Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Postrach řidičů - Testy na cizí látky v těle - Klikni zde pro originální téma
orik
zdravím.
Teď jsem se v novinách dočetl, že dopravní policie už má k dispozici přístroj na měření cizích látek v těle. Na jižní moravě je prý ve fázi zkoušení.
Údajně to měří velmi přesně a neomilně i několik dní po požití drogy (THC,pervitin,kokain,mdma,LSD).
Princip je takový že vám vezmou vzorek slin nebo potu(na špejli s vatičkou) a hodí se to do přístroje o velikosti mobilu. Vísledek je znám cca do 10min.
A aby toho nebylo málo za přítomnost jakékoliv nežádoucí látky vam bude strhnuto 10 z 12ti bodů. (až bude v platnosti bodovací systém).
Chtěl sem se zeptat jak to vlastně my, řidiči-huliči, budeme dělat? Nejhorší je, že lidem kteří nikdy nepukali, nevysvětlíte že už na vás (a na vaše jednání) nemá vliv včerejší joint...
Ant
většinou budou testovat tvrdé drogy tak snad...... Ale ty body to je humus . A taky pochybuju že to bude mít každej policajt . Bude to asi docela ruleta řikáš si měl sem LSD doufejme že si budou myslet že je to Mdma . Prostě se budeme muset modlit aby se netrefil . :)
Mě hlavně zajímá, do jaké doby bude ten přístroj schopen měřit danou látku. Jestli to bude hodina, 3 hodiny, půl dne, den, týden.... A taky kolik toho dokáže změřit - 1 špeka, 5 špeků, jednu piluli XTC nebo třeba 5?:mutant: :mutant:
Sinuhet
Neverim ze budou testovat pritomnost latky. Bude to detekovat urcite minimalni mnostvi a to takove ktere ovlivnuje rizeni. No uvidime.
Lahvan_FlaskiCZ
jj, mysely by mit ty testery sakra presne vykalibrovane. bavil jsem se s par (chlupatejma :) ) a bude to mit az pristi rok jedna posadka vozu z peti.
jak rikal Sinuhet, bude to test na mnozstvi ktere budes mit v krvi a ktere by pripadne mohlo ovlivnit tvuj ridicsky um......... :D
orik
Trochu víc sem se o tom informoval. Je to tak že ten přístroj nameří přítomnost nějaké cizí látky ve vašem těle. To už je "zle".
Která z nich to je se zjistí až po krevním rozboru..
Co se týká té doby "intoxikace" tak sem se dočetl že špeka marihuany můžou naměřit i po týdnu. (asi jak v kom:D:D).
No nevim asi nevědí která bije, to by byl každej bruhej kontrolovanej pozitivní:rolleyes:
Lahvan_FlaskiCZ
jj, znam HROMADU lidi co by prisli o papiry. to je nesmysl, ze az tyden po speku bych mohl sednout za volant............ :(
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od orik
Trochu víc sem se o tom informoval.


Kde?
HeRB
keby si dal hledani nasiel by si asi toto:
http://grower.cz/forum/showthread.p...ghlight=vodicov
a toto
http://grower.cz/forum/showthread.p...ghlight=vodicov
a nemusel si zakladat podobny thread...
orik
citace:
Původní příspěvek od Sinuhet


Kde?

Známá dělá administrativní pracovnici u cajtošů, tak říkala co o tom slyšela. To o tom týdnu působení sem četl v novinách JM Rovnost z 10.2.

Z vlastní zkušenosti vím že test (na THC) co se namáčí do moči měl kámoš pozitivní i po asi 10ti dnech nehulení.

Jinak za to že je tu podobnej thard se omlouvám. Hledání sem samozřejmě použil ale asi sem to přehlíd..:rolleyes:
Dude
no vidim to na peknou buzeraci na silnicich po czteku, rychtickach, akcickach, kam jezdi lidi, který fízlové moc nemusí....nová lepší hůl na starý psy :D
chuck53
Fuj eště že nemám řidičák:punk:
100Thermal
Dle mýho za volant jakýkoliv látky ovlivňující vnímání prostě NEPATŘÍ. Nejde jen o váš život, a mít někoho na svědomí nění asi nijak příjemnej pocit. Správný řidič jezdí jen a pouze střízlivý. Pokud toho někdo není schopnej, ať nesedá za volant a nebo ať za to pyká. Někdo může namítnout, že zhulenej jezdí opatrně, ale to je natolik subjektivní pocit, že takovýho člověka bych označil za hlupáka.
orik
Nevim jestli se to dá nazvat flashback ale kámošovi po týdnu najely houby (z minulýho víkendu) tak, že by v tu chvíli káru určitě neuřídil. Politej potem, rozjetý vzornice.. pak to pěkně dlouho rozdejchával. No ještě že to není řidič..
A k tématu, z nezávislejch zdrojů sem zas slyšel že gaja z našeho okrsku už mají ten přístroj v moci a zkouší se(!).


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma