Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Idealni kybl na strome (zkusenost z posledni sezony) - Klikni zde pro originální téma
nekurak
Damy a panove,
rad bych se s vama podelil o nektere detaily pestovani na strome. Co me k tomu vede? Vubec se mi nelibi myslenkove pochody nekterych uzivatelu - vruty do kmenu, desky, draty... Kdyz uz na ty stromy musime lezt, neposkozujme je zbytecne. K teme:

1) Jako spojovaci material pouzivam 2cm sirokou jutovou pasku. (http://www.juteko.cz/cz_04_pasky.html) Ma vyhody: nezarezava se, je mozne ji zasvinenim barevne sladit s kmenem.

2) Pro kybl jsem usil 'odev' z pevne hnede tkaniny (manchester). Proc?
- Na libovolne misto muzu nasit kovove oka, ktere mi slouzi k upevneni na strom a k upevneni maskovani - vetsinou mensich vetvi. Kybl se tim stane 'stealth'.
- Vetve nesviraji 90stupnovy uhel. Kybl se nam na vetvi dotyka jen malou plochou - jak je mozne videt tady http://grower.cz/photos/006187/0165t.jpg. 'Odev' ale muzu vhodne vycpat, takze vaha stabilne spociva na vetvi a ne na uchyceni.
- barevne sladeni se stromem - pro pripad ze nam opada maskovani

3) pro uchyceni kyblu nam v minimalisticke verzi staci 2 oka na kyblu. Jutovou pasku neni nutne prilis upevnovat a stejne ma kybl maximum stability. Nemusim se bat, ze v prudsim vetru a naklonu stromu mi kybl sleti dolu. Nakres v obrazku.


Chapu, ze nekdo tohle muze oznacit za zbytecny perfekcionalismus. Ja to vnimam tak, ze kybl davam do roka jen 1 (nejsem zadny velkoproducent), tak si s tim vyhraju do tip-top stavu. Nakonec, o to huleni ani moc nejde, spis o tu radost, ne? :cool:

Diky za docteni. Uvitam vase nazory.

PS> V zasade nedelam fotky z groweni, omluvte prosim kvalitu nakresu.
highmat
pokial sa chces iba vyhrat s nimi, tak to je v poho, ale na viac ako 2kyble by som to nikdy nedal...sitie taktiez nie je moja silna stranka...a castokrat je lepsie urobit vsetko rychlo...ale napad by usiel
nekurak
citace:
Původní příspěvek od iXtiN
No je to super, ale mam brutalny pocit, ze tento thread tu uz bol.
mozno sa mi to iba zda :crazy:

Ixtine, tvuj pocit pravdepodobne prameni z toho, ze jsem to napsal pred casem a dlouho nebyli zadne odpovedi, az highmat thread opet ozivil.


highmate, nepochopil jsem, proc by si to vic nez na 2 kyble nedal. Co je dobre pro 2 kyble, je dobre taky pro vic kyblu, nebo ne?

Ja taky do seriozniho krejcovstvi nedelam, mam to jen jako hobby*. Kazdopadne muj kybl si zatim nestezoval na kvalitu odvedene prace - a myslim, ze ani tvuj se nebude, ani pokud neco narychlo spichnes. Usetri ti to tezke premysleni na strome.


* Treba v USA je bezne, ze clovek nedela cely zivot v jedne oblasti, ale treba v 40-45 prejde na neco uplne jineho. Ted delam v technice, ale mozna se casem presunu do teto oblasti.
highmat
vies...ja si zoberiem kybel,nafarbim(pokial treba) na cierno/tmavo a izolepou ho prilepim na strom,usko taktiez chytim a mam to urobene za 5minut,tak mi povedz, co je rychlejsie?a praktickejsie? a myslis ze rastlinky pocitia zmenu?
ale ta latka sa mi zda ako dobry napad, uz iba k tomu ze nemusim to nejak prefarbovat...urobim najake a porovnam...
Biibou
no myslím si že izolepa není zrovna nejchytřejší věc...nevím jak ty ale mě už málem několikrát zhodil dolů kybl ze stromu a to že to obmotáš izolepou myslím že je dost pochybný, když si jen představím jak moc ten vítr hejbe stromem a pak si nedokážu představit jak bych asi usínal kdybych to měl slepený izolepou...asi bych tomu moc nevěřil i když věřím že to tak děláš...a jak velký kýble s tím přichytáváš?
highmat
maju hmotnost tak 15kg, ale obmotam to niekolko krat,a zatial spavam pokojne...ale pokial tomu neveris tak pridaj ako uchyt aj jeden drot okolo kmena ako poistku

2nekurak: co znamena ze robis v technike?pestujes technicke konope a mas v plane prejst na "normalne" ?
Biibou
Zdravím lidi,
letos chci opět pěstovat na stromě a chci se zeptat všech co si tenhle můj vzkaz přečtou co si myslí o trubce,rouře nebo nečem podobným kulatýmu tvaru o vejšce asi metr(třeba i víc záleží na individualitě) a průměru asi 30cm.nemluvím o samozavlažování nebo uchycení ale jen o tom tvaru.jak by v tom rostla ta kytka...dnes sme o tom debatovali s chalanama a někteří to maximálně zavrhli s tím že ta kytka prej poroste jen do vejšky a že se prej nerozvětví a že to prostě bude stát za piču...já si myslím, že by to mohla být dobrá vychytávka pro stromy a to ze stránky pohybu in trees a množství kytek co by se tam vešly...dík za rady
highmat
takze korene meter tam asi nebudes mat ked budes sebelepsi grower...1m je fakt wela na strome...tazko by sa ti to uchytilo(tam by som odporucil drot do rury a obmotat okolo konarov/kmena)

na raste by sa to asi az tolko neprejavilo...ano sla by do vysky ale toby si mohol kontrolovat zastrihavanim, pripadne ohybanim palic...
ale ten kybel bude asi fakt jednoduksi :angel:
Biibou
highmat:
já se právě nechal lehce inspirovat tou tvou izolepou,když mluvíš o tom uchycení.myslím že by to asi držet mohlo.sehnal bych si třeba nějakou plastovou rouru s nějakým záhybem nahoře za kterej bych to zachytil drátem a možná bych nahoře i propálil díru na nějakej ten šroub(i když je to hnus) a pak bych to celým postavil na nějakou větev a obmotal ozolepou...já sem to i čekal že ten metr ja dost ale mě šlo jen o to jestli ten malej průměr jí neubere na růstu,víš?líbí se mi na tom ta představa že je to dlouhý a užší a že to na tom stromě bude lepší i pro lezení kolem toho...asi to letos zkusím.nafotím celej proces a pak dám vědět :punk: a pokud se vám něco nezdá tak prosím kritizujte jak to jen de rád o tom pokecám:beer:
highmat
skus... a ako presne mas v plane zapchat ten spodny koniec , aby ti zem nevypadla???a ak si myslis, ze to mas premyslene tak urob nejaky mikro nakres, nech vieme na com sme...
PUNKie
ja by som na spodu tej rury prevrtal male diery na vsetkych svetovych stranach (4). potom by som vzal nejaky pevny drôt alebo tyčky a prepchal cez tie dierky a tak by som z nich spravil taku uhlopriecku. potom by som vyrezal koliesko z nejakeho odolneho materialu , ktore by sa mestilo do vnutra a to by som zvrchu pustil az dole. a ono by sa zachytilo na tej uhlopriecke z tych drotov
jestedman
no a skrz ty dirky dej drat a ten omotej kolem stromu a mas to chyceny dole.

ale dle meho nazoru moc dlouhy, malo siroky, kybl je lepsi, nezapomen, ze to co ma kytka dole, ma vetsinou taky na hore
Biibou
nějaká ukázka z letošku !22!


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma