Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Co takhle zalejvat minerálkou? - Klikni zde pro originální téma
Tomasino
Nazdárek všichni .... hele mám na vás na všechny dotaz ... myslim, že by to nemusela bejt špatná myšlenka :) Co si myslíte o zalejvání kytiček minerálkou???
Docela jsem o tom přemýšlel a říkal jsem si, že by to vůbec nemuselo bejt špatný a to z následujících důvodů:

1) Obsahuje CO2, cože je pro kytičky bájo a zalejváním by se dostalo do půdy

2) Je tam docela slušný spektrum minerálních látek, které by pro kytky mohly mít taky docela dobrej vliv, nicméně v minerálech a jejich účincích na kytky se moc nevyznám, takže tady by bylo dobrý, kdyby napsal někdo kdo tomu trokšu rozumí :)

3) Další věc je to, že minerálka neobsahuje chlór, kterej kytkám moc neprospívá jak všichni víme .... a hlavně minerálky se dělají z přírodních pramenů, které jsou očesány o veškeré přídavné chemikálie ..

Samozřejmě zůstává otázkou, jestli sami výrobci do těch minerálek něco nervou, ale zase tak dopodrobna jsem se o to nezajímal .... hned jak jsem začal dumat, píšu sem :)

Takže zkuste k tomuhle říct taky svůj názor, třeba by to pro naše miláčky mohlo bejt docela prospěšný co myslíte??? :D
weeno
No tak tohle mě napadlo taky, a taky mě napadlo, pokud tam výrobci minerálek něco dávaj, zalívat sifonem ze sifon flašky, prostě si tu minerálku vyrábět sám, ale radši jsem to nezkoušel, takže K4U za sqělej dotaz a jsem zvědav co se dozvíme.
livo
Pokud chcete svý kytky zabít, tak doporučuju zalejvat slazenou minerálkou, pivem, coca-colou apod., hlína vám pěkně vykvasí a příjemně to taky nevoní. Zalívat pivem, sifonem nebo minerálkou je podle mě :(- lejt jakoukoliv kyselinu do hlíny se nedoporučuje:
- CO2 + H2O je kyselina uhličitá, chcete si negativně měnit Ph?
- proč pořád chcete dávat CO2 do hlíny? pokud si ovšem chcete zakyselit a zasolit půdu tak prosím
- kořeny potřebují kyslík (poraďte nějakýmu bubleristovi ať pouští kytkám místo vzduchu CO2 a určitě vám poděkuje a možná už druhej den)
- CO2 vám v hlíně zreaguje na různý uhličitany a to jsou soli - zasolená hlína je shit, protože kořeny přestávají cucat živiny a zastavují vývin
Btw nejsem zemědělec, jsem elektrikář, ale vím, že v jednoduchosti je síla. High.
Tomasino
Livo díky za info nicméně určitě jsem neměl na mysli slazené minerálky a jiné :) myslel jsem na klasickou minerálku bez jakékoliv příchuti či přísady ..... jinak ohledně CO2, četl jsem tu i názor, jak to někdo fouká z hasičáku přímo na kytky ... nemyslim si, že by CO2 dodávané v rozumné míře do půdy mělo na kytky špatný vliv (pokud se mýlím opravte mě někdo) ... :)
Samozřejmě jsem tohle nemyslel jako že je budu prolejvat jen minerálkou .... možná jsem to špatně napsal, ale myslel jsem to jako občasný přísun a občasné nahrazení destilované vody kapkou minerálky nebo dokonce promíchání vody s minerálkou jako takovou ... :D
weeno
A co takhle dát okolo květináčů sklenky a denně v nich měnit nalitou sodovku, CO2 z nápoje odchází rovnou pod listy kytek a do půdy se kyselina uhličitá nedostane.
Tomasino
To Weeno: No nápad to neni špatnej ..... to by určitě šlo :D

Nicméně ... teď jsem mluvil s kamarádem, co je na kytky vcelku odborník a jeho názor je ten, že by to kytkám nemělo vadit ani náhodou .. ba naopak ... to že se do půdy dostane CO2 vůbec nevadí, protože se z půdy v klidu odpaří ... další poznatek je ten, že minerálka je v podstatě zásaditej roztok ... takže by to mělo prospět i PH půdy (a né naopak jak psal Livo :) ale v pohodě ... je to diskuzní téma a každý máme právo na svůj názor ... taky netvrdím, že mám ve všem pravdu, jsme jen lidi :)
Jo a ještě k poznámce že CO2 a H2O je kyselina .... tohle mi moc nesedí, protože sodovka či minerálka, která tohle složení obsahuje je zásaditej roztok, takže ta kyselina nevim nevim ...... samozřejmě se dá takto vytvořit kyselina, ale za použití nějakého katalyzátoru (doufám, že neplácám moc kraviny, protože tohle neni moje silná parketa :)

No uvidíme co se sem napíše dál .... snad se tohle téma trošku rozjede :D
weeno
to Tomasino: No já kdysi taky někde čet, že sodovka je tříprocentní kyselina uhli. .. .něco,
to All: Ale může být, že některá minerálka je díky obsahu vápníku neutrální, nebo mírně zásaditá, ale fakt je, že tím pádem obsahuje nějaké soli, otázka je jak moc nebezpečné pro naše kytí.
Roman Dirda
Kyselina uhličitá je za prvé hodně slabá kyselina a za druhé CO2 disociuje na H2CO3 jen v minimální míře,jinak pokaždý když prší tak by se CO2 ve vzduchu změnil na kyselinu a bylo by velice neveselo...Napadá mě však jiná,prozaičtější připomínka k zalévání minerálkou-peníze.Jestli jich má někdo tolik aby každej den pro svý kytky kupoval minerálky tak prosím,ale mně to připadá jako blbost když stejně rostou "jako" z vody i bez minerálky a zbytečně(?) vyhozených peněz.
Tomasino
No moc peněz :) balík mattonek koupíš za 100 Kč +-dvacka a ten balík ti vydrží na docela dlouhou dobu .... nemyslim si, že by to byl nějak závažnej plácanec přes kapsu ....
Nicméně díky za názor .... i ohledně kyseliny ... mě se to fakt nezdálo ... :) tak hezkej večer :D :D
Oscar111
To Tomasino: Mno,, balík Mattonek sice koupíš za kilo, ale jenom jedna kytka v květu ti to "vypije" asi tak za týden,, no a to je skoro stejný, co ti sežere 250W sodík nawíc. A hodně lidí mi dá za pravdu, když řeknu, že s tím sodíkem budeš mít vyšší rozdíly,, A řek bych, že když CO2 dýchají listy a kořen raději "jen" O2, neměl bys ho dusit nějakou Mattonkou,,,,
JFKALFA
koreny stejne jako listy potrebujou co2 ve dne a kyslik v noci, videl sem v TV jednou typka kerej sytil vodu co2 (sifon) ne sodovka :) a strikal to na rajcata, ukazoval rozdil mezi strikanejma,nestrikanejma a byl hodne markantni. podle me postrik sodovkou nemuze vadit, ale jednodussi je tam to co2 pustit rovnou :)
TommyBoy
Provzdusneni pudy nebo substratu je super vec, ale nesmi se to prehnat... K CO2 myslim (muj osobni dojem)ze je zbytecny privadet ke korenum CO2 nebot kolem nich je i tak 10 - 100 mozna i 1000 krat vcetsi koncentrace CO2 nez ve vzduchu a to dily bakteriim ktery CO2 vyrabej tim ze metabolisujou... Takze myslim ze uplne bude stacit privadet vzduch (normalni ke korenum nebot potrebuji i O2 kyslik.
U mineralek POZOR na to ze mineralky vetsinou mivaji specificky obsah urcitych prvku... Takze budete prilivat neceho ke kytce vice nez neceho jinyho... Dam radsi priklad vysoky koncentrace Fe (napr. magnesia) blokujou pristup P a Mg ke korenum vice viz odkazy vzehledve zmeny kytek v mym podpisu..
Zdarec
greedy23
Cus...
doma se mi stava ze treba nedopiju mineralku nebo d.vodu no a zustane mi ve flasce...tak s tema zbytkama zalejvam kytky.
Urcite jim to neublizi ale zajimalo by me jestli jim to v necem prospeje...

dik:bandit:
TheKeptn
hmm... kytkam to nic neudela ,nejak bych to neresil a nevim jestli takhle maly mnozstvi co tam zbyde bude mit nejakej vliv ,at uz pozitivni ci negativni... Kazdopadne zkus si nekdy zmerit PH mineralky a uvidis.
Mej se a pokusum zdar...
Deda Mraz
Myslím, že minerálkou přidáš, jak už z názvu vyplývá, nějaký ty minerály. Třeba Magnesia by měla dát něco hořčíku atp. Taky je tam trocha CO2 (v nedopitý lahvi už jeho množství bude asi dost zanedbatelný), ale zároveň podle mýho názoru zvyšuješ pH. To všechno se samozřejmě děje v omezený míře, pokud tam ovšem neliješ výhradně minerálku a nic jinýho:)) Závěr - jak jsi sám napsal, uškodit jí to asi nemůže (když to nebudeš přehánět).
greedy23
No ted me napadlo jaky by to bylo s tim PH a s ostatnim kdyz ji budu cakat rozprasovacem rovnou na listy...
TheKeptn
Je to jednoduchy proste by to listy vstrebaly jako treba vodu nebo phytamin a PH by to urcite nezmenilo protoze by se o muselo nalejt do pudy.... nebo ze by novwj udaj ? PH Listu.... hehe :D:D.....
runner
Podle me by to zvysovani Ph nemuselo byt az tak razantni a tem jeho kytkam to urcite moc chutna :))
Bukyn
citace:
Původní příspěvek od runner
Podle me by to zvysovani Ph nemuselo byt az tak razantni a tem jeho kytkam to urcite moc chutna :))
Občas taky zaleju minerálkou :smoker: BTW:Jen mně zajímá odkud máš ten avatar?Někde jsem ho už viděl....
srnec
citace:
Původní příspěvek od Bukyn
Občas taky zaleju minerálkou :smoker: BTW:Jen mně zajímá odkud máš ten avatar?Někde jsem ho už viděl....


Sakra ja ho znam taky z oc.cz :eek: :bravo:


Prominte za offtopic a tek k tematu: nekde sem se tady docetl ze prej nekomu vidtelne ztmavly listy potom co je postrikal magnesii. Je mozne aby se to stalo? On dokonce deklaroval ze za 10 minut...
Bukyn
citace:
Původní příspěvek od srnec


Sakra ja ho znam taky z oc.cz :eek: :bravo:


Prominte za offtopic a tek k tematu: nekde sem se tady docetl ze prej nekomu vidtelne ztmavly listy potom co je postrikal magnesii. Je mozne aby se to stalo? On dokonce deklaroval ze za 10 minut...
Jo to bude to místo :sun:
Invisible
Jestli je to pravda, tak bych to viděl na potáhnutí listů hořčíkem :-)
dalajlama
krom tej informácije, že průměrný dení množství "jakýchkoliv - tj. (mimmo složení průměru poměrového složení) látek, by sa mělo vypít kolem 200mg minerálů, přičemž Magnesia jich má 1800mg!! - mnooo... ale: kytkám to "nevadí, pokud DODRŽUJEŠ HODNOTU MNOŽSTVÍ té dané látky, jež je URČENA oné KYTCE - !

tedy pro informaci: (magnesia má) obsahem na 1 litr :
Fluor 0,22
Chlor 4,78
Sodík 4,4
Hořčík 189
Vápník 41,7
Mangan 0,26
ox.syřičitý 21,3 (ty bublinky)


a co z teho plyne?

mnooooo... nebudu opakovat thready, co tu už jsou.... :-)))
Je dobre zalievat kytky mineralkou, je tam co2....
Deda Mraz
Ne, moc dobré to není. Jednak přebytek minerálů stejně jako člověku i kytkám škodí, dále CO2 je těžší než vzduch, takže při zalití by se dostal tak maximálně ke kořenům, kde je k ničemu, nehledě na to, že už za tu chvilku, než by jsi je zalil, bys ty sám do prostoru pěstírny vydechl daleko více CO2 než je v celém balíku minerálních vod :)
Mr. Plow
Slyšel jsem, že nejlepší zálivkou je buď dešťová voda nebo v horším případě 24 hod odstátá voda z vodovodu (to aby vytěkal ten chlor). Ale chci se zeptat jestli je vhodné zalévat např.: minerálkou konkrétně přírodní (bez příchutě) MATONKOU s tím to složením na 1 litr:
Kationty:
Na 52,2 mg/l
Mg 22,4 mg/l
Ca 85,1 mg/l
Anionty:
NO3 0,17 mg/l
HCO3 597,0 mg/l
SO4 33,5 mg/l
Celkový obsah pevných součástí je tedy 980 mg/l
Voda je odželezněna a dosycena CO2
Myslím, že tem CO2 by aspoň dodal i trochu toho čerstvějšího kyslíku přímo ke kořímkům. Co vy na to ?
Zoidberg Dr.
No uz tu typci resili zalivku pivem, tak proc ne mineralkou.....CO2 by melo jen prospet (i kdyz nevim, jak u korenu). Teda aspon co mohu soudit u akvarijnich rostlin, tak tem se pri dennim svetle pridava do vody CO2, pro podporu rustu. V noci pak rostliny zase CO2 uvolnuji. Jak je to u ostatnich mineralnich slozkach, tak to nevim.............vyzkousej a podel se s vysledkama.....
zMazánek
MYslím že by se Ti to absolutně nevyplatilo.To už si spíš sháněj tu dešťovku:)než abys kupoval minerálku:(
A v čem bys to jako chtěl mít,že Ti tolik jde o přísun kyslíku ke kořenům?
Mr. Plow
Opravdu jsem nasel jiz nekolik podobnych temat a precetl jsem si toho hodně takze jiz neni treba psat na toto tema. Ale jestli to nekoho zajima tak zatim mam jen asi 9 cm vysoke sazenicky v kvetinaccich. No a vcera jsem jsem jen testove zalil asi 5 sazenicek nejake okamzite rozdily zatim nejsou patrne, ale uvidim.
Masai_Mara
no určitě se vyplatí spíše kytí rosit minerálkou, vždyť pokud se nemýlím, CO2 kytí přijímají skrze listy..
weider
tak to som nevedel o tej MINeralke
Mr. Plow
Zalévání minerálkou se moc neosvědčilo zalil jak jsem psal tak jsem zalil a asi 4 dny to vůbec nerostlo, netvořili se na tom žádné skvrny ani se nekroutily listy jen to nerostlo.
Serano
To som skúąal aj ja. Píąeą o probléme s CO2.Čo ak pouľijem nesítenú minerálku z dôvodu ľivín.
hexamin
este by si mohol skusit tie mineralky sem tam menit:-) prebytok minerálů stejně jako člověku i kytkám skodi hehehe toto som okolpiroval a nemusel som to pisat hehehe tak ako ludia neradi piju stale jeden druh mineralky aj rastlinam to bude vadit prebytok par mineralov a uplny nedostatok inych potom by to moznomohlo fungovat hehehe dnes som opitimista

neviem ako v cechach ale na sk su skoro vsetky flasove vody iba z vodovodu hehehe
slovak
myslim ze mineralkou zalievat nieje moc dobre!!!!!!!!!!
inf3cti
2 slovak: ano, to mas urcite pravdu. dovody, ktore uvadzas su viac nez presvedcive...
Mias
Ja sem zkousel magnesii....a asi se jim to libilo...pak sem si spocital litry a love a vys.al sem se na to...koupil sem si radeji AH...
baxxter
Na začatku je psany že ste řešili jestly se da zalejvat pivem. Napiše mi nekdo svuj názor na to???
FlickerBird
to pivo mi přijde zajímavější z hlediska obsahu živin, akorát nevím jak by kytky snášely ten akohol... kdysi sem slyšel po použití pifka jako listového hnojiva, ještě se poptám a poreferuju
FlickerBird
přinejhorším by pomohlo převaření na odstranění alkoholu, ale tím by se zase vyhnal CO2 který yb an listech mohl být nápomocný... pokud vím tak an ten postřik se pivo používalo zředěné a alkohol se před vstřebáním nejspíš ještě stihl odpařit... bohužel teďka to nemám na čem zkoušet, dodávka semen se odpozdila na neurčito, už jsem dávno mohl mít pár kyti :/
acidrop
zalivat pivem je podle vseho blbost uz se to tu resilo...ze je to tusim nejlepsi na plisne :)
Už vidim ty reklamy:
Naše minerálka dobrá i pro Vaše Kýtí! :smoker:
seba
Já zalívám deěťovkou a je to super. Musí se ale chytat až po 10 minutách deště až spadnou kyseliny a očistí střechy pokud delší dobu nepršelo. Bohužel chápu že každý nemůže chytat dešťovku.
FlickerBird
kdyby někdo hafo chtěl tak by si pro zalívání vodou bez minerálů mohl udělat "destilátor" na sluníčko, v těhhle hicech by to jelo samo
acidrop: kdyby tak aspoň něco, ale jak psal Co? tak je v tom kotel vitamínků a proč by nemohly nakopnout kytí k růstu? koncentrace piva by nebyla vysoká, používal se lahváč na celý skleník (jsem zvědav na co si vzpomenu příště ^^'')
FlickerBird
trochu OT: dusík možná jako ochranná atmosféra, bublinky jsou furt CO2, dusík má mizernou rozpustnost a nebublí
ad destilátor: no hele, kdyby se to frklo na střechu tak by to valilo o106, možností pasivní destilace za použití sluníčka je nepřeberně, na tom principu toho jde vymyslet spousta mašinek a přesně na míru možností
OT: a co takhle skleníček an střžeše paneláku? :frog: tam nikdo moc nechodí a sluníčko tam valí skoro celý den
elbee
Zdravim, v The Big Book of Buds od Eda Rosenthala nějakej KC radí místo vody používat minerálku kvůli vysokýmu obsahu CO2. Nevíte jestli to funguje i u hydra?

Popřípadě jestli je vhodné použít Karlovarské minerální vody. Děkuji
Erixon
změř ph,ec, když bode ok tak jí klidně používej, ale vliv co2 bude nepozorovatelnej
ÓŇA_CZ
obcas se to dava jako postrik na na kytku..jako zivnej roztok je to blbost...je to moc kysely,muselo by se to upravit...a skrz koreny kytka vztrbava kyslik ne oxid hlicity..snad..
Knight
tak na co jsou pak CO2 tablety :wink:
kdyžtak se to dá namíchat, aby ty kořeny nevyšumněly :D
Pepiik
a znáte vincentku? trochu zásidita
growmanX
zdravím někde jsem četl že kytkám prospívá plyn Co2 což pro outdoor ve volné přírodě je asi zbytečné. Tak mě napadlo co kdybych stříkal kytky obyčejným sifonem (sodovka) dal do rozpašovaču a postříkal ty kytky? má to nějaký význam.

zálevát je s tím nechci aby se třeba nezanášela půda spíš jen je postříkat celé ne zalévat.
Zedy
citace:
Původní příspěvek od growmanX
zdravím někde jsem četl že kytkám prospívá plyn Co2 což pro outdoor ve volné přírodě je asi zbytečné. Tak mě napadlo co kdybych stříkal kytky obyčejným sifonem (sodovka) dal do rozpašovaču a postříkal ty kytky? má to nějaký význam.

zálevát je s tím nechci aby se třeba nezanášela půda spíš jen je postříkat celé ne zalévat.


Zdarec, samo sebou CO2 kytkám jedině prospívá a sám sis odpověděl, že při venkovním pěstování jakýkoliv rozprašování vody s rozpuštěným CO2 ztrácí význam.

Myslím, že to má význam v kontrolovaných podmínkách, třeba v akvaristice, pěstování indoor apod...

Další věcí je dostupnost a investice, takže jestli se bavíme o outu, tak to určitě smysl nemá, CO2 mají rostliny venku dostatek, jestli chceš tlačit maximum, tak se zaměř na kvalitní půdu, zálivku a dobrý geny ;)

Dotaz jsem ti spojil se zbytkem diskuze k tématu, tak si můžeš počíst :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma