Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Pestirna pekne od zacatku - Klikni zde pro originální téma
dejaVuCV
Ahoj lidicky,
protoze venku to byva nejisty, rozhodl jsem se taky pro indoor.
Rekl jsem si, ze to tu vezmu pekne od nuly. Nic megalomanskyho, proste tak, aby si clovek mohl zaventilovat vecer u filmu nebo s kamosema u pivka nebo na nejaky cool akci.

Takze prvni vec:
***** PESTIRNA *****
Hned jak jsem tuhle budku uvidel, blejsklo mi to hlavou. No posudte sami podle obrazku vedle. Zatim teda slouzi k jinemu ucelu, ale stul uz je skorem na ceste, takze za chvilku to zacne :D .
Uvedene rozmery jsou vnitrni rozmery. Ty budou pro vybaveni pestirny daleko dulezitejsi nez vnejsi. A protoze vnitrni plocha neni buhvi jak velika (0,44 x 0,52 = 0,23 m2), rozhodl jsem se pro metodu s pletivem (tusim, ze je to SCROG).

A jaka je moje predstava? :
Lampa: 250W Sodik
Pestebni medium: zatim urcite hlina
Vzorecek: White Satin (no nevypada nadherne?) Tady je link: http://www.seedboutique.com/store/p...products_id=558
Chlazeni: 2 vetraky, systemove do PC, prumer 12cm
Pachovy filtr: uhlikovy do laserove tiskarny

Tak tot zatim vse, pokracovat budu po vyplate ;)

Cus bus, at to roste.
Coliseum
Cuz drzim palec *THUMBS UP* a zajimalo by me jak jako myslis ten pachac "Pachovy filtr: uhlikovy do laserove tiskarny" rozepises se mi ? zajimalo by me to mam totiz k tomudle zbozi luxusni pristup ... jestli to tu zasiram offtopicem tak smaznu staci rect .. dik Coli
dejaVuCV
No problemo ;)
Filtr, ktery chci pouzit je klasicky filtr do laserove tiskarny (vetsinou do vetsich multifunkcnich stroju). V tiskarne slouzi k tomu, aby se ozon O3 zpet premenil na O2 + CO2. Z toho je videt, ze ve filtru je aktivni uhlik, tudiz je vhodny i pro ucely filtrace pachu. A protoze jsem ho jeste nezkousel pro tohle pouziti v praxi, nevim jak moc bude ucinej a jak dlouho vydrzi plnit svoji funkci. Urcite se o tom rozepisu, az budu filtr montovat do bedny a pak az to tam zacne vonet. Na bedne je videt, ze bude dat velkou praci ji utesnit tak, aby filtr mel vubec smysl.
Snad je to takhle vycerpavajici.
Hi, djV.
Pupiset
4DjV:skrinka dobra na 250W libovej prostor 4kytí by se tam mely vejít:)
Jinak na ty filtry sem zvedav/funkcnost/,ale myslim ze to bude OK.
Co se tyce tech vetracku je to slabsí,ale prostor mas malej tak to snad
utahnou;)
dejaVuCV
4Brian.s:
Ahoj kamo. za opravdovyho profika se nepovazuju. Venku jsem sice dosahl v minulosti urcitejch uspechu, doma uz jsem pod zarivkama taky neco vypestil, ale kdyz se porozhlidnu tady po tom webu, tak s vetsinou se nemuzu srovnavat.
K tem vetrakum: Jakykoliv obchod s vypocetni technikou by ti mohl pomoct. Obecne plati, ze cim vyssi prumer vetraku, tim nizsi otacky k precerpani urviteho objemu vzduchu a tim mensi hlucnost. Dulezita rada, kterou ti mohu okolo vetraku dat je, ze urcite kupuj vetraky s kulickovejma loziskama (byvaji oznaceny jako BALL BEARING). Jinak z 90 procent funguji na 12 voltu (ja osobne pouziju stary AT pocitacovy zdroj).

+Pupiset: vsechno to jeste urcite budu merit atd., takze uvidime, jestli vetraky uchladej skrinku v pohode. Docela vsazim na COOL TUBE, kterou uz mam domluvenou. Ta by mohla od vybojky odvest taky slusne mnozstvi tepla. Ale mas pravdu, treba narazim na to, ze budu misto dvou pouzit 4 vetraky, ale to uz budou jen detaily (kterejch urcite bude na novy skrini mraky :D )

Growu zdar !!!
expiry_date1
Ak môžem doplniť ohľadne tých vetrákov,klasické axiálne nemajú veľmi vhodné tlakové charakteristiky a ak chcete,aby to prefúklo filter s aktívnym uhlím.....myslím,že tam by bolo vhodnejšie niečo silnejšie(RVK,TD...),obyč. PC vetráčky to neprefúknu.A ešte tým duplom,ak by to malo chladiť aj lampu.Ak bude zvlášť okruh na CT a zvlášť odťah zo skrine(výmena vzduchu s filtrom),tak na chladenie CT bez nejakého väčšieho odporu by tie axiály mohli stačiť.Ale na pacháč IMHO nie:)
Pupiset
Z CT by to melo bejt Ok;)
dejaVuCV
2expiry_date1: Diky za radu. Okruh pro CT a odvetravani budou zvlast. Ty filtry zda se nebudou klast nejaky vyrazny odpor, ale mozna kvuli tomu nebudou tak ucinne :( . Uvidime, snad to nejak dopiluju.

Jinak lampa uz je zamluvena, dokonce ji budu mit gratis, protoze znamymu lezi ledabyle v garazi. Ale moc se v tom nevyzna, tak mi nebyl schopnej rict, kolik W ma. Uvidim, jak je na to vybojka a ostatni casti. Mno, nechame se prekvapit.
dejaVuCV
Tak aby to tu zatim nestalo, prihazuju fotky seminek. Je to Northen Light vs Big Bud. Dostal jsem je zatim od kamose, nez mi prijdou moje. Takze uz muzu zacit klicit a pripravit veci na rust matky.
dejaVuCV
Tak jak to tak byva, vsechno je jinak ;-)
.--==='MATKARNA'===--.
Vsimnete si (viz. foto), ze puvodni verze se od "vylepsene" lisi par vecmi:

1) Vzdalenost kvetinacu od lampy (pozita 70W MH Tesla - asi je v loji, porad mi zhasina a nemuze nastartit - je videt jen vyboj, jak se marne snazi o start - zapalovac jsem zkousel vymenit, ale beze zmeny. Postupne nahradim 4x18W Cool White zarivkama). Bal jsem se teploty, tak se mi mrsky vytahly.

2) Pridal jsem vetrak, setrivku (Philips 20W 2700K-cervena - az budou zarivky, pujde pryc. Ted tam byla jen proto, ze vybojka vypinala a nemel jsem kotrolu nad periodou). Kytky jsem soupl nahoru - patra uz jsou daleko bliz k sobe).

Pozn.: puvodni vzdalenost vrsku kytek od lampy: cca 23 cm, ted 10 cm.
dejaVuCV
.--==='BUDOUCI MATKY'===--.

Substrat: (podle oka)
cca 2 cm Keramyitu na dne kvetinace kvuli odtoku
10% Perlit
30% Substrat pro kaktusy a sukulenty
60% Substrat pro pokojove rostliny

Nadoby:
Kulate, plast. Prumer (dole, nahore): 10 cm, 13 cm, vyska 9,5 cm.

Genetika:
Sice jsem planoval White Satin, ale ten je teprv na ceste z UK (dnes vyexpedovali).
Momentalne jsem mel s kamosem nakliceno:
3xNorthern Light vs Big Bud
3xEarly Misty (nevim presne, jak se pise nazev ;-) )
Nad povrch vylezly vsechny NL+BB (i kdyz ta jedna opravdu pozde) a jen jedna EM (mam podezreni, ze to pri kliceni chytlo nejakou plisen)

Pripravky:
Zatim nehnojeno, nicim neosetreno, jen zalivka odstatou vodou.

Problem:
Matky rostou spatne. Kdyz pominu, ze se mi vytahly diky tomu, ze jsem to mel daleko od svetla. Na listech se delaji zlute az hnede fleky, podezreni mam na pH, ale jeste nemam zadny merak (pH, teplota ani vlhkost). No kouknete na fotky. Stari na fotkach cca 10-14 dnu (neco vylezlo driv, neco pozdeji, jen posledni NL+BB je starej asi cca tyden).

Fota:
1) Celkovy pohled (kdyz vylezla prvni - NL+BB)
2) NL+BB #1
3) NL+BB #2
4) NL+BB #3
2) EM - ta vypada nejlip. To mi jen potvrzuje kamosova slova, ze NL+BB jsou pekny citlivky ;-)

Dalsi report brzo, az se dozvim, coze to kyticky trapi.
Growu zdar!!! Nazdar :-D
dejaVuCV
.--==' UPRAVA MATKARNY '==--.

Ahoj decka, tak zasejc trochu ozivim. Musel jsem z poslednich $love$ koupit alternativni zdroj svetla do matkarny+rizkarny (na rizky si ale jeste chvilku pockam ;-) ). Predtim tam byla metalhalidova 70W vybojka. Porad mi zhasinala, zatim jsem neprisel na to proc. Tak jsem se trhl a jel koupit zarivky (4*18W, 60cm). Cely je to zbastleny, ale funkcne a v ramci moznosti i bezpecne. Postupne to budu samozrejme jeste upgradovat (no hlavne to stinitko).
Prikladam foto i s obsahem:
1) Celkovy pohled
2) Uvnitr poprve
3) Uvnitr podruhe
4) Budouci matky
5) Budouci matky
6) Uz klici dalsi
Reakce a otazky vitam.

Zatim ahoj, dalsi report soon, djV.
Pupiset
Zdar hombre ty zarivky dobrej tah;) ta metalhalidka byla zoufala.
Jinak jak si videl problem mam podobnej,ale ted po presazeni se davaj
dokupi,tak snad i ty tvi se srovnaj.Kytkam Zdar,Zdar,Zdar:D
dejaVuCV
Tak mi jde do kolen jedna kyticka a to uz asi totalne. Teplota OK, vlhkost nevim, zalito OK, ostatni kytky jedou, tak jsem z toho jelen.
Prikladam foto pro predstavu. Kdyz zjistim, cim to bylo, dam vedet, at se ostatni muzou vyvarovat.
dejaVuCV
Zachrana NL+BB#1
<30.3.06>
Kytku jsem vytahl opatrne z hliny <obr1>. Kyti nemela skoro zadnej koren a ten co tam byl vypadal hodne spatne. Vrazil jsem ji do provizorniho bublaku <obr2a3>, at se holka zotavi.
<4.4.06>
Nechal jsem ji necelej tyden v bublaku a pockal, nez se ji udelaj novy koreny. Protoze tam prosvitalo svetlo, menil jsem vodu ob den, at tam nerostou rasy. Kdyz kyti narostly novy korinky, vyndal jsem ji z bubl. a starej koren uplne odstipl. Hodil jsem ji do hliny <obr4>. Kyti se ted dari mnohem lip.
<8.4.06>
Dneska nemam k dispozici fotak, tak nemuzu ukazat, ale doedituju, hned jak se mi vrati.

A jakej byl duvod?
Koren trpel zrejme kvuli preliti. Spatne jsem asi namixoval substrat, kterej pak drzel hodne vody a koreny nemohly dychat.
Hold chybama se clovek uci.

Growu zdar.
mike.mouse
cawes,
klobuk dole za zachranu tej chudinky davam k+ ajked si za to mohol ty :)
drzalo to vlhkost pre to ze tam bolo malo vzduchu v pode podla mna a to preto ze si tam dal malo perlitu a vela substratu pre kaktusy...ale to je len dohad, GL
dejaVuCV
2mike.mouse:
Mas pravdu. Ten substrat, ve kterem kytka byla, nebyl vzdusny. Mohl za to, jak si spravne podotkl substart na kaktusy a sukulenty. Ted ho tam davam max 10% a doplnuju substrat o kokosove vlakno (30-40% celk. mnozstvi). Pak pridavam substrat pro pokojove rostliny do te doby, nez se zacne mix lepit (zkousim klasicky, ze smes zmacknu a sama se musi znova rozpadnout - nejde v ruce slisovat dotvrda). Perlit ted chvilku nepouzivam, dokud neporidim spolehlivy test na pH. Ten, co jsem koupil je zasadity, ale jak jsem rikal, nemam presnej test, tak zatim nechavam lezet. Na spod kvetinace klasicky vrstvu keramzitu.
Diky za K+ ;) . Zachranuju vsechno, protoze je mi holek lito a aspon se dozvim, kde byla chyba.
dejaVuCV
Nejak jsem tak premyslel, jak ze to udelam, az budu rizkovat a napadla me jedna vec. Kdyz to bude tak, ze budu prvni, tak by se o tom dal zalozit thread, ale nejsem si jistej, tak kdyztak pls reakce. Zatim teda jen v tomhle threadu.

Jde o to, ze by se vetvicka ze zacatku vubec nerezala z kytky. To by zabranilo tomu, ze by se rizek vysilil a nestihl zakorenit. Ja jsem si to predstavoval asi takhle:
1) Vemu trebas filmovku (pruhledna bude dobra kvuli vizualni kontrole.
2) Vyvrtam do dna diru o prumeru vetvicky, kterou chci klonovat a filmovku nariznu z jedny strany az k ty dire (proste tak, aby se dala na vetev nasadit.
3) Odvetvim a odlistim potrebne misto na vetvicce (tam, kde budou budouci koreny), natru stimulaxem (gel bude asi nej) a nasadim filmovku.
4) Naplnim filmovku napr. kokosem a ten zvlhcim.
5) Ted uz jen udrzovat kokos ve filmici vlhky, aby mohly vyrasit koreny a jak zjistim, ze uz tam jsou, jednoduse vetev pod filmovkou ustrihnu a rizek je pripraven.

Tot teorie. Piste nazory, jestli si myslite, ze by to mohlo klapnout a jestli uz to nekdo tady na Grw. nepopisoval.

PS: Maluvku nehodnotte. Byla to rychlovka. ;-)
expiry_date1
No,teoreticky by to mohlo ísť,ale jednu vec si zabudol:tú časť,ktorú budeš natierať stimulaxom asi bude potrebné narezať aby to fachalo,tak zhruba na 1-2 cm zrezať vrchnú vrstvu stonku.Takto by to nemalo zmysel,aby kytka korenila(teda pre ňu by to nemalo zmysel:) ).Ale tiež si to len myslím:)
dejaVuCV
Expiry_date1: Jj, mas pravdu. Minimalne trochu narusit suchy povrch vetvicky urcite urychli tvorbu korene.
Myslim, ze by to ale slo i bez toho (urcite daleko pomalejs). Kdyz pri presazovani vytahle kytky zahrnu stonek, taky casem zakoreni.
Diky za reakci.

<EDIT>
Mozna by misto filmovky byla vhodnejsi nejaka tkanina kvuli propustnosti vzduchu k budoucim korenum.
expiry_date1
Ale načo by korenila,keď nemusí?Však má korene dolu a neporušenú stonku,ktorou môžu živiny prúdiť až hore,tak myslím,že len to potretie koreňovým stimulátorom ju neprinúti pustiť korienky:) Ale to je len môj názor.
dejaVuCV
2Expiry_date1:
Mne se totiz venku stalo, ze se mi zlomila kytka asi 5 cm nad zemi a lehla si. Pak se zacala zvedat, ale kus stonku ji zustal lezet a ona v tom miste zakorenila. Je ale pravda, ze pod tim mistem nebyly zadne listy ani vetve, tak to taky mohlo byt ono. No az dorazim z prace, musim hned testnout. To by byla parada rizkovat timhle zpusobem.
rixo
mno daj vediet ako je to s tou texnikou klonovania...velmi dobry napad..!! len ci ucinny?? ak to bude ficat, K+ ta neminie:-)
Pupiset
Teoreticky by to jit melo nektere rostliny se tak rozmnozuji samy,rozhodne bych vetvucku zariz jak rizek namocil do stimulatoru a cekal:D
expiry_date1
No,v akvárku to vidím bežne,že rastlinky púšťajú korienky v podstate skoro po celej dĺžke stonky.Podľa mňa by to ísť malo(technika rozrezania stonku po celej dĺžke a zakopania do zeme,je už imho vyskúšaná),ale aj tak by som to skúsil aspoň narezať,ako píše pupiset:)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma