Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Ganja a prostorova orientace - Klikni zde pro originální téma
ddevil
Podle britského ministerstva dopravy, životního prostředí a regionů je marihuana nejčastěji nalézanou drogou v krvi řidičů.

Marihuana dlouhodobě ovlivňuje schopnost řídit automobil, avšak méně než alkohol, konstatuje studie britské Laboratoře výzkumu dopravy. Účinek drogy je ale dlouhodobější. Informovala o tom BBC.

Droga u řidičů zasahuje především schopnost přesného manévrování, ale neprojevuje se významně na rychlosti reakcí. Testované osoby pod vlivem marihuany "jezdily" na trenažéru pomaleji a opatrněji než kontrolní skupina. Významnou změnou je však snížená schopnost prostorové orientace, což ukázala praktická neschopnost testovaných jet po vyznačené osmičce, uvedl šéf týmu výzkumníků Barry Sexton.

Jak dále BBC uvádí, testu na špičkových automobilových trenažérech v Crowthornu se aktivně zúčastnilo 15 dobrovolníků, kteří kouřili tuto tzv. měkkou drogu. Zjišťováno bylo zejména ovlivnění psychomotorické koordinace a vyhodnocení rizik v souvislosti s hodnotami intoxikace podle analýzy krevních vzorků a slin. Zpoždění a chyby, obvyklé pro řidiče pod vlivem alkoholu nebo velké únavy, britský test neprokázal stejně jako obdobné zkoušky v USA a Nizozemsku.

Podle britského ministerstva dopravy, životního prostředí a regionů je marihuana (konopí, cannabis) nejčastěji nalézanou drogou v krvi řidičů. Její aktivní látka, THC, zůstává v organismu déle než měsíc.

"Žádný člověk, který není s to plně kontrolovat své reakce, ať už z důvodů alkoholu, únavy nebo drog, by řídit neměl," komentoval výsledky testu Pete Henshall z Aliance za legalizaci konopí, což je v Británii politická strana. "Je-li tu nějaký problém, je třeba marihuanu legalizovat, aby mohlo být její užití v zájmu bezpečnosti na silnicích regulováno," dodal.

http://svet3.namodro.cz/go/r-art.asp?id=1010405288
_houbajzz_
ridim kdyz sem zhulenej casto...potoze nechlastam a nejaqy zmeny moc nepozoruju myslim si ze i kdyz je nekdo zhulenej dokaze bez nehody dojet....... ale to je o zodpovednosti, ze? :)))
Kyng
Mě se skoro zdá že po zahulení to de líp :)
Tomasino
Tak tohle je téma nad téma :) já osobně mám naježděno už pěknej počet kilometrů a můžu upřímně říct, že poměr kolik jsem najezdil nezhulenej a zhulenej je procentuelně tak 40/60 a z vlastní zkušenosti můžu říct, že pokud neni člověk opravdu úplně na kaši, že ani nevidí tak se jede naprosto v pohodě .... přeci jenom, když se člověk na tom řízení zasekne a pustí si k tomu nějakou cool music, tak je to přeci paráda .... a co se týče prostorové orientace .... Sido by mohl vyprávět, co jsme spolu už zažili zhulený při závodění v autech :) tak přesný oko jako já po pár jointech neměl ani Nikky Lauda :D asi to bude lehce individuální účinek, ale jakmile jsem zhulenej, tak se mi fakt řídí líp .... prostě si to docela cool užiju :) ale na druhou stranu pokud je pro někoho řízení stres a peklo, tak by asi moc hulit neměl ... já naštěstí patřim k těm, co při řízení vyloženě relaxujou, takže je to vklidu :)
_houbajzz_
Tomasino ...... souhlasim s tebou taqy jsem zkousel naky zawody po par specich....a bylo to fuck na pohodu ... :)hi hi hi ale myslim ze nez si nekdo sedne za volat zhulenej semi mit problemy s autem nezhulenej !!!!! to by moh bejt pruser :)
Ondrash
já osobně jsem docela proti autům a tak žádné nemám, neumím řídit a nemám řidičák... takže mě se to netýká, ale zase jsem se občas dostal zhulený na kolo po horách, no a řekl bych, že teda rozdíl to je.
Snad ani nemám zhoršené prostorové vidění nebo tak a reakce už vůbec, ty jsou rychlejší... ale mám dojem že mám výrazně posunutý práh rozeznání nebezpečí.
Jedu jak ďas a je mi to jedno, ale vždycky to nějak dobře dopadne....

jo a teď jsem si vzpomněl na jednu story, je super a je od nějakého človíčka o kom nic nevím, a tahle příhoda se stala jednomu jeho známýmu a je údajně pravdivá, určitě už ji taky znáte, ale když ne, tu je (píšu to podle sebe, takže případné odchylky odpusťte, už si to moc nepamatuju)

:):):):)
Jeden můj známý (nebyl můj, ale toho borce) jel autem a byl zrovna tak nějak na sračky, pouštěl si nějakou mega uleťáckou muziku. A jel v pohodičce, na tachometru 40 km na trojku. Očička jak angorák, čuměl před sebe a byl z toho mimo.. Najednou vidí že před ním ve škarpě stojí policajti i s autem a mávají ať zastaví.
Chudák, celý vystihovaný vypnul rádio a zastavil, policajti se ho slušně zeptal, zda by je nemohl vzít do vleku, že se jim nějak nevratně porouchalo auto. Tak že jo..
A zase si jede, byl ještě trochu nervózní, ale zase si sedl za volant pomalu auto rozjel a zapl si rádio...
a opět se ponořil do svého světa.. zapomněl na celý svět ...a najednou, HA !! Fízli ! A sledujou mě... najednou rupl hnátou na plyn a už si to fičel stovkou přes obce... A ono to auto za ním pořád bylo...
Nakonec se policajti utrhli a zůstali někde stát a v tu chvíli si vzpomněl, že je vlastně měl ve vleku...
no ale co... . . . ujel jim a nic po něm nechtěli ani domů mu nic nepřišlo...
:D:D:D:D

A to je konec :D :smoker: :D, mějte se, a moc to z hulením za volantem nepřehánějte... nejde o vaše životy, s těmi si dělejte co chcete, ale o životy chodců a cyklistů... . . . tedy nás :)

AHOJ
ataner
No yá v autě nejezdim, ale docela dobrý je projet se , když jste úplně na kaši, třeba na sk8boardu nebo freestyle kole, ale docela sranda je když se na něco zaseknete zrovna před zábradlím na kerý chcete vyskočit:p:
balsos
Vždycky říkám, jestli se někdy nabourám tak jedině střízlivý. Když jsem vyjetý tak jedu pěkně pomalu, poslouchám hudbu a jsem zaseklý na cestu.
juleni
Ked sa tak nad tym zamyslam, pomaly uz aj zabudam, ake je to soferovat neskureny...
Velmi oblubujem, ked som doma, ze sadnem do auta a ideme s kamosmi na nejake tiche miestecko s peknym vyhladom a tam smokujeme, kecame a pocuvame cool music... Asi uz starnem, ale pride mi to vzdy lepsie ako sediet v zasmradenom podniku, kde si clovek nepocuje ani vlastneho slova.
BTW. Uz sa tesim, ako si teraz v zime zasantim s autickom na snehu na nejakom velkom smyklavom parkovisku :D:D:D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma