Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

Stránky: [1] 2 
Vzhůru kořenama-Jde to a nebo ne?Přímé srovnání s normálním růstem - Pokus s řízky 2 - Klikni zde pro originální téma
Jahudka!
1 den růstu 18/6

Zdar a silu lidi,groweři.


Svyho casu jsem procital grower,az jsem narazil na thread clena Co? kterej pojednava prakticky o stejne problematice a docela me to zaujalo.Toto tehdy nebylo dotazeno do konce,tak jsem si rekl,ze ve skrini u stropu mam mista dost a jal se pro vas pripravit tento skvely pokus!

-Puvodni tema moji inspirace naleznete zde http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=1 Je tam toho okolo plno zajimavyho,takze koho by problematika zajimala,neleznete toho hodne i v puvodnim threadu.

V tomhle pokusu uvidite neco co jste jeste nevideli a asi ani nikde jinde neuvidite.Tento pokus je vlastne svetovej unikat kterej nema obdoby!Jde o prime srovnani rizku rostoucich korenama vzhuru a druhe varky,ktera roste ovyklym nam beznym zpusobem!O takovym pokusu si muzou nechat zdat i na overgrow!

Tento pokus je jen tak pro radost,abych vyplnil vhodny misto v growroomu,takze si nemyslete,ze tu chci popisovat a vyzdvihovat novy super technologie pro zvyseni vynosu nebo obsahu pryskyrice.Necham se sam rad prekvapit co to udela a jak se rostlinky budou chovat.Vynos samozrejme porovnam taktez s kytickama pestovanyma normalne.Treba nakonec zjistim,ze se opravdu vyplati zavesit dalsi kytky ke stropu a navysit tim vynos a vytezit jeste neco se ztratovyho svetla.Jak uvidite nize,zase tak neproveditelny to neni.

Takze k samotnemu pokusu.Celkem se pokusu ucastni 4 rizky v obvyklem kelimku od horcice v 0,1L substratu smesi hlina + perlit.2 rizky visi vzuhru korenama a druhe 2 rizky jsou naopak v poloze normalni.Ty rizky co jsou v normalni poloze nejsou primo pod lampou,ale jsou vyse aby na ne slo svetlo o priblizne stejne intenzite jako na rizky visici vzhuru korenama.Variantu kelimku od horcice jsem zvolil proto,ze delam pokusy s timto objemem substratu pokazde,takze je jednoduche srovnani s ostatnimi pokusnymy rizky.Myslim si dokonce,ze je to vyhodnej zpusob,protoze vysledky se daji aplikovat i na dospely(velky) kyticky.Odruda je ICE od nirvany stejne jako v ostatnich pokusech.Vsechny 4 rizky ucastnici se tohoto pokusu jsou z jedne matky a naprosto stejneho stari.Ve skrini jsem udelal hacky a na dratek zavesil 2 kelimky s rizky vzhuru korenama nad vybojku.Takze na ne nejde prime svetlo a jsou ve stinu.Vybojka je pouzita o prikonu 400w son-t agro.Nahore v miste kde jsou rizky umistene,zdaleka tolik svetla neni jako dole,takze uvidime co to udela.Podle me tam je svetla tak jako od 150w,ale ani to mozna ne.Druhe 2 rizky rostouci normalne jsou zavesene do druhe zadni casti skrine aby si navzajem nestinili.Jsou zavesene v takovem miste,aby obe skupiny dostavaly priblizne stejne svetlo.Provedl jsem mirny upgrade mojeho growroomu a polepil ho stribrnou agrofolii z growshopu,ktera je udajne lepsi nez mylar,takze i v mistech kde jsou umisteny 4 pokusne objekty by teoreticky melo byt svetla vice,nez kdyz jsem to mel natreny bilou barvou.


Fotky

1 Vidite 2 rizky ze 4 ucastnicich se pokusu.Je to ICE prokoreneny v rockwoolu.Nevedel jsem co s nima (okno uz mam plny) az do ty doby,nez me napad tento genialni nevidanej a neslychanej pokus!

2 Takhle se to dela,kdyz chcete povesit pokusne kyticku vzhuru koreny.Vezmete 2 kelimky.Do dna jednoho z kelimku udelate vetsi diru a druhemu stejnemu kelimku odstrihnete dno cele.To cele dno nastrihnete do pulky tak,aby jste do stredu mohli prostrcit stonek.

3 Takhle to vypada,kdyz uz stonky prostrcite pres nastrizena dna.Ted uz ceka rizky i s timto ustrizenym dnem prostrcit do druhych kelimku,ktere maji ve dne velkou diru takze se listecky ohnou a prostrci touto velkou dirou..

4 Takze tady uz vidite rizek v kelimku hezky vzhuru korenama.Skviry ve dne neni treba nijak lepit,alespon tam slouzej jako drenaz.Zbyva uz jen zasypat hlinou,pridelat zaves a zapichnout identifikacni stitek:)

5 Dokoncene dilko.Casova narocnost asi 10 minut na rizek,takze pocitam s tim,ze jestli tento pokus neco prinese,ze budu rizky vzhuru korenama veset do groowroomu bezne.Pohled na dna kelimků.

6 Vidite to samy jako na predchozi fotce,ale z druhe strany.Vidite uchyt na kterym rizek ve skrini visi.No a samozrejme tudy budu taky zalejvat a davkovat hnojiva AH.

7 Tady vidite druhe 2 ucastniky pokusu.Tyto 2 rizky porostou naopak v normalni poloze.Svetla budou mit obe skupiny stejne.

8 Tady vidite uz zaveseny rizky.Muzete si vsimnout,ze jsou nad cooltube asi 10cm.Nechtel jsem aby na ne slo prime svetlo aby nemely tendenci se tahnout za vybojkou a rust treba do strany.Chci aby rostly hezky kolmo dolu aby se co nejvic projevil vliv rustu korenama nahoru.

9 Tady je mame trochu bliz,holky hlavou dolu:)

10 Tady je uz druha strana mince.Rizky rostouci na druhe strane skrine,ale klasicky tak,jak to vsichni zname.Rizek vpravo neni na chcipnuti i kdyz tak vypada.Roste mu nadherna vitalni vetev.Nebylo nazbyt,nemel jsem naladu cekat na prvotridni rezivo dalsich 14 dni.Kazdopadne rizky rostouci korenama vzhuru jsou prvotridni.

11 Na posledni fotce vidite vyskovy rozdil rizku kteří visi korenama vzhuru a tema co rostou normalne.Takto jsem to musel udelat,aby obe skupiny dostavaly stejne svetla.Navic nevyhoda rizku kteří rostou normalne je ta,ze si vlastne sami stini kvetinackem,takze jsem je musel dat niz pod lampu aby se intenzita svetla vyrovnala.











Tak ať to roste :satan:
Jahudka!
Rezervuju si tento prispevek ;););)
Marihouba
Zajímavej thread, uvidime co z toho vznikne. Treba za rok vsichni budou pestovat ve skrini, kde na dne bude par zarivek a od stropu vysici kytky:) Preju hodne stesti
sandr
Rozhoďně zajímavý, určitě budu sledovat co s toho vznikne a jak budou reagovat rostlinky, protože něco podobnýho asi ještě nezažili :D Držim palce
zumbi
Moc fandim a hodně štěstí. Zatim sem nic podobnýho neviděl, takže mě zajímá, jak to poroste, držim palec;-)
mirosk
Pekný nápad, zdá sa mi už to tu už niekto riešil ale spomínal paradajky...http://grower.cz/forum/showthread.p...estovani+vzhuru Uvidíme čo z toho vznikne. Veľa štastia...:wink:
N3m3515
Zdravim jahudko :p

Myslim ze tento napad je velice zajimavi a su zvedavi co z nej vyroste :D :flamer:
Teoretycky by mohli rust smerem k Zemi, ale nevim jestli aj koreny porostou na haru :popcorn:
no necham se prekvapit jako ostatni tady a preji hodne zdaru at se dari
peace:flamer: :bong:
N3m3515
Tady mam neco pro inspiraci :flamer:
Jahudka!
Tyhle thready jsem procital a jsou to ty rajcata.Kazdopadne to zkousel clen Co?.Bohuzel to nedokoncil.V tom jeho threadu je toho hodne uzitecnyho.Kazdopadne jsem nevidel,ze by to nekdo takhle zkousel s travou a navic prime porovnani.Samozrejme jsem taky zvedavej jak to dopadne.Mozna z palic budu moct zachytavat stekajici pryskyrici rovnou do sklenicky he he:D

Nejpozdejc za 4 mesice by se melo ukazat,kde je pravda a co tenhle zpusob prinese/neprinese a co to proste udela.
Co?
uuuuž se nemůžu dočkat :) držim palce, sice to trochu uteklo od meho hitechu ale praxe se cenííí :))
DrevoLaminát
:grrr: horííím nedočkavosťou
Balič
Hm... tak tohle budu pozorně sledovat.
Mesias
Poračovat, pokračovat, tohle je konečně opět něco zajmavého.. ALe myslím si že to nic lepšího nebude. Jde jen spíš o to, že je to zajmavé. Ale každopádně ti fandím!!!
Jahudka!
3 den růstu 18/6

Zdar a silu lidi,groweři.

Zatim probiha vsechno tak jak ma.Kyticky vsechny povyrostly asi tak o 1cm.Naprosto stejne povyrostly i referencni 2 rizky rostouci v normalni poloze..Kyticky co rostou vzhuru korenama se zacaly ohybat ke strane.Neni to za svetlem,ale proste ke strane a nejspis si myslej,ze je necham stocit opet do normalni polohy.To se ale spletly.Nejspis budu muset aplikovat spejli a k ni je vazat aby je takovy choutky presly.To se uvidi za par dni.


Fotky

1 Tady je mame.Vidite,jak se zacinaj pomalinku tocit zase zpatky nahoru.Jejich vule rust v normalni poloze je silnejsi nez rust za svetlem.

2 No a jeden detail at to dobre vidite.

-Aby nemely tendenci otacet se zpet do normalni polohy by mozna vyresila aplikace etylenu.Tim by se kytky zmatly a oblafly a myslely by si ze rostou normalne.Nechci do toho motat dalsi veci aby to bylo objektivni,navic by to neslo bezne aplikovat v praxi.



Tak ať to roste :satan:
Jahudka! za pokus to stojí a chceš sa aj trošku pohrať...ale gravitácia asi správí svoje...
inf3cti
nemusis im davat spajlu, asi by stacilo male zavazicko priviazat na spicku
a nie je my jasne, co tym etylenom chces dokazat .. akym nechanizmom by ich to malo presvedcit, ze rasu normalne?
Jahudka!
inf3cti - Cetl jsem ve fyziologii rostlin,ze etylen zpusobuje plno ruznejch pochodu a zmen v rostlinach.Mimo jine i gravitropismus,coz jsem pochopil,ze by se rostlinka nemela ohlizet na gravitaci.

Najdes o tom neco tady http://www.sci.muni.cz/~fyzrost/index_pr.htm

Moc zajimavy cteni.Je to v dile 3 strana 13 pokavad te zajima konkretne pusobeni etylenu.
Zavazicka jsou zajimavej napad,mozna to vyzkousim.Jen mam strach aby to s rostlinkama neco neudelalo,preci jen ta spejle se mi zda setrnejsi.

jjaman - Jasne ze si hraju.Jsou to pokusy pro zabavu.Koukam co rostlinky udelaj.Nejde o nejaky vynosy a buhvico jeste.Proste me to bavi..
STG
možná by se to dalo využít k lepšejšímu ohýbání,možná by šlo vypěstit velikou kouli s květináčem uprostřed---lepší využití prostoru
---větší nároky na osvícení(svítit na to zae všech stran)
Jahudka!
STG - Sponzor zatim neni treba.Muzes mi kazdopadne dobrovolne nejaky sponzorsky dary posilat.Proti tomu nic nemam:).
Zaklady jsou dany a vyzkoumany ve fyziologii rostlin.To ovsem plati vseobecne.Tyhle pokusy co delam ja jsou pro zajimavost,mozna si z toho muze nekdo neco prenest do praxe.Treba se to nakonec opravdu vyplati povesit do skrine rizky jeste ke stropu a zvysit tim vynos.Vzdyt o to nam tady prece jde vsem ne?Kvalita/vynos.
Jahudka!
STG -Koule uprostred je blbost.To uz se koukni do jinejch threadu,kde se rozebira vertikalni-scrog.Podstata veci je ta,ze zdroj svetla umistis primo mezi kytky ktery mas promotany v sitce okolo.Myslim ze neco takovyho ma dobre zdokumentovany clen g-man.V kazdym pripade to uz nepatri sem.Doporucuju ti si to vyhledat pokavad te to zajima..
Co?
za starych dobrych overgrow sites jsem videl pestirnicku ve ktere manik mel naskladany velky jablka jako generator ethylenu, pestirnu mohl mit vysokou cca 1,2m cisteho prostoru pro kytky, jablka tak aby se nedotykaly ve spod ....jakoby pod truhlikama, uvadel tam, ze jedno jablko vyrobi cca 2000ppm, pokusna (zádaná) koncentrace je asi 3ppm (ps.nevim co to je za jednotku, ale pro pokus by info melo stacit)

ps.
nešpejluj, posiluj stonek, dej tam nejake male zavazicko...:)
Jahudka!
Co? - Jeste par dnu pockam a kdyz zjistim,ze se to zacina opravdu stacet nahoru i prestoze vaha stonku bude uz dost velka,tak aplikuju zavazi.Neni mi moc jasny jak ho tam pridelam na tak tenoucky rostlinky.Budu o tom jeste premejslet.

Jinak myslim,ze ten etylen z jablek je zajimava myslenka,ovsem v praxi moc realizovatelna neni.To bys nesmel mit odvetravani a nebo bys musel mit pestirnu ve skladu jablek.
hogi
Nazdar, další pěknej pokus... O tom ethylenu sem taky přemejšlel, ale kvůli tloustnutí stonků a zakrňování kytiček, ale přemejšlel sem jestli stejný vlastnosti jako ethylen nemá ethanol... Asi budu muset vzít 2 kytky a jednu z nich pokusně zalejvat roztokem s ethanolem a uvidíme.
Jahudka!
hogi - No ja nekde slysel,ze zkuseny pestitele zalejvaj kytky vinem a ze prej pak vyborne rostou.Nemyslim pestitele travy.Vztahovalo se to na jiny rostliny.Ted nevim jestli na vinnou revu,uz se nepamatuju.Ja jsem myslel,ze to muze byt zpusobeny tim,ze ve vine je plno mineralu a vitaminu a po tom se kytickam tak dari.Ted kdyz nad tim premejslim tak je mozny,ze jsou navic ovlivneny prave tim ethanolem co je ve vine obsazenej.I kdyz jsem tomu moc verit nechtel,tak ted se musim priklanet k tomu,ze na tom opravdu asi neco je.Ten pokus s ethanolem je celkem jednoduchej,neni drahej a lze ho snadno vyzkouset.Mozna to casem taky vyzkousim.Ty 4 rizky me uz nevytrhnou.Uz je nemam ani kam davat.Leda ze bych pridal dalsi rizky ke stropu vzhuru korenama a zkombinoval to jeste s ethanolovym zalejvanim he he:)
inf3cti
ppm je jednotka koncentracie castic: particles per million
2000ppm etylenu = 2000 castic etylenu na milion castic okoliteho prostredia (v tomto pripade vzduchu)

nie som odbornik na oragnicku chemiu ani biochemiu, ale preco by mal mat etanol podobne vlastnosti ako etylen?
http://users.rcn.com/jkimball.ma.ul...E/Ethylene.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Ethanol

Podla mna tym, ze etanol oproti etylenu nema dvojitu vazbu medzi uhlikmi, a ma OH skupinu sa stava dost odlisnou latkou.... ale je fakt ze som neskusal....
hogi
No právě sem myslel koncentraci okolo 10% což je o něco míň než v tom víně. No teď mi pochcípaly řízky, když sem byl pryč, takže to teď nevyzkoušim, ale co nejdřív do toho pujdu. Akorát, co sem čet, tak ethylen má docela nevyzpytatelný účinky, takže to s tim ethanolem může bejt všelijaký, že to na některý kytce bude fungovat tak a na některý jinak... Ještě abych pak neměl závislý kytky na chlastu, že když bych vysadil zálivku s ethylenem, tak by dostaly třeba absťák a chcíply by :-D Jestli by to ale fungovalo, tak by to mohlo bejt i užitečný v období květu, kdy se vytváří ethylen samovolně, takže kdyby se tomu trochu pomohlo, tak by mohly bejt větší palice...
Co?
v prirode etanol je toxicky odpad bakterii, resp. produkt kvasinek a to proto aby tam ostatni kvasinky nerostli...a nejsem si ani jistej jestli je takova molekula vubec schopna projit korenama.....spis to delaj kvuli chuti....ale mozna to je jinak

inf3cti: dik, taky jsem to bral objemove, ale nechtelo se mi to presne hledat :mutant:
Pepeq
Hmmm mohla to byt pecka.To tatacane rastilny je fakt problem. Mne sa raz povalal pes po rastline takl ze ju zvalil tak rastla ako stolarske pravitko kadejako ale vzdy sa snazila dostat sa hore
Stoned_Observer
No Jahudka, teba to pestovanie skurvene baví, o teba by sa v Grow shopoch trhali......
chuck53
Nevím proč ale myslím že to nevýjde..nechci být nějak negativní ale pravda je ta že když nějakou rostlinu zasadíš tak že nemá pevný stonek a její vrchol je třeba níž než kořenový systém,automaticky se táhne nahoru...ale budu sledovat..zatím čest a zdar:crazy::afro:
Anonymer
Ten pokus ma moc zaujima :) , som zvedavy ako to cele dopadne...
A co rastlinky, nestacaju sa smerom hore?Nelezu korene smerom dole?

Prave som si precital mudru knizku:D , v ktorej som nasiel informaciu, podla ktorej korene rastu "zakonite" v smere zemskej gravitacie, co zabezpecuje nejaka organela v korenoch, uz neviem aka :)
inf3cti
no to je prave to, co mi nejde do hlavy

v rastovych vrcholoch korenov je nejaky specialny krystalicky skrob (??), ktory samozrejme reaguje na gravitaciu a koren podla neho vie, ktorym smerom ma rast. inym smerom by snad rastol jedine v pripade, ze dole sa neda, je tam prekazka, atd - mozno toto je ten pripad. v tom pripade by sa ale nejednalo o optimalne vyuzitie objemu kvetinaca.

mozna varianta este je zasadit rastlinu do kvetinaca zhora, ale nechat ju cez okraj previsat dole. tazko povedat, ako sa to odrazi na rastline. je fakt, ze u nas doma takto rastu dve begonie, a su fakt oooobrovske (na to ake maju male kvetinace)
Jahudka!
No zatim to roste v pohode a zadnej problem nevidim.Jsou mensi nez referencni rizky co rostou normalne,ale podle me je to zpusobeny svetlem kteryho mely rizky co rostou normalne vic.Proto jsem rizky visici korenama nahoru povesil niz k lampe aby mely vic svetla.Jinak maj snahu se kroutit nahoru,ale zatim se neotocily uplne.Asi nemaj dostatek sil.Kdyz bude treba,budu aplikovat zavazi nebo spejle.Koreny nahore v kvetinaci nejsou a korenovej bal budu zkoumat az nakonec,takze ted je tezky neco soudit.Kazdopadne se mi zdaj vic kosaty nez rizky co rostou normalne.Maji kratsi patra,to je naprosto evidentni.Rekl bych,ze to u nich vyvolalo rust vetvi (uz je videt prvni vyrustky narozdil od rizku rostoucich normalne).
Janxu
jak provadis zalivku rizku rostoucich vzhuru nohama? jesli zvrchu jenom lehce pokropis tak, aby ti to neteklo ze spoda na rizky, tak by se mohlo promocit jenom prvnich par centimetru hliny a koren by sel stejne nahoru za zdrojem. to by se mohlo taky hodne promitnout ke konci u zkoumani korenovyho systemu?!
peace
Jahudka!
Janxu - Tohle je jenom pokus a tak to proste zaleju az to tece zespoda.Neni to dobry a budu se muset trosku umirnit,protoze pak jsou cely mokry a to neni dobry.Spicky listecku jsou cerny a podle me je to zpusobeny prave prelitim.Ted uz je zdaleka tak nezalejvam.Momentalne je zalejvam rozprasovacem.V miste kam bych lil vodu je pokropim a voda svoji vahou stece dolu v kazdym pripade.

Az timhle zpusobem rozjedu skutecny kytky (velky).Budou zavlazovany pres tropf blumat a kapace.Koreny podle me prorostou tam kam maji.To znamena ke zdroji vody.Prece kytka neni tak blba.Kdyz nema vodu tak bude koreny natahovat kamkoliv.Prece radsi nechcipne.


Taky nezapominejte,ze rostou teprve 5 dni.Chce to cas,aby byly videt nejaky zmeny.Musim to vsechno poradne vychytat.Zatim se to muze jevit jako bezesmyslu.Ja si spis myslim,ze to chce urcitej postup stejne jako na kytky rostouci v normalni poloze.Verim,ze az to poradne vychytam,budete pestovat korenama vzhuru vsichni a na nejaky slozity proplejtani ve v scrogu kazdej hodi bobek he he;)
jahudka ...vieš že si rozumieme , napísal som , že gravitácia si sppraví svoje...a to je o korenoch.. a celych rastlinách....tie tropizmy su geneticky dané....čo rastie hore a čo dole..ked niečo tu poriešiš tak klobuk dole...
Jahudka!
jjaman - O tom tenhle pokus prece je.Uvidime co z toho bude.Samozrejme je logicky,ze rostlina bude chtit rust nahoru,stejne jako koreny dolu.Kdyz to nepujde po dobrym pujde to po zlym.Dostane zavazicko:)
inf3cti
tiez si myslim, ze im bude milsia voda ako gravitacia :)
s tym polievanim to moze byt problem - ak chces maximalizovat rast, mal by si maximalizovat aj zalievanie a vyzivu, t.j. hydroponia. ale ako to urobit, aby ti nestekala voda po kytke dolu? utesnit ju tam?
Co?
ten rostlinny rustovy hormon co je ve vrcholcich korenu se jmenuje kyselina abcisova....
a to je hormon, jez je prvotni reakci na stres, dale se v rostline vyskytuje vlastne na konci života
inf3cti: alespon neprelijes :)


edit:
ted me tak napadlo jahudko, jestli to roste do boku, dal by se udelat perfektni "pravy" vertikalni scrog....
Dostane zavazicko..to sa mi páči ako som mimo...,ale tie tropizmy začinju niiede v genome ...proste je to niečo ako cicací reflex...na rastlinkach sa to dá skor odskušať...
Kurva to je jasné , ked sa to da a su na to podmienky Jahudka skušaj to a rob to...aspon ťa pm pochválim a to myslím stačí, na výške som mal fyziologiu rastlín..ale o tomto to nebolo....
Co?
bych rekl, ze tropizmy jsou dany prostredim http://www.redorbit.com/news/scienc...n_zero_gravity/


EDIT: a vis co me jahudko napadlo? cim to je, ze rostou dostrany? netahnou se za svetlem?
mirico
cavte velmi zaujimavi pokus ...........co vam poviem mal som jednu skusenost z jednym modelom ....no name ....pestoval som ho a stala sa neobvikla vec rastlina pod tiazou spadla a jednoducho lezala na zemi myslel som ze je koniec ale zaujimave bolo ze ta rastlina rastla aj na zemi ale vrcholbol stičeny hore ale v pohode si rastla ......myslim ze nejaki tipek tu genetiku bohvie de zohnal ale bolo to zaujimave ked vidite rastlinu a je na zemi a v pohode rzastie ..... ale fotak som este vtedy nemal:(
Jahudka!
Co? - Myslim,ze to neni zpusobeny tim,ze by sly za svetlem,protoze je otacim jako spekacky nad ohnem prave abych tenhle vliv eliminoval.Kazdopadne jim hnednou spicky listu..Jeste se nevzdavam.Dam sem v nejblizsi dobe nejakou fotku at z toho taky neco mate at uz to dopadne jakkoliv.
Co?
hm...hnednou jo? zajimavé....kazdopadne ta kyselina abcisova se projevuje zloutnutím listu, celé ostliny, takze tim to asi nebude...., jeste me napadlo, mužes jednu kusit vratit do prirozene polohy? jestli se zregenerujou...
Jahudka!
Co? - Kdyz dam jednu do normalni polohy,uz tenhle pokus ztrati objektivitu.Podle me byly jenom prelity a tak jim zacaly hnednout ty konecky listu.Ted nedostavaj vodu vubec.Na ty kytky vzhuru korenama se musi uplne jinak nez na normalni kytky.Ty co rostou v normalni poloze tak jsou vyssi a vic vytahlejsi narozdil od tech co rostou korenama nahoru.Ty jsou naopak husty,maji nizke parta a maji snahu se tocit nahoru a soucasne se jim vrsky listu natacej za svetlem.Je to takovej zajimavej patvar.
DrevoLaminát
hej neviem ci to tu uz niekto pisal ale dnes som sa mojej profesorky biologie pytal na tie korene - v korenoch su zrnka skrobu ktore svojou tiazkov urcuju smer rastu korena. tym padom vzdy bude rast v smere gravitacie...da sa to vsak oklamat, pokial budete nejakym sposom zavlazovat len hornu cast kvetinaca tak koren sa za nou potiahne aj na vzdory gravitacíí. napriklad ze by sa dal zavlazovaci knot na povrch substratu...nvm
Jahudka!
1 den květu 12/12

Pokus pokracuje,jedeme dal..

-Takze po 16 dnech rustu jsem uz prepnul na kvet.Nechal bych je jeste trosku povyrust,ale to neslo,protoze kyticky s kterejma jsou ve skrini by me uz prerostly.

Takze 2 rizky ktere jsou v normalni poloze (korenama dolu) se rozhodne vice vytahly nez rizky visici korenama vzhuru.Sice meri okolo 10cm,ale stonky jsou tenoucke jako spejle.Zato rizky co visi korenama vzhuru se po pocatecnich problemech ktere byly zpusobene nejspise prelitim konecne vzpamatovaly a maji se cile k svetu.Ted se uz rozhodne nebojim ze by neprezily.Znamena to tedy,ze pokus pojede dal az do konce.Rizky visici vzhuru koreny maji podstatne silnejsi stonky nez rizky rostouci v normalni poloze.Kdyz bych mel srovnat vyvin vetvi na rizkach rostoucich koreny vzhuru s normalne rostoucimi rizky,tak bych rekl,ze se to vyrovnalo a je mensi,narozdil od toho jak to vypadalo zpocatku.To ovsem nic nemeni na tom,ze proste vypadaji lepe nez ty co rostou normalne.Jak jsme vsichni predpokladali a take videli uz od zacatku,maji tendenci se pretocit znova nahoru do normalni polohy.Zatim jsem se nijak nesnazil jim v tom zabranit.Ted si myslim ze uz pomalu nastal vhodny cas pro aplikaci závaží aby rostly tam kam chci a nebo pro aplikaci nejake tycky ke ktere je budu vazat.Takze tim bych se chtel i zeptat vas co si o tom myslite a jakou variantu pouzit,nebo zda nepouzit vubec nic a nechat je bejt tak jak to je.Je logicky jasne,ze kdyz je budu vazat tak vetve co z nich porostou budu muset nejak privazovat take,protoze se budou kroutit take zpatky nahoru..Takze dost kecu a fotky..



Fotky

1 Referencni rizky v normalni poloze.Takhle si visi ve skrini.Vsimnout se muzete pocinajicich vyhonku.Dal jsem je trosku niz aby mely vice svetla,protoze se hodne vytahly.Tloustka stonku asi jako spejle.Taktez byly v dobe rustu hnojene na rust (AH)

2 Rizky visici korenama vzhuru.Maji podstatne silnejsi stonky nez rizky visici v normalni poloze.Jeste jsou trochu videt zaschle spicky listu,ale nove listy co rostou uz jsou OK.Zaschle spicky listu by melo ukazovat problem s korenovym systemem.Spicky listu zacaly usychat hned druhy den po otoceni vzhuru koreny.Nejspis mely mensi sok a nebo to bylo zpusobene tim,ze jsem je prelil.

3 Tady vidite pro srovnani vsechny ucastniky pokusu pohromade.Takze se muzete kochat krasnym pohledem jak to vypada,kdyz jedna cast roste v normalni poloze a druha korenama vzhuru..

4 To samy,akorat trochu zespoda.

5 Opet srovnani,tentokrat trochu vic zblizka.Vidite jasne,ze i kdyz to na predchozich fotkach tak nevapada,ze rizky rostouci koreny vzhuru jsou uplne OK..Jsou vitalni,maji vice listu nez rizky rostouci normalne a hlavne jsou ty listy vetsi.Muze to byt zpusobeno tim,ze maji proste vice svetla nez rizky rostouci normalne.Precijen si nestini kvetinackem.

6 Rizky rostouci v normalni poloze.

7 Ucastnici pokusu visici koreny vzhuru.



Tak ať to roste :satan:
100Thermal
Vidím, že máš ty kelímky zavěšený ze strany k lampě, což způsobí, že porostou do boku, pokud chceš, aby tento pokus byl 100%, tak je zavěs přímo nad lampu tak, aby se nemuseli vyhýbat do boku, ale rostli přímo rovně dolů k lampě. Tím nenarušíš vertikální růst a pokus bude zajímavej. Pokud se rostliny musí sami ohýbat, pak už nerostou stoprocentně vzhůru nohama.
Jahudka!
100 - Thermal - Vim co myslis,ale to proste nejde.Duvod je ten,ze nad lampou je proste malo svetla (puvodne byly o dost vejs).Budu je muset vazat ke spejli nebo dostanou zavazi..
Jahudka!
puljec - Taky si myslim,ze zavazi je lepsi,ale premejslim a nenapada me celou dobu jak ho tam pridelat aby to neskrtilo vetvicky a nebo nejak nevadilo..Musim proste neco vymyslet.
inVALIDa
logicky se to musí více natohovat se závažím..
takže pokud chces kompaktnejsi kytky volil bych tyc...

pokud chces Switch SOG kytky tak zavaží.... :)

jedná se o domněnku
100Thermal
Vrcholek bude růst stále směrem ke světlu, nijak ho neodkloníš. K čemu závaží? Ať ho dáš jakkoliv, vrcholek bude směřovat celou rostlinu stále za světlem. Závažím můžeš potrhat vnitřní pletiva.
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od 100Thermal
Vrcholek bude růst stále směrem ke světlu, nijak ho neodkloníš. K čemu závaží? Ať ho dáš jakkoliv, vrcholek bude směřovat celou rostlinu stále za světlem. Závažím můžeš potrhat vnitřní pletiva.


Z vysledku Jahudkova pokusu ale vyplyva, ze rostlinky na svetlo kaslou a rostou nahoru, pryc od svetla.
Lezec
Zajímavý pokus, ale myslím, že to nemá moc smysl a výnos vyšší nebude. Zajímavější by bylo to zavěsit nad tu lampu...
Ve skříni mám málo místa tak snad přespřístí sklizeň(za 3 měsíce) zkusím kořeny na boku s lampu nahoře, prostě květináč nebude dole ale na boku
Jahudka!
Mno ja si driv taky myslel,ze kytky porostou za svetlem a daji mu prednost pred gravitaci,ale neni to tak.Oni maji proste tendenci rust nahoru a kde je svetlo je jim tak nejak jedno.Zpocatku byly o dost vyse nez je lampa prave z duvodu objektivity tohoto pokusu,ale moc se jim tam nedarilo patrne z nedostatku svetla.Tim padem jsem byl nucenej je dat niz k lampe a ted jsou v podstate z boku lampy a dari se jim podstatne lepe.Nejdou za svetlem,to muzu opravdu zarucit,protoze kdyz vrsky otocim na druhou stranu smerem od lampy je jim to tak nejak jedno a rostou si stejne nahoru misto toho aby mely snahu se otocit zpatky k lampe.Co jsem ovsem zpozoroval a co ma 100 procentni souvislost se svetlem je to,ze za svetlem se natacely listy (v pripade jeho nedostatku).To jsem pozoroval kdyz byly rizky jeste hodne nahore nad lampou a nemely dostatek svetla.Rostly dale nahoru,akorat mely otoceny listy coz vypadalo docela zajimave.

K tem zavazickum/tyckam zatim nevim co pouzit.Kdyz dam zavazi,tak me neni porad jasny jak ho tam pridelat aby je to neposkodilo.Navic nezapominejte na vetve ktery uz zacinaji rust,takze kdyz privazu na hlavni stonek zavazi,porad tu budou jeste vetve ktery se budou kroutit taky nahoru.Takze bych musel aplikovat hodne dalsich zavazi.Nakonec by to vypadalo jako vanocni stromecek:) Rozhodne je nechci poskodit a vazat na stonky o 3mm sile provazek neni nic setrnyho.Pokavad vas napada jak to vyresit tak sem s tim.

Je to pokus,takze o vynosy nejde.Zajimalo me proste co to udela,to je vsechno.

Ted me napadla jednoducha a genialni vec a to je liščí smyčka jestli nekdo znate.Pomoci tohoto uzlu by se snad daly ty zavazi snadno aplikovat..
Jahudka!
3 den květu 12/12

-Sice jsem neplanoval update tak brzo,ale dat ho sem v pripade vyjimecne udalosti a zmen musim.

Rizky vzhuru korenama i ty v normalni poloze rostou rychle jak z vody a tak jsem musel urychlene resit jejich uvazani nebo zatizeni,aby opravdu rostly vzhuru korenama a pokus zustal objektivni.Premyslel jsem jakou metodu pouzit a nakonec tedy zvitezily závažíčka.Protoze tady padly domenky,ze se bude vytahovat pletivo a kytky to bude vytahovat,tak jsem zvolil 2 zavazicka kazde o jine hmotnosti.Tim by se melo dat overit,jak ktera vaha bude na kazdou rostlinu pusobit.Jedno zavazicko ma 12 gramu a druhe 18 gramu.Jako uzel jsem pouzil liščí smycku protoze se snadno uvaze a precijen neni tak pevna jako jine uzly a navic se nesesmekne.Jak tenhle uzel vypada,se muzete mrknout do odkazu v prispevku vyse.Tech 18 gramu neni moc,ale pro takovy maly kyticky je to asi dost,protoze se pod tema 18 gramy pekne srovnaly.Jsem zvedavej jakou vahu jeste unesou nez se zacnou zase ohybat zpatky nahoru.Vsechny ucastniky pokusu jsem pohnojil hnojkama na kvet (AH).Protoze ted jsou regulerne vzhuru korenama,tak do nich ziviny opravdu konecne leju.Jsem zvedavej co to provede he he:)




Fotky

1 Tak takhle si tam doted rostly.Muzete videt ze od posledne coz je jsou dva dny znacne povyrostly a zesilily.Pokus by nemel dal smysl,pokavad bych je nechal rust nadale tak jak oni sami chteji.

2 Znovu oba jeste tak,jak jsem je vyndal ze skrine.Jsou pripraveny pro aplikaci zavazicek a predchozi mereni.

3 Muzete se podivat na detail jednoho z rizku rostoucich koreny vzhuru.Vidite,ze mu nic neni,dari se mu naprosto vytecne a muzete si vsimnout uz vyrustajicich vetvicek.Zatim maji tak asi 1cm..

Jahudka!
3 den květu 12/12

-Pokračování předchoziho příspěvku.

Fotky

1 Tady vidite co jsem vymyslel a nakonec i na stonky techto rizku zavesil.Provazek je nejaka bavlnka tak by se snad nemela zarezavat do stonku.Tohle je ke stonku uvazano na liščí smycku.Na vaze vidite jedno ze zavazicek a ma 12 gramu.Druhe zavazicko ma gramu 18.To uz je poveseno (vidite na fotce vpravo.)

2 Pro porovnani rizek se zavazim 18 gramu a rizek zatim tak jak rostl doposavad.

3 No a tady jsou uz uvazany oba kousky.Muzete videt jak jsou ruzne zprohybany.Zatizenim se mozna stonek zase srovna.O tom se necham prekvapit.Levej rizek nese zatez 18 gramu,pravej 12 gramu.Muzete si vsimnout i na kelimkach.
Jahudka!
3 den květu 12/12

-Pokračování předchoziho příspěvku.

Fotky

1 Unikatni fotka.Pohled shora na prave natazene stonky pomoci zavazi.Na kelimkach si muzete vsimnout oznaceni toho jake zatizeni kazda rostlinka nese.Vlevo 18 gramu.prava 12 gramu.

2 A jsme zpatky ve skrini.Protoze jsou se zatizenim podstatne delší,musel jsem je asi o 7cm zvednout vys,takze maji svetla dost po cele delce.Takze at se jim dari!:)


Musel jsem to rozdelit do nekolika prispevku,protoze se mi z nejakejch me neznamejch duvodu prehazovaly fotky.



Tak ať to roste :satan:
Co?
já to věděl....a pak že konopí nemůže být liána...:))
r-man
Jahudko stale mi nejak unika ucel pestovani vzhuru korenama....
Jahudka!
r-man - Ucel to zadnej nema.Je to proste takova sranda.Proste pro prdel no.V kazdym pripade by toho mozna vyuzit slo,ale nesmel bych to delat stylem jakym to delam.Muselo by se to praktikovat bez vazani a nebo závaží a nechat je rust tak jak chteji a vlastne ty kytky co by byly nahore by byly jako plazivky.Vlastne by jsi 400w mohl takhle teoreticky svitit na 2m2.Jestli by to zvysilo vynos to nevim.
Jahudka!
8 den květu 12/12

Kořenové šílenství pokračuje!

-Celej tenhle prispevek je z 8 dne kvetu kdyz jsem vsechno nafotil a jen jsem nemel cas sem dat update.Takze az dnes.V nejblizsich dnech pridam update uz ze 14 dne kvetu.

Takze rizky uz po 8 dnech po prepnuti na 12/12 se spravne zahustily a uz maji minipalicky.Zda se,ze rozdil mezi rizky rostoucimi v normalni poloze a vzhuru koreny neni prakticky zadny.Na kvet nasadily ve stejny cas.Mensi problem je s vetvemi ktere uz rostou samozrejme nahoru jak se dalo ocekavat.Asi se vykaslu na privazovani tolika vetvicek,to by bylo fakt sileny to vsechno uvazovat.Necham opacne narust jen hlavni palice a ty okrajovy na vetvickach necham klidne stocit nahoru.Alespon by mel bejt videt nejakej rozdil mezi palici ktera poroste normalne a palici rostouci vzhuru korenama.Pro porovnani hlavnich palic slouzi referencni rizky rostouci v normalni poloze.Jak si nekteri clenove mysleli,ze koreny neporostou nahoru,tak to si mysleli spatne.Nahore v kvetinaci vidim krasne prorostly korinky,takze je videt,ze koreny predevsim rostou tam kde je voda.Zda se mi to i logicky.Na zaver udelam prurez korenovym balem aby jsme se mohli podivat jakym zpusobem vlastne koreny v takovych podminkach rostly.

..Takze dost kecu a fotky..


Fotky

1 Zde vidite rizky rostouci v normalni poloze tak jak jsou ve skrini.Muzete videt pocinajici minipalicky.Vitalita rizku je evidentni.

2 Rizky rostouci korenama vzhuru.Taktez si muzete vsimnout minipalicek stejne jako u rizku rostoucich v normalni poloze.Vitalita tam je taky,rust obracene jim nijak nevadi.Muzete se vsimnout listu otocenych za svetlem (k lampe).Vypada to fakt zvlastne.Minipalicky se chteji stacet smerem nahoru.

3 Tady muzete porovnat oba rizky rostouci koreny vzhuru.Oproti poslednimu update celkem povyrostly.Muzete krasne videt jak se vetve toci smerem nahoru.Kdyz bych je mel vsechny vazat,tak bych snad zesilel,proto pojedu vhuru nohama u obouch rizku jen hlavni palici.Nebo mam vazat i vetve?Myslite,ze by to melo smysl si s tim dat tu praci?Taktez muzete videt,ze vliv vahy zavazi je zanedbatelny a spise se neprojevuje vubec.Rizek s 18g je stejne vysokej (nizkej) jako rizek s 12g pritezi.

4 Rizky rostouci v normalni poloze.Jejich vyska a vitalita je priblizne stejna i kdyz je porovnam s rizky rostoucimi
koreny vzhuru.

5 Porovnavaci fotka kde muzete videt vsechny 4 ucastniky pokusu pohromade.Muzete videt,ze na vysku jsou vsichni priblizne stejne velci,coz znamena,ze vliv rustu v opacne poloze se nijak neprojevuje.



Tak ať to roste :satan:
b.bang
No jako vypada to dost zajimave, ale jsem fakt zvedavej na dalsi foto.
hogi
No podle mě by to mělo dobrý využití i v praxi... Normálně pěstovat vodorovně a po stranách zavěsit kytky, který využijou světlo, který by se normálně odrazilo od stěny. Akorát je to docela pracný a je otázka, jestli by se nějak výrazně zvýšil výnos a využití prostoru skříně...

Jinak tenhle pokus si zaslouží dotáhnout až do konce, ale ve větší výnosy oproti normálnímu růstu moc nevěřim.
apfel
ježiši ale tý práce s tim! Už se vidim jak tam zavěšuju přesně odměřený závažíčka,zalejvám zezhora,nespaluju to o žárovku!
Jahudka!
Jo je to hrozna prace to je pravda.Neda se nic delat,pokavad kytky z nejakyho duvodu nechcipnou,budu se snazit to dotahnout do konce.
Vynos podle pozorovani bude stejnej.Vliv koreny vzhuru se prakticky neprojevuje (az na to staceni se do normalni polohy).Roste to stejne jako rizky rostouci normalne,akorat jsou takovy pokrouceny.

Vyuziti by mozny v uvahu pripadalo pokavad by se nechaly kytky rust vzhuru koreny jako plazivky (zadny zavazicka).Proste by se plazily po strope.Pak by slo s 400w osvitit vlastne 2m2,ale je fakt,ze vynos u hornich kytek (plazivek) by asi nebyl stejnej jako u tech rostoucich normalne.Mam v planu to vyzkouset nacisto.To co se zpocatku zdalo jako zasadni problem nehrozi (koreny).Je to ale zatim moc dopredu,takze nechci nic slibovat.
apfel
no to plazení by nebylo tak k zahození. Kytky by se nechaly plazit po nějaký desce,která bude pod květináči. To už by stálo za úvahu. Teď teda počkáme,jaký kvality budou paldy..
papaja
milý jah-udko
mě se to líbí
tvůj entuazinismus
kořínky nahoru!!
je zajímavé sledovat, že nejdou za světlem
člověk by řekl, že to bude naopak, co?
good luck brother
hehelum
TaK co? nejaky novy fotky by nebyly jahudko? Ted uz by mohly mit palicky pekny:-)
apfel
entuazinismus neni nic..
entusiasmus = nadšení, zanícení pro něco
papaja bude zřejmě fajnšmekr na cizí slovíčka! :)
Jahudka!
Dodam sem nejaky fota snad behem dneska.Palicky maji uz nadherny.Taky aby ne,kdyz jsou pod 400w he he;)

Jinak jsem si taky myslel,ze kytky pujdou spise za svetlem.Kdyz by tomu tak opravdu bylo,dalo by se pestovani vzhuru korenama jednoduse vyuzit v praxi.Takhle to bohuzel moc nejde,i kdyz s koreny by problemy byt nemely.Porad jde o ten rust smerem nahoru,kterej by se musel nejak oblafnout a nebo mit plazivky a nebo furu prace s nonstop vazanim vetvi.
papaja
viděl jsem prospekt na omega gardner
http://www.omegagarden.com/Why_Omega_Garden.html
ale tam se to točí dokola
to apfel..máš recht!
G@nja M@n
toto co sem dal papaja skousel kamos udelat z bubnu od pracky kraprt to nevislo nedokazal to spomalit ty votacky
Jahudka!
Omegagarden jsem chtel vyrobit,neni to nic az tak neproveditelnyho,ale nemam kam tak velkej valec umistit.Jinak je to urcite genialni myslenka.Jeste by to kolo mohlo byt delsi a uvnitr by byl pojezd na lampu,takze by urcite byla i vetsi ucinnost nez pri normalnim pestovani.Je to technicky peknej a dost vychytanej system.
Jahudka!
24 den květu 12/12

A jedeme dál!

Jak jsem slibil,tak jsem tady s dalsim update.Nic zasadniho co by stalo za rec se za tech par dnu nezmenilo.Dalo by se rict,ze na vsech pokusnych rizcich jsou uz celkem pekny palicky (asi tak 1,5cm prumeru).Rekl bych,ze rizky co rostou v normalni poloze maji palicky o neco vetsi nez rizky rostouci vzhuru korenama.Nepozoruji rozdil ve vysce mezi rizky rostoucimi vzhuru korenama,prestoze kazdy z nich ma na sobe jinou zatez.

..Takze dost kecu a fotky..


Fotky

1 To jsou oni.Ucastnici pokusu rostouci vzhuru koreny ve 24 dni kvetu.Takhle si visi ve skrini v plny palbe pod 400w son-t agro.

2 Druzi ucastnici pokusu rostouci v normalni poloze koreny dolu.Muzete si vsimnout nadhernejch minipalicek (prumer asi 1,5cm).Bilej papir jsem tam dal,aby v ostatni zeleni nezanikaly.Jsou trochu nazloutly z nedostatku dusiku.Uz ho nechci pridavat aby nerostly moc do vysky.U kytek co jsou v plnem kvetu je tohle celkem normalni vec (zloutnuti).

3 Tak tady je muzete videt venku ze skrine.Vyska je asi 25 cm.

4 Nadherna silueta rizků visicich vzhuru koreny.Doporucuju zvetsit.Ta silueta tech palicek a vetvi stacejicich se nahoru nema chybu.Se mi zase jednou povedla hotova umelecka fotka he he:)



Jahudka!
24 den květu 12/12

-Pokračování předchoziho příspěvku.

Fotky


1 Dalsi velice zajimava fotka.Vidite detail vetveni rizku visiciho vzhuru koreny.Vlastne jenom hlavni palice roste smerem dolu.vetvicky se staceji porad smerem nahoru.Palicky maji prumer asi 1cm.Velikost muzete porovnat s metrem.



2 Makro hlavni palice.Taktez muzete videt cast provazku se zavazim,kterej je privazanej hned za koncem palice.Protoze nejde uvazat hned za spicku palice tak nejde docilit toho,aby palice rostla naprosto kolmo k zemi.Jak muzete videt,porad je trosku natocena do strany.Nenapada me absolutne nic co bych mohl jeste udelat,aby ta palice rostla absolutne kolmo k zemi.



3 Detail stonku rostouciho dolu kolmo k zemi a na nem vyrustajicich vetvi a palicek rostoucich presne opacnym smerem (nahoru).Samozrejme nejvic me tesi ten shluk minipalicek.Mňam :)



4 Opet pohled shora na vetveni a minipalicky.Stonek tohoto rizku rostl hodne do strany asi tak pod uhlem 45 stupnu coz me vadilo,takže jsem aplikoval špejli,ke ktere jsem ho privazal.V soucasne dobe uz roste zase temer kolmo k zemi.



5 Detail mista odkud vyrusta stonek zespoda kelimku.Tahle dira pro stonek slouzi zaroven jako drenazni otvor a vyteka tudy i prebytecna voda ven.Muzete si vsimnout ze dira co jsem udelal pro stonek byla mala a stonek uz byl pomerne dost zmacknutej umelou hmotou.Ted uz je to OK .Diru jsem zvetsil a stonek uz je volne a nic mu neprekazi v dalsim rustu.



6 Opet jedna paradni fotka a detaily stonků vyrustajicich z kelimků.Muzete videt detail vetvicek obsypanych palickama ktere se staceji smerem nahoru.
Jahudka!
24 den květu 12/12

-Pokračování předchoziho příspěvku.

Fotky


1 Nakonec nez sly rizky opet zpatky do skrine,doslo opet k drastickemu znasilneni.Nejak me vadilo,ze vetve rostou nahoru,tak jsem je ohnul zase zpatky dolu a privazal je ke stonku.Jsem zvedavej jestli budou mit silu se opet stacet nahoru.Uz jsou totiz celekm zdrevnately.Taktez stonek jednoho rizku jsem uvazal ke spejli,protoze rizek si rostl pod uhlem cca 45 stupnu,prestoze na nem visi 18g zavazi.Proste je videt,ze kytka kdyz chce a je poctive trenovana ma celkem silu.Na me si ale neprijde he he:)



2 Opet jedna umelecka fotka.Doporucuju zvetsit.Je to jedna ze spodnich palicek rizku visiciho vzhuru koreny.



3 Dalsi dva ucastnici pokusu rostoucich nam obvyklym zpusobem koreny dolu.Muzete si vsimnout palicek a rekl bych znatelne vetsich nez u rizku rostoucich vzhuru koreny.Vysku maji taky okolo 25 cm,tudiz velikostni rozdily mezi vsemi rizky prakticky nejsou,nebo spis jen minimalni (pár cm).Proste rust vzhuru koreny nema na rust do vysky vliv.Taky jako u predchozich rizku muzete videt zloutnuti (mirny nedostatek dusiku).



4 Pohled na stejne ucastniky tentokrat shora.Vidite nadherny uz hezky pocukrovany palicky ve 24 dni po prepnuti na 12/12.Myslim,ze se jim vede opravdu skvele.Palicky maji prumer asi 1,5cm (zatim):)



5 Kdyz to vidim,sbihaj se mi uz ted sliny.Dokonce uz pekne lepi a nadherně voní vůní čerstvé pryskyřice.



6 Klasicky pro srovnani muzete videt vsechny ucastniky pokusu pohromade.Rizek vlevo nahore ma zavazi 18g a ten vpravo 12gramu.Vyskove mezi vsemi rizky nejsou podstatne rozdily.Dari se jim dobre,muzete videt,ze vsichni jsou v plnem kvetu.Po tom co jsem vyfotil vsechny hezky pohromade,provedl jsem vyse popsanou upravu s privazanim vetvi a stonku u rizku rostoucich koreny vzhuru..



Musel jsem to opet rozdelit do nekolika prispevku,protoze se mi z nejakejch me neznamejch duvodu prehazovaly fotky.



Tak ať to roste :satan:

Jahudka!
45 den květu 12/12

Experiment pokračuje!

Takze pokusne rizky jsou uz v plnem kvetu.Maji paradni palice jak se slusi a patri.Rizky visici v normalni poloze maji palicky vetsi,nebo to spise tak vypada,ale zdani muze klamat,protoze rizky visici vzhuru koreny maji naopak palicek vic.Vse se uvidi az na konci az provedu finalni zvazeni vysledneho produktu.Protoze dost zloutly jak muzete videt na fotkach z 24 dne kvetu,tak jsem je nekolikrat pohnojil 10 nasobnou koncentraci hnojiva (AH) na rust a dost to pomohlo.Muzete se vsimnout,ze jsou zelenejsi nez drive.I kdyz bych je mohl pohnojit jeste vice,tak jsem to nechtel prehnat protoze bych nechtel tak skvelej experiment podelat kvuli nejaky kravine.S tou koncentraci hnojek nekecam,muzete sami vyzkouset.Trava je hodne odolna a nechapu jak nekdo muze ahackama vubec prehnojit.


..Takze dost kecu a fotky..


Fotky

1 Na prvni fotce jako vzdycky klasicka sestava visici vzhuru korenama tak jak jsou v growroomu.Jsou celkem pekne obsypany mensima palickama.



2 Jako vzdy,druzi dva ucastnici pokusu rostouci normalne.Muzete videt,ze jim to opravdu slusi a maji nadherny palice.Rozhodne na podled vypadaji palice lepe nez u jejich konkurentu visicich vzhuru koreny.



3 Tady uz je mame hezky venku ze skrine.Jako meritko slouzi zapalovac.Muzete si vsimnout vetvicek ohnutych dolu ktere jsem posledne (pri 24 dni kvetu) nasilne ohnul zpatky dolu.Uz se to pekne srovnalo.Palicky maji tendenci kroutit se nahoru porad,ale uz ne tolik jako driv.Stonky uz jsou dost pevne.Rekl bych dokonce pevnejsi nez u rizku rostouchich v normalni poloze.Je to nejspis zpusobene mym poctivym treningem.:)Vlevo je rizek s 18g zavazim a ten vpravo nese 14g zavazi.Rozdily ve vysce nejsou temer zadne,tudiz hmotnost zavazi nema vliv na delku stonku.



4 Pohled na ucastnika ktery nese 14 gramove zavazi.Meritkem je zapalovac a metr.Vysku ma asi 28 cm a uz to dal neroste (ani jeden ze vsech ucastniku pokusu).



5 Makro shluku palicek s meritkem.Muzete videt jak jsou pekne pocukrovany a taky si muzete vsimnout vazani vetvi elektrikarskymi svorkami.



6 Detail vrcholove palice.Tentokrat rizku nesouciho 18 gramove zavazi.Muzete si vsimnout provazku na kterem je dole privazane zavazi.Rad bych ho privazal jeste niz,aby ta palice rostla kolmo dolu,ale bohuzel me nenapada zpusob jak ten provazek za tu palici uchytit abych ji neposkodil,takze to asi uz necham tak jak to je az do konce.



7 Tak tady mame druhe dva ucastniky pokusu rostouci v normalni poloze.To je uz jiny kafe a palice vypadaji (opticky) podstatne lepe.Muzete srovnat s predchozi fotkou ve 24 dni kvetu jak krasne zezelenaly po aplikaci 10 nasobne koncentrace hnojiv(AH) na rust.Alespon vidite,ze i v kvetove fazi je potreba hodne dusiku a rekl bych,ze vyrobce hnojiv v navodu tohle dost podcenuje,protoze pri standardnim davkovani hnojiv na kvet se jim proste dusik nedostava.Proto doporucuju vsem komu kyticky v kvetu zloutnou,nebat se toho a klidne jim nadavkovat hnojky na rust i v kvetove fazi.Udelal jsem s tim par pokusu s kterymi vas casem seznamim v jinem threadu at vidite co to s holkama dela.



8 No nejsou krasny na to,ze jsou ve 45 dni kvetu a rostou ve cca 150 ml substratu:)?Uz se na ne tesim a uplne se mi sbihaji sliny na jazyku.Mnam:)



9 Tady je palicka leveho rizku i s meritkem,ale bohuzel trosku na fotce klame.Palicka je ve skutecnosti vetsi nez ten zapik.Je to problem s makrem a meritky vseobecne,ale neda se nic delat,pro jakousi objektivitu jsem to sem dat musel.



10 Druhy ucastnik pri pohledu shora.Ten ma dve hlavni vetve a tudiz i dve hlavni palicky.Jsou o neco mensi,nez rizek nalevo kterej ma jen jednu hlavni palici,ale celkem tam bude matrose asi vic.Vse se ukaze na konci pokusu.



11 Na zaver klasicky vsichni pohromade pro porovnani .Muzete si vsimnout,ze uz nerostou a muzete taktez videt,ze rizky rostouci koreny vzhuru jsou obsypany take pekne i kdyz to na predchozich fotkach tak nevypada.Materialu na nich bude ve finale nejspis stejne a nebo budou jen minimalni rozdily.U rizku rostoucich vzhuru korenama to dost mate,protoze jak se jednotlivy palicky krouti nahoru tak vypadaji mensi,zatimco ti co rostou normalne z techto malych palicek vlastne skladaji tu velkou centralni palici.Mno uvidime az bude velke finale..




Tak ať to roste :satan:
prophet
přírodu jen tak nepřemůžeš,kytky maj v kořenech i ve vrcholu poctivej kompas,využívají gravitaci Země,řešením by možná bylo květináče rozpohybovat
Dávám ti ale K+ za odvahu k experimentům
DEVIATIO
DElas tedy nejake schrnuti sveho pokusu(ses vedator tak bys mel:-)?!?
Z tech fotek sem nejako dost dobre nepoznel co se tvari lepe...
Skřeťák v Sudu
Prophet tak teda s tim nesouhlasim co ja vim kytka resi kde je nahore a kde dole hormonama a klidne muze mit nahore tam kde mi mame dole :D stacilo by kdyby byla zarivka zespod myslim ze takle je ten experime takovej trochu blbej na druhou strannu prukaznejsi by miozna byli dve skrine cert vi....
prophet
hele skřeti nejdřív nastudujte na *** ať máte přehled o problematice
Jahudka!
Skřeťák v Sudu - Zpocatku bylo svetlo primo dole,ale kroutilo se to nahoru takze uz nemelo dal smysl davat kytky jeste vejs kde bylo jeste min svetla.Kazdopadne me slo a jde spis o to,jestli to je proveditelny (jestli vyroste normalni korenovej system) a jestli je mozny takhle neco pestovat.Pokus ukazal a jeste ukazuje,ze to takovej problem neni a s nejvetsi pravdepodobnosti vam ukazu,jak se to dela v praxi ve vetsim uz normalnim growpokusu.Myslim,ze vynos z tehle visicich kytek bude stat rozhodne za zvazeni i ostatnim.Ono to zase takova prace neni a celkove to vynos proste zvysi.Zatim vizualne bych rekl,ze tam huleni rozhodne malo nebude.Na 100 procent tam neni na 2 brka.To vsechno se dozvite az na konci,protoze zatim jsme teprve v 53 dnu kvetu.Sice bych je mel v 63 dni sklidit,ale neudelam to.Necham je jeste o 20 dni dele.Kdyz jsem pestoval posledne tak se to vyplatilo a palicky se jeste dost nafoukly.No a ja nikam nepospicham,zajima me predevsim pokus a kvalita.

DEVIATIO - Shrnuti bude na konci.Zatim je to v 53 dni kvetu a jeste to 30 dni pokvete.Takze si jeste trosku pockej.Zatim to vypada tak,ze na tech co visej korenama nahoru je vic palicek,ale jsou mensi.Na tech co jsou v normalni poloze jsou krasny kompaktni palice.Jinak nevim co se tvari lepe.Vypada to oboje moc pekne a zivotaschopne,takze bych rekl,ze dobry jsou jak koreny vzhuru tak ty v normalni poloze;).Rozdil je spis jen vizualni,ale to nas az tak moc nezajima ne?;)

prophet - Rozpohyboval bych to,ale to uz neni pro bezny pestitele.Bylo by to vlastne jako ten omegagarden system.Nekde tu je na nej odkaz.Chtel jsem vyzkouset neco jak vyplnit volny misto ve skrini a videt co to proste udela.Dospel jsem k zaveru coz jsem tu uz psal,ze metoda je pouzitelna,ale nesmelo by se to vazat.Proste by z kytek byly na strope plazivky:).Mam v planu to vyzkouset,ale rozhodne to nebude hned,takze jeste nechci nic slibovat.


Jinak oblafnout prirodu moc nejde.Musel bych pouzit ethylen coz jsem psal nekde na zacatku.Ale ani to neni jisty,ze by to kytky dokonale zmatlo.Nebo druha varianta je nejakej ten rotacni system jako omegagarden a nebo muj vynalez growcube he he :)
weider
ak dobre pozeram,tak sa tie kvetinky naklanaju doboku.Jednoznacne za svetlom.Skus dat lampu pesne 90stupnov pod rastlinu.Poleze pekne rovno.
Jahudka!
weider - Nakloneny to je protoze se zpocatku mely snahu tocit nahoru i kdyz byla lampa prakticky pod nima.Tak jsem na ne privazal závažícka ktery jim mely zabranit v opetnem staceni nahoru.Ty stonky uz se nepodarilo uplne srovnat a tak rostou trochu nakrivo.Posledne ten jeden dostal špejli ke ktery je privazanej,ale stejne uplne srovnat to nejde.Ty stonky jsou uz drevnaty a uz se nikam netocej.Ted maji snahu se stacet znovu nahoru uz jenom konce tenkych vetvicek a i kdyz bych lampu otocil,tak se to nesrovna(vyzkouseny).Jinak v ty skrini visej docela kolmo.Na foceni jsem spis nechal prioritne srovnany kvetinacky,takze kytky vypadaj dost krivy.
rasta.p
No co dodat, kazdopadne je to hustej pokus.ale zkusil bych neco jinýho.Co třeba mít sodik dole a kbelik nahore, to by se ti tak netahli nahoru, ale prostě by rostli dolu za svetlem.Proste takovou skrin naruby. PEACE
Sinuhet
Rostliny za svetlem neporostou. Maji ve svych bunkach castecky skrobu, ktery je tezky a klesa "na dno bunek". Podle toho kam skrob klesne poznaji kde je dole a rostou nahoru. Takze tohle neosidite. Resi se to tak, ze se kytky umisti do zarizeni, ktere s nimi pomalu otaci a tim padem castecky skrobu spise volne poletuji a rostlina pak roste podle svetla.
Jahudka!
Tak tak..Co se ale za svetlem nataci to jsou listy.Listy se vzdycky nataci za svetlem i kdyz stonek roste nahoru.Nekde na nejakejch fotkach tady to je dokonce videt.Vypada to dost podivne.Vlastne to vypada jako kytka s otocenejma listama naruby.
Skřeťák v Sudu
Oho tak to sry za OT a diki za vysvetleni ted uz mam jasno, ale docela se difim ;)
edit: ale to toceni listi uz je hormonalni zalezitost ze?
Co?
imho. nerekl bych....v každé buňce jsou tělíska, tzn. i v listech, ALE u listů už není potřeba, aby byl nutný gravitropizmus ba naopak...ty se toči (i jak dokázal pokus) za světlem (i v přírodě)...
hormonální záležitost ethylen pravděpodobně způsobuje růst prýtových pupenů a prýtů, resp. víc jakoby do šířky ne do strany...a to ještě do doby než rostlina začne kvést...to potom spustí další tvorbu hormonu auxinu (a heteroauxinu), které zase naopak brzdí tvorbu zelené tkáně (používame je jako stimulatory na tvorbu korenu)...no prostě hokej...:)
btw. pro mě naopak je perfektní výsledek, že to vlastně nejde (=jako že se to netáhne za světlem)....protože bez problému překonfiguruju svůj box, dám světlo do středu a využiju bezproblémově všechny waty jako ve vertikálním boxu...to pak bude gramíků/watt :frog:

na obrázku je můj první návrh, ale když to dám to takového tvaru symbolu ženského přirození (:D) tak to bude optimální....akorát budu asi muset nechat svařit nějakou konstrukci...a promyslet si, jak budu provádět hygienu :D
G@nja M@n
2>CO-mas to neprehledne ale napad je to dobry ;)
Jahudka!
Co? - Je to šílený.Vypada to jako laborator frenkensteinova he he:).Me se to libi,ale jsem zvedavej jestli nekdy takovy pekelny dilo opravdu zrealizujes.Koukam bude tam vsechno v praxi.Jak hi-tech vzhuru korenama,tak hi-tech 2 pestovani pod napetim a k tomu jeste vsechno v ochranne co2 atmosfere + hydro? he he:)
Chudak příroda,opravdu :D
Jahudka! :
zapomněl jsi na ionizator :satan:
Co?
jahudka: hi...když jsem si to nakreslil tak jsem si to taky řekl :D ...dokonce to jestě bude celé uzavřené a ten spodní přítah čerstvého vzduchu bude jen v noci (a popr. to napojim i na vlhkomer)...už jsem udělal první předběžné klimatické pokusy s hermeticky uzavřeným systémem..teplotu kompenzuje omrzlá bomba, tj. teplota s 250w 24stC....no ale fuj....sory za OT :)
Jahudka!
66 den květu 12/12


Kveteme,až se z nás kouří!

Uteklo to od zacatku jako voda a ani se to nezda,ale dneska uz kveteme predlouhejch 66 dni.Mel by to byt den sklizne,protoze ICE ma kvest nejakych 65 dni podle seedbanky.Ale jak jsem posledne slibil tak udelam a po predchozi zkusenosti se 120 dny kvetu jim necham jeste 20 dni.Znamena to,ze pokvetu celych 86 dni pokavad se nerozhodnu jim to jeste vice prodlouzit:).Pri prvnim growexperimentu se mi to vyplatilo,palicky se jeste vice nafouknuly,ale zase je fakt,ze jsem za tu dobu mohl udelat sklizne temer dve.Za to to byla extra sila a kvalita a o tu mi jde v prvni rade.Takze nelituju penez navic za elektriku a pokvetu si hezky dal,prestoze mam novy modely ktery bych rad zkusil a laka me to,tak si jeste pockam.Holky me to urcite vrati svou silou a skrytymi vasnemi a touhami :vampire:


..Takze dost kecu a fotky..


Fotky


1 Jako obvykle muzete videt ucastniky pokusu tak jak si visi ve skrini.Uz prakticky nerostou,jenom se porad vic a vic obsypavaji lepivou pryskyrici a soucasne se hezky nafukuji palicky.Neuhulil jsem zatim ani kousicek i kdyz uz se na ne tesim:)




2 Referencni rizky rostouci v normalni poloze.Taktez se uz jenom nafukuji a pribyvaji na vaze.Je to neuveritelny jaky paldy je mozny vypestovat v podstate nevyuzivanem miste zboku lampy.Hned jak bude prilezitost tenhle zpusob vychytam na ostro,protoze uz ted je jasny,ze to hodne zvedne vynos.



3 No a tady uz jsou venku z growroomu v cele svoji krase.Prestoze to vypada,ze oproti posledne se toho moc nezmenilo,tak ve skutecnosti se jeste celkem dost nafoukly a zahustily.Vyska se nemeni (uz nerostou).Vlevo rizek s 18g zavazim ten vpravo nese 14g zavazi.Uz se to nikam nekrouti a rostou celkem kolmo k zemi.Palicky vypadaj spis jako hroznovy vino nez jako kompaktni palice,ale tezko rict na kterych rizkach toho bude vic.




4 Fotka zespoda rizku visiciho vzhuru koreny.Muzete videt tu krasnou smrst krasnejch palicek:)Tohle je ten rizek co nese 14 gramovy zavazi.rekl bych,ze je na nem o neco min palicek nez na rizku na fotce nize,ale urcite to nebude zpusobeny mensi hmotnosti toho zavazi.



5 Opet unikatni fotka.Vidite rizek visici vzhuru korenama vyfocenej zespoda.Je to ten co jsem ho byl nucenej privazat ke spejli,protoze porad rostl nakrivo.Mezi palickama muzete videt vazaci pasky a na hlavni palici je videt provazek na kterem je pridelane zavazi ktere nuti rust kytku kolmo k zemi.Moc a moc nadherne pocukrovanejch palicek mnam:)



6 Na tyhle fotce vidite druhe 2 ucastniky pokusu rostouci v normalni poloze.Podle vzhledu jasny favoriti a vitezove ve vynosu.Opticky to tak sice vypada,ale vse muze byt nakonec jinak,protoze ty co visi vzhuru korenama jsou obsypany prakticky cely odspoda az nahoru,zato tyhle 2 maji spise pekny a velky centralni palice.



7 Centralni palice jednoho z ucastniku.Vsimnete si kelimku kterej jsem na ni nasadil.Je to stejnej kelimek v kterym po celou dobu tahle kytka roste.Ta palice je sice o neco mensi nez ten kelimek,ale celkove je na nem tolik palic,ze by takovy kelimky zaplnil 1,5-2.Jsem hodne zvedavej na vynos.Muzete jasne videt,ze kytky jsou naprosto zdravy a v poradku.Je to podle me perfektni zpusob pestovani v nizkejch growboxech.Usetrite v nich dost mista oproti standardnim kvetinacum,kytky vyrostou maximalne 40cm,takze nehrozi ze to preroste a vyrostou vam paradni salamky.Nebudete muset zastipovat,ohybat ani strihat.Na tehle kelimkovejch kytkach to proste neni treba,cimz si usetrite plno prace.Trosku problem je se zalivanim,ale to se da vyresit bud kapilarama (dripem) a nebo to zalejvat kazdej den na spodni tac.Pripominam,ze ten kelimek je od male horcice,objem 100ml.V podstate jsem prokazal,ze nahore nad zemí je mozne vypestovat vic nez to co je pod zemi.Takze bachorka o tom,ze co nahore to musi byt dole padá:).Je to neuveritelny,ale jde to.



8 Tady vidite ten samej rizek rostouci v normalni poloze,akorat vyfocenej komplet s tim kelimkem na palici.Vsimnete si,ze vyrusta z uplne stejneho kelimku jako ma nasazenej na hlavni palici:).No neni to zajimavej pohled?;)Ukazte mi tady nekoho,kdo ma centralni palici stejne velkou jako je kvetinac v kterym kytka rostla:sun:.Je to taky vybornej zpusob na pestovani v sogu v nizkejch boxech.Dalsi vyhoda tohoto zpusobu spociva v tom,ze si muzete do boxu dat modely podle libosti.Nic vas neomezuje,nic vam nepreroste a sklidite v okamziku az se vam ten kterej model bude zdat hotovej (zadny vymotavani z pletiva pri sklizni atd).Sam neco podobnyho planuju na pristi grow experiment.



9 No a tady mame oba rizky rostouci v normalni poloze vyfoceny tak hezky umelecky shora.No neni to krasnej pohled na ten kelimek na ty palici a dole jak si kytka roste z toho stejnyho kelimku?Mate tam dost meritek,tak muzete porovnavat a hlasovat o foto tydne he he;).(doufam,ze zase nevyhrajou nejmenovany kozy,ale neco poradnyho:))



10 No a na zaver klasicky vsichni ucastnici pokusu pro porovnani.Je na nich tolik huleni,ze bych to do dalsi sklizne snad ani nezhulil.I kdyz kdo vi?Kolik toho bude na zaver budete stejne tipovat vy,ale jeste to necham alespon tech 20 dni na kvetu.Takze pristi growreport bude uz nejspis ze sklizne.Nafotim to samozrejme jeste predtim nez to definitivne setnu aby se dalo porovnat jestli tech 20 dni navic jeste s paldama neco provede a aby jsme rozresili vecne dilema jestli se vyplati kvest o neco dele.Pak na zaver provedu rez korenovym systemem aby jsme se mohli podivat jak rostly ty koreny vzhuru:)




Tak ať to roste :satan:
hehelum
hele, me se vic libi ty kyticky co rostou korenama nahoru:), vzdyt maj krasny palice. Ale foto muze klamat samozrejme.
Jahudka!
hehelum - Jsou pekny oboje kyticky.Jenom je fakt,ze vizualne vypada,ze na kytkach co rostou v normalni poloze je toho vic.Ty co rostou vzhuru kornama rozhodne spatne nevypadaj.Bude to tezkej boj si myslim a sam jsem zvedavej kdo bude vitezem he he..

-Jinak dik vsem za chvalu a ohlasy.
Jahudka!
84 den květu 12/12


Poslední, 84 den květu!

-Tak a je to tady.Posledni den kvetu.Celkem byly vsichni ucastnici 84 dni na svetelne periode 12/12.Od posledniho update se toho moc nezmenilo,akorat jsem je okolo 73 dne kvetu zacal vsechny zalevat jen cistou vodovodni vodou,takze holky dostaly i mensi flushing tak jak se slusi a patri.Do 73 dne jsem je zaleval pravidelne vodou s hnojkama ktera leckdy dosahovala 10 nasobne koncentrace doporucene vyrobcem hnojiva (AH).Hnojil jsem prevazne na rust a to i v plnem kvetu.Zadne problemy se kvuli tomu neprojevily.Celou dobu si kyticky udrzely krasne zelenou barvu,protoze jakmile jsem videl naznak zloutnuti hned dostaly hnojky na rust - květ nekvět he he:)

Fotky

1 Jako vzdy fotka ucastniku pokusu visicich vzhuru korenama tak jak si visi v growroomu.Muzete videt spejli ke ktere je jeden rizek privazan.Duvod je ten,ze se mel snahu neustale ohybat nahoru prestoze je na nem povesene zavazi.Taky si muzete vsimnout provázků (zelených) na kterych je dole privazane zavazi.Docela pekne je videt humus a vodni kamen na stenach roomu od toho jak to strikam vodou.Dodnes jsem neprisel na to,jak tyhle mapy z growfolie snadno vycistit.Vodou to moc nejde,pripravky na sklo take ne..Folie je dobra vec,ale udrzba je hrozna.Kazdopadne na tom muzete alespon videt co vsechno vam v boxu ulpi na stenach a pokud mate vymalovano primalexem,je po kazde sezone nater nezbytny,protoze umyt to s primalexu nikdy nepujde.


2 Dalsi ucastnici rostouci v normalni (klasicke) poloze.Muzete videt jak zezloutly,coz je zpusobene flushingem (podavanim ciste vody bez hnojiv).Za tech 10 dni co jsem jim dopraval jen obycejnou vodu,vysaly z kelimku veskere ziviny.


3 Klasicky oba ucastnici pokusu visici vzhuru koreny.Muzete srovnat s meritky (zapalovace atd).Rizek vlevo nesl 18g zavazi a ten vpravo 12g zavazi.Ty kulicky dole na provazku jsou zavazicka ktere jsem aplikoval,abych zamezil jejich snaham o neustaly rust smerem vzhuru.

Jahudka!
84 den květu 12/12

-Pokračování předchoziho příspěvku.

Fotky

1 Tady si je muzete prohlednout s kratsi vzdalenosti.Pohled trosku shora.


2 Dalsi 2 borci,tentokrat ti co rostou v normalni poloze.Velikost porovnejte se zapalovaci v kelimkach.Zluta barva je zpusobena predchozim flushingem.No jinak bych rekl,ze velikost palic se nijak dramaticky nezmenila pridanim dalsich 18 dni kvetu.Rekl bych,ze hlavni palice se trochu zvetsily,ale nijak vyrazne.Myslim,ze maximalne o cca 4milimetry oproti minulemu update.Skoda,ze jsem to tehdy nezmeril poradne,vedel bych ted vic.Kazdopadne mensi palice na stonku se urcite zvetsily a ted jsou to moc pekny salamky.Kdyz jsem tyhle kytky postavil na stul uz absolutne nedrzely stabilitu tim jak jsou palice tezky.Takze prozatimni zaver je ten,ze prodlouzenim doby kvetu jsem nic nepokazil.Naopak hmota palic jeste narostla,ale prevazne tech spodnich.Centralni palice se uz moc nenafoukly.Jak to bude se silou a vyslednym efektem (high) se teprve uvidi az to ususim a poradne otestuju.



3 Pohled na stejne ucastniky,tentokrat trosku shora.No nejsou nadherny?Mňam,mňam:)



Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma