Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Staré sprchy 400W & patrová matkárna & 400 W - Klikni zde pro originální téma
Balič
Měl jsem v jedné místnosti v domě vestavěné staré sprchové kouty. Pravděpodobně z padesátých let minulého století. Pořád jsem nevěděl, co s tím mám dělat. Rozhodoval jsem se jestli je vybourám nebo jestli si tam udělám poličky a budu to používat jako úložný prostor. Jednou mi kamarád ukázal svou pěstební skříň, kterou měl v bytě. Když jsem ji uviděl, hned mne napadlo, že bych své staré sprchové kouty mohl přestavět na pěstírny. Bylo s tím docela hodně práce. Než jsem se mohl pustit do samotné vestavby skříně, musel jsem zabetonovat staré nefunkční kanály, vyrovnat podlahy, zavést elektřinu, opravit okno a zazdít nadbytečné dveře. Jako materiál pro stavbu jsem použil surové dřevotřískové desky a dřevěné latě. Pro stavbu jsem si zvolil tyto kritéria: efektivní využití prostoru pro pěstování několika odrůd, minimalizace hluku, maximální regulovatelnost teploty a vlhkosti, estetický vzhled, přijatelná cena.
Měl jsem k dispozici 3 zděné kóje cca šířka 67cm, hloubka 78cm, výška 200cm. Na ně jsem položil a do zdi zapustil velkou dřevotřískovou desku, která vytvořila strop pěstíren. Do zděných vchodů jsem připevnil dřevěné latě, které tvoří rámy pro dvířka z dřevotřískových desek. Spodní část je přišroubována napevno k rámu. Slouží jako základna pro upevnění přítahových ventilátoru a taky ventilátorů chladících cool tuby. Do stropu pěstíren jsem vyvrtal otvory pro instalaci odtahových větráků a taky odtah z cooltube. Bylo nutné vyrobit tlumiče vibrací pro všechny ventilátory. Hlučnost se pak zásadně snížila. Odtah pěstíren jsem vyvedl do ventilačního potrubí domu. Odtah cool tub je do místnosti. Ovládací prvky a el. balast jsem přišrouboval na zadní stěnu nad pěstírnami.
Krajní skříně slouží jako pěstírny pro klony, prostřední je patrová matkárna. Nezapomněl jsem ani na řízkárnu, kterou jsem vyrobil z lepenky a policového systému z Ikea. Celý projekt mne stál asi 40 000 Kč.
Technické parametry:
Osvětlení
- pěstírna č. 2 matkárna: 2x stropní svítidlo do podhledů (Hornbach), zářivky TL-D 18W/33-640 SLV, 4100 Kelvinů; 8ks
- pěstírna č. 1 cool tube růst MASTER HPI-T Plus 400W, 4500 Kelvinů; květ SON-T 400W, 2000 Kelvinů
- pěstírna č. 3 cool tube, růst MASTER HPI-T Plus 400W, 4500 Kelvinů; květ MASTER SON-T PIA Plus 400W, 2000 Kelvinů
Ventilace
- pěstírna č. 2 matkárna: přítah Sunon KD 1209 PTB1, odtah Sunon KD 1209 PTB1
- pěstírna č. 1: přítah Sunon KD 1209 PTB1, odtah Sunon KD 1209 PTB1; chlazení cooltube Sunon KDE 1212 PTS 1-6A
- pěstírna č. 3: přítah Sunon KD 1209 PTB1, odtah Sunon KD 1209 PTB1; chlazení cooltube Sunon KDE 1212 PTS 1-6A
Vlhkost
- pěstírna č. 1,3: ultrazvukový zvlhčovač SPS-808
- pěstírna č. 2 matkárna: starý zvlhčovač po dědovi
Řízkovna: elektronické zářivkové svítidlo 36W (Hornbach) 6400 Kelvinů
Spotřeba el. při plném výkonu: 1210W
Děkuji všem tvůrcům a přispěvatelům Groweru, jmenovitě Majklovci, Nuckovi, Králíčkovi a R-manovi za skvělou inspiraci.
Obr.1 staré sprchy - pěstitelův sen
Obr. 2 zadní stěna - ovládání skříní
Obr. 3 odtah do ventilačního potrubí, elektroměr
Obr. 4 spodní část pro přítahové větráky
Obr. 5 pěstírna č.1
Obr. 6 spodní část zevnitř, tlumiče vibrací
Obr. 7 tlumič vibrací odtahu, odtah cooltube
Obr. 8 patrová matkárna
Obr. 9,10 řízkovna
inVALIDa
no jdes do toho zhusta... jakou planujes genetiku ?

uz mas neco nachystane a hned to odpalis... nebo seeds a selekce na matky ? nebo rezy od nekoho???
Balič
Koupil jsem seeds od Nirvány. V matkárně už roste 4ks Shiva, 5ks B52, 5ks Cal. Orange Bud, 4ks Jock Horror. Bude selekce. Zatím nevím kolik bude samců. Shiva už dal 30 řezů ostatní jsuo ještě malé pro odebírání řezů. Několik kontrolních řezů Shivy už mám par dnů na 12/12. Brzy se to ukáže alspoň u těch Shivů.
Jahudka!
To je parada.Ani nevim co bych se zeptal..

Zajimalo by me jestli ti odtah z boxů zenou jenom ty sunony.Koukam,ze to potrubi je celkem dlouhy.Ja kdyz jsem mel axialni vetrak tak to takovou dylku nechtelo vubec profouknout.Jak mas poreseny to,kdyz mas to odtahovy potrubi z jednotlivejch boxu spojeny aby ti vzduch nefoukal z jednoho boxu do druhyho?Nebo tam mas 1 odtahovej vetrak na vsechno?
belladonna
Hmmm,tak to je mazecek.Vypada to,ze to mas zatim docela v poho poreseny.Uz se tesim na dalsi fotecky.Pojedes hlínu nebo hydro.?
tdan
Hmmmmmmmm tak ty se toho doopravdy vubec nebojis uz se tesim na more
Dephp
Čuss Balič,
skočil jsi na ni pěkně. Teda na ně :D Holky si to zaslouží, bez řečí :D
A koukám na ty tvoje klony a na vlhko/teplo měru máš jen 50% RH , používáš u větráků regulátor otáček? Měříš PH? A nikde jsem se nedočetl o jejich plnotučném papání, pokud mě moje červené oči neklamou :frog:

hodně štěstí v dalším vrážení peněz do boxu :D

EDIT: Koukám že to ženou jen Sunony - určitě bych promyslel nějakou investici do pořádnýho "fučáku s regulátorem otáček" :vampire:
EJ + už tam ode mě máš :)
Balič
Jahudka! – Ženou to jen ty sunony . Každá skříň má jeden na přítah (92x92x25mm; 85m3/h; 12V) a jeden na odtah(92x92x25mm; 85m3/h; 12V). Krajní skříně pro klony pak mají ještě jeden větrák na cooltube(120x120x25; 150m3/h; 12V). Používám zdroje s proměnným napětím. Ventilační potrubí domu má tah i když jsou všechny ventilátory vypnuty, takže stačí když zapnu odtah na 4,5V, (přítah je vypnut) ve skříni, která je nejdál od vent. potrubí. Chlazení tepla výbojky obstarává větrák cool tuby, ten jede na 9V. Teplota ve skříni je při této konfiguraci 24°C a vlhkost se drží okolo 60% (SPS-808 je kousek za minimálním výkonem).
Aby mi vzduch nefoukal z jedné skříně do druhé vyrobil jsem ucpávku (foto). Když jedou obě skříně současně, tak ta, která je dál od vent. potrubí domu, jede o 1.5V výkonněji, než ta která je blíž. Prostřední skříň -matkárna má odtah do místnosti.

belladona – Jedu hlínu a vše bio. Jde mi o chuť a taky je to pro mne snazší. S hydrem nemám zatím žádné zkušenosti.

Dephp – Skříň jsem měl dlouho otevřenou, fotil jsem a kochal se takže to kleslo.Jinak to držím na 60 – 65%. PH upravuji na 6,5 kyselinou citrónovou. Hnojím 1x týdně Start-upem (Plagron) 7ml na 1l. Kropím 1x týdně Cropmaxem 1ml na 2l a Phytaminem 5ml na 1l. Substrát pro matky je Roaltymix (Plagron). Substrát pro klony: zahradnický substrát 50l, perlit přiměřeně, kokos 50l, Plagron Bio supermix 5l. Promíchat a měsíc uležet.


Obr. 1 ucpávka, polička pro SPS-808
Obr. 2 zdroje s proměnným napětím
Obr. 3 odtah matkárna
Obr. 4 zvlhčovač po dědovi matkárna
Obr. 5 matkárna přízemí C.O.B 5ks, Horror 4ks
Obr. 6 matkárna patro B-52 5ks, Shiva 4ks
Obr. 7 pojedu SoG
Obr. 8 Poznáte co tam roste kromě řízků?
Obr. 9 Phyt-amin a Cropmax
Obr. 10 dlouhá expozice
Jahudka!
n0si - 965 maji 6500K..Vzdycky to posledni dvojcisli u zarivek znamena zabarveni svetla.Tzn 640 = 4000K,TLD650 = 5000K atd.
to musela byť makačka, K+
Balič
nOsi – Nemám zkušenosti s jiným typem zářivek než s tím, který používám, ale myslím že to roste dobře, posuď sám.
Obr. 1 Shiva. Do rocwolu jsem dával semínko 16. 11. 2005 a do hlíny jsem přesazoval 23. 11. 2005
Obr. 2 B-52. Do rocwolu 15. 12. 2005 a do hlíny 22. 12. 2005.
Fotky jsou dnešní.
Jahudka!
Balič - Mas je teda v rustu asi 50 dni.Jak jsou dneska vysoky pod tema zarivkama?Kolika zarivkama a o jakym prikonu na ne svitis?Jen abych si udelal predstavu.Me totiz nepripada,ze by byly pod 2x zarivkama jak jsem si myslel podle toho co je napsany uplne nahore.
Balič
Jahůdka - Jedno stropní svítidlo obsahuje 4ks zářivek 18W/33-640 SLV. Ty svítidla tam mám dvě jedno v přízemí a jedno v patře. Velikost matek udržuju na cca 20ti cm.
Risan
Jahudka:
napsane je to dobře a kdybyses podival na fotky tak si všimneš že jich tam ma 4 a 4.
Jahudka!
Risan - 4 a 4 jsem videl,ale uz nevidis jestli tam ty trubice opravdu jsou a jestli svitej..

Balič - Ja chtel nejak porovnat rychlost rustu pod temahle zarivkama a pod 400w sodikem pod kterym jsem rost ja.Ja mel ze semene kytky okolo 30cm za 21 dni od vykliceni.Jenze kdyz to jsou matky a zastipujes je tak to muzu tezko porovnat.Ja mel za to,ze tam mas rizky na 18/6 a pak az ti vyrostou je das do jinyho boxu na 12/12..
Balič
Jahudka! - Tak to budu dělat možná později, až po selekcích. Musím vyhodit samce a pak ještě půjdou i slabší samice. Ještě nevím, přemýšlím, že bych uvolněný prostor využil pro další odrůdy. Láká mne Skunk Red Hair, Blue Mystic nebo White Rhino.
r-man
Ahoj,

jsem rad, ze jsem te inspiroval. Par veci ale budesh muset jeste doladit. Odvetravani si spocitej podle objemu pestiren a vez, ze bys me odsat cca 30x z hodinu. Ja to tak ted nemam, a porad riskuju plisen v kvetu. Az ti to totiz zaroste, bude se tam vysoka vlhkost drzet sama...

Taky jsem nikde nevidel zavlazovaci system, delash to zatim rucne? Popis trosku co pouzivash za substrat a jaky hnojiva planujesh (bio).

Vypada to celkem peclive zhotoveny, tak to mam rad. Kdyz uz nic jinyho, tak je to pak prakticky na pouzivani a hlavne bezpecny (elektrika). Tak to ma bejt :-)
zike
moc pekna prace, jetly ti muzu poradit, tak jdi do toho white rhina, nebudes litovat :smoker:
mike.mouse
Zdravim ta Balič,

No tak o takom niečom snívam, ze bude na 30ku :D ach mas to krasne, proste rozpravka, iba mi spadla drzka co som to cital, zatial niet co dodat iba Good Luck, mas to uno tuto ;) K+ somozrejmost za pristup!
Balič
r- man – Zdravím Tě!
To odvětrávání jsem propočítával na těch 20 až 30 výměn, a měl bych tam mít ještě rezervu, alespoň co se průtoku týče, trochu mi dělá starost statický tlak, hlavně až to tam naroste, to se nedalo odzkoušet. Zjistil jsem, že když může čerstvý vzduch z venku volněji proudit (pootevřené okno), tak to lépe fouká i do odtahu. Takže to by mohlo pomoct, jenže jen teď v zimě. Na jaře mi tam tím pootevřeným oknem nalétá nějaký hmyz atd. Takže práce na tom bude ještě dost.
Zalévám ručně, zatím mne to baví a mám přehled jak to roste, uvažoval jsem nad Tropf – Blumat systémem, kanystry bych dal na skříně. Jenže to má háček, nemohl bych zavlažovat patro v matkárně, nedodržím v tomto případě podmínku samospád 1,5m. Substrát na matky jsem zvolil Roaltymix od Plagronu, je trochu dražší,ale u těch matek nechci experimentovat. To neplatí pro klony, tam testuji svůj Biomaximix. Chci napodobit Royalty, ale aby to bylo levnější. Už jsem ho použil a vypadá to dobře. Počítám s větší spotřebou substrátu, tak jsem to míchal rovnou po pytlech, však to znáš. Recykluješ nějak svůj substrát nebo používáš pokaždé nový? Hnojím podle schématů od Plagronu. Nechci se pouštět do nějakých velkých experimentů s hnojivy dokavať neznám reakce rostlin. Mám v merku doplňky Advanced Natulal Powder (100% Bio) takže to bych časem testnul.


Testovací řezy Shivy se už projevily. Jeden samec, dvě samice, a jeden řez nepřežil testy. Moc jsem jim zatopil a málo vlhčil. Už jsem vybral další testovací řez stejné rostliny a dal ho na cyklus 12/12 za týden by mělo být jasno i u toho posledního. Karmou těchto řezů bude zřejmě testování až do konce života. Rozhodl jsem se na nich naučit kontrolované opylování. Řez samce jsem zavřel za 4 dveře a opatřil ho slušivým límečkem, aby se pyl mohl snadno odebrat. Myslíte, že 20ti centimetrový samec je schopen poskytnout kvalitní pyl ??? Mateční rostlinu samce jsem zlikvidoval. Řezy samic jsem přidal k ostatním rostoucím řezům pod MHčko zpět na cyklus 18/6. Uvidíme co se stane, když se ocitnou zpátky ve vrcholícím létě.
Ostatní osazenstvo matkárny roste a sílí na odebíraní řezů.

Tak to jsou novinky.
Dík těm co mi poslali karmu, mějte se dobře lidi.


Obr. 1 Řez samce s límcem.
Obr. 2,3 Je to samec.
Obr. 4 Substrát Biomaximix.
Obr. 5 Testovací řezy samic v pěstírně č1. Na spodních listech můžete vidět šrámy, které utrpěly v průběhu testů.
Jahudka!
Balič - Tropf blumat:urcite do nej jdi.To prevyseni staci 0,5m.Cetl jsem to v navodu.Ani ja to nemam 1,5m a facha v pohode.Spis tam jde o to aby proste hladina byla vejs nez ty kapaci hadicky..

Nahore si pridelas nejakej velkej sud a tam pridelas plovakovej ventil z hajzlu,kterej ti bude porad udrzovat hladinu a mas vystarano.Tim by ses ovsem pripravil o hnojeni pres tenhle zavlazovaci system coz je urcite vyhodny.Jo jinak jedna kytka ti v kvetu bere 1,5l vody denne takze je potreba s tim pocitat a prizpusobit tomu nadrz.
Balič
Jahůdka! - Tak to je skvělá zpráva! Dík za radu, pro tohle mám ten Grower rád. Půjdu do toho Tropf – Blumat systému. Nebude to hned zítra, ale za čas to bude. Musím ještě předtím zavést vodu, protože trubky co tam byly jsou už dávno odpojený a asi budou i ve špatném stavu. Ale to je detail, stejně jsem to měl v plánu. Více mne trápí problém jak upravit vodu (chlór, PH) při takhle automatizovaném systému zavlažování jak navrhuješ (zásobníky z hajzlíků, a nebo konec konců by se dal použít i ten ventil co TropfBlumat nabízí)? Chlór se dá odstranit sprchovým odchlorovacím filtrem (Hornbach) připojeným před plovákovým ventilem, nebo před tím orig. od Tropf Blumat. To je celkem snadné, účinnost udávaná výrobcem je 98%. Jenže jak na to PH ??? Mi teče z kohoutku PH 7,4. Takže hrůza! Nabízí se řešení použít filtr pro ochranu praček před vodním kamenem (Vitel 7 pračkový – Hornbach). Jenomže bude to k něčemu??? Výrobce tvrdí, že jde o tzv. maskování tvrdosti, vápenaté a hořečnaté sloučeniny, které tvrdost způsobují zůstávají zachovány. V tom se moc nevyznám. Výrobky, o kterých tady píšu, distribuuje firma www.enviromarket.cz. Pak prý existuje ještě nějaká průmyslová metoda katex. Tipnul bych si, že to bude asi hodně drahé zařízení. Musím to prozkoumat. Pokud bych vyřešil nějak ten problém s PH a zapojil to, tak bych zřejmě hnojil ručně tak 1x týdně, nebo by se daly vymyslet nějaké přepínače a když bych chtěl hnojit tak bych si namíchal koktejl do kanystrů, které by byly nad skříněmi a prostě bych to jen přepnul a když by to Adély vychlemtaly, tak bych přepnul zas na ten ventil od Tropf třeba…..


Někdo chtěl vědět jaké rozměry květináčů používám. Takže pro malé řízky 6x6x6.5; pro větší řezy 15x15x20. V těch bych chtěl zkusit růst a květ až do konce. Do krajních skříní se mi jich vejde do každé 19 ks tak uvidíme, snad se tam neumačkají. Používám i květináče 18x18x23 na matky. Těch se vejde do matkárny 18 ks – nahoru 9 i dolů 9. Všechno zatím testuji a změny nevylučuji. Třeba bych mohl do matkárny na matky používat ty střední květináče (15x15x20), to bych jich tam nacpal 40 ks. Nahoru 20 a dolů 20. Pak bych si mohl vysadit celý indoor sortiment od Nirvány a ještě by mi zbylo místo. Seriozně však uvažuji o použití velkých květináčů (18x18x23) na květ do krajních skříní, ať se tam tak nemusí tlačit. Těch velkých (18x18x23) se do krajních skříní vejde 9 do každé.


STRANGERfromDC – máš to na začátku v technických parametrech.

Mějte se dobře lidi.
Jahudka!
strejdas - xmalcom je pouzival,ale nikde se nezminil proc s tim prestal coz me tehdy docela zajimalo.Treba ja s tropf blumatem nemel nejmensi problem.Neuschne ti to,neprelejes to a koreny jsou krasne prorostly po celym korenaci.Myslim si,ze jsi to mel jen blbe nastaveny a to je vsechno.Ted s nima jedu po druhy a zadnej problem se nevyskytnul.
Jahudka!
strejdas - K tomu jenom to,ze xmalcolm mel blumat a ne tropf blumat a to je rozdil.Ja jsem si to tam tehdy cetl nez jsem sel do tech koliku.Tyhle samonasavaci koliky (blumat)se neosvedcily asi nikomu,to je pravda.
Tropf blumat je opravdu o necem jinem.Me na nem vyrostly krasny kytky i kdyz je pravda,ze bylo vic korenu u mista kde kapala voda,ale to nebylo absolutne na skodu.Nehrozilo preliti a ani uschnuti,muzes pres nej aplikovat hnojiva,zadny kapilary nebo trysky se nezasiraj.Podle me je to dobrej samozavlazovaci system...
Plno lidi jeste porad nerozlisuje mezi blumatem a tropf blumatem a pritom rozdil je obrovskej.U blumatu se saje primo pres kuzel z nadoby ktera je pod kytkama tak u tropf blumatu kuzel jenom otvira zavlazovaci hadicku a navic se to da regulovat podle potreby!Sam jsem nikdy nepochopil,proc xmalcolm zvolil blumat.Uz logika by me musela rict,ze zavlazovat primo pres tu keramiku bude o nicem a potvrdilo to X dalsich lidi tady,ze s blumatem to opravdu moc nefacha.
Nejhorsi je,ze se tady na groweru rozsirujou famy ze neco je spatny jenom protoze se to neosvedcilo nejakymu ocenenymu pestiteli.Vubec se nehledi na to,ze plno jinejch lidi muze mit se stejnou veci uplne jiny vysledky.
Jinak tady je to jasny,xmalcolm nepouzil tropf blumat ale jenom blumat a vysledek se dal predem cekat..

Tech 30 koliku co mas jestli jsou opravdu tropf blumaty a ne jenom obycejny blumaty,tak je od tebe hned za 1/3 puvodni ceny vezmu.Tyhle koliky nemaj chybu!
Jahudka!
strejdas - Urcite si takovou skvelou prilezitost nenecham ujit;)

Jinak me osobne se stalo,ze jsem jednou zapomel doplnit nadrz.Byl to velkej pruser,protoze koliky otevrely hadicky na maximum a kdyz jsem doplnoval nadrz,tak mezitim to ve skrini zalejvalo kytky proudem az tekla voda na spodni misku.Tohle trvalo do doby nez se zemina zvlhcila do ty miry az se ventily zase uzavrely..jak uz jsem psal,ja osobne mam s nima vyborne zkusenosti..
vapor
čus copanieros
Baliči máš to moc hezky rozjeté. naprosto souhlas s Onkelem :)
lepší je klasický drip. Blumatem a to i jeho venkovní verzi Tropf Blumat bys celé své dosavadní snažení jednoznačně negoval.
Proč tohle odvážné tvrzení ?
Ještě jsem tady neviděl jednu jedinou slušnou rostlinu zavlažovanou tímhle systémem nebo je snad tady někde taková?
Pionýre považuješ snad rostliny v reportíku od neúnavného propagátora Tropf Blumat za kiťule v dobré formě ? chloróza listů způsobená nedostatkem mikro prvků protože vědátor sice hnojí ale tak trochu pozapomněl na fakt že tank s živným roztokem nádo jaksi míchat (vzduchovat, kvůli usazování)
A co ten "nadstandardní" výnos je snad hodný následování? při použití tak kvalitního světla jako je AGRO
drobná technická k samotnému kuželu (sondě) ten je jenom jeden a je stejný jak pro vnitřní tak pro venkovní verzi. Liší se pouze "čepička" s rozvodem. Pokud už použít Tropf Blumat tak pouze na zavlažování , hnojit samostatně. V tom případě použij na jednu sondu vždy několik odkapávačů. Jinak nikdy moc nepapej chvalozpěvy distributorů a to na cokoli.
Samotný keramicky kužel se „kalibruje“ tak že se ponoří do vody na nějaký čásek.(v řádech minut).
Otázkou zůstává co očekáváš od svého zavlažovacího systému. Pokud ti ke štěstí stačí aby rostliny nezahynuli tak určitě radostně do toho.
Garantuji že nepřekonáš šedou zónu průměru .
Jahudka!
vapor - To cos tu napsal jsou kraviny,protoze hnojiva v nadrzi jsou a byly samozrejme michany.Ted momentalne pod tropf blumatem rostou kytky uplne v pohode a nic se u nich neprojevuje.Vynos tehdy byl dobrej a problemy se vyskytly,ovsem to nebylo zpusobeny blumatem.
Rostliny rozhodne nemely tendenci umirat.Spotreba vody byla ke konci 1,5l denne na rostlinu,koleckem si to muzes naregulovat jak chces.Nevim co proti tomuto systemu mas.Nez tady budes zase neco hlasat a tvrdit ze je vsechno jinak tak mi nekde najdi jedinej report kde jel nekdo pres opravdovej tropf blumat,zavlazoval s nim a nakonec na nej zanevrel.Tohle jsou porad jen neprokazany argumenty proti necemu co opravdu funguje..
Jinak samozrejme je mozny,ze se blumat/tropf blumat lisi cepickou,ale to je taky ta nejdulezitejsi cast na to nezapominej.Jinak si samozrejme pomlouvej a propaguj co chces.Ja to tady alespon zdokumentoval a kytky kvuli blumatu rozhodne nehynuly jak ty tady skorem tvrdis.Jinak diocela dost pochybuju,ze vis jak vyrobce tyhle koliky kalibruje.I kdyz by to byla pravda,tak nechapu jakou souvislost to ma s tropf blumatem,kde si intenzitu zavlazovani muzes naregulovat podle toho jak je ti libo..Ty clovece,porad mluvis jen o blumatu ne?Tam by mozna jakasi kalibrace vliv mela.Me spis pripada,ze jsi ten kolik nikdy nedrzel v ruce,jako bys nevedel princip jak opravdovej tropf blumat funguje.To neni samozrejme mysleny nijak ve zlym,ale ten pocit z toho takovej mam..

Jeste by me zajimalo co je to ta seda zona prumeru,kdyz uz jsi se o ni zminil?Rad bych mel tohle nejak vysvetleny,abych vedel kdy uz konecne budu mimo tuto zonu..No nic no..

Balič - takze ti doporucuju koupit si koliku par na zkousku a pak posud sam kde je pravda.V nejhorsim je das proste na ty matky..
inVALIDa
citace:
Původní příspěvek od strejdas

A jeste dodatek, nirvana spolecne se sensi seeds plati za ne prilis seriozni seedbanky. To uz radeji serious seeds, flying dutchmeny, nebo zkusit mensi firmicky.


teda o neserióznosti fy Sensi Seeds jsem neslysel.... !!!
na co poukazujes ???

o nirvane jsou tu thready (tzn.:nechci rozvadet) takze bych nedelal takove zavery...
Anonymer
Balič: Ako sa ti podarilo nasukat ten papier na stonku?O takomto rieseni vcsasneho zistenia pohlavia uvazujem aj ja len neviem ako tam dat kua ten papier,tak aby som neposkodil stonku a listy... :D
Pajda
no tak kluci nehadejte se... hlavne, ze je co hulit... :)
r-man
Jahudko to jsi jeste asi nezkousel drip, to je teprv pohoda...Trotl Blumat nebrat, je nespolehlivej. Mam s tim taky zkusenosti a doted mi lezi par zavsivenejch koliku na balkone. myslim, ze uz ani dokonce nemaji hadicky, to jsem tehdy povyhazoval. Zkousel jsem to na rajcatech a byla to takova katastrofa, ze jsem to jeste v pulce leta vymenil za cerpadlo a kapilary.
...Zatim jsi jedinej, komu ty koliky frcej tak jak maj...asi...jenze u tech tvejch pokusu se to vubec neda poznat :-)

Pokud tedy budesh delat drip, koukni se jak to treba mam udelany ja. Hlavne nezapomen, ze vsechny kapilary musej bejt stejne dlouhy a nesmish vynechat zpetnej ventil. Cerpadlo je lepsi predimenzovat a popripade stahnout kohoutkem na hadici, ale hlavne at to udrzuje tlak, aby to zasobovalo vsechny kapilary stejnym mnozstvim vody. Pak uz je to bez starosti, akorat na hodinach pridash cas, kdyz to trosku povyroste a zacne vic chlastat.

Ohledne substratu...Ja jsem vzdycky kupoval novej, ale posledne jsem tahnul 4x50L pytle s kamosem autem a von kdyz jeden stoji 350,- tak je to voser...Jenze recyklovat se bojim kvuli PH, aby to pak nedelalo neplechu.
Jahudka!
To je zajimavy,ze vsichni maj koliky,maj s nima spatny zkusenosti a pritom kdyz jsem se ptal tady na groweru nez jsem je kupoval jestli s nima ma nekdo zkusenosti tak o nich nikdo nic nevedel mimo xmalcoma kterej pouzival blumat..Takze neverim ze by byly spatny ja jsem s nima spokojenej a muzu klidne doporucit..

Drip nevim - nezkousel jsem.Podle me je zbytecne komplikovanej a narocnej na udrzbu.Kontrolovani kapilar,moznost poruchy cerpadla,potrebujes k tomu navic elektriku,musis si to dobre nastavit.Tohle vsechno dela tropf bulmat sam a staci mu k tomu jen ta nadrz s vodou.Dobry lidi,nechci se hadat,ja s tropf blumatem dobry zkusenosti mam.

Fotky

1 12 dni rustu 18/6 na tropf blumatu.Tropf blumat jel hned od 1 dne co jsem rizky zasadil.Vsechny kytky maji okolo 13cm.Svetlo 400w son-t agro.

2 Mnou zastipnutej rizek hned za 1 patrem.Je nadherne kosatej.

3 Klasicky stipnutej rizek za 3 patrem je podstatne ridsi.

Proste na tropf blumat si nemuzu stezovat a myslim,ze je vsechno OK.Vsechny tyhle kytky jedou na tropf blumatu od 1 dne.

Balič - Samozrejme tenhle prispevek smaznu jestli budes chtit.
vapor
Ahoj všem :D
Omlouvám se Baličovy že mu takhle vstupuji do super seriálku ale už nemóžu.
Předem bych rád podotkl že jsem nedostal odpověď tedy zkusím zopakovat
opravdu považuješ své rostliny pěstované za pomocí
Tropf Blumat za holky v kondici ? Doporučují všem prohlídnout (zapomeňte na prvních několik týdnů kdy rostlinky měly možnost čerpat živiny s nového substrátu) závěr je daleko zajímavější.
Jejich výnos za adekvátní pro zvolený typ osvětlení ?
Fakt žes pěstoval ze semen ti taky přiliž nenahrává nebo snad jo?
Klony které ukazuješ jsou zatím ok důvod proč tomu tak je jsem už popsal výš.
jinak nikde jsem nepsal že rostliny s Tropf Blumatem budou umírat tos napsal ty nebo ?
Pokud sis všiml tak nejsem sám :D kdo Tropf Blumat przní napočítal jsem minimálně dva a to tam nepočítám sebe:D a promiň budu zcela upřímný oba dva jsou trošku jiná pěstitelská kategorie.
jeden dotaz hnojivo v tanku jsi míchal pomocí kompresoru nebo růčo vařechou? v případě že A je správně pochybuji že bys to nezdokumentoval když jinak fotíš téměř každou půl obrátku šroubu. třeba se ale pletu :)
ještě technická kolegáčku k tomu kuželu (sondě)
to je ta věc která zařídí spuštění celého mechanizma a to světe div se jak u Tropf Blumat tak i domácího hybridu. Jinak musím ti oznámit že Tropf Blumat nezavlažuje pouze odkapávačem ale i sondou vědátore. Odkapávač je jaksi navíc pro drsnější podmínky venkovního pěstování. Věř mladý fyziku že jde pořád o jeden fyzikální zákon a to i přes to že Blumat má mít rezervoár pod úrovní květináče a Tropf Blumat nad. Patrně proto že je určen k překonávání větších vzdáleností co ty nato inženýre.
slovo "kalibrovat" bylo v uvozovkách to znamená pro natvrdlíky před použitím ponořit do vody na několik minut viz návod :) ale to už jsem psal.
závěrem bych ti rád prozradil co považuji za šedou zónu průměru 0,5g/W zajisté s ohledem na genetické dispozice rostlin
každý nějak začínal a nikdo učený z nebe nespadl tedy kromě tebe protože tvrdit tak kategoricky co je správné a co ne při tak slabé praxi a výsledcích je přinejmenším hodně odvážné.
Poslední technická na základě tvých předchozích příspěvků bych rád pokračoval v diskuzi (ale né tady, jelikož si nejsem jist nadšením samotného autora tohoto seriálku), páč jseš zcela evidentně veselá kopa a začals mě zajímat myslíš že by to šlo? Podle mně by se bavili i ostatní. Mohl bys to dát třeba do odkazů :D a určitě to nebude jenom o Tropf Blumat páč tvůj záběr je daleko mohutnější , teda alespoň usuzuji podle množství příspěvků.
Vážně se už tetelím blahem až to spolu rozeberem.
Baličovi se ještě jednou omlouvám
Balič
Zdravím Vás kolegové.

Dnešek byl ve znamení velkých změn v boxu č.1. Poslední rostlinka Shivy se konečně projevila k mé velké radosti jako samice. Přál jsem si, aby to tak dopadlo, protože je to moje favoritka. Vůbec se netahá a pěkně se větví a navíc její řezy dobře a rychle koření. Už jsem zvědav na její palice. Takže po 16ti dnech růstu řezů Shivy, po odstranění jednoho samce ze čtyř rostlin nastal čas k přesazení. Rozhodl jsem se nakonec pro květináče 15x15x20. Pěstírnu jsem naplnil takřka pookraj (19ks). Je pravděpodobné, že dřív nebo později jim tam bude těsno, ale to nevadí, box č. 3 zeje prázdnotou, takže se nebojím.

Mám rád pizzu, proto jsem si nasadil koření, které se na ni používá tymián, koriandr, kerblík, bazalku a oregáno. Rostlo to pěkně, to co vidíte na fotkách vyrostalo za 20 dnů a to jsem jen jednou pohnojil Start-upem. Chutnají skvěle, dnes jsem je měl v polívce. Teď jsem je přesunul za okno, protože ve skříni už prostě není místo a nechci „jen kvůli koření“ spouštět další skříň. V boxu č. 2 (matkárna) je to beze změn až na pár opozdilců, kteří zaostávají v růstu za ostatníma, ty jsem přesvědčoval lumenama v boxu 1. (foto 1). Teď už jsou ale zpátky v matkárně a já sem zvědav jestli mé argumenty byly dostatečně pádné.

Všem děkuji za projevené názory ohledně zavlažovacích systému. Beru na vědomí vaše rady. Jak jsem se rozhodl neprozradím. Až to bude hotové, tak se předvedu.

Ifr – Přemýšlel jsem a mám to ošetřený.

vapor – Omluva přijata.

Obr. 1 před přesazováním.
Obr. 2 už čekají venku.
Obr. 3 příště se budu snažit přesazovat dřív protože u některých řezů to vypadalo, že ten květináč každou chvíli praskne, tak mohutný kořenový bal se za 16 dnů vytvořil.
Obr. 4 koření.
Obr. 5 tak to vypadá v boxu 1. teď.
Obr. 6 kořenový bal.

Mějte se dobře lidi.
Jahudka!
vapor - Takze uz ted je jasny,ze jsi tropf blumat snad v zivote nevidel.Fakt nechapu,proc sem pises takovy nesmysly a kdes je vubec vzal.Navic se snazis dost uboze urazet...garantuju ti,ze u tropf blumatu jde vsechno pres kapaci hadicku a pres kuzel nic(jestli neveris doporucuju se dotazat u vyrobce);).Prave z tohoto duvodu musi byt nadrz vyse nez je kolik,protoze vodu nic nenasava jako je to u obycejneho blumatu.Voda uvnitr koliku pusobi vlastne jako prevadeci kapalina ktera otevira ventil s kapaci hadickou.Voda z tropf blumatu nikdy nezmizi.
Michani vody v tanku bylo samozrejme pres vzduchovaci motorek..
Fakt miluju lidi co si myslej ze sezrali vsechnu moudrost sveta.
Ja to co tady prezentuju,mam alespon vyzkouseny narozdil od jinejch lidi,ktery nekde neco vyctou a nebo zaslechnou a pak hlasaj bludy.
Jinak jsem samozrejme cekal odpoved,ze se to teprve projevi,ze jsou holky na blumatu.Podle me se projevi jenom to,ze je to dobrej system stejne jako byl v predchozim growu..
Mel jsem sklizen cca 0,65g/w i s blumatem to jentak na okraj (cca 78g z kytky) + mel jsem tam jeste nejaky rizky...
Samozrejme at si kazdej pouziva co chce,ja mam dobrou zkusenost s tropf blumatem a nemam s jinym zavlazovacim systemem zkusenost takze nemuzu srovnavat.Kazdopadne co si myslim napriklad o dripu jsem napsal vejs a je to podle me pravda.Jsou to vycteny zkusenosti mnoha lidi co ho pouzivaj.

Fotka

1 Doufam,ze tam vidis ten motorek!A jo mas pravdu,mam to samozrejme zdokumentovany,aby se me takovy lidi jako ty,nesnazili porad vnutit a ostatnim dokazat nejaky bludy a aby vsichni videli jak jsou tvoje urazky ubohy.Ty vzduchovaci hadicky neplavaly na hladine jak mi urcite budes chtit rict a motorek neni zapojenej,protoze jsem to fotil jeste kdyz skrin nejela...Vedou az na dno nadrze.

Taky proto jsem baličovi napsal at si tech par koliku vyzkousi a pak sam uvidi jestli to je tak a nebo tak.

Balič - fakt me to sere to tu zasirat..Staci rict a mas to vsechno pryc.Ono to i castecne k tvymu tematu je ze;).
Matrixx
to Balič:Musim ti to pochválit,ale 400 Wattů mi na tolik rostlin přijde trochu málo,tak 1000 Wattů by to zpravilo,vim že je el. drahá,ale výsledek by bylo hned jiný,náhle by se zvýšil výnos a palice by dotstali šmrnc,ale i pod 4kilem se daji vypěstovat krásný rostliny,ze zkušenosti vim,že je to tak,Pěstu Zdar a K4YOU
Balič

Právě dnes jsem dokončil řízkování v Boxu 2. Celkem ze všeho co tam roste a co se jevilo, že by mohlo být uříznuto vyšlo 81 ks řezů. 10 ks Shiva, 25 ks California Orange Bud, 20 ks Jock Horror, 26 ks B 52. Pokud srovnám jednotlivé odrůdy tak nejhorší je B 52. Rostliny jsou v poměru k ostatním menší a rostou pomaleji. Zaostávají za ostatníma tak o tři patra. Jock a C.O.B. jsou na tom asi tak stejně, pokud beru v úvahu jejich genetické rozdíly, které se projevují v rozdílném způsobu rozkošaťování. Shivu nemohu srovnávat, protože je o měsíc starší a dává už druhou várku řezů.
Box 1 stále intenzivněji zarůstá. Ve středu jsem přepnul na květ, protože většina rostlin měla 25cm. Dnes jsem měnil MH výbojku za HPS.
Taky jsem zapojil odtah Boxu 2 do potrubí domovní ventilace. Bylo to nutné protože 18 rostlin i když jsou ve vegetativní fázi vydávalo tak intenzivní vůni, že když jsem byl v místnosti 2 hodiny načichlo mi celé oblečení přes společensky uznatelnou mez. Teď po zapojení je problém dokonale vyřešen a v místnosti se nevyskytuje žádný zápach, který by prozrazoval co se ve skříních pěstuje.
Tak jak mé sprchy začínají zarůstat trávou, tak ve mne sílí obava a pomalu se začínají vkrádat myšlenky typu: „Nemáš tam toho trochu moc pro osobní spotřebu?…. .“ Odpovídám si: „Ne, nemám. „ Naopak si myslím, že tam toho mám tak akorát k uspokojivému praktikování koníčka pěstování. Jak bych mohl vyselektovat dobrou matku na menším prostoru, a jak bych mohl vypěstovat výstavní palici kdybych pěstírnu udělal jen s jedné kóje? Jsem odhodlán si svou pěstírnu obhájit. Myslím si, že pokud se budou vytvářet normy pro to co je pěstování pro osobní spotřebu a co už ne, tak mé staré sprchy by měly být povoleným minimem pro pěstírnu pro osobní spotřebu! No řekněte lidi, nemám pravdu.

Mějte se dobře.

Obr. 1 Připojení Boxu 2 do domovní ventilace.
Obr. 2 Box 2 patro dnes.
Obr. 3 Box 2 přízemí.
Obr. 4 Řízkovna. Ještě se tam vejde 7 řezů.
Obr. 5 Musel jsem kupovat větší skleníček. Množství mne trochu zaskočilo.
Obr. 6 Box 1 dnes.
mike.mouse
Balič : Ziadne foto? :) prosiiiim update it! :) tesim sa, M
Balič
Měl jsem hromady listí, tak žena z toho udělala máslo. Před cjvíli jseme dovečeřeli. Měl jsem špagety s rajčatovou omáčkou parmazánem a samozřejmě jsem si to řádně omastil maslíčkem. Jasně přátelé že tady zase hodím nějaké fotky, chtěl jsem dnes...ale dnesto nepujde. Taky jsem nechtěl dokumentovat každou maličkost kterou ve sprše provádí. Takže jsem se na chvíli odmlčel, snad mi prominete.
Hulu zdar.
JackEE
No já nechci být skeptik nebo něco ale pochybuju že když se bude legalizovat pěstování pro vlastní potřebu tak v takovým množství :D

budem rádi jestli vůbec schválí jednu kytku :frog:

jinak mas to nice ;)
Balič
Přátelé.
Dal jsem si zase máslíčko, tak jen doufám, že než začne působit, tak dopíšu tento update.
Nechtěl bych totiž zase zapomenout jak se pracuje s počítačem, tak jak se to stalo minule. Netušil jsem, že to bude taková síla. Ale k věci.
Kytky v boxu 1 jsou už ve čtvrtém týdnu květu odrůda: Shiva. Od příštího týdne nasazuji Green Sensation. Původně mne odradila ta cena, tak jsem se chtěl obejít bez něj, ale budu se řídit vašimi radami. Koneckonců už jsem do toho vrazil dost, tak by byla chyba šetřit ve finále na „žrádle“. Hnojím jednou týdně Algou 4ml na litr a zalévám tak obden, až co tři dny podle tíhy květináčů. Ve zběsilé snaze prostříhat každé vedlejší paličce výhled na slunce jsem kytky možná až příliš oholil, posuďte sami. Zdá se však, že jim to nevadí. Taky jsem zkoušel to opylování na vedlejších palicích, doufám že jsem si to všechno nekontaminoval pylem. Dával jsem si pozor, ale člověk nikdy neví.
V boxu 2 (matkárna) je až na jednoho neprojeveného Horrora opozdilce (který půjde stejně pryč, protože pomalu roste a zakořeňuje) výhradně dámská společnost. 3x Shiva, 3x B52, 2x Kalifornia Orange Bud, 2x Jock Horror. Uvolnilo se tam místo tak jsem tam přidal i skleníček s řezy. Těch je přes 50 a mám jich opravdu přebytek.
No a v boxu 3 jsem přesadil zakořeněné řezy do květináčů 15x15x20, když budou mít 25 až 30 cm tak je přepnu na květ. Tato skříň je experiment, protože jsem tam dal dohromady 3 odrůdy z rozdílnou dobou květu a hodlám sklízet postupně. Je tam 19 květináčů, 8x B52, 5x C.O.B. a 6x Horror. Hnojím je Start Upem 7ml na litr 1x týdně a taky je kropím Phyt - Aminem a Cropmaxem. No a když už kropím, tak toho namíchám víc a poleju kytky ve všech boxech.
Tak to je pro dnešek vše, mějte se dobře a hulu zdar.



Tak a teď tam dám ty fotky a už aby to bylo, protože začínám ztrácet přehled….



Dodatek:

Obr. 1 Box 3
Obr. 2 Box 2 přízemí
Obr. 3 Box 2 za skleníčkem
Obr. 4 Box 2
Obr. 5 Řezy
Obr. 6 Box 1
Obr. 7 Shiva
Obr. 8 Shiva
Obr. 9 Box 1
Obr. 10 Shiva


PirátTEK
vipada to krasne držim palce at to pěkně boptná.
Balič
Mno..To Strejdasovo smazání se, mne dost vystrašilo. :( Taky to mám něco přes 1000W.... A navíc neprošla ta dekriminalizace...:grrr: Nevím nevím přátelé, jestli se s Váma nerozloučím. :confused:
2balic...nadhera....k+leti takhle bych si to jednou predstavoval..perfektne vymaklej kazdej detail
Jahudka!
citace:
Původní příspěvek od Balič
Mno..To Strejdasovo smazání se, mne dost vystrašilo. :( Taky to mám něco přes 1000W.... A navíc neprošla ta dekriminalizace...:grrr: Nevím nevím přátelé, jestli se s Váma nerozloučím. :confused:


Uplne te chapu chlape,asi bych sem takovej nadhernej grow nedaval a byl bych jenom diskutujicim clenem.Mas to fakt nadherny a vychytany:)
Jahudka!
yavar - Jo proxy,ale jaky?Vis snad o nejakym ktery funguje a muzes sem postovat fotky?
Moltres
Docela by mě zajímalo, jak to tady dopadlo!
A myslím, že nebudu sám...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma