Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Houbičky a psychedelické zkušenosti ? - Klikni zde pro originální téma
Kmenet
Právě jsem dočetl knihu Carlose Castanedy „Učení dona Juana“. Nevím jestli znáte tento titul (autor v něm popisuje své zasvěcování do tajů psychedelik), ale mně se jeho příběhy zdály dosti neuvěřitelné a spíš se mi tento autor jeví jako blázen, či schizofrenik. Rád bych se proto zeptal , jestli má někdo nějaké osobní zkušenosti s psychedelickými účinky lysohlávek apod. Je to opravdu tak šílené, jak popisuje tento autor ! (Omlouvám se těm, kteří tuto knihu ještě nečetli).
bubuman
mam houby moc rad a vrele je doporucuji nejlepe v prirode a s dobrym kamosem ci kamoskou nejlepe cerstve, kdyz se zmastis v miste ,kdes ty houby nazbiral uplne nejlepsi, protoze kazde mycelium je jine a muzou byt propojena az pres 100 kilometru, kdyz si das lysohlavky do hledani, tak se taky dozvis, ale hlavne dobrej setting je zaklad
Vysmátá cyklistka
Castaneda je ok počteníčko, ale Don Juan je vymyšlená postava, bohužel neexistoval, což ale neznamená, že popisy všech těch úžasnejch tripů nejsou pravdivý.
V Mexiku maj svoje vlastní houbičky, a hlavně kaktusy - např. peyotl a mescalin a ty tě určitě vezmou na procházku plnou překvapení, já bych se takovýhle zkušenosti vůbec nebránila ( doma pěstujeme peyotl, je to kaktus starej už cca 5 let, jednou ho usušíme a sníme, snad něco bude, bylo by to fajn!).
Jinak naše český lysohlávečky jsou moc cool a je to jak říká bubuman - nejlíp chutnaj, když si je nasbíráš sám, my u sběru zpíváme písničku Houbičky houbičky where the hell are you houbičky houbičky show me what is true...
Na houbičkách mám nejradši, že se na pár hodin taky staneš houbičkou, a vychází to z tebe z pórů kůže po celym těle, joj, těšim se na silvestra a na dobrou čajdu s přátely.
Mějte se rádi!
Walhalla2000
2 kmenet

uceni je dobra kniha, ale doporucuji neprestavat a precist si i ostatni knihy, ktere na tuto navazuji. Nektere vypravi co bylo pred knihou uceni a nektere navazuji na to, co bude potom. A nektere rozebiraji jeste hloubeji uceni... Jsou trochu z jineho soudku tim, ze ... no, doporucuji precist.

2 cyklistka

ja zase nekde cetl, ze Don Juan se zaklada na skutecne postave. Samozrejme je to okrasleny a pribarveny, jinak by to nebyla takova serie knih, ale rika se, ze castaneda je spisovatel faktu, nebo jak se tomu rika... sakra, proc sem vcera tak hulil... proste tim chci rici, ze na tom pravdy trochu urcite bude...
Vysmátá cyklistka
Jo, kámo, máš pravdu, i ostatní knížky stojí za to přečíst.
Don Juan - ať už opravdovskej, nebo vymyšlenej - každopádně mě očaroval a mám ho moc ráda, a vzala jsem si od něj, či od Castenady hodně ponaučení.
Je dobře, že jsi zase čet, že bude spíš opravdovskej, to mě těší, ale jak říkám - tak i tak to člověku dá hodně, protože myšlenky jsou tam veliký převeliký, je jenom škoda, že jsem jich již mnoho zapomněla...
Walhalla2000
ted sem si vzpomnel, co to pise za zanr... je to literatura faktu...
Kmenet
Díky za vaše dobré a užitečné odpovědi ! Každému dávám karmu !!!
Aaron Lightner
Rád bych připomněl, že Castaneda se houbami (kouříkem) zabývá spíše okrajově a jen v počátečních fázích svého učení (asi tak do knihy Cesta do Ixtlanu). Ostatně Castaneda sám údajně dost nesnášel hippies, kteří ho začali uctívat jako peyotlového a lysohlávkového guru, a v pozdějších knihách sám několikrát zdůrazňuje, že psychedelické zkušenosti představovaly pouze jednu omezenou etapu jeho cesty.

Nemohu ale na tomto místě opomenout pravého mistra hub, Terrence McKennu; pokud chcete prohloubit své vědomosti o houbových zážitcích, představují Pravdivé halucinace, Experiment v La Chorrera nebo Pokrm bohů opravdové skvosty. Zcela jedinečné a na tomto fóru obzvláště patřičné místo zaujímá McKennův Magic Mushroom Grower's Guide.
Dude
2 Aaron, jo Terence byl vizionar... Prosimtě ten experiment v Chorera mysliš v rámci knihy Pravdivé hal. nebo je to i nějaká samostatná kniha?

BTW: Myslim že na 21. prosince 2012 ohlašoval konec času,tak jak ho známe,tak jsem zvědavej...
THC-Aktiv
Houbičky, letos jich byla fakt hrozna uroda, ja jich sklidil asi tak 800 klobouku na jdenom fleku, ten flek jsem mel asi 200m od baraku a tak jsem tam travil docela dlouhy chvile :D¨. Musim rict, ze jsem letos prisel na spoustu veci tykajicich se hub, at uz ruzny caje, nalevy, pokrmy atd. Zjistil jsem taky jak se k nim chovat, v zadnym pripade se snima nesmi zachazet jako s ganou, tzn. nekde si usere pes, tak zahulime, to ne to v pripade lysonu neni dobry. Je to fakt ritualni pokrm a mel by byt pro nejlepsi efekt taky tak pouzivan. Jinak co se tyce stavku, tak tady nekdo presne vystihl moje slova a to ze se fakt stavate docasne houbickou, to je fakt presny. Mel jsem letos pekny vize, dlouhy tripy, ale rozhodl jsem se ze az do podzimu do hub nepujdu, letos stacilo, parkrat jsem pekne odlitl bylo to hodne husty, ale pak kdyz jsem je pozil, tak se mi z nich delalo spatne a uz jsem vedel, kdy mam prestat, tak zase pristi rok.
Aaron Lightner
Dude> Jsem přesvědčen, že kromě Pravdivých halucinací existuje i samostatná kniha "Experiment v La Chorrera", ale teď ji v knihovně nemůžu najít; takže bych to nechtěl tvrdit na 100%, možná se pletu.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma