Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Dezinforamce o ganje - Klikni zde pro originální téma
ddevil
Zdravotní a jiná rizika marihuany z pohledu vědy
Stále více se hovoří o marihuaně a často z úst různých politiků a odborníků zaznívají zcela protichůdné názory na její nebezpečnost. U politiků nás tato neznalost nepřekvapí, zato když nepodložená tvrzení šíří i jinak na slovo vzatý odborník...

Minulý měsíc (zaspal jsem, uz je to trochu dýl :) ) rozeslal primář Psychiatrické léčebny Bohnice MUDr. Karel Nešpor, CSc. (vědecký sekretář Společnosti návykových nemocí České lékařské společnosti JEP a národní koordinátor Evropského akčního plánu o alkoholu Světové zdravotnické organizace) asi stovce českých médií svoji stať "Marihuana má zdravotní rizika" (tuna-http://www.mujweb.cz/veda/nespor/PRE_REL.DOC ) s tím, že se jedná o informaci na aktuální téma. Tento přední český odborník na léčení především alkoholové závislosti se ve svém článku dopustil tolika nepodložených nebo přímo mylných tvrzení, že mne to přimělo k reakci.

Možná je to ode mne troufalost, ale domnívám se, že ani slovutný odborník by neměl nechat šířit bludy a omyly, již v zájmu jeho vlastní věrohodnosti. Proto jsem tvrzení pana primáře jedno po druhém doplnila a postavila do protikladu s výsledky vědeckých výzkumů prováděných ve světě za poslední tři dekády a na rozdíl od Dr. Nešpora je vybavila odkazy na články a vědecké studie. Chápu, že pan primář Nešpor byl ke svému článku motivován snahou o preventivní působení proti užívání drog především mezi naší mládeží, ale domnívám se, že ta pravá prevence se musí zakládat na pravdivých informacích a nikoliv na "strašení" veřejnosti. Mladí lidé toho o marihuaně, kterou zkusilo 60-80 % středoškoláků, již vědí dost natolik, aby ztratili důvěru v odbornou veřejnost, která jim podobná tvrzení předkládá. Hrozí pak totiž, že neuposlechnou její varování ani tam, kde podložená jsou - v oblasti tvrdých drog a alkoholu.
http://svet3.namodro.cz/go/r-art.asp?id=1010707205
Tomasino
Naprosto s tebou souhlasim a K4U, protože tohle je nehoráznost .... ale v týhle zemi je to přeci normální ... tady se totiž do lidí hustěj takový nesmysly a žvásty, že to až neni možný .... a lidi seděj přilepený u obrazovek obložený chlebíčkama a hltaj a hltaj to, co se do nich z obrazovek a z novin pouští .... já osobně nechápu jednu věc, jak může člověk který nikdy třeba hulení neokusil o něm psát a dělat nějaké nepodložené závěry ... to je přeci nehoráznost no né?? :) Lidi kdyby jste věděli, jak já bych si moc přál aby tohle jednou byla minulost a mluvilo se v týhle zemi o věcech upřímně a pravdivě .... ale toho se za svůj život asi nikdy nedočkám ... ach jooo
weeno
to ddevil: Taky K4U múj názor viz: http://grower.cz/forum/showthre...21154#post21154 , Taky mně napadá co takhle poskytnout těmhle rádoby vědcům pohled na věc z jiné strany a dokázat jim, že by měli přehodnotit svůj názor, asi mě napadá i jak to udělat, tak jestli o to stojíte, tak si o to tady napište.
Tomasino
To si piš že o to stojim, a myslim, že ne jen já, ale i ostatní tady .... je přeci v zájmu nás všech, aby si široká veřejnost měla šanci dostat k nezkresleným a pravdivým informacím ... ostatně tak se mělo stát už dávno .... :) takže pokud máš nějakej konkrétní nápad a chceš se s náma o něj podělit tak šup sem s nim :D mrkneme se na to všichni společně a uvidíme co a jak dál ...
weeno
No nic světobornýho to neni a spíš nám to zpočátku přinese spíš trable, než výsledky. Napadá mě jenom taková kravina a asi jsem to trošku nedomyslel, ale zatím si za tím stojím, co takhle se podrobit nějakému probádání svého vlastního těla, po aplikaci THC a bez aplikace THC, asi je to jen pro ty lidičky co si věřej i po zhulení. Myslim to tak, že všechny studie o užitečnosti THC se opírají pouze o výzkumy na laboratorních krysách, které jsou sice průkazné. ale pro užití lidmi prakticky neodzkoušené, co takhle poskytnout své tělo pro vědecké zkoumání účinků THC. No teď to čtu a příjde mi, že tomu můžu porozumět jenom já, prostě pokecat o své zálibě s nějakým MUDr. a nechat se trochu probádat, i když by to asi měl být spíš PHDr. Je to asi blbost co ?
Tomasino
No nápad to určitě neni špatnej, nicméně realizaci se nějak nedokážu představit .... myslim, že by asi doktor nechápal, když by k němu naběhla partička lidí, že se chtěj stát pokusákama na testy s THC .... ale nic ve zlym. Nápad je to dobrej, ale jak ho zrealizovat?? To by byl asi kámen úrazu .... :)
weeno
Já jsem poslal několik e-mailů různým doktorům-kapacitám, keré jsou všeobecně uznávané a mají na travku neutrální názor. Tak až přijdou odpovědi, dám vědět.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma