Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
zářivka sun-glo(25w) - Klikni zde pro originální téma
vampu
Zdravim!:crazy: jelikož mám rybičky(akvaryjní)a jako světlo používám zářivku sun-glo(napodobenina slunce,je dobra pro rostliny v akvarku).No prostě,sem se chtěl zeptat,jestli nemáte stouto zářivkou skušenosti?příkon je 25w.:baby: dík za každou odpověd´
metalsodik
Sun glo je dobrá , ja měl 20w ale , jedna je málo na kytky musí být vrůstu aspoň dvě na jednu řadu květináčů. Dej k tomu levnou 18w 865 od philipse - to je odskoušeno !


Tady máš jak svítí
http://grower.cz/forum/showthread....7543#post337543

:jumper:
wocas
no nevim jak je tlusta tva peněženka ale pokud nedáš dopustit na spořivky tak by taky bylo velice luxusní pořízení zářivka CFL full spectrum 64OO K na www.cfl.cz protože jestli sis prohlídl srovnávací testy mezi CFL a HPS(sodík)tak tahle spořivka se výkonem téměř vyrovná, ovšem je nej. na vegetační fázi a spotřeba energie je poloviční při skoro stejném výkonu.....
metalsodik
citace:
Původní příspěvek od Qaitem
Nechci se sice přidávat k té mase lidí co říkají sodík is best ale musim protože i když budeš mít dost zářivek tak ti palice neztvrdnou!klidně si pod tim jeď růst ale na qět si asi kup aspoň 70w sodíka!
Tak to vidim já! :bounce: :angel:


Určitě je lepší sodík, při použití 70W sodíku je výsledek určitě lepší než 70w pod zářivkama, ale nevím proč tu šíříš bludy , že palice nejsou tvrdé. Musíš použít zářivky aspoň z části vhodné pro květ, nemůžeš použít studené zářivky pro růst. Nejvíc mě štve že tu dáváš své rady , které se zakládají na tvé domněnce a né na reálných pokusech, tak se raději zdrž rad ,které nemáš odskoušené v praxi !!!!!!!!!!!!!: :rejp: :rejp: :baby:
Fantasie
ja pestuju pod usporkama a palice nejsou tak tvrde jako pod sodikama ale me to nevadi:) stejne to v jointu nikdy nikdo nebude zkoumat :D
Cerda
Cau mam dost velky dilema s vyberem sodikovky a rad bych vas pozadal o pomoc.V G sem ztravil spoustu casu jak ve Faqu tak na ruznych roomech borcu co vali pod 150W,ale ne a ne se rozhodnout jaky typ koupit.
Vetsina pouziva Philips Son-T s ruznym oznacenim (plus) atd.Tak vas prosim o malou vypomoc.Vim,ze me vetsina s takovou xkrat omletou otazkou posle do Fucku nebo spis do Faqu :),ale budte milosrdni :O k zacinajicimu growerovi...
Na zaver jeste jeden dotaz.Dival jsem se v growshopu na vsechny typy tlumivek a cooltube se mi fakt moc libi jen bych se pozdeji potykal s problemy jak namontovat vetracky na pritah a odtah(kdyz budu mit tlumivku na retezech=ruzna delka kabliku).Jestli by nebyl vychytanejsi jak po strance vyreseni s kably tak s lepsim odtahem ta tlumivka ve stylu kominu.
Kdo nema zajem reagovat na tolik omlete tema at se pls zdrzi a ten kdo by mi chtel trosku pomoct diky za jekokoliv odpovedi.Diks a growu zdar ....btw cena +-500woci
jestedman
na growshop kasli - to je moje prvni dobra rada
jestli chces dat za komplet 150 s CT 500,- tak to budes schanet hodne dlouho
nevim jestli jeste funguje Laco, ten mel vcelku kvalitni zanovni komplety, zkus ho najit, ale 150w komplet, tak 1200,-
jinak bych ti jako zacinajicímu pestiteli doporucil zahradnicky bazar a jestli budes mit 150w v nejake vetsi skrini, tr. v150, s60, h 60, tak tam ani tu CT davat nemusis
to muj nazor
Cerda
sem se asi spatny vyjadril.Chtel sem napsat 500 za only lampu.Komplet byc bral urcite raci,protoze moje znalosti v slaboproudu je nekde na urovni zakl.skoly :(.
Koupit jetou lampu se mi zda dost riskantni,protoze nemuzu vedet jak dlouho s ni dotycny svitil(jak sem se docetl tak sodikovky po urcity dobe ztraceji urcite spektrum ktere by kytkam chybelo)a s 150W chci docilit maximalne mozny urody....urcite to bude par growu trvat nez mi vyroste aspon neco,ale resit veci jako "jestli to neni treba tou jetou lampou".
Proste chci mit jistotu,ze koupim v tyhle watazi to nej co ted zrovna frci....pripominam,ze nechci nejakou "fjůčr" lampu.Jen mi pls poradte jakou z tech par co tu 150w groweri maji....dik moc
PS:omezuje me uspora el.,takze jedina alternativa je jednu 150 na rust a pak ji čenžnu za jinou...ale to uz sou spekulace tak raci zustanem u ty jedny :))
expiry_date1
Cerda,všetky tie HPS sú skoro rovnaké.Majú buď 16500,alebo 17500lumenov a tá,ktorú mám ja,som na jednej stránke našiel,že má 16500 a na inej 17500,tak si vyber:D spektrum majú asi všetky veľmi podobné.Ak chceš teda úsporu enbergie,tak na rast hoď nejaký slabší metalhalid,alebo trubice v menšej watáži.Osobne si myslím,že na rast HPS až tak vhodná nie je,mne sa to pod sodíkom dosť ťahá,ale možno som len nešika a je pravda,že na rast hps nepoužívam,ale vytiahnu sa dosť,keď ich tam šupnem na 12/12, možno to nie je spôsobené len tým svetlom.Teraz sú nejaké tie GIB HPS,vraj majú nejaké lepšie hodnoty,ale neviem,či sa robia 150W.
btw,svetlo je síce dôležité,ale nie je to všetko.S tým by som nestresoval,proste HPS 150W:) ,radšej vraz do ventilácie,hnojek,kvalitnej odrazovej fólie a kvalitné TIENIDLO-to je niekedy dôležitejšie,ako lampa.Môžeš mať super lampu,ale zlé tienidlo a nevytlačíš z toho toľko,ako pod menšou watážov s kvalitným tienidlom.
Cerda
dik za rady Expiry_date1 :)).Ne ze bych moc stresoval,ale planuju nakoupit veci od A-Z abych pozdeji dokupoval maxinalne nejaky picovinky,ktery by mi grow jeste vylepsily.Jakmile se rozhodnu pro sodikovku tak budu podle ni zarizovat jak tlumivku tak celou bednu,tim padem s zarivkama nebudu pocitat(maximalne kdyz budu delat secondary bednu na matky).
Ovetravani bude u me asi nejvetsi problem,protoze utajeni cely bedny musi byt abnormalni,takze pachovy filtr bude samozrejmosti :(.
Zvlhcovac a takovy ty serepeticky uz mam tak se ted chci soustredit na reseni volbou lampy a tlumivky.
Velikost bedny zatim stanovenou nemam.Muzu ji navrhnout podle toho jak navrhnu odtah(bednu bude uvnitr sktrine,ktera je dost velka na to abych v ni mohl pestit mensi bush,ale bohuzel nemuzu).
Nejidealnejsi by bylo kdybych mohl nekde sehnat cely komplet vcetne tlumivky.Lacca jsem se znazil kontaktovat,ale jeho posledni prizpevek byl z lonskeho roku...tudiz tomu moc velkou nadeji nedavam.Za komplet bych se chtel vejit do 1500+-
Tak zatim cau a kdyby nekdo z vas o necem vedel tak klidne pisnete
jestedman
tak se podívej se do toho bazaru, kup komplet 150w a pak si kup jen vybojku


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma