Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Proc se EC zvysuje bez hnojeni? - Klikni zde pro originální téma
komas
Zdravim a mam dotaz ohledne hodnoty Ec. Pestuju ctyri dny v bubleru a zacinal sem z hodnotou ec na 1.18. Vcera sem zvysil na 1.23, kdyz sem to rano premeril bylo to na 1.40 a dneska vecer uz mam 1.53 aniz bych cokoliv pridaval. Pouzivam hnojivo AH Dutch formula, teplota roztoku se pohybuje mezi 19-21, Ph nevim, protoze se vi vcera vykurvil Ph metr. Muze mi nekdo poradit cim to muze byt a co se s tim popripade da delat. Predem moc diky.
komas
Tak dneska rano sem mel Ec 1,63, vcera sem ridaval jen 10ml kyseliny dusicny pro snizeni Ph.
inf3cti
EC mimo ineho urcuje koncentraciu soli v roztoku. Ze sa EC zvysi znamena, ze koncentracia stupla, budto pridanim soli, alebo odstranenim rozpustadla. Podla mna to je tym, ze kytky nejaku tu vodu vypili. Alebo sa ti tam z niecoho soli uvolnuju, co tam mas za medium? Keramzit? Flushoval si ho pred pouzitim?

Ked dolejes cistu vodu, EC klesne. Ale bacha aby si si nerozhodil pH.

EDIT: je to cisto teoria, nemam skusenost z praxe, pouzivam feed-to-waste.
komas
Pouzivam keramzit, dva dny predem byl namocenej ve vode Ph5. Vody tam je porad dost. Kazdopadne diky za radu,)
inf3cti
a nemozes hodit fotku? aby bolo vidiet aky ma objem ta nadrz, ake su velke korene, atd.... ty jo, ale ak ti tam neklesla hladina, tak fakt neviem. v kazdom pripade davaj pozor na prilis vysoke EC, radsej im tu vodu dolievaj ako my si ich mal spalit.
UdL
To je jasný. Jak kytky chlastaj, tak si berou vodu a ty soli pak zvyšujou EC. Doporučuju pořídit enzymy a uvidíš, co bude dělat EC potom... ;)
komas
Bubler je 66ltr. Nakej tip ohledne enzymu by nebyl?,)
dalas
Ciao
pises ze to mas v bubleru 4dni to sou jeste maly kytky ne? a korenu tam taky moc jeste nebude, nebo se mylim?
Prece nemuzou tak mlady kytky tolik chlastat aby menily Ec.

a Ec ma bit ze zacatku mensi, myslim ze 0,6-0,7 (to presne nevim)

Chce to foto cuss
komas
Foto bohuzel:( podle toho co sem tady vycet ma bejt pocatecni EC pro maly rostlinky 1.30-1.50. Btw. dneska vecer mi to spadlo aniz bych cokoliv pridaval z 1.63 na 1.50. Dodam par udaju: bubler 66l, 6 mladych rizku v rokwolu, zasypano 2 dny predem namocenym keramzitem v Ph 5, vzduchovano kompresorem APS 400 s prutokem 400l/h se dvemi vzduchovymi vypustmi, v bubleru sou 2 vzduch. kameny (jeden ma 30cm, takze vzduch de ke kazdy rostline), sviceno philips600W son-t plus. Rostliny sou tam 4 dny, zacinaj lehce zloutnout po okrajich, ale to prisuzuu Ph, jelikoz mam Ph metr v oprave tak nemuzu regulovat (btw. JAK DLOUHO TO MUZOU VYDRZET? JESTLIZE PH NEODPOVIDA?!) Teplota vody od 18-21, teplota vzduchu od 19-22, vlhkost od 40-52, mistnost vzduchovana dobre.
inf3cti
na to jak su tie rastlinky male, by mali mat rozhodne mali mat mensie EC, kludne zacni od 1.0. Ked to budu dobre znasat, pomaly zvysuj, rozhodne nie takto po skokoch. Keby mali malo hnojiva tak to uvidis, ze su blede, atd. Ale vzdy je lepsie dat hnojiva trochu menej nez trochu viac. Pridat mozes vzdy, ale ked ich spalis...

Pises '6 malych rizku v 66L bublaku'. ty vole, tie su tak male, ze tan bublak ani nevie ze tam su ... to nemohli vypit....
komas
no rozhodne to nevypily :)) Z EC sem zacal na 1.18, potom sem prihnojil na 1.23 a pak uz nic, skace to samo.
komas
btw. je mozny ze Ec vody z vodovodu je 0.28?!?!
expiry_date1
Samozrejme každá voda(okrem destilky) obsahuje nejaké soli,imho.
inf3cti
moja voda z vodovodu ma EC 05.-0.6
takze tu tvoju by som oznacil skor za 'makku'
komas
jeste bych zopakoval otazku...JAK DLOUHO MUZOU MLADE KYTKY VYDRZET PRI NEPRIMERENYM pH?!?!
inf3cti
podla toho 'jak moc neprimerane' to pH je. bol tu zdokumentovany pripad, ked typek namiesal roztok o (tusim) dva stupne pH kyselsi a velka dospela kytka mu odisla za par hodin. fakt je to tazko odhadnut, a neviem ci to niekto vobec niekedy testoval. ak by sa jednalo o male odchylky (dajme tomu v rozmedzi pH 5-8), tak to moze byt par dni, ale to je len taky odhad z toho co som cital o zdokumentovanych hydroponickych problemoch.
nevyhovaraj sa na pH meter v oprave! ked sa o tie ktyky obavas, mazaj do akvaristiky a kup si za 40kc farebny pH indikator. je s tym mrdacka (nabrat roztok do striekacky, zmiesat v skumavke, doladit pH v nadrzi, zamiesat .. a znova) , ale aspon to pH udrzis ako-tak v norme (tipujem +-0.2 pH).

este ma tak napadlo, ze cim viac 'veci' (tym myslim hnijky a ine aditiva) v tom roztoku mas, tym viac ti to pH moze skakat, takze skus to EC drzat trochu nizsie, a pH by ti nemalo tolko lietat. dufam, ze ti tie kytky bez ujmy preziju...
inVALIDa
proste pokud roztok ubyl na objemu tak to dolij odstatou vodou...
a premer EC , pripadne dolij hnojky....

PS: Ty kytky se z toho neposerou ...

PS2: Mam vodu s ElectricConductivity 0,13mS
komas
Kdyz chci snizit Ph a doliju kyselinu vyleti mi Ec, mate nekdo nejakej figl jak to sladit?
Firestarter
Jak moc ti vyleti EC a co pouzivas jako Ph-? Ono asi bude dost zalezet na ty kyseline prave.
komas
Kyselina dusicna, kdyz maleju do bubleru (66l) 10ml vyleti to +- o 1.0 coz mi pripada celkem brutal skok.
Firestarter
Ty krabe z jakyho Ph to musis srazet? S 10ml kys.Dus. bych dokazal u moji vody upravit 300l na idelanich 5.8Ph a jeste by mi EC stouplo o maximalnich 0.1 - 0.2. No mas docela zvlastni problem - to sem jeste nevidel.

Uz jenom to, ze 10ml neceho (cehokoliv) dokaze u 66l vody zvednout EC o 1 - masakr.
skunkys
Nazdarek vsichni....mam mensi problemek....zacal sem hydro v kokosu a nevim jake mam mit EC....sice jsem na www.advancedhydro.com nasel jakysi navod kolyk ma byt ale jak tady ctu tak se spis snazite ho mit co nejmensi a tam je od 1,2 do 1,6 tak nevim.....jak srazit EC vim....mam ten filtr na vodu ale jak ho popr. zvysit to netusim......treba soli????Prosim pradte nekdo....moc diky... :-)
inf3cti
skusnkys:
- doporucenu hodnotu EC by si mal uvadzat vyrobca hnojiva, konkretne hodnoty su na Groweri viackrat zmienovane
- nemusis to EC 'nasilu' zvysovat, aj mensie je v pohode, hlavne aby nebolo vacsie ako doporucovane
- ak uz ho chces zvysovat, tak preco solou(NaCl)? tu predsa rastlina nijako nevyuzije, daj tam proste viac hnojiva, alebo zmiesaj s vodou z vodovou.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma