryc kyti hodne zloutlo tak dostalo znovu hlinu :-))
premekss
tak jak jdou kyti do kvetu tak mam slzi v ocich z 6 kytek to vypada na 3samce nebo hermace.. sakra
premekss
Zdravim potreboval bych radu kyti je 10 dni v kvetu a nekde na foru sem se docetl ze kdyz ted dam kytim 48h svetla ze se jeste rozvetvi je na tom kus pravdy??
premekss
Pridavam fotky meho Indoorku ktery sem pekne podelal asi to seknu a pojedu od znova no posudte sami ..
premekss
Nove fotecky 37.den květu musim rict ze z tento indoor se mi vubec nepovedl uz se moc tesim az to vyhodim a pojedu new indoor .. :-)
premekss
Mam malou otazku pro znalce ?????

1.fotka moc pekna cestinka ...






2. a to bych chtel vedet co to muze byt za odrudu na cestinu to nevypada?
premekss
tak tu davam nove foto dnes dostali celkem slusne strihani .. tak za 14 dni je seknu protoze uz se nemohu dockat az rozjedu new indoor pro ktery mam pripravene hororry a taky uz nebude 2x 70w ale 250w ..
Mesias
Zajamlo by mě kolik toho budeš mít suchého. Já jedu totiž taky 2 x 70w a dost se bojím malé sklizně. Každopádně taky přidám watáž na příští grow. Jinak máš to hezké šišky...
Kaspars
skoda ze to prerostlo , ale jinak dobra prace evidentne te to bavi (asi jako kazdeho kdo ma indoor) nevijima mě, tvuj druhy budu sledovat paac mam taky 250w (mater son-t pia plus) priprav se na to ze to uz rosku topi tak si nejak pokoumej ventilaci... vis jak je leto a teplota bude za veder vysoko... kazdopadne mas ode me k+ libi se mi to tvoje stinitko jak vypada s 70 a 2ma usporkama... proste je to hezke na pohled... mej se "Kašpars"
premekss
Mesias

Zdarek dik moc za ty pekne sisky taky se mi moc libi ale toho sucheho budu rad kdyz toho bude 30g udelal sem tam celkem hodne chyb ale dalsi grower uz to snad neposeru zdarek at roste..
premekss
Kaspars
kamo dik moc ze pravda ze me to moc bavi vcera sem tak premyslel a rozjedu ty indoory 2 jeden pojede 2x 70w a ten druhy to bude ta 250w na kterou uz mam pripravenou vetsi skrin a hlavne se ted pripravuji udelat cooldtubu na tu 250w uz se na to moc tesim snad to bude lepsi zatim..
Kaspars
uz tu CT mas nebo to teprve resis? ja ji taky resil a nakonec ji mam od jednoho distributora kavalier... podivej se sem na muu posledni prispevek http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=2
premekss
Kaspars to zni fajn a uz to mas doma?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma