Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Konvenční Zahrádky

 
šalvěj v květu? - Klikni zde pro originální téma
kamil
zdravim
posílám foto své šalvěje, která začíná pomalu kvést. 1.foto: celkový pohled 2.foto: jen tak něco jí nerozhází 3:foto: nějaký mlaďas 4.foto: pěkně obrůstá od spoda 5 - 8. foto detail květu. tak jsou ty fota nakonec přéházené

Šalvěj by měla mít klasický hluchvkovitý květ, tak uvidíme. Já jí držím palce.

Lidem kterým jsem slíbil v blízké době řezivo se omlouvám, prozatím to není možné. Jednak kvete a jednak teď řádí mrazy, že by šalvěj nevyhnal.

Dík Cicmonovi...

jo a vkládejte fota svých vyšperkovaných šalvějí, kdyby byly v květu tak se nezlobím...

Schinus
Moc pekne:) jak myslis ze na tom budou kvety s psychoaktivnimi ucinky?..listy vs. kevty
aenema
Moc pěknou šalvujejku máš ta moje chuděra se přes zimu trápí no a na qwet už vůbec..... letí kostka.... jen mi přijde trochu menší květníček
kamil
zdravim
to Schinus: mylslím, že květy psychoaktivní nebudou.
to aenema: květníček je podle mě akorát, ale mohl by být větší, ale i menší.

Kdysi se tvrdilo, že šalvej u nás nekvete. Příjemná změna...
Co?
můžeš pls trošku popsat fotoperiodu nebo proč kvete?
kamil
zdravim
fotoperioda: normálně za oknem, takže asi krátkodenní. Počítám, že někdy v létě by mohla kvést na plno.
Jinak poměrně zima, a hodně vody.
Co?
hm....tak to jsem zvedav co z toho vyleze....estli to vubec bude kvet :)
kamil
zdravim
no podle mě to květ je. Otázka je jestli dokvete?
Co?
eště by mě zajímalo? co to znamená, že je poměrně v zimě za oknem? já taky kvuli ní trpim....resp. mam stažené topení na minimum a je mi furt zima....:)
kamil
zdravim
v pokoji, kde vegetuje je tak 14 - 16 stupňů. Topení běží málo, mam rád zimu...
Hlavně hodně světla, dost se píše, že se má umístit do polostínu s čímž teda nesouhlasím.
Co?
ja s tím taky nesouhlasím, měl jsem jednu v polostínu a ta už pošla, tu co mám na jižní stranu, taky ty jakžtakž jdou...ale 14-16 stupnu? ooouu to umrznu! uz ted dostavaj 21 a ja chodim oblečenej :)
Schinus
Hele panove a kourite je vubec? nebo je mate jen pro potechu oka a pro pocit jaky by to asi bylo kdyby..:D ja ji mel a nekouril ale mozna bych i okusil kdyby driv neumrela:(
kamil
zdravim
už jsem jí několikrát chutnal, dělal extrakt, řezivo. Prostě univerzální využití.
to Schinius: smrt nepotěší nikoho...
kamil
zdravim
nové fota. Pěkně se vytváří květ.
Jo a ještě se chci pozeptat na to vlnění u stonku? víte o co jde?
Kapka1
Hmmm, tak to je fakt husty... Se mas :) hele jak dlouho je stara? A jakej mas substrat? Zalejvas jak casto a kolik? A prumer a objem kvetinace? Dikessss!!!
soulQuake
Kamil: zvykal jsi to na pokojovou vlhkost? resp. jak to děláš, že ti v pokojový nepojde a ještě kvete? Já se ptám jen pro to, že umím své šalvěje zvyknout na pokojovou vlhkost, ale do dvou týdnů všechny zčernají na bázi stonku a chcípnou, ať zalejvám jak zalejvám
Kapka1
Skus zalejvat min, nepotrebuje moc mokro. A to otuzovani, mel bysi ho delat postupne!
kamil
zdravim
Kytka je zhruba stará deset měsíců. Substrát odhadem objemově 40% písku betonářského typu, 10% perlitu, 25% zahradnický substrát, 25% zem typu černozemního (tmavá, rozložené org. látky, optimální poměr humusových kys. atd). Zalejvat bych mohl prakticky pořád, misku má tak na 0,5 l vody a je schopná teď přes zimu ji vypít za 20 min při plné vlhkosti substrátu. Jinak asi 1l denně a sem tam víc. Samozřejmě, že je potřeba hodně zalévat, až když má dostatečně vyvinutý kořenový systém. No a květináč je tak na 5 - 7 litrů. Hnojim tak jednou za měsíc WS, většinou když se mi zdá, že blednou listy.
Na prostředí si zvykala postupně, jako malá měla babybox, a pak postřiky, které jsem postupem času smížil na 1 a méně denně. Rosit spíš na noc.
Jo a určitě bych zmínil, že je v pokoji s poměrně urostlým banánovníkem, který si také umí slušně udělat klima. Takže spíše místnost s rostlinami. Jo a na konec nízké teploty 16 - 18 C°.

Neberte můj návod doslova, poslední várku řízků jsem sázel do půdy s trochu pozměněným poměrem substrátu a taky rostou. (viz. foto.)
kamil
zdravim
ještě mě napadlo, že mi u šalvěje kvete pouze jedno patro. Asi v půli rostliny = dvě vetve (foto druhého květu, který je silně zastíněn).

A ohledně toho vlnění, myslím, že by to mohl být nějaká forma stárnutí... jinak mě nic nenapadá...
Pegas
kolko rocna je ta salvia?
kamil
zdravim
to Pegas: Jak již bylo uvedeno: deset měsíců zhruba.
blablablabla
zdar lidi chci vas poprosit o radu , tady je moje salvejka kterou jsem ziskal a rek bych ze je ve spatnym stavu a fakt neivm jak ji pomoct , musite mi poradit!! listy se mi takhle divne kroutej smerem dolu a jeste se jakoby zaviraj a nejdivnejsi mi na tom prijde ze ty listy maj na sobe takovy maly bily chlupy jakoby vousy(jsou tvrdy) a je normalne v pokoji , zvykla na pokojovou vlhkost akorat konecky obcas cernaj , ani ji nerosim uz si zvykla ale v tomhle stavu je furt a ne a ne se to zlepsit , poradite??? střikal jsem ji biolem a nepomohlo to , ty chlupy na listech je fakt divny , myslel jsem ze je to naka plisen bo co , poradte pl diky moc!!
Kapka1
Cau, no ja tam teda na tech fotkach nic biliho nevidim, ale muze to bejt plisen. Jinak stim kroucenim listu - to znam, kdyz jsem si ji privez a byla zvykla na sklenik a vlhke prostredi, dal jsem ji ven a hned se ty listy zacaly kroutit. Jednak to muze bejt tim, ze ji treba prelejvas, nebo ze ma velkou vlhkost, nebo naopak malou. Skus ji dat do sklenicku a rosit ji!

To Kamil: Hele a jaka je asi vlhkost vtom pokoji co ji tam mas?
blablablabla
hale rikam uz je zvykla na normalni vlhkost , v takovymhle stavu bez pařnicku je uz asi 3 tydny , to ze nevidis nic biliho je tim ze mam blbej fotak a nemuzu udelat makro , ale popsal jsem to v minulym prispevku , proste maly bily chloupky(asi 3mm) , vypada to jako vousy ( a jsou tvrdy) a je to na kazdym listu , ale na nekterym jen malo!!nevite co to muze bejt , fakt sem nic takovyho nevidel , proste ma chlupaty listy!?!?!?poradte jak ji z toho dostat
kamil
zdravim
mně se to zdá nějaký světlý. Hnojíš? A možná bych zkusíl jí víc podsadit do substrátu. Má dost světla?

to Kapka1: nevim, nemam vlhkoměr. Ale určitě větší, než v pokoji bez rostlin.
blablablabla
rikam tu salvej jsem ziskal a on rikal ze v takovymhle stavu byla furt , ja hned jak sem ji dostal tak jsem ji postrikal biolem a phytaminem(nevadi kdyz sem to smichal dohromady a dal najednou do rostrikovace?) mam ji normalne v pokoji za oknem , ty ji snad v zime nejak dosvicujes????? tak ja zasypu zbytek kvetinace substratem a jeste to pohnojim , hlavne me zajima co jsou zac ty bily vousy , protoze to vidim po prvy a fakt netusim co by to mohlo bejt! nevite negdo???? rikam asi 3mm dlouhy vousy a normalne to roste z listu!!
kamil
zdravim
tak další update po 14 dnech. Nic moc se nestalo, květ už vypadá, že asi kvést nebude.
kamil
zdravim
tak další update po 14 dnech. Nic moc se nestalo, květ už vypadá, že asi kvést nebude.
Jo a stále mě zajímá to "vlnění".
To červené je klasická tužka.
Co?
ja myslim, ze ty stonky se vlnej kvuli tomu: pres den se rostlina tahne za svetlem...tudis pletivo se natáhne...poté co je tma, a listy se svěsí a vlastně celá rostlina se nepne za světlem a proto se take stonek "smrskne"...no a ja to mam taky.... a mam to mám nejvíc na starsich částech stonku...starši pletivo bude asi i mene pruzne...

ps. skoda ze to nekvetlo....si myslim, ze je to rostlina jenz kvete pri dlouhych dnech ne? ...ale ta teplota by mohla byt odpovidajici (..jako doma v horach)...
kamil
zdravim
květ už nepokvete. Fota sestříčky, mladá krev
kamil
zdravim
Nějaký update. Z původní kytky je už hroznej křák, nejvyšší stonek už je tak na třech metrech. Je z toho ohromný výnos.
Mladým rostlinám se daří obstojně, akorát mě mrzí, že u jedné spadly na zem dva ze čtyř vzorstných vrcholů, asi nedostatkem světla. Je možne, že výhodou je pouze jedno zaštípnutí, vzhledem k tomu jak se to osypává listy.
Jinak vyživa a režim při starém, není co měnit. Vyjma trochy ceramzitu.

Ocenil bych fota řízků šalvěje, které jsem svěřil do opatrovnictví. popřípadě i negativní zkušenosti. díky
kamil
zdravim
Nějaký update. Z původní kytky je už hroznej křák, nejvyšší stonek už je tak na třech metrech. Je z toho ohromný výnos. Jeden stonek měl poškozené cévní svazky, a takhle se nádherně vybarvil.
Mladým rostlinám se daří obstojně, akorát mě mrzí, že u jedné spadly na zem dva ze čtyř vzorstných vrcholů, asi nedostatkem světla. Je možne, že výhodou je pouze jedno zaštípnutí, vzhledem k tomu jak se to osypává listy.
Jinak vyživa a režim při starém, není co měnit. Vyjma trochy ceramzitu.

Ocenil bych fota řízků šalvěje, které jsem svěřil do opatrovnictví. popřípadě i negativní zkušenosti. díky
Kapka1
Zdravim Tě,

zde
je link k mým/tvým :) řízkům. Daří se jim docela pěkně, ale ne tak jako u tebe.
Měj se, Kapka1
kamil
zdravim
nějaký update fotek. Původní rostlina a jedna dcera.
Letos bych jí chtěl vidět rozkvetlou. Nemáte někdo nějakej nápad jak jí pomoct? Minulej rok už moc nechybělo.
kamil
zdravím
holky jdou pod nůž, tak nějaká fota pro inspiraci.
Karlík
citace:
Původní příspěvek od kamil
zdravim
fotoperioda: normálně za oknem, takže asi krátkodenní. Počítám, že někdy v létě by mohla kvést na plno.
Jinak poměrně zima, a hodně vody.


Nejsem si jistý, jestli se to tu nezmiňovalo, ale Šalvěj divotvorná jako takový, ale spontánní hybrid nějakých dvou druhů rodu Salvia, který se více jak 500let udržel vegetativně růst a rozmnožovat, ale všechny rostliny téměř jistě pochází z jednoho jediného semínka a v přírodě v Mexiku rosltiny ani vůbec nekvetou a květ není ani tak ukázkou pěstitelova umu, ale spíše nějakého stresu, který rosltinu dovedl až k tak zoufalé situaci, že se snaží udělat nějaký potomky pohlavní cestou, ale semena pokud dozrají, tak nejsou více méně životaschopná...
semena prý musí projít trávícím traktem některých ptáků, a potom jdou klíčit ,) opravdu si myslíš že všechny šalvěje co lidi takhle na světě mají pochází z jediného semínka ?
celek
Chvíli se tam tenhle kvítek udržel,ne moc dlouho...
celek
Jinak ještě:Tušíte někdo jak se říká tomu "fleku" (ta bílá koule) na fotce? Kámoš to fotil třikrát hned za sebou a je to jen na té jedné,poslední fotce.(To foto není upravováno,žádnej fake) Dík.
celek
Aha,už jsem našel,možná dost ptákovina,kdo ví... prej ORBS...
sWei
flek na čočce foťáku :D
Martin666
Máš tu Bohyni Šalvěj nádhernou. Ty kolečka na fotce mohou být i subtilně-kvantová energie, kterou Šalvěj vydává :-) jestli jsi někdy vstoupil do Vesmírného světa Šalvěje, tak mi to jistě potvrdíš.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma