Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
elektriny z lampy - Klikni zde pro originální téma
qwert666
Cus mate nekdo zkusenost s vyvedenim elektriny z lampy. Uz mam skrin lampu. Chtel bych pokracovat, ale bez elektriny to nejde. Je to ve sklepe, presneji garaze, spolecnej proud. Zil sem v presvedcenim, ze vypnu svetlo a nepujde tam proud, ale bracha mi ted rikal, ze by se musely vyhodit pojistky. Jak to doopravdy je?
To by byl provar. Za 1. Bych asi musel vyhodit celou garaz a ta neni mala. Vypadlo by na chvili vsechno, vrata, svetla.
Za 2. Netusim kde ty pojistky sou a jestli je maj nekde zamceny, tak je to v prdeli!

Hned rano to pujdu cheknout. Pokud rozumite nekdo elektrine prosim poradte.
Jahudka!
qwert666 - No,bejt tebou tak to ze svetla netaham.Neni dimenzovany na tak velky odbery.Pokavad pojedes do 250w nemel bys mit problem.Svetlo nemusis mit nutne zapnuty,aby to fachalo.Zalezi na tom kam to konkretne pripojis..Spolecnej proud tak na to bych se vykaslal,protoze na to podle me nekdo kapne jakmile se o tolik navysi spotreba,ale to bys mel vedet sam,jak moc se tam bezne spotrebuje..
qwert666
Pojedu 400W sem si jistej ze si toho nikdo nemuze vsimnout. De o velkou garaz znamenalo by to sviceni 1den cely garaze. Coz by vystacilo na celej grow. Je to problem zapojit z beznyho svetla 400W + dalsi spotrebice?
Jahudka!
400w je celkem dost.Kabely od svetel nejsou vetsinou delany na takovou zatez,zvlast kdyz ti to nebude zrat jenom 400w,ale minimalne 500.Je to cca 2,5A odber.Draty by to vydrzet mely a i vsechno ostani,ale je to proste svetelna faze,ktera nema zem a nesmis zapomenout,ze jsou na to poveseny jeste dalsi svetla.Takze kdyz tam nekdo prijde a rozsviti muze bejt odber daleko vetsi.
No jinak se navysi odber cca o 270kwh mesicne,coz je celkem dost na to,ze je to spolecnej proud(pri sviceni 18/6)
Jahudka!
qwert666 - No hele,ted jsem si to az uvedomil.Jestli jeden grow je jako cela denni spotreba v ty garazi,tak mit obavy kvuli spotrebe nemusis to je jasny.No a myslim si,ze v takovy garazi bude svetel plno takze bych nemel obavy na svtelnou fazi napichnout 400w sodik.

No a ted to pripojeni.Podle me to problem neni,proste pripojis draty dovnitr do toho svetla a vytahnes si je nekam ven.Problem je ten,ze ti to bude svitit jedine kdyz budou rozsviceny svetla v ty garazi.Jinak lampu budes moct zapinat a vypinat tim vypinacem kterym zapinas svetla v ty garazi.Ja bych to udelal takle.Koupil bych digitalni spinacky ktery maji ochranu proti vypadku elektriky.Z ty zarivky bych vytahnul normalne klasickou snuru jako prodluzovak a tam bych napojil skrin.Abys mel jistotu,ze ti to nebude svitit i kdyz nechces,tak bych tam dal tyhle spinacky ktery by si to ohlidaly.Akorat bys to cely musel nacasovat v dobe,kdy se v cely garazi sviti.Taky bys to mohl ridit rozsvecenim garaze na 18/6 a 12/12,ale to by bylo asi divny ne?
qwert666
Je to v prdeli vede tam jenom jedna faze na svetla, takze by tam sla zapojit jenom lampa.
Reseni uz jedine zajit za zpravcem a neco si vymyslet - treba mrazak ve sklepe. Ten muze mit podobno spotrebu jako pestirna se 400W.

Ten k ty elektrine bude mit urcite pristup a mozna by se to tam dalo natahnout. Doufam!

edit by Jedule - prosím, doplňuješ-li pouze info k minulému příspěvku, použij edit/delete, nevyráběj po dvou minutách nový příspěvek


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma