Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Svět, tak trochu jinýma očima.. napište - Klikni zde pro originální téma
GreenMary
Jakej je svět opravdu??!

Už delší dobu přemejšlim nad konstrukcí tohohle světa. Existuje bůh? Myslím že ne.. .. bůh je jen myšlenka, něco jako vysněná existence. Pokud tahle myšlenka dává sílu třeba jen jednomu člověku, pak je to dobrá myšlenka a stojí za to. Ale stejně si myslím, že tu něco je. Něco kolem. Je to všude. Vyjařuje to čas, hmotu, řád, osud, prostor i vývoj. Je to vesmír.. Protože je to tak celý tak velký a složitý, nemůže to přece bejt jen tak bez dozoru. Musí to něco řídit. Má-li "to" řád, pak to má určitě i inteligenci. A má-li to inteligenci, musí to mít i hodnoty, rozum a podobný lidský vlastnosti.
Jelikož je "to" všude kolem, nazvu to teda "Kolem".. :) Kolemův teorém... no hustý. Je to tak moc složitý, že to jako celek asi nikdy nepochopim. Ale ten kdo pochopí základ, snadno splyne i s ostatním. Pokud by měl někdo zájem něco vysvětlit, rád poskytnu svoje mínění. Ale zajímalo by mě, jestli má někdo podobný názory na okolí.
Ale proč to vlastně píšu...když máte věci pojmenovaný, můžete se v nich mnohem líp orientovat. A potom se i líp vyrovnáte s okolým, pochopíte lidi, protože dokážete vidět svět jejich očima (teorie pohledů) a budete si snima i fajn rozumět (teorie mostů). Těch teorií je fakt spousta. Asi sem už blázen.. Asi tomu bude rozumnět jen málokdo. No nic.. moc sem se rozepsal..

Ale berte to tak, život je jedna velká hra a na Vás je jen, naučit se tu složitou hru dobře hrát.. Třeba si potom víc užijete každej okamžik na tomhle světě. A až budete jednou "odcházet", tak si aspoň nahlas řeknete..: "Jo, stálo to za to !!"

Bye.. GreenMary

HoPe
Přání

Posílám svá zasněžená přání,
do krajů, kde slunce žhne,
ať vítr roznese je v dáli,
a moje přání vyslechne.

Nechť všechny bytosti toho světa,
ve kterém mé srdce dlí,
poznají pravdu, poznají lásku,
aby o nic nepřišly.

Poznej pravdu skrze sebe,
a splyň se vším v jednotě,
a tím skončíš, milý hochu,
v nekonečné prázdnotě.

Prost obav a prost přání,
navždy budeš svobodný,
pouta nevědomosti a zdání,
samy časem odpadly.

Obloha rozkvetla hvězdami,
a tichý vítr vane,
pověz mi Bože, pověz mi,
odkud to světlo plane.

Plane z tebe, jsi tím světlem,
vždyť jsi Bohem, co chceš víc,
milý synu, vrať se k otci,
Buď a na To nemysli.
GreenMary
moc si me potěšil..

Ani nevíš, kolik je pravdy v tom, co jsi napsal. Aspoň někdo to pochopil...
BTW.. testoval sem tu Tvojí opivovou koupel a je to hodně v klidu. Ležel sem tam dvě hodky a vylezl sem jak znovuzrozené malé miminko :p:

Měj se fajn... Ciao


[Edited by GreenMary on 18-12-2001 at 08:29 AM]
Ondrash
2 GreenMary,

no já nevím, ale myslím, že se to možná řídí samo...
tráva roste sama, potok teče sám..
samozřejmě, že na všechno platí fyzikální zákony, ale ty jsme si vymysleli, abychom to mohli nějak uchopit, a myslím, že jsme to uchopili špatně...
co to melu ? Radši končím...

pardón, nechtěl jsem nikoho obtěžovat...

Zavírám dveře, když budete chtít můžete zaťukat...
:)
GreenMary
2Ondrash..

Nee.. neobtěžuješ. Přesně nějaký takovýhle názor sem potřeboval.
Přece se něco tak obrovskýho nemůže řídit samo.. A dospěješ k tomu lehkou dedukcí..
Řekl jsi, že rostlina roste sama. Ano to je pravda. Roste sama, ale někdo nebo neco jí musel sestavit. A sestavil jí, podle mýho názoru, proto že byl sám. Bylo mu smutno. A jedinou věcí, kterou mohl dělat prakticky v neomezených možnostech, bylo tvořit..
V celym tom je trocha fyziky, chemie a všeho. Všechno co je kolem. :) Stvořil složitý kod. (DNA) A jelikož k němu neměl žádnou předlohu, dal mu jedinou vlastnost kterou znal dobře. Byl to vývoj, evoluce. Udělal pro ní podmínky, aby vydržela. Dal jí do oceánu a jen sledoval co se bude dít. A povedlo se mu to. Najednou už nebyl sám. Život, který stvořil, se stal jeho součástí.
Nechal život bez zásahu, nechal ho, aby si našel svou vlastní cestu..
No vývoj došel až k nám. On nám pomáhá. Vždycky tu byl a bude. Když se dotkneš čehokoliv ucítíš jeho sílu a možná i rozměr..
Uff zase moc kecám..
Když budeš chtít tak napiš...

Aloha ... GM
miki
no ja bych spis souhlasil s ondrashem, proste se tamhleta aminokyselinka potkala s tamhletamtou cirou nahodou a vytvorili nejakou uplne jinou. Zkratka si myslim, ze zadny primarni hybatel neni
Ondrash
2 miki,

to bych zase neřekl, že to byla čirá náhoda... určitě za tím něco stojí... ale možná se to už samo neřídí.. jakože někdo vložil startovací program a pak už to jede samo... čéče, třeba fakt jsme v podobné situaci jako Matrix.
Ovšem co bylo v tom filmu považuju za nesmysl, ale některé myšlenky nutí k zamyšlení... my opravdu nemůžem poznat, že jsme sami sebou, že nejsme jenom loutky...
třeba je všechno spočítané, všechno jenom osud...
těch otázek je fakt tolik, že si myslím, že bychom se jimi měli zabývat.
Nejlepší by bylo si v létě sednout na šutr a pořádně si puknout... :smoker: a probrat to v reálném čase..

Lidi, jak já se zase těším na léto... :), ale to sem nepatří

a abych nezapoměl, tenhle thread se mi líbí, K4U, GreenMary, zase pokecáme..

[Edited by Ondrash on 19-12-2001 at 01:15 PM]
Realita je relativní!

Ano bohužel je to tak.Lidé mají různé názory na svět kolem nás,ale pak se najde někdo kdo je jako společensky vyšší,nebo jen prostě silnější osobnost,mi jí uvěříme a řekneme si ANO takhle to je!,což je blbost.Oni lidé si ani neumějí udělat svůj vlastní názor na to co je kolem nás.Nějaká určitost v tom je ale podle názoru mého je to v podstatě jen to co je a nic víc.Ano lze v tom nalézt strašně moc teorií,myšlenek jak jako opravdu,ale ta jediná asi správná je ta " Nechte to na pokoji,stejně na nic nepříjdete" :)
Taky jsem zažíval(chvílemi ještě zažívám)období tvz.bezmoci změny,chtěl jsem vědět to opravdu je a svoje ,teď berme až stupidní názory nalhával lidem aby se našel někdo zpřízněný a uvěřil mi,i takovej se někdo našel a já později zjistil že ten kdo na to skočil je vlastně jen pěknej vůl jako jsem byl já:)
Ale to je v podtsatě jedno,nějak tak to žije,já žiju taky,mám se fajn,jsem šťastnej člověk,bavím se,nestresuju se,a tohle je teorie asi ta nejmilejší-MÍT SE FAJN A NIC VÍC MÍT NEMUSÍŠ! tak to je asi tak všechno co jsem k tomu chtěl napsat,onooo vůbec je to celý asi až moc složitý,ale jednou jsem si říkal jeslti ten svět co je tady je vůbec zkutečný,jeslti to není jen sen,nebo tak nějak,a nebo jeslti to není jen klamnej pocit reality,neboli VEM SI TRIPA A TAM TO JE,ale už jsem nějak přišel,možná blbě na to že tohle je teda to ono,ale jak říkám lepší je se v tom nehrabat a žít a všechno je ok....
tak se mějte moc hezky
hh-top
několik letmých postřehů:
Když už to řád mít musí, tak chaos je přece taky řád svého vlastního druhu, či ne?
Pochopit se to zcela jistě nedá, ale zato se tomu dá překrásně věřit. Co je pro tebe důležitější?
A na závěr: jedna z věcí, které mě na pokročilé dospělosti nejvíce kadí je skutečnost, že krása žasnutí se už dostavuje jenom jednou za uherskej rok. A tak spolu s tebou radostně žasnu nad tím, jak moje nekonečná neschopnost to všechno pochopit, je moudře přehlížena tou nekonečně moudrou autoritou Kolem.

Kdo nehulí s námi...!
HoPe
A stejně Je to všechno jenom sranda.
miki
Kdyz jsem byl malej, tak sem obcas svet chapal tak, ze ja jsem ten jedinej vyvolenej, opravdu zijici nekdo a vy vsichni ostatni jste jen neco co urcuje moji pout k urcitemu, pro me zatim neznamemu cili. :)
hh-top
jsi si skutečně jistý, že tomu tak už není? Ono totiž z tvého pohledu by to vždycky mělo být právě to "skutečné já" které se na mě dívá a to, co vidí, může být i v mém okouzlujícím případě pouze typická ukázka jednoho z mnoha dalších "nejá" zabydlujících kulisu tvého světa. Shrnuto, to ty jsi pupek vesmíru, to ty jsi ta perla kterou v sobě nosí škeble života.
bubuman
tak ja se taky tady filozoficky taky vybliju. do jednoho dne pred nekolika lety jsem se v tom motal a spradal ruzny srandovni teorie na tenhle vsehomir, az jednou jsem si dal v jiznich cechach se svym kamosem, kterej je ted muj cerstvej svagr, svoji prvni vetsi davku cerstvych kopinatek,cca 100.potom sem ho poprvy potkal, toho Kolema,boha, nadinteligenci,mega taticka,az nam ze zornic proudily vodopady lasky k tomu jak je to dokonaly nejenom v tom,ze si myslis,ze si ty myslis,ze si to myslis, az sme se tomu za bricha popadali. Ten Kolem je i v kazdym z nas a musi se chechtat jak hledame vsude kolem ale von se jen tak blahosklonne usmiva,ne nebojte se nejsem pambickar, spis surfar nadvedomi,ale nemuzu si pomoct ty vlny co sem zazil na heroickejch davkach hub me stale vozej jednim smerem, ale to uz ze mne mluvi ty space kejky co sem zbastil, ahoj pruzkumnici mam vas rad

[Edited by bubuman on 20-12-2001 at 09:34 PM]
THC-Aktiv
Filozofie, me taky bere, tak ja teda taky neco na Vas vychrlim. Jednou jsem mel jet do Brna autobuse a cesta trvala asi 4h, tak jsem podle zdraveho rozumu usoudil, ze trochu skerka na cestu neuskodi,tak jsem ubalil brcalnika a vklidku jsem to papnul. No a cestou v autobuse me zacaly napadat dost divny myslenky, proste jsem si predstavil retezec DNA a ten jestli vite obsahuje chromozomy X a Y. Ted najednou jak jsem skoumal ten retezec DNA, tak me nejak napadlo, ze treba chromozom X by mohl byt zapsan jako 1 a Y jako 0 a uz se mi pred ocima zacal mihat celej retezec v podobe 1 a 0. Tak a potom jsem si rikal, ze by kazdej clovek, kazda bytost byla nekde takhle v podobe toho kodu zapsana. Takze treba zacatek kodu 1001(by znamenalo muzsky pohlavi), pak by kod pokracoval 00001 ty by mohlo znamenat barvu vlasu, oci, velikost zrustu atd. Je to docela Matrix, no a pak jsem si rikal, co kdyz nas nekdo nebo neco jen takhle krasne naprogramovalo a pak si slo dat ranní kafe. Uf
hh-top
nebo jseš omylem v jiném threadu!
Piskot
Z moji zkusenosti bych chtel moc moc moc doporucit knizky Hovory s Bohem 1 az 3.Napsal to Neal Donald Walsch.Nejsou to zadny tlusty bible a je tam uplne vsechno.
Precetl jsem v minulosti uz celkem dost knih na tohle tema,ale tyhle tri dily teto knihy jsou asi nejlepsi cetbou v mym zivote.
Protoze jine knihy se zajimaji bud jen o tuhle cast tematu nebo zase o druhou apod.Tim se pak jevi tahle otazka dost neprehledna.
V techto trech dilech ktere jsou napsany ve forme otazek a odpovedi [takze se to vyborne cte a rozhodne to neunavuje]se dozvite opravdu velmi kvalitni informace.Ja vim,ze tomu mozna nazev knihy nenapovida,ale rozhodne to neni zadnej blaf kterej muzete slyset od "priznivcu kostela".Nic fanatickeho a nasilneho se nedoctete.Spis to hooodne do siroka otevre oci kazdemu kdo neco takoveho hleda.
Kdyz si trochu zahulite a poctete si tak je to nekdy lepsi jak houby nebo trip.Vazne.
Asi se to bude v knihkupectvi spatne schanet,ale stoji to za to.A melo by se to cist po poradku od 1 do 3.
Takze prijemne poctenicko.Mejte se.

GreenMary
No jo, asi to uzavřu..
Prostě to celý nějak bylo, je i bude. Smysl to řešit asi nemá (i kdiž..) Hlavně že nám to dalo travičku, přátele a pohodu a lásku. Vždyt o to v živote jde, ne? Proto všem přeju, at jsou v živote štastný, maj pěknou úrodu a žádny oplejtacky s fízlákama..

Uzavírám tento thread. PAPA:-)

Ciao... GM


P.S.: Ale fakt dík za ohlas, Groweři;)
hh-top
Dívat se na svět jinýma očima je něco, co bych chtěl podpořit. Zkusím tedy malou poetickou transfuzi!

Krajina posedlá tmou.


Kudy kam, kudy kam, šátrám a narážím,
levačku před sebou a v pravé čísi ruku.
Věří mi po hmatu, sami prý nedojdou,
kdyby tak tušili, že věří nedouku.


Kudy kam, kudy kam, táží se ze všech stran,
každý z nich oči má, a přesto svůj svět nevidí.
Drží se ruky slepého, doveď nás do nebeských bran!
A tak je tedy vedu, když už jsou na tom tak špatně,
že už se za mne ani nestydí.


Šátrám již od dětství a jsem v tom vskutku dobrý.
Narodil jsem se totiž do světa, který byl celý modrý.
Než jsem se naučil jím procházet, byl jsem jen terčem jejich smíchu.
Pak mi to začlo docházet, oni mne nenávidí, že mne milují,
jsem totiž obraz jejich hříchu!


Já sám jsem nevidění, já sám jsem také zrak.
To každý z nás je tma i světlo!
Dřív mne to hnětlo, čekal jsem na zázrak,
jít od bolesti k bolesti mne pletlo.
Teď už se nespletu, nejsem v tom sám,
Tak pojďte, au, já cestu znám!
GreenMary
Tak nejlepší je ta předposlední pasáž.. jsi dobrej.
Joo je to tak.. nenavidí mě, protože mě milují. Postavím totiž před ně zrcadlo.. vidí sami sebe.. Potom se jim zdám, jako jejich starý známý. Jako by mne znali již mnoho let. Ale jsou to jen oni, co jim opravdu ukazuji..
Nenáviděný a milovaný......

znáš?

Já u pramene žízní hynu,
uprostřed ohňů vládnu temnotám.
Kdo mě má rád, tomu dávám vinu
a pravdomluvným lži vyčítám..

tak co jsem to za člověka...
GreenMary
2hh-top

Díky za pěkný článek v PM..
No.. já osobně bych to ještě nebalil ( ale jednoho bych teď přeci jen ubalil :))

momentíkk..... ... ubaleno
odpaluji.... :flamer:
Jeee... :smoker:

Mám toho hodně na srdci, tak kde začít? Nevim... hmm. Asi ne..
Asi dneska ze me už nic kludnýho nevypadne.. Tak nic, zase příště.


Aloha.. GM
Dude
bump - taky dobry poctenicko :):):)
Hanyz
No koukam ze pred par lety bylo na groweru hodne filosofu. Kam se vsichni podeli? Holt lide prichazeji a zese odchazeji, nekdo se zdrzi dele (ze jo Dude;)) a nekdo jen prolitne
Moriaty
No já přišel nedávno na tygle zelenkavý stránky. Hned mě zaujalo téma Hřbitovy vod chell. Nejsem vyznavačem výdobytků civilisace. Počítavej svět zvládám ztuha. Říkal sem si, že tu sou lidi s kerýma bych si měl co říct......
Časem přemejšlim vo tom( asi ta stíha nééé), že sem asi ňákej divnej.Vlna emocí se rozbíjí vo studenou plochou zeď mělkých plků, kastování a probleskující nesnášenlivost..

1. Na louce vyrostla květina
nebývalého druhu
Když si ji nakrájíš do
uvidíš v pokoji duhu.

2. Marně jsem listoval v herbáři,
vypadá trochu jak jetel,
roste jen od srpna do září,
na to je třeba brát zřetel.


R: Míti svou duhu kapesní
to je dnes určitě terno.
Duhová šťáva kape
utopí v sobě to chladno a černo.

3. Možná si ťukáte na čelo,
to už máš, Plíhale, z pití.
Jenže proč by se, krucinál, nesmělo
vysnít si kouzelný kvítí.

R: Míti svou duhu kapesní,
to je dnes určitě terno.
Nebuďme, přátelé, adresní,
ale kdo dělá to chladno a černo?

4. Lepší je fušovat do kytek,
když nám ten svět nějak zešed',
nežli se ztřískat jak dobytek
a pak se řezat a věšet.

5. Na louce vyrostla květina,
lalalalalalala ...
lImEtA
za vsechno muze PRIRODA - ta je ten mocny pan
kolumbijec
za vsechno muze nic- to je nejmocnejsi pan..........
Moriaty
nigdo nemůže za nic, protože čas je hroznej pán a nemusí se na nic ptát.....


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma