Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Kdy vás naposledy někdo pochválil? - Klikni zde pro originální téma
hh-top
Už vás dneska někdo pochválil?

Ne, a co včera? Taky ne!? No tak to jste na tom stejně mizerně, jako většina z nás a klidně můžete číst dál. Ať kouknete kam chcete, všade dnes někdo někoho haní, kritizuje, peskuje, proklíná, zatracuje, obviňuje, pomlouvá, ale slůvka chvály jsou dnes vzácné koření. Až na zmínky o nemnoha hrdinech, kteří pro druhé skočili do nebezpečí a o několika tramvajácích, kteří počkali na dobíhající spoluobčany, slůvka chvály prakticky vymizela. Šetří jimi kde kdo, od shora až dolů a stává se z nich úzký profil.
Je to snad proto, že my lidé děláme většinou všechno špatně? Nemyslím. Byť i jsme neustále chybující, nám lidem se toho už spousta povedlo a jistě i do budoucna se je na co těšit. Nebo je to snad proto, že naše okolí se skládá převážně ze samých škarohlídů? To už mi zní blíže, ale nechce se mi tomu tak úplně věřit. Lidé jsou přece od své vnitřní podstaty sniví a hledají kolem sebe záblesky dobra tak dlouho, dokud je život něčím neumučí.
Je to snad tedy proto, že považujeme dobro za samozřejmost a zlo ne? Částečně asi ano, ale to je potom chyba. Měli bychom být spravedlivější a považovat oba dva tyto projevy za strany jedné mince. Sám vesmír tyto lidské kategorie nevnímá vůbec a všechny jevy si zařazuje pouze podle jejich intenzity. My lidé, byť i jsme jeho součástí, možná však právě proto, trváme ale na svých znaméncích. A jak žalováno výše, nacházíme mnohem více záporů než kladů.
Nedokážu s jistotou určit příčiny tohoto jevu, ale doufám, že už ho nyní konstatujete se mnou. Tato slova nejsou ničím jiným, než pouhým chabým lidským počinem, který se pokouší tento neuspokojivý stav drobně změnit. Chci vás pro změnu totiž všechny pochválit. Ptáte se za co?
Za to, že vůbec jste. Za to, že zabydlujete můj svět, který by bez vás byl jen nekonečnou pouští. Za to, s jakou odvahou a samozřejmostí žijete dnešní dobu, která nemá, co do překotnosti a rozsahu společenských změn v historii lidského druhu obdoby. Za zvídavost a touhu, s níž se chápete nových věcí a pokoušíte se je včlenit do svých jednotlivých i do našeho společného života. Za to, že čtete, radíte, vyslechnete druhého, pustíte staršího sednout, za to, že neházíte kamení do oken neschopných mocipánů, za to, že věříte, že my lidé jsme v podstatě dobří. Za to vás chválím a chci vám za to všem, kterých se to týká, z celého srdce poděkovat.
Děkuji vám, váš Vlastislav Kotouček.

P.S. Už to slyším, ten Kotouček pro jistotu leze do pr…. všem lidem najednou. Má odpověď případným zatrpklým kritikům, je ještě jeden pokus vyloudit z nich úsměv. Víte, že český jazyk bude ministrem školství rozšířen o osmý pád? Bude se nazývat vlezativ a ptát se na něj budeme otázkami komu, kam a jak hluboko?
oton
poslední dobou se mi zdá, že mě chválí lidi pouze v hospodě a to slovy "to si zase donesl dobrý hulení"

a to mi připadá dost smutný...............................
hh-top
ale nechává to trochu "vyprázdněnej" pocit, viď?
sunset
hh-top: Jejky, ja si to precet, prestoze me uz dneska nekdo pochvalil:) Snad neva;) Mas to moc hezky sepsany, pridavam ti nejakej ten bodicek, at mas vic zelenejch bobku:D

Kazdy pokus o vyloudeni usmevu je bezva napad a tak taky pridam trosku vyhuleneho humoru ze sveho archivku:) Doufam, ze nebudu za uplneho magora :wink:

*********************
O jídle

Tož se u nás milá děcka posaďte a zapalte, dnešek jest koutkem poezie psané na oprátce. Hmmm, kolik z vás vlastně ví, že správná oprátka se dělá jedině z konopí? No já jen až budete chtít konečně spáchat sebevraždu…

Kously hrábě trpaslíka,
vydlabaly datla,
spisovatel sežral dlaska,
má slova se pomátla

Kdo a kdo a kdo to je,
co tu perník loudí,
nedá nedá pokoje,
dokud se nezhroutí

Přišel jsem si na zahrádku,
zahrádku mi sežral medvěd,
Méďa Béďa špatný hoch,
utrhl mi z ruky nos,
na nos spadl kos,
nevím nevím utíkám,
kosa sotva uženu,
jen počkej ty ptáku,
doženu tě k frňáku,
paxi dáme držkovou,
polívčičku studenou,
nebezpečně nalitou

Umyto máme v hlavě,
je-li to vaše přání,
není-li však jelito váš jediný sen,
pak zůstane oslyšen

Asi jsem bžum. Nebo brum? Či šum? Nebo neumětel? Zatímco pádí Šemík, můžeme si probrat základy termodynamiky. Takže jak říkal kolega, vše je relativní. Máte doma akvárko? No to je totiž strašně relativní. Zatímco sousedé mají jedno a já žádné, tak vlastně máme 4 společné dimenze. Proto ty rybyčky nechcípnou, ale kdyz chcípnou, tak jsou břichem vzhůru. Proto dáváme pod nohy igelit, neboť na dlažbě se zabije hodně lidí. Často pádem k zemi, někdy na držku. Je důležité mít ksicht a proto se možná někteří z vás rozmnoží. Což mě děsí. A obloukem se dostáváme k Freudovské otázce: "Máme se zastřelit hned nebo až po dobrém obědě?" Takže já jdu na melouna a fíky, vy si zatím prožerte kapitolu 12
*********************

Jo a pochvalit bych chtel vsechny slusny & pohodovy lidi a podekovat jim za dobre rady, nejen ty okolo nasich kyticek!
hh-top
Jsem ctitel slova, i když, díky i za ty bobky, takže má Karma se letí poklonit tvé. Ze slov se skutečně dá vytvořit téměř cokoliv. Zázrak sám je uskutečňován už pokusem komunikovat, takže do toho! Dva řádky skepse na závěr:

K čemu je světu třeba básníka?
Vždyť jenom slova kroutí, jako vrbové proutí.
Kyng
Tohle sem teďka ukroutil v metru:

Návštěva v ZOO s rodinou

Návštěva v ZOO s rodinou
skončila téměř před hodinou
přesto již v matčině lůně
rodí se malé slůně.
majklovec
hh-top: Díky za tvá krásná slova, rozhodně mě potěšilo číst tvé myšlenky. Zelený puntík ti za ně přidám rád.
Walhalla2000
Clovece, ty mas docela ne basnicke, ale literarni strevo. Hehe... fakt good. Predtim ten stromeq, ted tohle. taky jsem si to dovolil precist cele, ackoliv mne nastesti chvala nechybi. Mam uplne bajecnou pritelkyni, kterou hrozne miluju a ktera nastesti miluje mne a ktera nehuli a tim padem je vsechno mnohem krasnejsi. Sice na jednu stranu muzu litovat, ze mne trochu omezuje. Avsak je to lepsi, nez kdybychom se kazdy vecer zhulili a jen tak sedeli/lezeli a cumeli a... no, moje holka je fakt super. Uz i proto, ze ne mne nesetri chvalou. Po skoro trech letech co jsem s ni, mne dokaze pochvalit i za uplnou samozrejmost. Stejne tak ja ji rano dokazu rano pochvalit, jak skvele vypada, kdyz odchazi do prace. Dokazeme si vzajemne pochvalit, jak byl skvelej tento vikend, kterej jsme travili v Ceskem Krumlove. Ona mi pochvali i jidlo, ktery objednam. Navic mam skvely rodice, ktery taky vedi, co, jak a kdy pochvalit... Pisu odborne clanky o grafice, cas od casu mi majlem nebo prez icq chodi pochvala a podekovani. A v posledni dobe se mi stava i tady na groweru, ze mi prijde PM a v ni podekovani za to ci ono...

A tak i ja vam vsem dekuju. A berte toto podekovani jako pochvalu za veskerou vasi praci a ochotu atd atd...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma