Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Novej druh sušení , až 20% thc v + - Klikni zde pro originální téma
kubasson
Skouseli jsme sušit 1/2 polovinu sklizne normale při 15C , druhou 1/2 jsme daly do barelu napustili jsme to co2 . Ta druha pulka je fakt podstatne lepsí , uz jste to nekdo nekdy zkousel ????
Sinuhet
Popis to poradne. Co se delo dal po napusteni nadoby co2.
matko291
nieco take ako keby to zmrzlo a tym vlastne tie sisky uschnu ja som to videl tiez uz robit takto :wink:
ganjik
Zmrzlo po napuštění CO2?
A zmrznutím uschlo?

A kolik je spotřeba při takovémto sušení - barel?
matko291
ako som to ja videl tak sacok a v nom sisky:
1. najprv vytiahnuty zo sacka vsetok vzduch cize vákum
2. potom napustenie co2

ta siska sa tak scvrkne a ubere jej to trochu na farbe samo aj chuti ked je to rychlo susenie

vy sa uz neviete dockat vsak?... :D:D

schnut ma pomalinky ked sa takto rychlo susi ao napr.v microvlnke tak na sile podla mna straca :bounce:
ganjik
2 GreyArea - pořád si nějak nedovedu představit to promrznutí skrz na skrz, následné uvolnění mrazu oteplením okolím a navíc ještě usušení dokonce se zvýšením THC.

Zmrznutí neusušeného přece není úplně nejlepší nápad?
Jak dlouho to vše má trvat?
Mohli by jste to ještě trochu víc popsat?
Jahudka!
Ono je tady nekde napsany ze se to ma plnit Co2 v pevnem stavu?
Pokavad to plnili jenom Co2 (plynem) tak mohlo tezko neco zmrznout.

kubasson - Popis to poradne a taky by me zajimalo kdes vzal,ze zvysis potenci az o 20 procent.To je odhad?
Mesias
Jak už tady pár lidí mluvilo, že se jim nezdá to +20 procent. Já bych to trochu vygradoval. Já tomu prostě a jednoduše nevěřím. Marihuana, neboli konopí vyprodukuje dané množství THC... Jsou i jiné látky které produkuje. Naším pěstěním se jí snažíme dostat tam, kde by kytička měla co nejméně těch jinejch látek a co nejvíce THC. Různé druhy sušení to mohou ovlivnit, tím způsobem, že nějak (fakt se mě neptejte jak) se změní zbylé látky v neusušeném během schnutí na THC. Podle mě se to ale ani náhodou nemůže pohybovat v řádech desítek procent ale možná, kdyby mělo CO2 nějaký velmi pozitivní vliv na nedojduté THC a tímto způsobem sušení by došlo, byl by to asi převratný vynález! :) Možná by se to dalo sušit NO2 Rajský plyn taky obsahuje kyslík, je to celkem nestabilní látka a dusík v kytce, to přece našim plicím neuškodí už tak ho je v nukleových kyselinách květinek dost a dost! :) To ne to byl spíš jen žert. ale zajmalo by mě to s tím sušením po chemické stránce, jako rovnička nebo tak, protože THC se z CO2 samo neudělá!!!
no já bych to zkusil realizovat v nádobě na šlehačku, z které občas inhaluju N2O :-)
prostě bych tam dal šišky a přišrouboval 1 nebo více bombiček.
Ale mužu to tak dělat jenom ze sušeným protože nemám grow
Jahudka!
Nebo by to slo zrealizovat v sifonovy flasce.Ale ja porad nechapu,jak by mohly ty palice bez pristupu vzduchu v ty uzavreny nadobe uschnout?Vlhkost se z palic bude vyparovat do ty doby nez se atmosfera nenasyti vodnima parama.Pak se uz pri danym tlaku a teplote tezko muze neco vysusovat dal.
samael22
Něco o tom vim, říká se tomu lyofilizace a používá se to při uchovávání krmiv a potravinovejch doplňků. Princip je v tom, že při tomhle sušení se zachovaj všechny aktivní látky jako enzymy vitamíny ale i THC, takže fór není v tom, že se tam objeví 20% THC odnikud ale nedojde k jeho ztrátě nebo poškození vzniklé sušením.
Víc o principu je:

Czest and grow it![lyofilizace
samael22
to Jahudka: při vypouštění CO2 z flašky kde je v kapalnym stavu nastává zplynování na který si co2 musí vzít z okolí teplo. Výsledkem je mráz okolo -70 °C, každej kdo chladil CO2 hasičákem (sněhákem) pivo tak potvrdí že to pěkně funguje:)

CO2 MRAZÍ!!!
GrandmammGANJA
No taq to je asi ozaj revolucia v sušeni.
To aby člowek začal rozmyšlat nad niakou automatizovanou
sušiarnou na baze CO2.
By ste napratali čerstve paličky,potom by to niakym kompresorom odsalo vzduch,z ineho ventilu by to napustilo CO2 a voala. . .
Chcelo by to samozrejme vychytat a pracne zrealizovat,ale ta myšlienka,že nestratite žiadnu doležitu (aktivnu) zložku a samo i THC
to sa mi pači.
Ale zase pokial je grower skuseny,dobre sušenie a la klasika ma v malíčku a je tu tiež ta rola chuti a len taqa otazečka,ked sa to suši v tej CO2 atmosfere,nebude to CO2 aj vo finalnom produkte ?
A CO2 škodi na pečen a taq,mam pravdu ?Aby v tom neboli niake zreagovane chemicke sračky,ktore by napr.pri horeni sposobovali nake haluze,to člowek nikdy nevi.
No každopadne idea je to zaujimavá.
samael22
Ahoj GrandmammGANJA

Kytky jsou neustále ve styku s co2 ve vzduchu ho je asi 0,03% nebo tak nějak a ve skříni ho je o dost vic už jen tim že kyti dejchaj. Když k tomu nadšenci ještě přidávaj co2 pomocí kvasnic aby to líp rostlo tak tam může bejt dost brutální koncentrace.

Mimo to veškerej co2 po otevření nádoby vyprchá.
Je to 100% bezpečný.
N3m3515
To :Semael22
Mas ode mne kamo K+ za uzitecne rydy v ohledu vedomosti o CO2....

Jen by mne zajimalo kde se da takovy CO2 sehnat ci kolik stoji jestli nekdo vi tak at napise....
mnejte se :P
peace
lSlUlPl
Cau growri musim rict ze podobnej pokus jsem uz delal a to na doporuceni jednoho znamyho chemika.Musim podotknout ze uz je to nejakej patek tak navod nebude zrovna dvakrat presnej ale kdyz bude zajmem nekde ho vystouram.Jinak tak jak jsem to delal ja je to krapet nebezpecny proto to radsi nezkousejte za nic nezodpovidam!!!!
Takze jdem na to:
Vzal jsem beznou sklenenou nadobu na delani sifonu privazal jsem par palicek na nit a strcil je dovnitr/hrdlo je zatracene mali mozna nadrtit a nasypat/.Pak jsem vzal vyvevu mame v praci vybornou zmackl kohoutek a odsal vzduch uz nevim kolik procent vakua tam bylo proste tak nejak ze se me ta lahev nepropadla sama do sebe.Pak jsem pouzil normalni bonbicky do sifonu CO2 tusim ze jsem to mel tenkrat nejak propocitani kdy me vlastne udelaj tlak v lahvi nula a pak jsem jich tam jeste par prifouknoul to vyplinulo nejak z toho kolik lahev unese kdyz je tam voda tusim ze u me to bylo asi 4 bonbicky +- rozhodne jsem nesel az na hranici unosnosti lahve.Hned uvidite proc dal jsem lahev dal do vodniho roztoku a zacal ohrivat tusim ze to melo bejt tak nejak v rozmezi 75 C az 90 C no vite jak vic jak kilko to stejne neda.Dal je dulezitej cas kterej podle me neprekracoval 2 hodiny ale jak rikam vsechno + - .Pak uz jsem to jen vyndal a dosusil beznym zpusobem.Chemicke vysvetleni bylo tusim velmi matne ze se pod ochranou atmosferou premenili urcite kyseliny na THC a cast THC nezoxiduje.A to nejlepsi na zaver me to prislo silnejsi pak jsem to daval ochutnat asi 10 lidem palicky ususeny timhle zpusobem a palicky ususeny normalnim zpusobem nez se najde stoura tak podotykam ze to bylo z jedny kytky a kazda varka z podobny casti kytky.Urcite jsem si stanovil tenkrat nejaky procenta ale to si nepomatuju ale ted bych to cejtil tak ze okolo 80 % lidi me reklo ze silnejsi model je ten co jsem susil v lahvi s CO2 jo samo ze jsem jim to nerek jen jsem jim dal dva modeli a rek kterej je silnejsi???mas na to par dni cau.
Sinuhet
Ja si myslim, ze tady nekdo ma tendenci k vymysleni a splantal to vsechno okolo metody s uzitim sucheho ledu (pevneho co2).
samael22
To:lSlUlPl

Smysl tý metody je v tom že žádný vysoký teploty nenarušej organický látky ve vzorku obsažený. Jesti jsi to vařil tak to je na prd. Postup je v tom že to nejdřív zmrazíš a pak zvakuuješ. Dochází tak k sublimaci vody (přechod z pevného skupenství na plynné) a k sušení. Tvůj postup je opačnej. K oxidaci možná nedojde ale tím vařením poškodíš spoustu aktivních látek.
prenda
Možná by bylo zajímavý sledovat míru oxidace za přítomnosti alternativních plynů s příměsí kyslíku.Zajímalo by mě tedy,jestli by změna měla vliv i na aroma a vůni materiálu.

K+ zakladateli threadu za zajímavý nápad.
lSlUlPl
Dobra dobra priznavam ze muj princip je asi jinej nez tvuj ale zkousel jsem to a v pohode.Mozna ze nejaky veci znicim ale rek bych ze ty aktivni ne asi to funguje na principu nejaky ochrany atmosfery mozna by to samy udelal argon.Jinak jde asi o to ze zvysenim teploty pod ochranou atmosferou urychlis premenu.Jeste se na to krapet poptam a uvidime.Muzem casem trebas testnout nejaky vzorky pod p chromatografem jen co lidi prekecam ze by si nemuseli testovat jen to co maj v domaci palence.
GrandmammGANJA
Taq to potom nic,ja som len zase moc opatrný.
Tí z vás ktorí to skušali nepostrehli žiadne zmeny v chuti,alebo taq ?
Inaq to vyzera faqt dost prevratne,gratulujem !
mnělo by to nějáký vliv i na již usušené paldy?
Pooh
nápad je to zajímavý, ale jedna důležitá věc: při normálním sušení částečně degraduje chlorofyl, který má hnusnou chuť. takže by imho takhle sušené kouření pekelně škrábalo. já radši zvolím fajn chuť než o pár procent silnější (to ještě neznamená lepší) zkouření ;) :smoker:
chuck53
to praxer: Myslím že na suché už to fungovat nebude..Protože když máš přece období po sklizni,kdy jsou kytky někde polosuché ve tmě a v klidu a mají za ůkol se dosušit,chceš po nich aby pomalu přeměnily nějaké ty volné cukry (nevim takze me nekamenujte) na THC..Když už jsou suché asi už tam těch chemických přemen nebude tak moc jako když to necháš "dojed" třeba ty dva týdny po sklizni..Tady skus spíš tu fermentaci možná:crazy:afro:čest a K+ pro toho kdo tady s tím přišel
Mášá
takovimu suseni se rika liofylizace pouziva se to treba na blesivce takovy bezobratly kterejma se krmi zelvy funguje to tak ze neco prudce zmrazis plynem tekutym a pak ta voda odsublimuje
ges
to ifr: a kam se ztracela vlhkost z tech palicek kdyz si to varil, vzdyd se to muselo varit ve vlastni štavě
r-man
2ifr ty woe to jsi delal siskovej kompot,ne? :-)))))))))))))))
h@nk@
hehe,presne jak pise marakush>>kdo si počká ten se dočká:)
Pooh
ifr: přečti si můj příspěvek a pochopíš proč marakush preferuje klasiku
lSlUlPl
Ale ono to v ty flasce neuschne uplne jen to tak zavadne a premenej se nejaky ty kyseliny nebo kteryho certa a pak uz to susis normalne a degradujes si svuj chlorofyl.
Jahudka!
lSlUlPl - Jde tenhle postup sifon/co2 pouzit i bez vyvevy?Proste to tam jenom nahazet a fouknout tam 3 bombicky a tejden to tak nechat.To by asi neuschlo co?
ganjik
Konečně někdo, kdo nazývá věci pravými jmény (asi o tom něco ví).

Vždyť o sušení se přece nedá přece mluvit, pokud nemám odvod vzduchu (respektive toho CO2).

Už to začínám chápat, thanx 2 |S|U|P| & ifr.

Zajímavý nápad, jen tu chybí nějaké zdokumentované výsledky (respektive jednotné a rozumné argumenty zakladatelů tématu), aby tato diskuse byla srozumitelná a přínosná.

Pokud by k tomu někdo byl schopen napsat něco víc, předem mu děkuji ...
Sinuhet
Decarboxylation: Heat and storage cause the cannabinoidic acids to lose carbon dioxide and convert to the neutral cannabinoids (e.g. THCA transforms to THC).

http://www.unodc.org/unodc/bulletin..._3_page005.html

Marijuana produces THCA, an acid with the carboxylic group (COOH) attached. In its acid form, THC is not very active. It is only when the carboxyl group is removed that THC becomes psychoactive. When marijuana is smoked, the THC behind the hot spot is vaporized as the hot air from the burn is drawn through the joint or pipe bowl to the unburned material. The liquid THC and other cannabinoids have a boiling point of between 180-200° C (355-392° F). Before they turn gaseous, at around 106° C (220° F), the carboxyl group is released from the molecule as carbon dioxide and water vapor.

http://cannabisculture.com/articles/2794.html

Many homegrowers have written to us that the dry-ice cure increases the potency of marijuana considerably, and we would be remiss not to mention it.

Dry ice is frozen carbon dioxide. When it melts (sublimates), it turns from a solid directly into a gas. This gas absorbs some moisture from the frozen marijuana and partially dries it.

There are many variations of the dry-ice method. Fresh or partially dried material is usually used, although some enthusiasts claim that the cure also works with dried material. The marijuana is placed in a coffee can or similar container with a lid, along with at least an equal volume of dry ice. Puncture the lid so that the gas can escape as it evaporates. Place the can in a freezer to prolong the evaporation process. When the dry ice is gone, the grass is dried, but still moist.

Some growers claim that simply freezing the grass increases potency. They often freeze fan leaves or other less-potent material for a couple of months before smoking it. This is said to work only with fresh (wet or dried) grass.

http://weedseedshop.com/cannabis_growguide/c21.php
ganjik
Tak teď bychom mohli smazat všechny naše příspěvky a nechat tu ten od Sinuheta, no ne? díky pane!
Jahudka!
Prelozene info od sinuheta z translatoru 2005...


Dekarboxylace: Teplo a skladovací příčina cannabinoidic kyselin ztratit kysličník uhličitý a přede na bezpohlavní cannabinoids (e.g. THCA transformovat THC).

http://www.unodc.org/unodc/bulletin..._3_page005.html

Marihuana produkuje THCA, kyselý s karboxylovou skupinou (COOH) připojila. V jeho kyselé formě, THC není moc aktivním. To je jen kdy karboxylová skupina je odstraní že THC stává se působící na psychiku. Kdy marihuana je uzená, THC za horkým místem je vypařoval se jak horký vzduch z hoření je tažený skrz spojenou nebo stoupací mísu k nespálenému materiálu. Kapalný THC a další cannabinoids má bod varu mezi 180 - 200° C (355 - 392° F). Předtím, než oni točí plynný, asi okolo 106° C (220° F), karbozylové skupiny je uvolnil z molekulový jak kysličník uhličitá a vodní pára.

http://cannabisculture.com/articles/2794.html

Mnoho doma vypěstovaný napsaný pro nás , že suchý led vyléčí zvyšuje moc marihuany značně, a my bychom byli nedbalí nezmiňovat se to.

Suchý led je zamrzlý kysličník uhličitý. Kdy to taje (povznese), to otáčí z pevné látky přímo do benzinu. Tento plyn absorbuje nějakou vlhkost ze zmrazené marihuany a částečně vyschne to.

Je tam mnoho střídání ze suchého ledu metoda. Čerstvý nebo částečně sušený materiál je obvykle užívaný, ačkoli nějaký nadšenci tvrdí , že vyléčit také pracuje se sušeným materiálem. Marihuanový je umístěný v kafe mohl nebo podobnou nádobu s víkem, podél s nejméně rovná hlasitost suchého ledu. Píchnout se víko tak , že kanystr na benzin uniknout jak to vypařuje se. Umístit plechovku v mrazákovi prodloužit odpařování proces. Když suchý led je šel, trávník je sušený, přece však vlhký.

Nějací pěstitelé tvrdí že jednoduše mrazení trávník zvyšuje sílu. Oni často zmrazí fanouška odchází nebo další méně- silného materiálu po několik měsíců před kouřící to. Tato prý práce jen s čerstvou (mokrou nebo sušenou) trávou.

http://weedseedshop.com/hašiš_growguide/c21.php





helpmeee
znie to síce pekne, ale tak ak je to pravda s tými 20% THC, tak isto to vieš dokázať ako to odmeráš, takže budem rád ak sa vyjadríš v mojej téme "ako zmerať THC..."
Wolker
A ja pořád, na co by se dal použit suchej led, kterej porad lezi ve specialnim boxu v práci. Jsou ho tam cele bloky...
Diky za tip :-) W.
Kuči
zdarec, při pročítání tohodle tématu mně napadl další experiment.
Upozorňuju že se to právě utvořilo v mé choré mysli :D
kdyz pridavas cukry pomici napr. green sensation. pomaha to palicim ze? ---> zalévat sladkou vodou by asi nebylo nejvhodnejsi ale mne napadlo: co tagle hned po utrzeni namocit palice na par hodin do sladky vody? myslite ze to bude mit nejakej vliv? newim jaq to bude fungovat ale letos to zkusim s pulkou jedny kytky a porovnam :D potom dám vědět jaq sem doapdl tag zdarec! :)
metalsodik
Mám dnea nějaké odrůdy zmražené při -18c , a mohu potvrdit ,že pokud nejsou účinky lepší,tak nejméně stejně dobré jak před rokem,
Calzone
Docela zajímavý topik, rád bych se zeptal jestli je zde ještě někdo, kdo má s podobnýma technikama nějaké zkušenosti.
Arthurs
mně se to zdá jako zajímavý způsob , myslím že sušení palic pomocí mrazu je možné , jen si vzpomeňte na sušení prádla v zimně , pomocí vymrznutí prádla a je suché ...
tudy
myslim že než to někdo tady dobře udělá tak skurvý pulku urody a bude čumět jako kráva myslim že je to zajímavý ale bez sušení v mrazu to taky maká


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma