Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
Aeroponie Kompletní návrh - Klikni zde pro originální téma
thcman
ahoj nejakou dobu jsem experimentoval s bublerem, ale ted bych se chtel venovat aeroponii. Chtel bych jen vedet kde se daji koupit nejaky poradny trysky(nechci si je delat sam){klidne napiste kde ste je kupili}, a pak kolik je potreba sila cerpadylka, dejme tomu na 20 trysek.(premejslel jsem o eheimu co dela 600L/H.

zatim dik za info
Kačer
aeroponie s čerpadlem a tryskama?.... no nevím nevím... ale pokud to nebudeš dělat opravdu ve velkým stylu tak bych ti doporučil nějakou mlžičku http://www.zvlhcovace.cz/?akce=ukaz_zvlhcovace .. :punk: samozřejmě jsou i levnější ale další hledání už bude na tobě..... hlavně dávej pozor aby se dala ta mlžička upravit tak aby se na ní dala napojit hadice:smoker: ... a hodí se taky regulace výkonu:wink:
thcman
chci si doma zkusit jeden kyblik a pak treba celou kad, myslim ze na cerpadylku a tryskach neni nic spatny nebo snad je ?

kdyby mlhovac tak neco jako tehnle http://futuregarden.com/cgi-bin/shop/50-3310.html ale to uz neni na pokusy ze jo?

urcite tady nekdo ma aeroponii a ma kupovany trysky z neceho jinyho nez z filmovky a dirkama v ni.

:bounce:
Kačer
"čerpadýlko"???? to nebude čerpadýlko.. čerpadlo co by ti udělalo takový tlak aby to dokázalo rozprášit vodu na mlhu nebude malé ani levné.... mám kamaráda který tímhle systémem zvyšuje vlhkost ve skleníku říkal že ho to stálo 30 000 má tam 20 trysek a lepší čerpadlo.... ale myslím si že pod 5000 se nedostaneš a za tu cenu seženeš lepší tišší a menší mlžičku...:satan: Kamoš má sklep a tam má na 2x3 metry aeroponie a používá mlžičky nad tím sodíky a je spokojenej.... on nepěstuje travku:p:
ale travka je oproti tomu co pěstuje jednodušší a méně náročná rostlina....:bravo:
thcman
ja vubec nechtel mlzicku, chtel jsem jen trysky co budou strikat(nepotrebuju mlhu, staci jen strikajici voda na korinky) a to cerpadylko co udela 1200l/h urcite staci ne? jinak na mlzicky jsem koukal na strankach o teraristice,ale nejak se mi nezdaly. Muzes mi napsat jakou mlzickou ma ten tvuj kamos dik(ty mlzicky teraristicky nemakaj 24/7 ale spinaj se podle nejakyho cidla, jestli jsem to dobre pochopil)
Kačer
kamoš napsal že to kupuje v supermarketech od 1000 do 2000 říkal že se ta jeho jmenovala vectra.. a že to kupoval v makru..... úplně obyčejný domácí zvlhčovačky.... jak myslíš s tím čerpadlem.. ale bude to mít podobnej účinek jako hydro... za tak levný peníze bych šel do mlžičky...

jo ještě ty zvlhčovačky žádný čidla nemaj prostě jedou když je zapojíš do elektriky.... stačí to dát na spínací hodiny..
thcman
to cidlo jsem myslel u tech terarijnich, ty zvlhcovace do pokoje mu vydrzej bezet 24/7 treba rok jo?
xmalcolm
Zdar a sílu všechno co tě zajímá ohledně trysek najdeš nawerco
Včilek mám dva různé aero systémy v prvním používám 91252 a v druhém 91245 oba mikrozavlažovače , čerpadlo v obou případech maxi-jet 1000 (1000 l/h)
v děržavě mám i 91231 mikrorozprašovač ještě jsem nezkoušel je ovšem docela možné že bude nutné použít slabší čerpadlo
držím palce aero je rychlejší než vítr :D a s třetinovou koncentrací
Kačer
ty pokojový jedou dokud jím nedojde voda.... myslím že by to mohlo vydržet určitě pár dní a navíc s hadičkou a další nádobou se to dá nastavit ještě na dýl..
thcman
dik xmalcolm za tip, tohle presne jsem hledat a ne a ne to najit(asi jsem levej jak savle) .Jen mi prozrad kolik mas trysek na jedno cerpadlo. Mam cerpadylko co dela 1200L/H. Pouzivam takove ty kade na maltu co maj 90L, tak jsem myslel ze bych dal na tohle aero kolo dovnitr tak 4 rozprasovace, a dve kade. 8 trysek by to mohlo utahnou co myslis?

silu a tlak
xmalcolm
zdar a tlak :D
půjdu rovnou na komoru
každé čerpadlo obhospodařuje 4 mikro zavlažovače.
při imaginárním baru má první čtverka průtok jedince :) 77,8 l/h, 5 kusů (balení) stojí 183,-kulí po 6 měsících nonstop provozu si dovolím ohodnotit jako hodně spolehlivou věcičku (australský výrobce i patentík)
:bravo:
druhá čtverka (pro klony) má průtok při stejné imaginaci :D 33 l/h používám druhý měsíc, zatím nebyl jediný problém.
čerpadla mají filtry což je hlavní důvod proč se veškeré čištění smrsklo na občasné přidání peroxidu do systému a při výměně vody propláchnutí samotného filtru.
90l je slušná kubatura :D
jak plánuješ koncipovat kořenovou zónu? a co rozvody? jestli nebudeš dělat tůningovou :)nástavbu budeš muset slevit, odhaduji to na něco kolem 60 l, pořád super. pokud se rozhodneš propojit oba tanky tvoje čerpadlo utáhne všech 8 oblažovačů bez větších problémů. Další nepopiratelná výhoda tohoto spojení je stabilnější pH
tvá máňa :eek: :D
thcman
good, takze takhle. Doted jsem jen v tech 90L bublal. Ted si to predstavuju tak ze bych koupil dve ty kade. Dal je na sebe, s tim ze v horni bude deska kde budou kyti a pod nima rozstrikovace. Skrz dno udelam diru kde bude trubka, a prepad(takze by tam melo bejt na dne i trosku vody porad). Bud udelat jednu diru sirokou a rovnou v tom prepadu povedu trubku nahoru k tem tryskam, nebo udelam dve diry(to jeste uvidim). Na tu trubku s prepadem dam urcite molitam aby to zachytavalo vetsi necistoty, clovek nikdy nevi co z kramzitu upadne nebo nejakej koren a tak. Do dolni kade dam cerpadlo, jak jsem psal bude delat 1200L/H - Eheim typ 1250. Samozrejme budu bublat v obou dvou kadich. Nejak tak doufam ze bych moch dat dve kade nahoru a pod ne jednu s tim cerpadlem, do kazdy 4 zavlazovace. Z toho katalogu co si ukazoval se mi libej 91252.(jestli jsem to dobre pochopil tak jich je za ty dve kila 5 coz je super).
xmalcolm
může bejt :D
91252 je ten australan pozor při objednávce když napíšeš 5kusů
přijde jich 5balení (25k)s což jak jistě uznáš je na hodně velký systém:D
Možná bych přehodnotil ten keramzit. Když použiješ fixační kroužky bude to podle mně daleko bezproblémovější a čistější.
Nejvíc se mně osvědčil mirelon v co největší síle. Karimatka je poměrně profláknutá turistická pomůcka dělá se v síle 8-15mm v různých barvách
Jak jsem již psal určitě bych vsadil na molitanový (akvaristický) filtr umístěný na trnu sacího otvoru, u přepadu mně to přijde jako zbytečnost. proč dělat věci složitější než jsou. jinak je vidět že máš princip AMAZONU zmáknutej :)
aeru zdar
thcman
jako zkusenej akvarista jsem myslel akvaristickej, ale pravdu mas v tom ze je lepsi ho dat rovnou k cerpadlu. Jeste par otazek prosimte? Ten mirelon pouzivas tak, ze do nej udelas diru do ktery das rockwoolovou kosticku s klonem? Druha vec, je ta jakou pouzivas hadici? Jestli mas tlustci od cerpadla k prvnimu kolinku a pak ty uzky k rozprasovacum, nebo jesli mas z cerpadla rovnou tu uzkou?

ja prave myslel ze bych z toho cerpadla dal nejakou redukci na malou hadicku.
xmalcolm
zdar
osobně bych ti doporučil navštívit nějaký speciál pro instalatéry a jiné vodohospodáře :D zakoupit potrubíčko s pvc o vnitřním průměru něco kolem vnějšího průměru násosky tvého čerpadla (používám AMAZON).
Samotná hadice je určitě taky řešitelná potřebuješ záslepky , L kusy pro spojení v zatáčce :) a taky jedno T.
z první fotky by mělo být jasný jak to funguje s mirelonem 10mm bez keramzitu, mám to odzkoušeno i na větší květináče v DWC při síle 20mm.
druhé foto levá strana klon pravá semeno průměr květináčku 50mm , žádné místo na keramzit
QTH
Zdravím,

Po dlouhém bloumání a kvůli problémům jsem zvolil 150 W metalhalid střídat se sodíkem a Aeroponii. Pokoušim se o automatickej systém, kde nebude problém s výměnou roztoku a čištěním. Zatím jsem navrhl to co vydíte na obrázku.

Funkce :
jeden kanál spínacích hodin bude v určitých intervalech spínat čerpadlo z pračky, které bude tlačit roztok z barelu zásobního do trysek. Voda seče do nádrže, přepadem odteče zpět do barelu. jednou za den odevře selenoid(taky z pračky) a vypustí kompletně celý obsah tý vaničky do barelu, a hnedle po tom sepne čerpadlo pro napuštění. tím je zajištěna výměna té stojaté vody ve vaničce.

Při kompletní výměně roztoku jednou týdně se pouze uzavře kohoutek a obě hadice se odpojí od barelu, ten se vyleje a namíchá se do něj nový roztok, pak se pouze připojí k hadicim.

Ještě zřejmě použiju vypínače pro selenoid i čerpadlo, aby se po nalití čerstvej roztok moh tlačítekem (nemusej se štelovat hodiny)
napustit do vaničky, případně vypínačem selenoidu roztok z vypustit

Dotazy:
1,
teď bych však chtěl slyšet několik názorů. Udržovat hladinu ve vaničce větší , aby se částečně kořeny v roztoku koupaly jako v bubleru, nebo jí držet menší - tzn. čistý aero.
2,
Pokud se kořeny ve vodě budou máčet , jakej cyklus by jste volili na čerpadle tj. jak často zavlažovat, aby neoschly horní části kořenů, který nejsou v roztoku. např. 10x za den 2min ???

Pokud varianta čistý aero, musí to zavlatovat nonstop, nebo za jak dlouho ty kořeny začnou schnout ? Např. použít cyklus 20 sekund zavlažovat(mlžit) 20 minut pauza ????

Díky za připomínky - kdo bude chtít dodám další info, jak to probíhá ....
inVALIDa
pekny napad..... rozhodne ciste aero... ! doufam ze to zrealizujes !
QTH
už to realizuju ; )

+ Omlouvám se ale galerie mi nějak zdeformovala obrázek : (((
Jahudka!
QTH - Libi se mi vsechny netradicni pestitelske metody.Doufam ze to dojedes do konce.Ja bych rad videl cisty aero,ale asi lepsi bude kdyz koreny budou castecne ve vode jako v bublaku.Proste to chce nejak vychytat.Jinak to je tvuj prvni growpokus nebo uz mas zkusenosti?Me prijde,pokavad pojedes poprvy ze to musi blbe dopadnout..Nejaky pokusy o aero uz tu byly a vesmes neuspesny.Urcite to mas uz prostudovany;)

Tak ať se daří a hlavně ať to roste :satan:
dalas
Cauec, taky se ted zajimam o aeroponii a jednou ji urcite realizuju, ale chci se te zeptat jaky chces pouzit trysky?
Cetl sem tady i trysky z filmovky ale to nechcu.

Dik a tesim se az to zrealizujes K+
snark
dotazy
ad 1 - to je ta nejjednodušší věc na vyzkoušení - ve většině komerčních aerošek (Rainforest, Dutch pot aero) je spodní hladina vody relativně vysoká. Je to logicky i tim že když tam nebude hladina žádná tak se kořeny budou válet po dnu, hnít a rozkládat se. Myslim že to bude záviset na způsobu rozstřiku a velikosti a rychlosti kapek roztoku. Rozhodně čim nižší hladina tim častější nebo i permanentnější rozstřik.
ad 2 - podstatně častěji - nejlíp minutu jo minutu ne čert vem jestli ty spodky budou ve vodě nebo ne
ještě ad ten přepouštěcí systém -
vidim nevýhodu v tom že se v průběhu dne budou kořeny muset adaptovat postupně ze vzduchu na vodu - jak bude hladina stoupat - myslim že stabilnější hladina je lepší - mít extra kontroler ve kterym richtuješ pH a EC je jasně koncepčnější a pohodlnější - další věc je že nebudeš mít kontrolu nad hodnotama roztoku pod kytkama - kdybys to nechal cirkulovat tak to budeš moct kontrolovat popřípadě i upravovat - je to rozhodně zajímavá věc ale IMHO zbytečně překombinovaná - v jednoduchosti je síla - vypustil bych to denní přepouštění a nechal bych to cirkulovat
snark
jo další věc je zasírání trysek - otázka hnojek, vody, tvaru trysek a tlaku vody - dost problém - proto je spousta aerošek nízkotlakejch a rezignujou na drobný kapičky roztoku
dalas
Prave ty trysky mne nejvic zajimaji.
snark
při vyššim EC se za pár dnů ta membrána zasere jak jetel - jestli teda mluvíme vo ultrazvuku
snark
co - jako jestli se to zasírá??? - to je praxe :D:D:D
Jahudka!
Napadla me jako obvykle genialni myslenka kterou mozna taky vyzkousim.Predstavte si trubku (novodur) o prumeru cca 150mm.Trubka by byla vodorovne ve skrini a nahore by mela diry pro vlozeni RW kostek s rizky.Zespoda by byly mensi dirky na odtok prebytecny vody rovnou do odpadu.Z kazdy strany ty trubky napojena jedna zvlhcovacka SPS 808.Jedna by foukala jen cistou vodu a druha by foukala vodu + hnojky.Znamena to tedy,ze v pripade zasrani membrany by porad jedna zvlhcovacka zustala v provozu a nemel by vzniknout problem.Membrany by se samozrejme musely cistit to je logicky,kazdopadne ta s cistou vodou by zajistovala tu s hnojkama.Taky by to chtelo mit nejakou UPSku pro pripad vypadku elektriky.Dohromady tyhle 2 zvlhcovacky by braly okolo 60w coz by UPS v pohode utahla..
dalas
Tak o tomhle sem premyslel dost, chtel bych to zkusit.
Je me jasny ze bych musel membranu cistit kazdej den, ale to by me nevadilo jen mozna kdyz ta zvlhcovacka pojede non-stop tak by me zajimala spotreba hnojiva.

Tot otazka: jak moc by musela jet zvlhcovacka? Naplno nebo treba jen na minimum? Ja myslim ze by stacila jen na minimum.
Hydrothor
Hmm, a co takhle do bubleru nasrat vzduchovací kompresor za 2000 kč, připojit na něj spousty kamínků a udělat z něj výřivku :), mikrokapky, by ostřikovali kořínky a až by kořínky poporostly, tak by baštily rovnou z výřivky, to by vyšlo levnějc a bylo by to účinnější než to co tu pokoušime spáchat :D .
Jahudka!
QTH - Neco v ty zvlhcovacce urcite zustane,ale bude to asi uplny minimum.Kdyz das do zvlhcovacky vonnej olej tak se taky vyprska.Zvlhcovacka v podstate vytvari drobny kapicky.Nic nedestiluje ani nedemineralizuje,takze urcite nejaky ty hnojky se do mlhy urcite dostanou.
nanotech
Parada, jdu do toho :)
Tu trysku uchytite na stranu nebo ji budete mit jako v tom amazonu pekne kolmo ke dnu na tvrdy a pevne pvc tycce.? Resp., jak by jste vyresili poradne pevne uchyceni tech pvc tyci kolmych na dno, lepidlo, silikon, ci jak? Aby to bylo stabilni a nerozpadlo se to v prubehu beta testu ;o) .... ad hlucnost, jak moc bude hlucnych 4, - 8 trysek? Pojedou-li nonstop?
A staci na to jedna nadoba jo? Kvalitne dimenzovana prostorem a obemem vody a vysky pro koreny, vyska korenu, tak od vrchu min 30, ale spis 50cm jak u Amazon jo?...
A jak vyresite home made aero box? Konkretne asi bude lepsi vymyslet vrchni pruhledny kryt ktery bude dekl miniparniku, nez prekopavat nejak ty klasicke minisklenicky a kuchat je zevnitr.... ? hm... a kvuli toho krouzku musim koupit celou karimatku? :D
A je lepsi pouzit pevne pvc trubice na rozvod, nebo staci i hadice? ale v tom tanku to bude lepsi pres ty trubice ze? a zvrchu to musim otvirat, kvuli ladeni ph a ec, takze dve nadoby, druhou jako podstavec na vysejici odkapavajici koreny behem stelovani ph/ec ci cisteni nneb jen obdivu krasnych zdravych silnych korenu ... :))
A je lepší tam mit ten řízek jen v kroužku anebo v maly rw kostce? Proč ne a proč jo tu kostku? Je kytka dostatecne stabilni v konecne fazi kvetu kdyz je jen v krouzku? A kdyz pojedu ze semen tak urcite pres kostku...? Vypada to moc slibne ty predstavy ;o
Idealni by bylo 4x4 dirky pro 16kyti tak s 8mi tryskami, (nebo mene ci vice?) na tech 8trysek jedno nebo dve cerpadla 1000l/h? Obecne jak silna cerpadla? Resp kdyz spoctu prutoky trysek, prutok rozvody bude stejne rychly, tak podil 1000 litru deleno 8x50 (8trysek a 50litru) tak to je 1000/400=2,5. takze pretlak o 2,5 jednotky jo? rekneme v modelovem pripade, souhlasite? tedy jaky cislo jednotky aby cerpadla a trysky byly akorat, ani moc ani malo.... ? Kolik litru v tanku na jednu kytku a kolik litru vytlaku ma byt asi na jednu kytku, napr 20l, tak na 4 kytky mit jednu 100l trysku, troufnete si nekdo typnout oprimalni rozpeti danych hodnot?
Pripadne aeroponii v pvc rourach, cetl jsem 15cm prumer.. zda se mi to malo, na hrane minima, nebylo by lepsi pro kyti kdyby to meli 20 nebo 22cm prumer? Koreny by vic visely, byly delší a méně se babrali v tom zbytkovem roztoku coz by tvorilo seminft v tech rourach s nejakym tim prepadem a cirkulaci.... ? Co myslite ze je lepsi pro Kyti, tank s tryskami a dole voda takze takovy spodek bubbleru, nebo roury s 15-30cm prumerem(rekni svuj navrh) ktere maj dole seminft, pripadne by se dalo dole vytvorit i aktivni prutok vody, takze takovy hybrid nft/aera.... ?
A hlavne, cim udelat diry do vrchniho deklu tanku-rovina, nebo do pvc roury o d=15-30cm ktera je kulata? Tak aby ty diry byly pekne, akorat, ne velke ne male, ne kostrbate, pravidelne od sebe, tak aby si to kyti zamilovaly? Napada mne jen neco na zpusob tepelneho noze, ale nevyznam se v tomdle, 16der do placateho krytu tanku by snad i slo, ale pvc trubky maji radne tluste a hlavne tvrde steny, to nejde jen tak udelat diry do trubky aby byly kulate, ne jedna vic vpravo jedna vlevo.. a pravidelne od sebe a hlavne aby kvalitne drzely aero kvetinac ktery by se nesmel propadnout....
A jakou velikost toho aero kvetinace? Na mlady klony? A na dospele kytky? 50mm tady Mistr xmalcolm jiz psal, souhlasite, nebo vice? Mene snad ne... Kvetinacky asi stejne v propagatoru i v groroomu aby stacilo kytku vytahnout i s kvetinacem a prendat do groroom podstavce, ty koreny urcite po nejakou dobu vyndat pujdou s tim kvetinacem, tak jeste mesic na rustu mozna ne?....
Jak system co nejvice ztišit? Kolika watove ty 1000l cerpadla jsou? Hmmm... velice zajimace a docela se tesim jestli to pude.... :bong:
:satan:
Vim vim mnoho otazek, na mnoho je odpoved uz sama v otazce, ale presto mne zajimaji vase navrhy, predstavy, na zaklade praxe a knowhow- odhady effektivnich pomeru vykonu cerpadel, trysek a mnozstvi vody atdatd...
... a :faq: jsem si uz precetl, ale todle jsem tam nenasel :

:angel:
xmalcolm
Zdarec konečně reálná představa
Pokusím se reagovat postupně dle tvých postřehů,
Poloha trysek jednoznačně horizontálně a to i v případě že opustíš použít princip Amazonu a zvolíš variantu s pvc potrubím (to by byly trysky pravděpodobně umístěny vedle otvorů na květináče jako by hlavou dolů).
Na fixaci :D potrubí ke dnu vrchní nádoby bych použil tavnou pistoli případně přísavky hledej v aquaristice, samotné lepení celého potrubního rozvodu tamtéž či u instalatérů poradí nejlépe. (tomu říkám věta rozvitá) :)
Trysky u cirkulačního aero systému, non stop páč tím eliminuješ jeden problém na víc, když se nedej bože poblázní spínací hodiny.
Podotýkám že se tady nebavíme o vysoce sofistikovaných aero systémech typu AERO FLO
K věci z vlastní zkušenosti vím že 8 trysek dělá pořád menší hluk než jiné komponenty pěstitelského zákoutí, pokud máš uzavíratelný box neřešil bych.
Nádoba je asi největší problém . Materiál a cena za práci při lepení tanku na míru se poměrně prodraží proto je podle mě praktičtější použít nádoby kupované třeba právě již zmiňovaná 90L vana.
Určitě a to podotýkám bych oddělil kořenovou zónu rostlin od samotného reservoáru s živným roztokem a to tak jak píšeš . Kombinovat to s DWC jako hybrid dvou systému nepochybně jde, osobně to ale považuji za cestu špatným směrem.
Z logiky věci bude lepší bez rw kostek ale i rw kostky nejsou to největší úskalí pří aeroponii.
Otázka co je lepší jestli roury nebo tank? Roury mají dvě nepopiratelné výhody : materiálová dostupnost a především možnost daleko flexibilnějšího vyplnění pěstebního prostoru podle rozměrových potřeb každého jednotlivého pěstitele u tanku jste limitováni jeho velikostí. Naproti tomu si dost dobře nedovedu představit použítí semen tak aby to mělo smysl, při rourové kultivaci což u tanku možné je. Co se týče práce je rourovod daleko pracnější.
Samotná velikost květináčku může být samozřejmě větší než již dokumentovaných 50mm
Vykružovací vrták (úžasné slovo) je ta věc kterou děláš kulaté otvory do rovné desky.
Oba systémy jsou ve své podstatě kombinací aero/nft ale nezabředával bych do akademických debat páč pouze ukázaná a prokázaná platí :eek: :D JIŽ BRZY
Peace and power
Mufik
chce jen vedet a to je poodle me nejdulezitejsi jestli to tu mlhu vyparuje nebo rozprasuje aby živiny sli na koreny to tu nikdo nezodpovedel!!!
HEXAGON
vyparuje ako cim, na horucom plechu??? Trysky su zvatsa na rozstrekovanie...Ci su to uz kvapky 5 mm alebo 0.5 mm zavisi od typu trysiek ...Ja som si skoro na zaciatku takmer objednal take co robia tu hmlu, pouzivaju sa vo farmaceutickom priemysle, ale to by sa Ti zasralo od hnojiva skor ako skorej....
Celller
Docela jsem to pochpil, ale porad me zajima, jak casto a v jakem intervalu je potreba strikat na koreny a taky jak to vymyslet, aby koreny porad nerostli bliz k tryskam, na to by bylo lepsi umistit trysky spis vetrikalne, jak to ma na obrazku QTH, kde maji byt trysky? Maji strikat od spoda na koreny nebo od zhora jako sprcha, to by bylo lepsi, ponevadz by roztok stekal po korenech a koreny by nevadily a nelezli nahoru k tryskam, dole by byla miska na stekly roztok a odtekala by prez prepad( v misce by porad bylo na dne pro koreny) a prebytek by odtekal zpet do nadoby s zivnym roztokem, jestli to nekdo pochopil, pujde to tak
Celler,

na kořeny stříkáš nonstop. Žádný interval tu není. Nejlepší systémek by byl (z hlediska čerpadel a trysek) zasadit rostliny po obvodu nádoby a trysky uprostřed. Bohatě stačí na fontánkový čerpadlo ty mrchy od gardeny otočný rozstřikovací (2ks asi 100 kč), zkoušel jsem to na obyčejnym čerpadýlku a jede to luxusně... když si pořídíš MAXI- jet 1000 budeš ale na tom dle mého líp....

A s vejškou umístění bych to viděl přesně tam kde se rozstřikuje voda ke košíčkům, když bereme v potaz, že tam dávámé malý řezany... tak aby nám měli jak dál zakořenit :)
dejaVuCV
citace:
Původní příspěvek od Jahudka!
Napadla me jako obvykle genialni myslenka kterou mozna taky vyzkousim.Predstavte si trubku (novodur) o prumeru cca 150mm.Trubka by byla vodorovne ve skrini a nahore by mela diry pro vlozeni RW kostek s rizky.Zespoda by byly mensi dirky na odtok prebytecny vody rovnou do odpadu.Z kazdy strany ty trubky napojena jedna zvlhcovacka SPS 808.Jedna by foukala jen cistou vodu a druha by foukala vodu + hnojky.Znamena to tedy,ze v pripade zasrani membrany by porad jedna zvlhcovacka zustala v provozu a nemel by vzniknout problem.Membrany by se samozrejme musely cistit to je logicky,kazdopadne ta s cistou vodou by zajistovala tu s hnojkama.Taky by to chtelo mit nejakou UPSku pro pripad vypadku elektriky.Dohromady tyhle 2 zvlhcovacky by braly okolo 60w coz by UPS v pohode utahla..

Jahudko, tys chtel pak tu odpadni vodu rovnou "vylejvat"?
Kdybys to chtel potom cerpat zpatky do zvlhcovacek problem by asi byl, ze se ti obe dve mlhy smichaj v ty trubce a do odpadu uz to jde smichany, tzn. hnojky v obou zvlhcovackach. Reseni by bylo cerpat to jen do ty jedny. Kdyztak pls upresni ten odpad, teda jestli si nad tim premejslel nejak dal. Jinak napad je to vybornej.
Hojda djV.
Typek23
JA SOM SA ROZHODOL SKUSIT AERO ALE V KOMERCNOM SYSTEME POZRI: http://www.genhydro.com/genhydro_US/aeroflo2.html CO NA TO HOVORITE??????
typek vykasli se na aeroflo neni to ten nejlepsi aero system..
jdi do amazonu..
http://nutriculture.com/foreign_web.../cz_amazon.html
Typek23
no je to zaujimave......hlavne sa mi paci ze je tam pristup k roztoku a kontrole korenou budem rozmyslat .......
amazon jedu..snadna udrzba cisteni mereni vymena roztoku trysky se nezasiraj...ten aeroflo jsem si malem koupil taky ale typ v growshopu radil ze ta nejmensi verze neni moc idelani na konopi...
Artist
zdravim aeroponaci!!!
Jsem zacinajici pestitel a zvazoval jsem kterou metodu pouzit. Po tom, co jsem si precetl o aeroponii, o jine bych uz ani neuvazoval.
Nasel jsem aeropincky system amazon na 12 rostlinek a vychazi nejak kolem 3000. Bohuzel tam nepisou zadne blizsi informace. Budu pouzivat GIB 600W Xtreme Output lampu s cooling valcem, takova ta sklenena trubice, pro odvod tepla od lampy, tudiz ji muzu dat tesne nad rostlinky. Mam mistnost o rozmerech 1m na 60cm a vyska pres 2m. Ventilator jsem zvolil UFO 225m3/hod. A jeste pro udrzeni spravne teploty kupuji termostat. Nejsem si jist co vsechno budu potrebovat na tu aeroponii. Nechci si nic kutit sam. Chtel bych si koupit hotovy set, se vsim vsudy. Ten amazon se mi velmi libil, ale nevim, jestli k tomu budu potrebovat jeste nejake veci navic. Penize nejsou v tomto propade rozhodujici. Jedine co je dulezite, je rychlost, kvalita a mnozstvi vysledneho produktu. Prosim vas tedy o jasny a co mozna nejpresnejsi postup. Predem vam vsem dekuji za vasi pomoc, moc to ocenuji.
siemens
čti FaQ


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma