Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
MATKA - Klikni zde pro originální téma
Lackyfree
napadla mě otázka - co je lepší: matka ze semínka a nebo jako první řízek z rostlyny která vyrostla ze semena? Někde jsem četl že je lepší řízek! U prvního řízku by neměla nastat žádná degradace a navíc by měl růst rychleji. Vzhledem k tomu že s matkou nemám zas tak velké zkušenosti, tak se raděj optám... díky.
JFKALFA
mno hele matka z rizku, neni moc gut, pac nevis jak stara je matka ,ze kery je to uriznuty (pokud to vis ,gut) , ze seminka vis,jak je ta kytka stara :) i matka ma svoji zivotnost
Lackyfree
mmno já to sadil sám, teda myslím tu matku ze semene, poté jsem ji z hlíny dal do bableru a přežila to, je teď spokojená a mlaská si - jenže já jsem nedočkavej a chci sklízet. Jo a jedná se o Mazara......
Tim
Je dobre, ze jste tady nacali diskuzzi o matce, protoze mam par otazek. Chtel bych rozjizdet skrin a nevim jak se to dela s matkou. Podle me bych mel mit nekolik seminek a nechat je vykvest, potom si jednu vybrat za matku a prepnout ji zpet na vyvin? A to ji mam udrzovat v jine skrini? Nebo muzu pouzit stejnou a nechat matku prodelavat dalsi obdobi zaroven s rizky?

Predem dekuji za radu :-)
Lackyfree
Nejlepší na zjištění pohlaví matky (jako že to ve růstovém období je dost nemožné), je si z ní vzít řízek a nechat ho vykvést (třeba i jako malinkou rostlinku) a matku ani raději nepodrobovat přepínáním na květ, nemusela by to zkousnout - navíc s tím řízkem se mi to zdá jednodužší. Jinak matka se udržuje mimo kytí v malé skřínce třeba i s menším osvětlením - malá zářivka -18w.
netopeyr
Tady ysme to probírali:
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=2046
Lackyfree
Jo jasně netopýre, vím o tom, ale ta debata se rozvinula v bazaru a já si myslím že by se měla přenést právě do indooru..... taky jsem chtěl znát názor ostatních ganjagrowerů či clonemasterů (např. DR SMOKALOT), kteří si toho ani nemuseli všimnout.........
blackberry
tozn. tedy, ze vlastne ani nezalezi na tom zda bude ze semena nebo z rizku?? takze jsou veskere debaty na toto tema zbytecne??
viridis
to Dr. Smokalot: Zdar - rozsiril bych otazku, mohu-li: dochazi casem k degeneraci materialu v pozdejsich generacich rizku ? /kytka z rizku z rizku z rizku z rizku..../ (neudrzuji zatim zadnou kytku tolik generaci, abych mohl delat zavery). Pokud ano, v kolikate generaci (zhruba) se neda pocitat s qalitnim rezivem ?
mephisto
takže určite degeneruje. ještě s několika kámoši pěstíme a kolovala mezi náma california. původně ze semínka, potom se z toho udělali řízky, z těch řízků zase další řízky atd. během 1 1/2 roku byli výnosy téměř poloviční. palice řídší a docházelo tu a tam taky k deformaci listí ... - takže určitě degenerujou.
stoned stone
Este takova malinka otazecka na konec . Kdyz se delaj rizky z normalni kytky ze semena do jaky optimalni visky by se mela matka nechat vyrust nez se z ni udela prvni rizek???
mott
Matka ze semena (pokud není feminesed) je riziko, protože z toho můžeš mít i otce, což sice na řízky je, ale co s nima, že?
Lackyfree
ahoj lidi......
bavil jsem se s jedním zkušeným indorářem a ten pěstuje takto:
Ačkoliv matka může růst třeba 10let, on z důvodu zachování kvality jí nepěstuje více než 1 rok. Další matku si vybírá z řízků, což je ten který se ujme nejlépe a je ze všech řízků nejlepší - nejlíp roste - z toho pak udělá další matku....... to zní logicky (výběr asi ze 40řízků)!
Podle toho co zatím znám si myslím že matka může degenerovat - což záleží v jaký podmínkách roste a jak se k ním pěstiltel chová.... špatné zacházení = degenerace.
Důkladnou selekcí řízků se však kvalita dá udržet či mírně pozvednout (tím myslím že řízek z matky může být lepší nežli samotná matka - zas tak o moc to ale asi nebude....)

Toť můj názor - pokud se mýlím, prosím opravte mě!
Oscar111
Taky mám podoný názor,, Myslím si že k degeneraci dochází, ale je to podle mě přirozená evoluce.. Kyti se mění k tomu, aby pro ni byly podmínky co nejpřijatelnější...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma